Bedste Ting At Lave I Taormina

Rejser du til Taormina, men ved ikke, hvad du skal lave? Her er de bedste steder og planer, du kan nyde i denne by!

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Taormina

Taormina | ©Ruth Troughton

Når du rejser til Taormina, bør du ikke gå glip af de bedste ting at lave i byen. Det er en by fuld af historie og imponerende arkitektur. Det bedste er, at de fleste af dem er helt gratis, og du kan besøge dem på bare én dag.

Taormina er et paradis for arkitekturelskere. I alle bygningerne kan du se smukke værker i arabisk, nordisk og gotisk stil. Hvert sted har en stor historisk værdi, som vil overraske dig, men det er ikke alt! I dette smukke område af Sicilien kan du også nyde havet, og hvis du har tid, kan du besøge Etna. Lad os komme i gang!

1. Besøg det græske teater i Taormina

Det antikke teater i Taormina| ©Radek Kucharski
Det antikke teater i Taormina| ©Radek Kucharski

Et af de steder, jeg anbefaler dig at besøge, når du tager til Taormina, er det græske teater i Taormina. Det er et ikonisk sted i byen, hvorfra man kan se vulkanen Etna og byen Giardini-Naxos. Det blev bygget i hellenistisk tid og genopbygget under romersk styre. Berømte begivenheder som Taorminas filmfestival afholdes her.

Når du tager på rundtur i Taormina, bør du altid inkludere dette teater. For at besøge det skal du gå til Via del Teatro Greco, 40. Du kan gå derhen alle ugens dage fra ni om morgenen til syv om aftenen. Solnedgang kan være et ideelt tidspunkt til at tage de bedste billeder.

Bemærk, at billetter koster mellem 10 € og 20 €. Du kan nemt købe dem ved billetkontoret uden for teatret. Når du kommer ind, vil du kunne se de forskellige områder, som er orkesteret, scenen, publikum og søjlegangene.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Via del Teatro Greco, 1, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår skal man gå: Det bedste tidspunkt at er om sommeren.

 • Pris: mellem €10 og €20.

 • Åbningstider: fra kl. 9 til 19.

Book billetter til det antikke teater i Taormina

2. Besøg Etna-bjerget

Etna-bjerget| ©Paul OLIVIER
Etna-bjerget| ©Paul OLIVIER

Når du er i Taormina, kan du tage dig tid til at besøge den mest aktive vulkan i Europa. Det er Etna, som ligger kun en time og et par minutter fra byen Taormina. Jeg anbefaler, at du besøger den i forvejen på en guidet tur. Det er den bedste måde at besøge den på, da du får hjælp af en ekspertguide, og oplevelsen varer cirka seks timer. Det er en af de bedste udflugter i Taormina.

Privat transport er normalt inkluderet i denne type udflugt og er som regel en varevogn med et lille antal passagerer. Din guide vil møde dig på et bestemt sted og tage dig med op til Rifugio Sapienza. Derfra vil du ofte starte turen til fods. Bemærk venligst, at dette er et vandreeventyr, så vær forberedt på det.

Vidste du, at Etna er blevet erklæret for et UNESCO World Heritage Site? Så er der endnu mere grund til at besøge det og nyde oplevelsen. På vejen tager din guide dig med til de øvre kratere i Monti Silvestri. Du får også mulighed for at nyde den smukke panoramaudsigt, som dette bjerg har at byde på.

Du kan få denne oplevelse på forskellige måder. Der er guider, som tilbyder transport i en 4x4-jeep. Denne måde kan være mere eventyrlig for nogle mennesker. Andre ture tilbyder en gastronomisk oplevelse, hvor du endda kan smage forskellige typer vin.

Praktiske oplysninger

 • Transport: varevogn, men det afhænger af typen af tur.
 • Varighed: omkring 6 timer.
 • Pris: cirka 50 euro.

Book en udflugt til Etna

3. Gastronomisk tur i Taormina

Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo
Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo

Hvis du er på udkig efter ting at lave i Taormina om aftenen, anbefaler jeg en gastronomisk tur. Mad er altid en god måde at lære en ny by at kende på. Desuden er der altid forskellige muligheder at vælge imellem. Nogle tilbyder endda et udvalg af vine, som jeg er sikker på, at du vil elske.

Disse ture varer normalt tre timer eller mere og ledes af lokale guider. Det sikrer, at du kun besøger de bedste restauranter på turen. Det er også en stor fordel, da du ikke behøver at søge på internettet efter de bedste steder i området. Din guide kender allerede disse oplysninger på forhånd og vil føre dig direkte til dem.

Typiske måltider, du spiser på denne type tur, omfatter traditionel frisk fisk og bruschetta. Hvis du kan lide desserter, så vil sicilianske søde kager være din favorit. Du kan også være sikker på at prøve andre regionale specialiteter i forbindelse med madprøverne. Nogle af disse ture inkluderer endda madlavningskurser, så du kan genskabe opskrifterne, når du kommer hjem.

