Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Madlavningskurser I Taormina

Gastronomi er en af de aktiviteter, der giver Taormina liv. I dette udvalg af madlavningskurser finder du muligheder for at lære, hvordan du kan glæde din og dine kæres gane.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste Madlavningskurser I Taormina

Spisning i Taormina | ©Eka Shoniya

Taormina er en by, der er en del af den sicilianske kyst, og af denne grund har den en vigtig kulinarisk kultur i sit indre. Her kan du finde et bredt udvalg af madlavningskurser, hvor du kan tilberede lækre salte retter, desserter, pasta, pizza, snacks og meget mere.

Hvis det har din interesse, vil jeg gerne invitere dig til at se på en liste over madlavningskurser, som mange besøgende nævner som en af de bedste ting at lave i Taormina. Du kan lære at tilberede en siciliansk pizza, appetitvækkere som caponata, bruschetta, fyldt pasta, sæsonens fisk og skaldyr og en endeløs liste af søde opskrifter som canoli og tiramisu.

1. Lær at tilberede nogle typiske sicilianske opskrifter med friske ingredienser fra markedet i Taormina

Madlavningskursus i Taormina| ©kryshiggins
Madlavningskursus i Taormina| ©kryshiggins

I denne klasse vil du opleve det tætte forhold mellem gastronomi og kultur, da det er en fordybende oplevelse. Ikke alene får du råd fra en professionel kok, men du tager også en kort tur med ham på det lokale marked for at købe de ingredienser, der skal bruges.

En interessant detalje ved dette kursus er, at valget af søde eller salte opskrifter normalt træffes i forhold til sæsonens produkter, der er tilgængelige på markedet. Under besøget vil du desuden kunne smage på oste, frugt og grøntsager og vælge nogle, du kan tage med hjem.

Når du har alle ingredienserne i hånden, går du ud i køkkenet på den lokale restaurant, der er valgt til aktiviteten. For eksempel Nettuno. Der er målet at tilberede i alt tre retter, som du derefter nyder med en lokal rød- eller hvidvin.

Det er vigtigt at bemærke, at opskrifterne kan ændre sig for hvert af madlavningskurserne i Taormina. Men blandt de tilberedninger, der normalt laves, skiller følgende sig ud:

  • En forret, som vil være en slags regional appetitvækker som caponata.
  • En fiske- eller skaldyrsret, hvis valg vil afhænge af sæsonen, og hvad der tilbydes på det lokale marked.
  • En dessert, som sandsynligvis vil være en eller flere typer frisk pasta, der er typisk for regionen.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Gennemsnitsprisen for dette madlavningskursus med en professionel kok er 85 € pr. person.
  • Varighed: kurset og markedsbesøget varer 5 timer (ca.).
  • Fordele: Du lærer at tilberede en traditionel hjemmelavet siciliansk frokost og modtager et signeret forklæde og et deltagerbevis.

Book de bedste madlavningskurser i Taormina

2. Tilmeld dig et bagerkursus i Taormina, og lær at tilberede lækre sicilianske cannoli

Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo
Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo

At tilmelde sig et konditorhold er en anden mulighed, du kan indarbejde i din rejseplan for at opdage gastronomien i Taormina under dit ophold. Du vil lære at lave den berømte sicilianske cannoli med hjælp fra en ekspertinstruktør.

Til denne aktivitet vil du møde kokken og resten af gruppen på en restaurant i byen, sandsynligvis i det historiske centrum. I går ind i køkkenet og går i gang med at udføre opskriften trin for trin.

Det første, I skal gøre, er at lave dejen, derefter skal I lave fløden og ricottaen, og til sidst skal I samle og fylde cannolierne. Når alt er klar, sættes tallerknerne på bordet, og smagningen af denne vidunderlige dessert begynder, ledsaget af te eller kaffe.

Dette er uden tvivl en af de bedste ture i Taormina for dem, der elsker desserter. Selvom man kan prøve denne opskrift i byens forskellige konditorier, er der intet som at lære at lave den selv og dele den med familie og venner.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Prisen for dette konditorhold starter normalt ved 50 euro pr. person.
  • Varighed: Cannoli-kurset varer ca. 2 timer.
  • Fordele: Du vil lære at bage cannoli professionelt og modtage et deltagerbevis.

Book en af de bedste ture i Taormina

3. Deltag i et privat madlavningskursus i et Siliciano-hjem, og føl dig som en lokal

Madlavningskursus i Taormina| ©jbdodane
Madlavningskursus i Taormina| ©jbdodane

Blandt de ting, man kan lave i Taormina om aftenen, er at tage på privat madlavningskursus i et lokalt hjem. Du vil tilberede et lækkert måltid med hjælp fra en lokal person og derefter sidde ved deres bord for at spise og dele oplevelser med familien.

