Mest seværdige templer i Kyoto

At besøge templerne i Kyoto er at træde ind i den ældste del af japansk kultur, hvor arkitektur og natur smelter sammen med det hellige.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minutters læst

Mest seværdige templer i Kyoto

Tempel og Kyoto | ©Su San Lee

En af de bedste ting at se og gøre i Kyoto er at besøge de storslåede templer, hvor du kan lære om den mest traditionelle japanske kultur, den rige symbolik i hver af bygningerne, de vidunderlige haver og damme og kontemplere de gamle religiøse ritualer.

Japanske templer er hellige steder, der egner sig til kontemplation, ideelle til en stille gåtur i naturen og til at se nogle af de mest imponerende repræsentanter for gammel japansk arkitektur. Her er en liste over de bedste templer i Kyoto.

1. Kiyomizudera-templet

Kiyomizudera-templet| ©. Ray in Manila
Kiyomizudera-templet| ©. Ray in Manila

Kiyomizudera-templet eller templet for rent vand er et af de vigtigste templer i Japan og Kyoto. Det ligger på en af bakkerne i Higashiyama-distriktet i smukke naturlige omgivelser. Dets navn, som betyder "af rent vand", henviser til vandet fra Otawa-vandfaldene, som falder ned i en dam på toppen af templet.

Selvom man ikke kan komme ind i templet, kan man gå langs den berømte balkon med rødlige træsøjler og nyde en af de smukkeste panoramaudsigter over byen. Du kan også se statuen af den 11-armede gudinde Kannon med de tusind ansigter. Man må ikke gå glip af kirsebærblomsterne, når de springer ud i april.

Under dit besøg kan du drikke fra en af de tre stråler i dammen, som det er traditionen, for at modtage kærlighed, sundhed eller overflod. Men husk, at du kun kan drikke af én, ellers ophæves dens virkning. Omkring templet er der omkring 34 templer , pagoder og haller, som du også kan besøge.

For mere information, besøg venligst

 • Sted: 1 Chome-294 Kiyomizu, Higashiyama Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: Mandag til fredag fra kl. 6.00 til 18.00 i januar, februar, marts og december; juli til august indtil kl. 18.30 og september til november indtil kl. 21.00.
 • Entré: ca. 3 euro pr. person. Indgang til de andre templer eller bygninger på området kan koste ekstra.
 • Sådan kommer du derhen: Fra Kyoto Station kan du tage en bus til stoppestederne Gojozaka eller Kiyomizu-muchi eller et tog til Kiyomizu-muchi Station.

Book en privat tur i Kyoto

2. Kinkakuji-templet eller Den Gyldne Pavillons tempel

Kinkakuji-templet| ©. Ray in Manila
Kinkakuji-templet| ©. Ray in Manila

Kinkakuji-templet betyder Den Gyldne Pavillons Tempel. Det ligger i et område med stedsegrønne skove, søer og uundværlige kilder. Templet er et 3-etagers tårn, og de to øverste etager er dækket af meget tynde plader af guld (bladguld), hvorfra det har fået sit navn.

Dets gyldne refleksion i Kyokochi-dammen er et af de smukkeste postkort fra Kyoto. Kinkakuji er kendt for sine vidunderlige zenhaver, som er ideelle til en spadseretur. Nær udgangen er der også et tehus, hvor man kan deltage i ceremonien. Der er også andre templer og helligdomme i nærheden.

Selvom det ikke er muligt at komme ind i templet, kan man se statuerne af Buddha og Yoshimitsu indeni, når man åbner vinduerne, især om foråret og sommeren. Det er også charmerende om efteråret og vinteren, når bladene skifter farve, eller skoven er dækket af sne.

For yderligere information, besøg venligst

 • Sted: 1 Kinkakujicho, Kita Ward, Kyoto, Japan.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 6.00 til 17.00.
 • Entré: ca. 4 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: Fra Kyoto Station kan du tage en bus til stoppestedet Kinkakuji-cho.

Book en teceremoni i Kyoto

3. Yasaka-helligdommen

Yasaka-helligdommen| ©hslo
Yasaka-helligdommen| ©hslo

Yasaka Shrine er et shinto-tempel, som blev påbegyndt i 656, hvor Susano'o no Mikoto, storm- og havguden, tilbedes sammen med sin kone Kushiinada-hime og Yahashira no Mikogami, hans otte børn. Det er et af de templer, man ikke kan komme udenom på en tur til Kyoto.