Alle de retter, du prøver, kan suppleres med et lækkert glas rød- eller hvidvin, prosecco eller italiensk likør. Til denne tur anbefaler jeg, at du ikke har spist noget tungt, før du går i gang. På den måde vil du kunne smage alle smagsprøverne og retterne uden problemer.

Endelig anbefaler jeg, at du kigger på transporten mellem Taormina og Palermo lufthavn, så du, når du lander, kun skal bekymre dig om at nyde det, der helt sikkert bliver en uforglemmelig tur. Jeg håber, du nyder det!

Book en gastronomisk tur

4. Besøg slottet i Taormina

Taormina Slot| ©Luigi Strano
Taormina Slot| ©Luigi Strano

Taormina Slot, også kendt som det arabisk-normanniske slot eller endda Castello di Monte Tauro, ligger på en klippe på Monte Tauro, næsten 400 meter over havet. Derfra har man en fantastisk udsigt, så udnyt den og tag turens bedste billeder!

Hvis du tilbringer en dag i Taormina, bør du inkludere dette besøg i din rejseplan. Dette imponerende slot blev bygget på en gammel akropolis i middelalderen. Den har en trapezformet base og et tårn. I dag kan man kun se gårdspladsen, de omkringliggende mure, det høje reservoir og resterne af et tårn.

Det tager kun omkring 15 minutter at komme til borgen. Bare gå fra centrum af Taormina, indtil du kommer til trapperne. De er lidt lange, så man kan godt blive lidt træt. Det gode er, at man kan gå derind på alle tider af døgnet og uden at købe billet. Dørene er åbne for offentligheden det meste af tiden.

Praktisk info

 • Beliggenhed: Via Madonna della Rocca, 9, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår: På alle tider af året.

 • Pris: Gratis adgang.

 • Åbningstider: fra kl. 9 til 20.

5. Spadseretur gennem det historiske centrum

Porta Catania| ©Fabrizio Pivari
Porta Catania| ©Fabrizio Pivari

Der er utvivlsomt ikke noget bedre sted at lære en ny by at kende end dens historiske centrum. I Taorminas tilfælde ligger dette sted langs Corso Umberto. Det er byens hovedfærdselsåre for fodgængere. Du kan slentre frit langs den og besøge forskellige butikker, restauranter og se dens smukke facader.

Hvis du kan lide at tage billeder af kuriøse steder og smukke detaljer, anbefaler jeg dig at gå forsigtigt langs denne gade. I nogle af hjørnerne kan du se meget specielle og farverige keramiske dekorationer. Husk, at denne gade krydses af Porta Catania og Porta Messina, som er porte i den gamle bymur. Hvis du ikke går igennem dem, vil dit besøg i Taormina være ufuldstændigt.

I alt bør turen kun tage omkring 15 minutter. Jeg anbefaler, at du medbringer solcreme og behageligt tøj til en afslappet slentretur gennem gaderne. Du kan også benytte lejligheden til at spise en god italiensk pizza på restauranter som Pizzeria Villa Zuccaro.

Traveler Tip
Taormina er en by, som du nemt kan komme rundt i til fods. Derfor anbefaler jeg, at du tager behageligt tøj og sko på, når du slentrer rundt i det historiske centrum. Mens du slentrer langs Corso Umberto, så prøv at vandre gennem dens gyder og butikker. Det vil gøre turen mere interessant.

6. Se Duomo di Taormina

Taorminas katedral| ©A S
Taorminas katedral| ©A S

Når du slentrer gennem det historiske centrum i nærheden af Porta Catania, finder du Duomo di Taormina. Det er en katedral, der ligger på Piazza Duomo, og hvis du er arkitekturfan, vil du elske dette sted. Du får også mulighed for at se rådhuset i Taormina.

Denne katedral er kendt for at være det vigtigste sted for tilbedelse i det historiske centrum af Taormina, det sybaritiske hjørne af Sicilien, for sin eksklusive gastronomi. Den hører til ærkebispedømmet Messina-Lipari-Santa Lucia del Mela. Du kan besøge den alle ugens dage, og indgangen er helt gratis.

På hovedfacaden kan du se to spidse vinduer. På hver side af døren er der to kannelerede søjler i korintisk stil. Søjlerne i hovedskibet er lavet af lyserød marmor. Når du træder ind i kirken, vil du bemærke, at den har form som et latinsk kors med tre skibe og tre apsisser.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Piazza Duomo, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår: På alle tider af året.

 • Pris: gratis adgang.

 • Åbningstider: fra kl. 9 til 20.

7. Tilbring en dag på Isola Bella

Isola Bella-stranden| ©Freebird
Isola Bella-stranden| ©Freebird

Ikke alt i Taormina handler om ture til bygninger og arkitektoniske værker. Hvis du har lyst til en anden atmosfære, vil jeg anbefale dig at besøge Isola Bella, en af de mest berømte strande på Sicilien. Den ligger lige ved foden af Taormina og under Tauron-bjerget. Du vil helt sikkert nyde at tilbringe tid der i løbet af din ferie.

