Beijing På 5 Dage: Alt Du Skal Vide

Med denne 5-dages rejseplan kan du udforske Beijings bedste seværdigheder og suge til dig af dens rige historie og kultur. Læs mere her.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minutters læst

Beijing På 5 Dage: Alt Du Skal Vide

Eftermiddag i Beijing | ©Mark Back

Uanset om du er en ivrig rejsende eller nybegynder, er et besøg i byen Beijing en destination, du ikke må gå glip af. Denne 5-dages rejseplan med kort samler de bedste ting at lave i Beijing i hjertet af den kinesiske hovedstad. Fra Den Forbudte By og Sommerpaladset til de mest moderne kvarterer og hutonger.

Dag 1: Longtan-haverne, Himmeltemplet, Den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte By

Himlens Tempel| ©m w
Himlens Tempel| ©m w

Turens første dag starter i den sydlige del af Beijing med en 10 kilometer lang rute, som du kan se på dette kort. Denne dag er dedikeret til hjertet af hovedstaden. Tag dit behagelige tøj og dine sko med, og lad os komme i gang!

Longtan-haverne

Longtan Park er det perfekte sted at starte dagen i harmoni med et naturligt landskab af dragecypresser og løvemundblomster. Gå en tur på stierne, tag en bådtur, eller hvis du rejser med børnene, kan du endda tage hen til børneaktivitetscentret.

Parken, der blev anlagt i 1952, er bygget op omkring en stor, bugtet sø, der er kendt som Dragon Lake. I sidste ende efterlader seværdigheder som Stone Forest, Wanliu Hall, Dragon Gate, Liantanghua og Central Islands et billedværdigt indtryk.

Og hvis du ikke har spist morgenmad på dit hotel, inviterer jeg dig til at tage en tur gennem en af restauranterne eller tehusene i disse haver.

Book en tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Himlens tempel

Når du træder ind i parken, vil du blive slået af den aura af fred, der omslutter det store område. Himlens T empel var det sted, hvor kejserne holdt ritualer for at bede om god høst og velsignelser. Blandt dets rum skiller de følgende sig ud:

Det er ikke underligt, at Himlens Tempel er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Det er et af de bedste templer i Beijing og derfor et must-see.

Frokost

Sidst på eftermiddagen kan du spise frokost på vej til Tiananmen-pladsen. Jeg anbefaler, at du prøver maden på Bianyifang Roast Duck, hvor du for lidt over 5 euro kan nyde traditionel mad som lakeret and eller gong bao-kylling.

Når du er færdig, kan du fortsætte din rejse gennem Den Himmelske Freds Port, hvor du kan begynde at udforske Den Himmelske Freds Plads. Hvis du foretrækker det, kan du også vælge at booke en Tiananmen-tur med en guide.

Book en tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Den Himmelske Freds Plads

Der er mange ting at lave på Den Himmelske Freds Plads, f.eks. at se det imponerende portræt af Mao Zedong, der hænger over indgangen til pladsen. Dette historiske sted har spillet en vigtig rolle i kinesisk historie og er en symbolsk repræsentation af politisk magt fra Qing-dynastiets fald til i dag.

Pladsen er enorm og byder på mange fotomuligheder ved monumenter som Folkets Store Hal, Mao Zedong-mausoleet og Kinas Nationalmuseum, som er det næstmest besøgte museum i verden.

Hvis du har valgt at booke en tur til Den Himmelske Freds Plads, er det vigtigt at vide, at den inkluderer en tur til Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By.

Book en tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By & Den Himmelske Freds Plads

Den Forbudte By

Den bedste måde at fordybe sig i Beijings kulturarv er at besøge Den Forbudte By, som husede det kinesiske kejserpalads og var det politiske regeringscentrum i mere end 600 år, hvor 24 kejsere passerede igennem.

Denne by kan prale af imponerende træmure, gamle malerier, gårdspladser, broer, kalligrafiske værker, jade redskaber? Alt sammen omkring Kulbjerget i Jingshan-haverne, hvor denne by overgiver sig til de besøgendes fødder.

