5 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Udforsk de mest specielle hjørner af Mexico City. Gå en tur gennem Chapultepec-skoven, opdag et hjemsøgt hus, og nyd området med verdens byer.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

5 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Lær Mexico at kende | ©Ivon Gorgonio

Mexico City er meget stor, men på fem dage kan du nå at se de mest ikoniske steder. Start dit eventyr med en hel dag til at udforske Chapultepec-området, herunder slottet, skoven og andre attraktioner, og besøg Roma og Condesa, hvor Parque España er gemt. Du bør også besøge Roma og Condesa, hvor Parque España er gemt.

Xochimilco er en anden must-see destination på din rejseplan, ligesom Zona Rosa, hvis gader er opkaldt efter byer rundt om i verden. Kan du forestille dig at gå ned ad Copenhagen Street i Mexico City? Derudover er det historiske centrum også inkluderet i det, du kan lave i løbet af 5 dage i regionen.

Dag 1: Udforsk Chapultepec-området fra skov til slot

Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)
Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)

Chapultepec betragtes som Mexico Citys lunger, da det er et område fuld af sjove attraktioner. Du kan besøge slottet, se dyre- og plantelivet i den zoologiske have, tage en sejltur på søen, besøge museerne og haverne og meget mere.

Den første dag vil du besøge flere punkter, som alle ligger et par minutter væk inden for den samme indhegning. Gør dig klar til at nyde det!

Chapultepec-skoven

Bosque de Chap ultepec er blevet et af de bedste steder at besøge i Mexico City. Den har områder til yoga, vandreture, udendørs gåture og mere end 100 springvand og monumenter.

Det er ideelt at tage et par timer ud af din rejseplan og stoppe ved kunstgallerierne spredt over hele skoven. Der er også food courts, grønne områder til picnic og restauranter med indendørs og udendørs spisepladser. Indgangsbilletten koster omkring 5 euro.

Chapultepec zoologiske have

Hvis du vil besøge en af de største zoologiske haver i Mexico, foreslår jeg et besøg i Chapultepec Zoo, som har været i drift i Bosque de Chapultepec siden 1923.

Bemærk, at denne zoologiske have ikke er åben om mandagen, og at der er gratis adgang. Det, der koster noget, er sommerfuglehaven, som koster omkring 2 euro, og herpetariet, som koster omkring 2 euro.

For at tilpasse pladsen til dyrenes levesteder er der græsarealer, ørkenområder, tempereret skov, et kystområde og en særlig indhegning til fugle. Bagerst ligger frøernes springvand, hvis statuer blev bragt fra Spanien, da det er en nøjagtig kopi af springvandet i Maria Luisa Park i Sevilla, et ideelt sted at tage billeder og hvile et stykke tid.

Chapultepec-slottet

En anden ikonisk bygning, du ikke må gå glip af, er Chapultepec-slottet, som blev bygget i 1785 og huser Nationalmuseet for Historie, hvor du kan nyde historiske samlinger, herunder malerier, tøj, dokumenter, fotografier og andre genstande, der repræsenterer Mexicos historie.

Her kan du se Carlota og Maximilians kar et, som var monarkiets kongelige transportmiddel i det 19. århundrede, og stedet har også imponerende glasmalerier og historier, der synes at være taget direkte ud af et eventyr. Entréen koster omkring 4 euro, men vær opmærksom på, at der ikke er åbent om mandagen. Jeg anbefaler et besøg om søndagen, hvor der er gratis adgang, eller om tirsdagen og lørdagen for at nyde togturen fra skoven til slottet.

Spejlhuset og krystal-labyrinten

Hvis du vil have det sjovt og have en anderledes oplevelse, foreslår jeg, at du går gennem Spejlhuset, hvor du vil se dit spejlbillede med forvrængede former, og du kan også gå gennem Krystal-labyrinten, som er farverig og udfordrer dig til at finde udgangen. Dette eventyr ligger i den første del af skoven og koster ca. €1 til €3.

I nærheden ligger karrusellen, som er en ideel attraktion for både voksne og børn, da der ikke er nogen aldersgrænse. Prisen er omkring 2 euro.