Templet ligger i Gion-distriktet, som ligger i hjertet af byen, i et livligt område kendt som geisha-distriktet. Den toetagers indgangsportal til området er meget slående og er blevet et emblem for Gion-distriktet og et yndet sted at få taget et billede. Som i de fleste templer kan man ikke komme ind i hovedhelligdommen, som kun er tilgængelig for de troende.

Der er andre templer i det omkringliggende område, eller subtempler, såsom Utsukushii Gozen-sha, en helligdom, hvor de troende tager et par dråber vand fra en fontæne, som har den egenskab, at det forskønner dem. Derudover er gaden, der fører til templet, kendt for at være en af de mest traditionelle i Japan med sine butikker, der sælger kimonoer, vifter og typiske søde sager, så det er et must på dit besøg på mindst 3 dage i Kyoto.

Mere information om Kyoto

 • Sted: 625 Gionmachi Kitagawa, Higashiyama Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: Åbent hele dagen.
 • Entré: Gratis, men en tur til Higashiyama i Kyoto koster fra €119.
 • Sådan kommer du derhen: Fra Kyoto Station kan du tage en bus til Keihan Gion Shijo Station, som ligger 5 minutters gang fra templet.

Book en tur til Higashiyama i Kyoto

4. Kodaiji-templet

Kodaiji-templet| ©Fabio Achilli
Kodaiji-templet| ©Fabio Achilli

Kodaiji-templet er et zenbuddhistisk tempel, der ligger på en af bakkerne i Gion-distriktet. Det blev grundlagt i 1605 og bygget på anmodning af Kita no Mandokoro til minde om hendes afdøde mand, som deltog i Japans genforeningskrig. Portrætter af begge findes inde i templet sammen med andre kulturelt betydningsfulde genstande.

Grunden er kendt for sin smukke zen-sandhave med hundredvis af kirsebærtræer, bambuslunde og damme omgivet af ahorntræer. Det er et smukt sted at slentre rundt både om dagen og om natten, når belysningen gør det til et magisk stop. At booke en tur til Higashiyama i Kyoto, når kirsebærblomsterne blomstrer, er en af de bedste måder at se det på.

Under dit besøg kan du også besøge Entokuin-templet, Palm Art Museum og et af tehusene, hvor du kan deltage i en teceremoni. Et af disse huse blev designet af den berømte te-mester Sen no Rikyu.

For mere information, besøg venligst

 • Sted: 1 Kujocho, Minami Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: 8:00 til 17:00 (sidste indgang kl. 16:30).
 • Entré: Der er gratis adgang til hovedsalen.
 • Sådan kommer duderhen: Bussen sætter dig af ca. 7 minutters gang fra stoppestedet Higashiyama Yasui, og toget tager ca. 15 minutter fra Keihan Gion Shijo Station.

Book en tur til Higashiyama i Kyoto

5. Toji-templet eller Østtemplet

Toji-templet| ©Damien Douxchamps
Toji-templet| ©Damien Douxchamps

Toji-templet eller Østtemplet er det højeste trætårn i Japan med en højde på næsten 55 meter og 5 etager. Det blev bygget i 826 og betragtes som et symbol på byen.

Under dit besøg kan du besøge Kondo-salen, Kodo-salen, Frygt-salen og Jikido-salen. Stueetagen er kun åben i forbindelse med udstillinger og særlige datoer, som du kan tjekke på templets hjemmeside. I nærheden af templet ligger templerne Higashi Honganji og Nishi Honganji, som du kan nå til fods.

Under kirsebærblomstringen eller Hanami-sæsonen kan du også besøge templet om natten, når det er oplyst på en særlig måde. Og hvis du besøger templet den 21. i måneden, kan du slentre gennem Kobo-san-loppemarkedet, hvor du kan se traditionelt tøj og alle slags samlerobjekter samt smage på traditionelle fødevarer, der ofte er en del af Kyotos bedste madture.