Du er måske interesseret i at vide, hvad der er de bedste ture til Den Forbudte By, eller leje en guide, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af det, der er et af de 10 mest besøgte og fotograferede monumenter i verden.

Book tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Middag

Som afslutning på dit besøg kan du prøve en dejlig hot pot eller Huo Guo, en slags kinesisk fondue. Den er ideel til at dele med venner eller familie og indeholder normalt en række forskellige grøntsager, fisk og skaldyr, svampe, kød, endda wontons og dumplings.

Omkring Den Fortabte By finder du gode restauranter som Old Beijing Noodle. Du skal ikke bekymre dig om den korrekte måde at bestille på, da menuerne ofte har billeder og engelske oversættelser.

Dag 2: Besøg kejserpaladset, slentre gennem perlemarkedet og nyd Kung Fu-showet

Beijing Røde Teater| ©Tha Gensta
Beijing Røde Teater| ©Tha Gensta

Denne dag lover at blive hektisk, når du slutter dig til den lokale gode stemning blandt markeder og shows med denne 4-stop rute med højdepunkter, der kun er 7 kilometer lang, som du kan følge med dette kort.

Det kejserlige palads

Start dagen ved Kejserpaladset, et enormt tempelkompleks, der deler samme etage som Den Forbudte By, men med langt færre mennesker, så du kan udforske det i ro og mag. Hvis du allerede har set det, når du booker turen til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen, kan du springe det over.

Her befinder du dig på det sted, hvor kejserne opbevarede deres forfædres tavler, og du kan gå gennem de fem hovedsale:

 • Salen med den højeste harmoni
 • Zhonghe-salen
 • Baohe-salen, hvor der afholdes nationale ceremonier.
 • Wenhua-salen
 • Wuying-salen

Book en tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Zhengyangmen

Zhengyangmen-porten er en af de berømte "ni porte til hovedstaden" i det gamle Beijing og blev grundlagt i 1419 under Ming-dynastiet. Også kendt som Qianmen, huser den:

 • Zhengyangmen-tårnet
 • Piletårnet
 • Beijing Folk Exhibition Hall.

Fordi den ligger lige over for Den Forbudte By, er den også kendt som "hovedporten", og på grund af dens struktur, historie og form er den en populær turistattraktion.

Besøg silkemarkedet

Perlemarkedet, silkemarkedet eller "bare" Hongqiao er Beijings mest populære marked, og dynamikken er lige så underholdende, som den er uimodståelig. Selvom det oprindeligt fokuserede på at sælge perler, kan du i dag finde næsten alt.

Der er masser at lave på Beijings silkemarked, for ikke alene kan du prutte med sælgerne - gå ikke glip af det, det er en tradition - men du kan også spise frokost med de lokale for 5 euro.

De øverste etager er hjemsted for juvelerer og perlespecialister, mens stueetagen er hjemsted for fremragende fiskerestauranter. Hvis du ikke har lyst til at spise her, kan du altid booke en tuk tuk-madtur for en mere turistpræget oplevelse.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

Besøg det røde teater

Kung Fu-kampe er en kinesisk tradition, og når man er i hovedstaden, må man ikke gå glip af Det Røde Teater, hvor de bedste Kung Fu-shows i Beijing finder sted.

Med fokus på Shaolin-klostrets traditioner præsenteres 'The Legend of Kung Fu', hvor kampsportsspecialister fremviser deres færdigheder i en oplevelse, der kombinerer historiefortælling, levende musik og specialeffekter.

På vej ud kan du spise i samme område, for i nærheden ligger den berømte Tianruifu Traditional Yunnan Rice Noodle med en menu fuld af autentiske kinesiske retter. Men hvis Kung Fu ikke er noget for dig, er et andet alternativ at booke billetter til et akrobatisk show i Beijing.