Chapultepec-søen

Hvis du vil nyde solen eller gå en uforglemmelig tur, er Chapultepec-søen, som ligger i den anden del af skoven, det helt rigtige sted for dig. Jeg anbefaler, at du tager en cykeltur, fodrer ænder eller lejer en båd for at krydse vandet. Du kan vælge en med pedaler eller pagajer, og hvis du foretrækker en kajak, koster denne plan ca. 2 til 5 €.

Du kan også jogge rundt om søen eller besøge Casa del Lago, hvor der altid er udstillinger med maleri, musik eller dans.

Vandhave-museet

Som afslutning på dagen anbefaler jeg, at du går ind i Water Garden Museum, som ligger i den anden del af skoven. Denne attraktion koster cirka 1 euro. Det har en særegen arkitektur og monumenter, der perfekt repræsenterer mexicansk kultur. Museet byder på en række udstillinger, vægmalerier, og på gulvet kan du se en slående figur, der repræsenterer den mexicanske gud Tlaloc.

Et andet sted på museet, som du ikke må gå glip af, er Lambdoma-kammeret, hvor lyden af vand forvandles til en sang ved hjælp af specielle effekter.

Book en tur til Mexico City!

Dag 2: Besøg Roma og Condesa-kvartererne

Condesa| ©Kirk K
Condesa| ©Kirk K

I nærheden af Chapultepec-området kan du besøge Roma og Condesa, hvor du finder Parque España og Parque México, samt Casa de las Brujas, kunstgaden Chilango og nogle af Mexico Citys bedste museer.

Spanien Park

Lige mellem Condesa og Roma ligger Parque España i nærheden af hestevæddeløbsbanen, bedre kendt som Hipódromo de las Américas. Der er gratis adgang, og du kan gå, jogge eller cykle på stierne. Der er også iøjnefaldende skulpturer og en legeplads, hvor spillene er formet som dyr.

Det er en ideel plan at inkludere i dine sommeraktiviteter i Mexico City, da der er mange træer, som afkøler området og beskytter dig mod solen. Hvis du går tidligt om morgenen, kan du benytte dig af det udendørs fitnesscenter, men jeg anbefaler, at du går sammen med en gruppe. Overalt i parken er der WiFi, cykelområder og stikkontakter til at oplade din mobiltelefon.

Mexico Park

Meget tæt på Parque España er der adgang til Parque México, som er helt gratis og ligger tyve minutter fra byens centrum. Den første del har en dyrepark, det berømte Torre del Reloj (klokketårnet), som er et springvand, der er ideelt til hvile, og masser af vægmalerier, man kan tage billeder af.

Længere henne ligger den anden del, hvor der er en legeplads og en dam, man kan gå rundt om eller sejle i kajak. Lige på den anden side af skellet mellem de to sektioner ligger Calle Michoacán, hvor du kan tage en guidet sporvognstur, der også går gennem Parque España.

Hvis du vil se et show i solen, kan du stoppe ved Coronel Lindbergh Theatre, der er indrettet i orientalsk stil og er vært for en række forskellige arrangementer. Hvis du vil fodre ænder, kan du tage hen til dammen og holde picnic på bredden. Her kan du nyde helt gratis WiFi.

Heksenes hus

Hvis du vil besøge et ret specielt sted i La Roma, skal du tage til Plaza Rio de Janeiro, hvor der er slående monumenter og vigtige bygninger som Casa de las Brujas (Heksenes Hus), hvis gotiske struktur simulerer en heksehat.

Ifølge legenden er det et hjemsøgt sted, så det er ideelt at besøge under de aktiviteter, man kan lave i oktober i Mexico City, da de involverer Halloween-festligheder. Den mest populære legende hævder, at en heks ved navn Pachita boede der mellem 1920 og 1960 og udførte magiske ritualer for vigtige offentlige personer.

Roma marked

Hvis du vil prøve noget mexicansk mad, foreslår jeg, at du planlægger en gastronomisk rundtur i byen eller besøger Mercado Roma, som er helt gratis at komme ind på. Indenfor er der dog en række madboder, der tilbyder lokale kvalitetsprodukter.

På den officielle hjemmeside kan du finde ud af, hvilke arrangementer de plejer at holde, og et af de mest berømte er, hvad man kan lave i byen i maj, hvor de plejer at fejre Margaret Thatcher-dagen med lokale drinks som mezcal, øl og vin for at mindes den første kvinde, der blev minister i London.

