3 dage i Kyoto: En guide til at få det meste ud af dit besøg

En lang weekend er nok til at udforske byen Kyoto og opdage dens skjulte perler. Her er en rejseplan med must-see-destinationer.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

3 dage i Kyoto: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Kyoto | ©Pixabay

Her er de bedste ting at lave i Kyoto på 3 dage. Templer, helligdomme, paladser, slotte, tehuse, naturområder... Du kommer til at se det hele.

Dag 1: Oplev det historiske centrum af Kyoto

Kiyomizudera-templet| ©. Ray in Manila
Kiyomizudera-templet| ©. Ray in Manila

Din første dag starter med en rundtur i byen Kyoto. Du vil opdage det buddhistiske tempel Otani Honbyo, Kiyomizu Dera-templet, Geisha-kvarteret, Chion-in-templet, Shoren-in-templet og Heian Jingu-templet.

Det buddhistiske tempel Otani Honbyo

Det første stop på denne dag i Kyoto er det buddhistiske tempel Otani Honbyo, som ligger i Otani-mausoleet. Her kan du nyde en højtidelig atmosfære omgivet af hektar og en bonsai-have.

Under rundvisningen på dette sted, der betragtes som et af de bedste templer i Kyoto, kan du komme ind i salen for grundlæggeren af den buddhistiske sekt Jodo Shinshu og salen for Buddha og Kura, som er et lager af nationale relikvier. Der er også hiunkaku eller tesalonen sammen med et par gamle scener.

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 6 til 17.

Kiyomizu Dera-templet

Fra den forrige destination skal du gå ca. 10 minutter til Kiyomizu Dera-templet, der blev bygget i 780. Det er et af de største templer i Japan og blev udnævnt til et UNESCO World Heritage Site i 1994.

I templet kan du se statuen af barmhjertighedens gudinde, Kannon, med sine 42 arme og 11 ansigter. Du får også en betagende udsigt over Kyoto fra træterrassen, mulighed for at drikke vand fra Otowa-vandfaldet og derefter besøge salene i Okunoin Hall, blandt andre områder.

 • Pris: Indgang til templet koster omkring 3 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra kl. 6 til 18, og om sommeren er åbningstiden udvidet til kl. 18.30.

Gion-kvarteret

Når du er færdig med dit besøg i Kiyomizu Dera-templet, tager det 15 minutter at gå til Gion-kvarteret eller geisha-distriktet.

Her finder du en traditionel og malerisk scene, templer, sake-barer, izakayas (pubber), butikker og restauranter. Et sted, du kan udforske på egen hånd eller ved at booke en privat tur i Kyoto.

Du kommer forbi Tatsumi-broen i træ, hvor du kan se geishaerne i deres farverige kimonoer. Du kan også beundre Kennin-ji templets zenhave og besøge Yasaka Shinto Shrine, som er den vigtigste helligdom i området.

 • Pris: Indgang til Kennin-ji Temple koster ca. 4 euro pr. person. Adgang til Yasaka-helligdommen er gratis.
 • Åbningstider**:** Kennin-ji Temple fra kl. 10.00 til 17.00 (marts til oktober) og fra kl. 10.00 til 16.30 (november til februar). Yasaka Shrine er åben 24 timer i døgnet.

Book en privat tur i Kyoto

Chion-in-templet

Chion-in-templet, som ligger seks minutters gang fra Gion-kvarteret, er et buddhistisk anlæg med 106 bygninger: Kuromon-porten, Gobyō-mausoleet, Hōjō-haverne, Tahoto-pagoden, Yūzen-haverne, Nokotsudo-salen m.fl.

Nogle af de skjulte perler, du vil se på din tur, er statuen af Jōdo shū Hōnen, templets grundlægger, i hovedsalen. Du vil også blive forbløffet over den 74 tons tunge klokke, som der normalt ringes med nytårsdag.