For mere information, se

 • Sted: 1 Kujocho, Minami Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: 8:00 til 17:00 (sidste indgang kl. 16:30).
 • Entré: gratis til Kondo-, Kodo-, Fear- og Jikido-hallerne.
 • Sådan kommer du derhen: Fra Kyoto Station kan du tage Kintetsu-linjen og stå af ved den næste station, Tōji Station.

Book en madtur i Kyoto

6. Sanjusangendo-templet eller De tusinde statuers tempel

Sanjusangendo-templet| ©Enrique RG
Sanjusangendo-templet| ©Enrique RG

Sanjusangendo-templet er kendt som De Tusind Statuers Tempel på grund af det store antal statuer i hovedhallen: 1001 statuer af gudinden Kannon, 28 af skytsguder og 2 statuer af Raijin, shintoguden for vind og Fujin, shintoguden for torden og lyn.

Det blev grundlagt i 1164 af Taira no Kiyomori og er den længste træstruktur i Japan, 120 meter lang. Dens stramme udseende står i kontrast til de fabelagtige statuer indeni. Blandt disse er den centrale statue af Kannon, som er 3,3 meter høj. Statuerne er lavet af Hinoki-træ og dækket med tyndt bladguld.

Omkring templet er der smukke haver, to små damme, et stenmonument dedikeret til grundlæggeren af den jodo-buddhistiske sekt, en temizu, hvor man renser hænder og mund med vand, og Kuse Inari Shinto-centret.

For yderligere information, besøg venligst

 • Sted: 657 Sanjusangendomawari, Higashiyama Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: fra april til midten af november fra 8.30 til 17.00 og fra november til marts fra 9.00 til 16.00 (sidste indgang en halv time før lukketid).
 • Entré: ca. 4 euro pr. person. Der er rabat for grupper på 25 personer.
 • Sådan kommer du derhen: 7 minutters gang fra Shichijo Station eller 10 minutters gang fra JR Tennoji Station.

7. Fushimi Inari Taisha-templet eller De Tusind Portes Tempel

Fushimi Inari Taisha| ©cattan2011
Fushimi Inari Taisha| ©cattan2011

Fushimi Inari Taisha-templet er kendt som De Tusind Portes Tempel på grund af antallet af orange torii-porte, der fører op til toppen af bjerget. Det er et af de vigtigste shinto-templer og et af de ældste templer, der kan dateres tilbage til det 8. århundrede.

Fushimi Inari er hovedsageligt dedikeret til Inari, afgrødernes guddom, især ris, som modtager tusindvis af offergaver fra dem, der ønsker at få succes i deres forretning. Disse offergaver er de torii-porte, som man kan se på stien, der fører til templet, og som der er omkring 10.000 af.

Templet ligger på Inariyama-bjerget, også kendt som Inari. Det er et smukt sted at gå langs naturstierne, der fører til andre mindre helligdomme. Du kan se dette tempel på egen hånd eller i selskab, når du booker en Higashiyama-tur i Kyoto

Mere information om Higashiyama-helligdommen

 • Sted: 68 Fukakusa Yabunouchicho, Fushimi Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: Åbent 24 timer i døgnet.
 • Entré: gratis.
 • Sådan kommer du derhen: Tag et tog fra Kyoto Station til Inara Station, som ligger 5 minutters gang fra templet.

Book en tur til Higashiyama i Kyoto

8. Heian Jingu-helligdommen

Heian Jingu-helligdommen| ©Toby Oxborrow
Heian Jingu-helligdommen| ©Toby Oxborrow

Heian-helligdommen eller Heian Jingu ligger i Higashiyama-distriktet, så den kan også være inkluderet, når man booker en tur til Higashiyama i Kyoto. Det er kendt for den gigantiske torii ved indgangen, som er omkring 24,2 meter høj.

Templet er dedikeret til kejser Kammu, byens grundlægger, og kejser Kōmei, som skulle have lagt grunden til det moderne Japan. Den vigtigste festival, der afholdes i templet, er Jidai Matsuri, som er kendt for den store procession fra Kyotos kejserpalads til templet. Denne festival afholdes i oktober måned i Kyoto, den 22.

Hovedhelligdommen er omgivet af 4 haver i forskellige stilarter placeret i de 4 kardinalretninger. Disse haver, som fylder omkring 33.000 kvadratmeter, repræsenterer forskellige perioder i Japans historie. Der er blomster på alle årstider, selv om vinteren i Kyoto.