Book billetter til et akrobatisk show

Dag 3: Moderne kunst, hutonger og den olympiske park

Den Olympiske Park i Beijing| ©Yanli Guo
Den Olympiske Park i Beijing| ©Yanli Guo

Vi fortsætter nordpå, og på denne dag kan du opleve kontrasten mellem gammel og moderne Beijing-kunst, besøge en af hovedstadens travleste hutonger og slutte dagen af i Den Olympiske Park med denne rejseplan, som er den samme som Beijing på én dag. Du kan følge den med dette kort.

798 Kunstdistrikt

Det første stop på denne kontrastfyldte dag tager dig med på en rundtur i industriområdet Dashanzi Art District, som har været den førende eksponent for Beijings moderne kunst siden 1953.

Dette område er bedre kendt som 798 Art District og er hjemsted for en samling af gallerier, atelierer, museer og butikker, der fremviser urban og endda en smule semi-samtidskunst.

Når du vandrer gennem labyrinten af gader med trendy barer og restauranter, vil du beundre iøjnefaldende kunstinstallationer, graffiti og vægmalerier. Med sin eklektiske blanding af kunst, kultur og køkken vil du blive inspireret og beriget af dette unikke hjørne af byen.

Book en madtur med tuk tuk

Oplev hutongerne i Dongcheng!

Oplev Beijings sande essens ved at fordybe dig i hutongerne i Dongcheng. Hutonger er de områder, der består af murede blokke og huse med smukke indre gårde mellem smalle gader. Det er et vindue ind til det intime, traditionelle og kollektive liv i Beijing.

Mange af disse hutonger er stadig bevaret, og Dongcheng er et af de ældste distrikter i Beijing, hvor du kan nyde dem, samt opleve autentisk kinesisk kulinarisk kultur og smage lokale specialiteter. Du kan også øve dig i papirklipning, kalligrafi og studere den gamle Beijing-civilisation.

Til denne type besøg anbefaler jeg at booke en af Beijing Hutong-turene, det er den bedste måde at få mest muligt ud af din tid og inkluderer normalt 15-20 smagsprøver.

Spadser gennem den olympiske park

Se de imponerende strukturer, der var vært for De Olympiske Lege i 2008 i Beijings olympiske zone. Fra det ikoniske nationalstadion Bird's Nest til det bugtende vandcenter Water Cube og de anlagte haver.

Du vil blive forbløffet over omfanget af Beijings olympiske park. Spadser langs stierne, tag billeder, nyd live events, spil mahjong eller badminton, tag din første tai-chi time eller bare beundr de smukke omgivelser.

Med sådan en livlig atmosfære kan du spise i nærheden, da den er omgivet af en række restauranter, der serverer traditionelle og internationale retter. Eller hvis du ikke har haft mulighed for at booke en tuk tuk-madtur før, er det et godt tidspunkt at gøre det nu.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

Dag 4: Konfucius-templet, det nuværende sommerpalads, Lamatemplet og det gamle sommerpalads

Konfucius-templet| ©David Stanley
Konfucius-templet| ©David Stanley

På den fjerde dag foreslår jeg en 28 kilometer lang tur, som du kan se på dette kort. Du vil slentre gennem sommerpaladserne, nyde traditionel mad midt i de kejserlige haver og komme tæt på det vigtigste lamatempel i hovedstaden.

Beijings Konfucius-tempel

Dette imponerende tempel blev bygget i 1302 og er et helligt sted for dem, der søger inspiration og visdom på kundskabens vej. Faktisk er det mere end 20.000 meter høje Beijing Confucius-tempel hjemsted for Imperial College, det akademi, som blev grundlagt af selveste Confucius.

Nyd roen i de 13 pavilloner fra Dacheng-porten, hvor Qianlong-sten-trommen er placeret, til Chongsheng-templet, og nyd skønheden i de gamle strukturer.

Book tur til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Lama-templet

Tag derefter til Lamatemplet, hvor der venter dig en sanseoplevelse blandt ofringer, munke, bønner og duften af røgelse, der gennemsyrer hvert et hjørne. Faktisk kan du også booke turen til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven for at se det med en guide.