 • Pris: Der er gratis adgang til templet.
 • Åbningstider**:** Hovedbygningerne er normalt åbne fra kl. 9 til 16.30.

Shoren-in-templet

For at komme til den næste destination skal du gå cirka tre minutter fra det forrige punkt til Shoren-in-templet. Dette er et sted, der blev bygget i det 14. århundrede som en kejserlig residens, hvor du vil indånde fred og ro fra det allerførste øjeblik.

Inde i templet vil du være i stand til at værdsætte dekorationerne på skydedørene. Du kan også slentre gennem den zen-influerede japanske have, Shoren-in, som ligger på siden af et bjerg. Du vil også se rensningssøen Ryujin-no-ike, som har en sten formet som et dragesværd.

 • Pris: For at komme ind i templet skal man betale omkring 4 euro.
 • Åbningstider**:** dagligt fra 9:00 til 16:30.

Heian Jingu-templet

Dagens sidste stop er Heian Jingu-templet, som ligger cirka otte minutters gang fra Shoren-in-templet. Dette er et must-see, især hvis du er i Kyoto i oktober, da det er stedet for Jidai Matsuri eller Festival of the Ages.

Uanset om du besøger dette tempel på egen hånd eller booker en Higashiyama-tur i Kyoto, vil du blive forbløffet over det naturskønne havemiljø og den monumentale torii, der betragtes som en af de største i Japan. Du vil også se den centrale bygning, hvis design minder om kejserpaladsets stil.

 • Pris: Entré koster ca. 4 euro pr. voksen og ca. 2 euro pr. barn.
 • Åbningstider**:** 6:00 til 18:00.

Book en tur til Higashiyama i Kyoto

Dag 2: Rundtur til Kyotos templer, slotte og paladser

Nijo-jo-slottet| ©Rory Hyde
Nijo-jo-slottet| ©Rory Hyde

dag 2 i Kyoto skal du besøge en række historiske bygninger: Fushimi Inari-taisha Shrine, Nijo-jo Castle, Kinkakuji-templet, Kyoto Imperial Palace og Ginkakuji-templet.

Fushimi Inari-taisha shinto-helligdommen

På dagens eventyr skal du køre 16 minutter i bil fra det centrale Kyoto til Fushimi Inari-taisha Shinto-helligdommen. Helligdommen kan dateres tilbage til 711 e.Kr. og ligger ved foden af Inari-bjerget.

For at få adgang til helligdommen skal du gå langs en smuk sti med 32.000 torii, eller traditionelle orange og sorte porte. Det er en gåtur på omkring tre timer, hvor du vil være i kontakt med naturen og spiritualiteten. Det er også normalt inkluderet, når man booker Higashiyama-turen i Kyoto.

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: Åbent 24 timer i døgnet.

Book en Higashiyama-tur i Kyoto

Nijo-jo-slottet

Det næste sted at besøge er Nijo-jo-slottet, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Det ligger kun 20 minutters kørsel fra den forrige destination.

Slottet består af Ninomaru-paladset, hvor du kan se en række malerier fra Edo-perioden, Honmaru-paladset med sine rispapirdekorationer og haveområdet med omkring 400 kirsebær-, ahorn- og ginkgotræer.

Det naturlige miljø er ideelt til at nyde hanami om foråret eller se Momiji, hvis du er i Kyoto om efteråret.

 • Pris: Den gennemsnitlige entrépris er ca. 8 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** 8.45-17.00. Lukket den 29. og 31. december.

Kinkakuji-templet

Kinkakuji-templet eller Det Gyldne Tempel er det næste stop på din anden dag i Kyoto. Dette zen-kompleks ligger ca. 15 minutter fra Nijo-jo-slottet og er et af de mest repræsentative monumenter i Japan.

Bortset fra haverne og Kyōko-chi dammen kan du se templets forskellige etager: Vandkammeret, Vindbølgetårnet, der repræsenterer samurai-stilen, og Kukkyoo-choo med Buddhas triade. Der er også det gamle Sekkatei, hvor man kan opleve Kyotos teceremoni.