Under denne kulinariske oplevelse vil du lære tips og tricks til at tilberede opskrifterne. Alt dette, mens du lytter til anekdoter om byen og dens indbyggere samt kuriositeter om de forskellige sicilianske retter. Ideen er at få dig til at føle, at du er sammen med din familie, mens du lærer og har det sjovt.

Ved middagstid vil du se et autentisk italiensk bord fyldt med en menu efter årstiden, der består af en forret, hovedret, pasta og dessert. Dette er ledsaget af lækre drikkevarer. Derudover vil du smage et lille udvalg af rød- og hvidvine fra lokale vingårde.

Efter at have tilbragt en livlig aften og lært at lave nogle hjemmelavede retter, kan du fortsætte med andre aktiviteter på din rejseplan, eller vende tilbage til hotellet for at tilslutte dig transferservicen til Taormina lufthavn, forudsat at det er din sidste dag i byen.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Prisen pr. person for dette madlavningskursus starter normalt fra omkring 139 €.
  • Varighed: Kurset varer normalt mellem 2 og 3 timer (ca.).
  • Fordele: Du vil nyde en uforglemmelig middag med dine kære og de lokale, mens du lærer nogle af de bedste sicilianske retter og smager på lækre drinks.

Book en lufthavnstransport til Taormina lufthavn

4. Tilmeld dig en siciliansk dessertklasse, og udvid dit repertoire som professionel eller entusiastisk konditor

At lave cannoli| ©aftermath2002
At lave cannoli| ©aftermath2002

Hvis du elsker bagværk , vil du sandsynligvis ikke være tilfreds med kun at lave én sød opskrift. Så er dette kursus lige noget for dig, fordi det udelukkende fokuserer på desserter. Du vil kunne udvide dit repertoire som professionel eller entusiastisk bager efter aftale med kokken.

Dette er en aktivitet, der kan udføres når som helst på dagen. Derfor kan du deltage, efter du har afsluttet en af dagsturene fra Taormina, og på den måde få mest muligt ud af hvert minut af dit ophold i byen.

Du skal blot møde op hos kokken på det sted og tidspunkt, der er aftalt på forhånd. Kurset begynder derefter i restaurantens køkken. Du vil lære at tilberede de vigtigste sicilianske desserter. Nogle af dem er:

  • Siciliansk cannoli, en typisk sød kage med en cylindrisk form og fyldt med ricotta.
  • Tiramisu al marsala, der betragtes som en af de mest populære desserter på bordene i regionen.
  • Appelsinkage, tilberedt med saft fra frugter, der dyrkes i regionen, og ledsaget af mandler.
  • Cremet chokolade, som består af en skummende chokoladebaseret creme og også suppleres med mandler og saltet karamel.

Du får også mulighed for at lære at lave håndlavede trøfler, som er en anden populær opskrift i byen. Du kan vælge mellem chokolade-, kakao- og hasselnøddefyld eller nutella og pistacie. Du kan også vælge en lækker citronsorbet, som har en delikat cremet konsistens, der vil glæde din gane.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Prisen for dette dessertkursus i Taormina starter ved 60 € pr. person.
  • Varighed: dette kursus varer normalt omkring 3 timer.
  • Fordele: Du vil lære at tilberede de vigtigste sicilianske desserter, hvilket vil øge dit repertoire som professionel eller entusiastisk kok.

Book en dagstur fra Taormina

5. Deltag i et halvdagskursus for at lære at lave siciliansk pizza i Taormina

Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's
Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's

I jeres kulinariske oplevelser i Taormina må I ikke glemme at lære at lave pizza på den bedste sicilianske måde. Det er en klassisk opskrift for alle, der besøger et hvilket som helst hjørne af Italien. I løbet af dette kursus vil du blive guidet af en lokal pizzaiolo, som trin for trin vil lære dig at tilberede denne lækre ret.

Aktiviteten vil finde sted på en af byens restauranter, sandsynligvis i nærheden af Porta Messina eller inde på Corso Umberto I Når du ankommer til stedet, vil pizzaioloen lære dig at lave pizza. Når du ankommer til stedet, gennemgår kokken opskriftens trin med dig og resten af gruppen, viser dig ingredienserne og forklarer, hvordan du håndterer dem korrekt for at få det bedst mulige slutresultat.

Derefter begynder du at forberede dejen, som skal være godt elastisk for at kunne udvide sig i bakken, der skal ind i ovnen. Så er det tid til at lave saucen, som skal have den særlige sicilianske stil. Du vil sandsynligvis ikke kun lave pizza, men også de berømte bruschettas.

Når tilberedningstiden er slut, er det tid til at smage på det hele, ledsaget af en lækker vin. Du vil modtage et certifikat for deltagelse og vil tage et godt minde og en ny læringsoplevelse med dig i din hukommelse.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Gennemsnitsprisen for dette madlavningskursus, hvor man lærer at lave pizza, er 55 € pr. person.
  • Varighed: kurset varer 2 timer og 30 minutter (ca.).
  • Fordele: Du lærer at lave pizzaer som en professionel, og du får et deltagerbevis.