Dette tibetanske tempel er det største af sin slags i Beijing og daterer sig tilbage til det 18. århundrede, og i 66.000 meters højde finder du flere monumenter, herunder:

 • De 500 arhats bjerg, som ligger inde i Pavillonen for lovens hjul.
 • Den 26 meter høje Buddha-statue, der ligger i Pavillonen med de 10.000 lyksaligheder.

Book turen til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Frokost

På vej til sommerpaladserne kan du spise frokost på Baijia Restaurant North Gate, et sted, hvor du kan smage typisk Sichuan-køkken, hvor tjenere klædt i traditionelle Qing-dynasti-dragter og traditionel arkitektur smelter sammen for at fordybe dig i traditionel kultur midt i en gammel fyrstes haver.

Ruinerne af det gamle sommerpalads

Yuanmingyuan Park har skiftet navn, siden den blev anlagt i 1707. Fra Garden of Perfect Brilliance blev den omdøbt til Imperial Gardens og er nu kendt som Old Summer Palace.

Der er 100 højdepunkter, der er ideelle til afslapning, sejlads på Fuhai Lake og vandring langs stierne. Besøgende kan også udforske paladsruinerne, som omfatter:

 • Pavillonen for det rolige hav.
 • Den sorte svane og Lotusblomst-monumenterne.
 • Det elegante forårs have og dens paladser.

Det nuværende sommerpalads

Slut dagen af ved Sommerpaladset, en imponerende kejserlig have og et palads, der blev bygget i det 18. århundrede. Med en vid udsigt over de omkringliggende bakker og en fantastisk sø er Sommerpaladset ikke kun en turistattraktion, men også et yndet sted for de lokale.

Gå over 17-Arches Bridge, tag en bådtur på Kunming-søen, beundr den indviklet designede marmorbåd ved søen eller se den buddhistiske røgelsespagode på Longevity Hill.

Book turen til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Middag

Du inviteres til at afslutte turen på Aman Restaurant på sydsiden af paladset, hvor du bytter frokostens farverige atmosfære ud med roen i en restaurant med udsigt over Sommerpaladsets Grand Theatre.

Dag 5: Den Kinesiske Mur

Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach
Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach

Den Kinesiske Mur er en fæstning, der strækker sig over tusindvis af kilometer i bjergene over Beijing og daterer sig tilbage til det 12. århundrede. Afhængigt af din ønskede sværhedsgrad og placering kan du vælge mellem mindst seks sektioner at gå og udforske.

Dem, der er på udkig efter en krævende klatretur, kan vælge Jiankou-sektionen, mens Mutianyu er noget for dig, hvis du foretrækker en lettere vandretur. Faktisk er den mest populære tur til denne fæstning den 5400 meter lange Mutianyu Great Wall.

Det er den kommercielle mur, så du finder spisesteder, offentlig transport og hvad du ellers har brug for for at se dette forsvarsvidunder. Man kan besøge den ved at booke en bustur til Muren fra Beijing, men der findes også mange ture til Muren. Men hvad er det, man kan se og lave der?

Book en bustransport til Den Kinesiske Mur

Gå på heltens skråning

The Hero's Slope er en storslået vandretur, der fører til toppen af Den Kinesiske Mur, er af medium sværhedsgrad, og når man når toppen af stien, er der en betagende panoramaudsigt. Det er anstrengelserne værd, og når man er på toppen, kan man tage en tur rundt til forskellige dele af denne del af muren.

Tag svævebanen

Svævebanen er en nem måde at nyde den betagende udsigt over byen på. Du kan vælge mellem to forskellige svævebaner: en, der tager dig op til det højeste punkt, og en, der tager dig gennem flere vagttårne undervejs. Hvis du er på udkig efter noget mere afslappende og mindre intenst end bjergbestigning, anbefaler jeg, at du vælger denne rute.

Rutsj ned ad kælkebakken

Kælkebakken er den perfekte måde at nyde nedstigningen på og tage billeder af dine venner og familie, mens du er vidne til dette vidunderlige syn, især sidst på dagen, når du kan se alle lysene i byen.

Book bustransfer til Den Kinesiske Mur