 • Pris: Indgangsprisen er ca. 3 euro for voksne og ca. 2 euro for børn.
 • Åbningstider**:** 9:00 til 17:00.

Book en te-ceremoni oplevelse i Kyoto

Kejserpaladset i Kyoto

Fra Kinkakuji-templet skal du køre ca. 10 minutter i bil for at komme til Kyoto Kejserpalads. Denne historiske bygning blev opført i 1331 og genopbygget i 1855 og var kejsernes officielle residens indtil 1869.

Selv om det ikke er tilladt at komme ind i paladset, kan man se pavillonerne på afstand og spadsere gennem haven. Der er et hvilecenter for besøgende , vandautomater og gratis Wi-Fi.

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**:** 9.00-16.30 september-marts, 9.00-16.00 oktober-februar og 9.00-17.00 april-august. Lukket mandage og tirsdage.

Ginkakuji-templet

Ruten for denne dag slutter ved Ginkakuji-templet eller Sølvtemplet, som ligger 10 minutters kørsel eller 30 minutters gang fra Kejserpaladset i Kyoto. Det er et buddhistisk anlæg, der blev bygget i det 15. århundrede og erklæret for verdensarv af UNESCO i 1994.

Du kan se hovedbygningen, der er bevaret intakt på trods af brande og jordskælv, den hvide sandhave med en central klit, der forestiller Fuji-bjerget, og moshaven med en række små øer og broer, der er forbundet med hinanden.

 • Pris: Adgang til templet koster ca. 4 € pr. voksen og ca. 2 € pr. barn.
 • Åbningstider**:** dagligt fra 8.30 til 17.00.

Dag 3: Lær landsbyen Arashiyama at kende

I Arashiyama| ©anotherHoLiC
I Arashiyama| ©anotherHoLiC

På din sidste dag i Kyoto anbefaler vi, at du står tidligt op og tager til landsbyen Arashiyama. Her kan du se Tenryu-ji templet, Daikaku-ji templet og Giouji templet.

Bambusskoven i Arashiyama

Efter en køretur på ca. 30 minutter fra centrum af Kyoto til landsbyen Arashiyama ankommer du til shoppinggaden i Arashiyama, hvorfra du skal begynde at gå et par meter ved at følge skiltene. Her finder du Arashiyama Bamboo Forest.

Du kan nyde det fotogene sceneri på denne sti omgivet af tusindvis af moso-bambus, mens du slapper af til lyden af stilkene, der er registreret blandt de 100 lyde, der er bevaret i Japan. Og for at forbedre oplevelsen kan du booke en madtur til Arashiyama og Sagano Bamboo Forest i Kyoto, da der er madboder med lækre traditionelle søde sager i skoven.

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: Åbent 24 timer i døgnet.

Tenryu-ji templet

Din næste destination er Tenryu-ji templet, som du når via en af bambusskovens stier på ca. 7 minutter til fods. I dette zenbuddhistiske verdensarvssted kan du se den over 700 år gamle have, Sogenchi Teien.

Du vil også kunne se Hojo eller hovedbygningen, der består af flere haller. Du får også mulighed for at besøge bønnehelligdommen, hvor kejser Go-Daigo studerede, da han var prins.

Bagefter kan du gå til Shigetsu-restauranten og smage på det veganske tempelkøkken. Det er et godt sted at tilføje til enhver madtur i Kyoto.

 • Pris: Indgangsprisen er ca. 4 euro pr. voksen og ca. 2 euro pr. barn.
 • Åbningstider**:** dagligt fra 8.30 til 17.00.

Book en madtur i Kyoto

Daikaku-ji templet

Fra Tenryu-ji templet skal du gå ca. 20 minutter til Daikaku-ji templet, som er målet for dit næste besøg. Der vil du se hovedbygningen eller Shinden, ledsaget af et forfædres appelsintræ.