6. Deltag i et madlavningskursus, hvor du laver italiensk pasta fra bunden i Taormina

Deltagelse i et madlavningskursus| ©aftermath2002
Deltagelse i et madlavningskursus| ©aftermath2002

Hvis du under dit ophold på 1 dag eller mere i Taormina ønsker at lære byens kulinariske kultur at kende, kan du vælge dette italienske pastakursus. Du vil lære at tilberede løs og fyldt pasta fra bunden, mens en professionel kok vil give dig en række praktiske tips.

Dagen starter med, at du tager hen til en lokal restaurant, hvor du møder kokken og de andre deltagere på kurset. Når du er i køkkenet, begynder du trin for trin at forberede dejen. Alt dette med hjælp fra kokken, som du skal holde nøje øje med.

Derefter skærer du dejen ud efter den type pasta, du har besluttet dig for at lave. Maccheroni eller lignende pastatyper er almindelige, da dejen bedre kan fyldes eller absorbere saucen, og det gør opskriften meget mere speciel.

Når tilberedningsfasen er færdig, serveres maden, og du kan smage på hver opskrift. Husk, at du ikke kun kommer til at smage det, du eller dine kolleger har lavet, men også nogle af specialiteterne fra den restaurant, hvor du er.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Prisen pr. person for dette madlavningskursus starter normalt ved 120 €.
  • Varighed: madlavningskurset varer 3 timer (ca.).
  • Fordele: Du lærer at tilberede forskellige pastatyper, der er typiske for regionen, i køkkenet på en lokal restaurant med hjælp fra en professionel kok.

7. Opdag hemmeligheden bag tilberedningen af de populære sicilianske arancini i køkkenet på en restaurant i Taormina

Sicilianske arancini| ©Aussie Taste
Sicilianske arancini| ©Aussie Taste

De, der elsker madlavning, ved, at den består af mange facetter, og at den forsøger at blive mere og mere inkluderende. Derfor vil du på dette kursus lære at lave en lidt mere uformel, orientalsk inspireret ret, som ofte sælges på gaden på Sicilien: arancini.

Selvom det er gademad, er det ikke hvem som helst, der kan lave en god arancini. Så meget, at mange madentusiaster benytter sig af denne type kurser for at perfektionere deres teknikker, når de tilbereder denne opskrift.

Oplevelsen begynder i køkkenet på en lokal restaurant. Her vil en kok forklare dig trin for trin, hvordan du tilbereder opskriften, som består af en dej fyldt med ris og kødragu eller mozzarellaost og skinke. Du former dejen til asymmetriske kugler og steger dem, indtil ydersiden er sprød.

Når du har tilberedt de populære sicilianske arancini, sætter du dig på restaurantens terrasse for at smage på din kulinariske kreation og udveksle ideer med kokken om aktiviteten.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Gennemsnitsprisen for denne type madlavningskursus er ca. 50 € pr. person.
  • Varighed: kurset varer omkring 2 timer.
  • Fordele: Du lærer at tilberede arancini fra bunden med praktiske råd fra en kulinarisk ekspert. På den måde vil du aldrig mislykkes med at lave denne opskrift.

8. Tag på madlavningskursus med veganske og vegetariske versioner af nogle sicilianske retter i Taormina

Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo
Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo

Hvis du er begejstret for vegansk, vegetarisk eller glutenfri madlavning, så er dette madlavningskursus lige noget for dig. Du vil tilberede traditionelle sicilianske retter, men med en variation af ingredienserne. På den måde kan du uden problemer nyde smagen af Middelhavet uden at sætte dit helbred på spil.

Denne aktivitet kan tilpasses fuldstændigt, det vil sige, at du får mulighed for at planlægge den menu, der skal tilberedes, sammen med kokken, der står for madlavningskurset. Du bestemmer også, hvor I skal mødes (en lokal restaurant eller et privat køkken), som sandsynligvis vil ligge i byens centrum.

Kurset starter med et besøg på markedet eller i en privat køkkenhave med det formål at skaffe alle de friske råvarer. Det gælder frugter og grøntsager som tomat arancinetto, aubergine, kikærter, kartofler, ærter, oliven, kapers, løg, squash, selleri og mange flere.

Når du har høstet alt det, du skal bruge, begynder den kulinariske magi. Du kan tilberede caponata siciliana, lækre kartoffelkroketter, courgetteblomster, aubergine mille-feuille, kikærteburgere og meget mere, for mulighederne er uendelige. Til sidst er det tid til at glæde din gane med alle forberedelserne.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Gennemsnitsprisen for dette madlavningskursus starter ved 50 € pr. person.
  • Varighed: kurset varer 2 timer (ca.).
  • Fordele: Du vil lære at tilberede glutenfri, vegetariske og veganske retter på en enkel måde med typiske ingredienser fra regionen og helt friske.