For at komme til denne strand kan du tage bussen fra Piazza San Pancrazio. Det er den hurtigste og billigste løsning, da den gennemsnitlige pris for turen er 1 €. Ud over den gode pris anbefaler jeg denne mulighed, da det i højsæsonen er svært at finde en parkeringsplads.

Denne strand er beskyttet mod vind og vandstrømme. Den er spredt ud på begge sider af øen. Der er ikke noget sand, men småstenene er små, så det er ikke noget problem at gå langs stranden. I omgivelserne kan man finde flere restauranter som Ristorante Magnolia, hvor man kan spise og hygge sig.

Nogle mennesker foretrækker at tage på udflugt til stranden. Det inkluderer som regel Capo Taormina og Grotta Azzurra-havgrotten. Hvis du tager til disse destinationer, vil du kunne dykke i det klare vand i området.

8. Besøg Palazzo Duchi di Santo Stefano

Hertugpaladset af Santo Stefano| ©Ottilia Dózsa
Hertugpaladset af Santo Stefano| ©Ottilia Dózsa

I Taormina, der betragtes som Siciliens lykkelige kyst, er der mange arkitektoniske skønheder, der er værd at besøge. Blandt dem er Palazzo Duchi di Santo Stefano. Og jeg kan varmt anbefale dig at besøge det, da du vil kunne gå rundt om det på kort tid, og indgangen er gratis, så du kan nemt inkludere det i din rejseplan.

Palazzo Duchi Di Santo Stefano anses af mange for at være et mesterværk i siciliansk gotisk kunst. Det er en fusion af arabisk og normannisk kunststil. Udsmykningen på den øverste del af bygningen, som er kendetegnet ved en bred frise, der strækker sig langs hele øst- og nordfacaden, understreger bygningens arabiske stil.

Den firkantede, tårnformede grundplan og brystværnet på toppen af tårnet minder om normannisk kunst. Indgangen til stueetagen har en spidsbue, der er bygget af hvide granitsten, sort basalt og lavasten. På første sal kan du se vinduer i gotisk stil, hvorigennem du kan få en uovertruffen udsigt over byen og havet.

Ud over strukturen kan du se andre værker, der normalt er midlertidigt udstillet. Rundt om paladset er der en smuk have med mange forskellige træer. Få mest muligt ud af dit ophold her, og udforsk alle kroge og hjørner.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Via De Spuches, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår: På alle tider af året.

 • Pris: gratis adgang.

 • Åbningstider: fra kl. 10 til 19.

9. Besøg Odeon Teatret

Odeon Teatret| ©Dennis Jarvis
Odeon Teatret| ©Dennis Jarvis

Det græske teater i Taormina er ikke det eneste i byen. Du kan også besøge Odeon-teatret i Taormina, en anden utrolig bygning, der blev bygget i den romerske kejsertid, under Cæsar Augustus Octavianus.

Dette sted ligger lige bag Sankt Katarina af Alexandrias bakke, ved siden af Palazzo Corvaja. Hvis du besøger det, vil du bemærke, at dets struktur ligner det græske teaters. Dog er dimensionerne mindre, da det blev bygget til et udvalgt publikum på mindst 200 personer. Der blev tidligere afholdt musikforestillinger og andre særlige begivenheder.

Du kan besøge det på alle tidspunkter af dagen mellem ni om morgenen og fire om eftermiddagen. Der er gratis adgang, og man kan se de forskellige dele. Indenfor kan du se cavea eller tribunen, orkestret (et særligt område til koret og musikerne) og scenen.

Praktiske oplysninger

 • Sted: Via Timeo, 31A, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår: På alle tider af året.

 • Pris: gratis adgang.

 • Åbningstider: fra kl. 10 til 19.

10. Besøg Corvaja-paladset

Corvaja-paladset| ©János Korom
Corvaja-paladset| ©János Korom

Sicilien er en charmerende middelhavsø, der gemmer på smukke steder, startende med byen Taormina. I denne by finder du bygninger, der er værd at besøge, såsom Palazzo Corvaja. Jeg anbefaler, at du noterer dig alle de bygninger, der er værd at besøge, og dermed laver en meget komplet vandretur.

Som mange bygninger på Sicilien og i Taormina er dette palads blevet ombygget, og forskellige dele er blevet føjet til det i årenes løb. I de senere år har det endda gennemgået vedligeholdelses- og restaureringsarbejder. Derfor er det nu muligt at se en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter. Men det gør den mere værdifuld for byen.

Dens nuværende navn skyldes den adelige familie Corvaja, som boede der mellem 1538 og 1945. Det følgende år udførte arkitekten Armando Dillon renoveringer for at forbedre paladsets udseende. Når du besøger det, vil du ikke kun kunne beundre dets konstruktion, men også de kunstværker, det huser. Du finder dem på første sal, da der er et turistinformationskontor i stueetagen.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Piazza Vittorio Emanuele II, 98039 Taormina ME, Italien.

 • Hvornår skal man gå: Når som helst på året.

 • Pris: gratis adgang.

 • Åbningstider: 10.00-19.00.