På den anden side er der Shingyo-pagoden, som huser Hjertesutraen, men desværre åbner dette tempel kun sine døre hvert 60. år. Du har også mulighed for at slentre rundt om Osawa-søen. Denne kunstige kilde har en diameter på cirka en kilometer og er hjemsted for omkring 300 lotusblomster.

 • Pris: Adgang til templet koster omkring 4 euro pr. person, og for at komme ind i dammen skal du betale omkring 1 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9 til 17.

Giouji-templet

For at afslutte din sidste dag i Kyoto bør du tage videre fra den forrige destination til Giouji-templet. Det er et roligt sted med postkortlandskab. Inde i templet finder du den imponerende statue af Lysets Buddha, Dainichi Nyorai.

Udenfor kan du nyde en moshave med en nostalgisk og lidt dyster atmosfære. Det skyldes den tætte vegetation, som om efteråret skaber en utrolig kontrast på grund af bladenes okkerfarver. Efter denne tur kan du tage tilbage til hotellet for at rejse til lufthavnen.

 • Pris: Den gennemsnitlige entré til templet er omkring €2 pr. voksen og mindre end €1 pr. barn.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9.00 til 17.00.

Det tidsbesparende tog på en 3-dages Kyoto-rute

Kyoto-toget| ©AKX_
Kyoto-toget| ©AKX_

Når du køber JR Rail Pass i Kyoto, kan du spare tid på nogle af de skift, der er på din rejseplan. Hvis du f.eks. rejser til Arashiyama eller Fushimi Inari, kommer du frem på mindre end den halve tid sammenlignet med bussen.

Blandt de JR-toglinjer i Kyoto, du kan bruge, er disse to:

 • JR Sagano-linjen: stopper bl.a. ved Nijo-stationen nær Nijo-slottet og Saga-Arashiyama-stationen, der ligger få meter fra bambusskoven.
 • JR Nara-linjen: stopper bl.a. ved Tofukuji Station nær Tofukuji Buddhist Temple og Inari Station nær Fushimi Inari.

Bussen, et transportmiddel, der gør det lettere at rejse rundt i Kyoto

Kyoto-bus| ©Fredrik Rubensson
Kyoto-bus| ©Fredrik Rubensson

Kyoto er en by, der er godt betjent af busser. Generelt kører de offentlige transportlinjer fra kl. 6.00 til 22.30. Det eneste, du skal gøre, er at købe et ubegrænset dagskort til ca. 4 euro pr. voksen og ca. 2 euro for børn.

Nogle af de ruter, der betjenes af de vigtigste buslinjer i Kyoto, er som følger:

 • Bus100 og 206 stopper ved Ginkaku-ji templet og Gion-distriktet.
 • Linje 204 og 205 til Den Gyldne Pavillon.
 • Linje5 og 105 er ideelle**,** hvis din destination er Fushimi Inari.
 • Linje 72 og 74, til landsbyen Arashiyama.
 • Bus 101, 50 og 9, som tager dig til Nijo Slot.

Resumé af 3-dages rejseplanen til Kyoto

Denne 3-dages rejseplan til Kyoto er meget komplet. For at du ikke skal glemme noget, har jeg lavet et resumé nedenfor.

 • Dag 1
 • Oplev det historiske centrum af Kyoto
 • Otani Honbyo-templet og Kiyomizu Dera
 • Gion-kvarteret
 • Chion-in og Shoren-in-templet
 • Heian Jingu-templet
 • Dag 2
 • Kyotos templer, slotte og paladser
 • Fushimi Inari-taisha shinto-helligdom
 • Nijo-jo-slottet
 • Kinkakuji og Ginkakuji-templet
 • Det kejserlige palads i Kyoto
 • Dag 3
 • Se landsbyen Arashiyama
 • Bambusskoven i Arashiyama
 • Tenryu-ji templet
 • Daikaku-ji templet
 • Giouji-templet