Mere information om haverne

 • Sted: 97 Okazaki Nishitennocho, Sakyo Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: 6:00 til 17:00 eller 18:00, afhængigt af årstiden. Haverne er åbne fra kl. 8.00 til 16.30 eller 17.30. Sidste adgang er en halv time før lukketid.
 • Entré: gratis, bortset fra indgangen til haverne, som koster omkring 4 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: 10 minutter fra Higashi-yama Station.

Book en tur til Higashiyama i Kyoto

9. Gingakuki-templet eller Sølvpavillonen

Gingakuki-templet| ©Yu-Jheng Fang
Gingakuki-templet| ©Yu-Jheng Fang

Det er et undertempel til Shokokuji-templet, hvis navn er Higashiyama Jishoji, selvom det er kendt som Gingakuki, som betyder Sølvpavillonens Tempel. Det er et buddhistisk tempel, der ligger i bjergene øst for Kyoto i Higashiyama-distriktet.

Selvom shōgunen ønskede at dække templet med bladsølv (ved hjælp af samme teknik som Kinkakuji-templet), kunne han ikke opnå dette, men det oprindelige navn blev bibeholdt. Hovedbygningen, Kannonden, er en af de få bygninger, der har overlevet brande og jordskælv og derfor ikke er blevet genopbygget.

Togudo-hallen er også en struktur, der er forblevet intakt gennem tiden. Denne hal er anerkendt som en model for traditionelle tesaloner, som er en af Kyotos vigtigste kulturelle oplevelser. Templets hvide sandhave er en af de mest fotograferede i byen. Der er også en moshave, hvor man kan gå en dejlig tur i naturen.

Mere information om templet

 • Sted: 2 Ginkakujicho, Sakyo Ward, Kyoto.
 • Åbningstider: fra marts til november fra kl. 8.30 til 17.00 og fra december til februar fra kl. 9.00 til 16.30.
 • Entré: ca. 4 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: Fra Kyoto Station kan du komme derhen med bus på ca. 40 minutter.

Book en te-oplevelse i Kyoto

10. Tvillingetemplerne Nishi-Hongaji og Higashi-Honganji

Higashi-Honganji-templet| ©Chang Ju Wu
Higashi-Honganji-templet| ©Chang Ju Wu

Nishi Honganji- og Higashi Honganji-templerne er buddhistiske templer, der ligger nord for Kyoto Station i den sydlige del af byen. De er nogle af de vigtigste templer for Jodo Shinshu-grenen af buddhismen, som er en af de vigtigste i landet. Opførelsen af templerne går tilbage til det 16. århundrede.

Disse templer ligger i gåafstand fra hinanden, så det er almindeligt at besøge dem på samme dag. Hovedtemplet er Nishi Honganji, det første tempel, der blev bygget, med statuen af grundlæggeren af Jodo Shinshu-sekten ved hovedalteret. Higashi Honganji-templet blev bygget 11 år senere og var inspireret af det første. Dets Goeido eller grundlæggerhal betragtes som den største træhal i verden.

Disse templer omfatter kolossale 30 meter høje porte, tårne, temizu (vaskefontæner), århundredegamle træer, haver i japansk stil og den interessante symbolik, som findes i alle templer i Japan. Det 400 år gamle Gingko-træ ved Nishi Honganji-templet er et must-see, hvis du besøger Kyoto om efteråret.

Nishi Honganji-templet

 • Sted: Hanayacho-sagaru, Horikawa-dori, Shimogyo-ku, Kyoto.
 • Åbningstider: November til februar fra kl. 5.30 til 17.00; i marts, april, september og oktober lukker det en halv time senere, og fra maj til august lukker det kl. 18.00. Haverne er åbne fra kl. 9.00 til 16.00.
 • Entré: gratis, undtagen til haverne, som koster omkring 4 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: 10 minutters gang fra Kyoto Station.

Higashi Honganji-templet

 • Sted: Karasuma Shichijo-agaru, Shimogyo-ku, Kyoto.
 • Åbningstider: fra marts til oktober fra kl. 5.50 til 17.30, og fra november til februar fra kl. 6.20 til 16.30.
 • Entré: gratis.
 • Sådan kommer du derhen: 5 minutters gang fra Gojo undergrundsstation.