Museet for MODO

Museo del MODO eller Museo del Objeto del Objeto er et kulturelt og historisk sted i Mexico City, nærmere bestemt i Roma Norte. Hvad består det af? Genstande eller artefakter, der er vigtige for landets historie, udstilles for omkring 3 euro.

Gadekunst i Chilango

Hvis du beslutter dig for at tage en tur rundt i Mexico City, kan du få mulighed for at slentre langs Chilango street art, et urbant projekt med kunsthåndværksbutikker, graffiti og vægmalerier, der er ideelle til at tage billeder. Jeg anbefaler, at man tager derhen fra kl. 16 og fremefter for at nyde den kølige brise og få en snack i området.

En fremragende mulighed for frokost er Macelleria Roma, en italiensk restaurant med en række gastronomiske tilbud.

Book en hop-on hop-off-bustur i Mexico City

Dag 3: Nyd parkerne, kanalerne og pulquerías i Xochimilco

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

Et af de mest eftertragtede områder i Mexico City er Xochimilco, som er kendt som blomsternes land. Det er kendetegnet ved sit søområde, hvor man kan tage en bådtur gennem kanalerne og besøge en økologisk park.

Det bedste tidspunkt at besøge Xochimilco er mellem forår og sommer, og om eftermiddagen er området køligere, og antallet af turister er lavere, så man kan tage billeder uden menneskemængder, der passerer igennem.

Kanalerne i Xochimilco

Xochimilco har en række moler, hvor man kan slentre langs kanalerne og få adgang til attraktioner som Isla de las Muñecas (Dukkernes Ø), hvor dukker hænger og giver en særlig æstetik, der er ideel til at tage billeder.

Hvis du vil have en tur på en trajinera, er den bedste mulighed at gå til Salitre-molen, hvor du kan leje både til at krydse vandet i en meget farverig transport, den omtrentlige pris er 30 €. Områderne er ideelle til meditation eller en picnic.

Xochimilco Økologiske Park

For at komme til dette område anbefaler jeg at vælge en bustur med gratis stop, så det bliver lettere at få adgang til Xochimilco Ecological Park. Dette område har en mangfoldighed af fauna og flora, som skal respekteres under besøget, og her kan du også leje trajineras, tage en tur på vandcykler, holde picnic eller tage en tur med toget.

Priser:

  • Park: Gratis adgang.
  • Cykler: For ca. 1 € i timen.
  • Både: For ca. 3 € i timen.
  • Adgang til toiletter: for mindst 1 €.
  • Brug af parkeringspladsen: for ca. 2 €.

Book en rundtur i Mexico City!

Dag 4: Lær den finurlige Zona Rosa at kende, og brug en eftermiddag på museerne

Museum i Fridas hus| ©Juan Carlos Fariña Zeairi
Museum i Fridas hus| ©Juan Carlos Fariña Zeairi

Efter tre dage med hektisk sightseeing har du lyst til at tage det roligt. Zona Rosa er et malerisk sted, hvor hver gade vil overraske dig, da dens navn og attraktioner er inspireret af byer rundt omkring i verden. Her kan du bruge det meste af dagen på at udforske gyder og butikker. Om eftermiddagen kan du gøre dig klar til en eftermiddag på nogle af Mexico Citys bedste museer.

Verdens byer

Den berømte Zona Rosa er hjemsted for finurlige gader, der byder på passager med butikker, monumenter og sjove aktiviteter. Dette område skiller sig ud, fordi gaderne er opkaldt efter byer i verden. De mest berømte er Copenhagen Street, London Street, Warsaw Street, Hamburg Street, Nice Street, Liverpool Street, Hamburg Street, Antwerp Street og Florence Street.

Det er et kommercielt distrikt fuld af kunstnerisk og kulturelt liv, hvor du kan gå gratis eller tage en cykeltur.

Book en cykeltur i Mexico City!

Soumaya Museum og Frida Kahlo Museum

For gallerier og kunstsamlinger er der Soumaya-museet, som anslås at have mere end 60.000 mexicanske og internationale værker. Der er gratis adgang, og de mest fremragende værker tilhører bl.a. Diego Rivera, Da Vinci og Van Gogh. På den anden side huser Frida Kahlo-museet livet og værkerne af den berømte maler, som revolutionerede kunstverdenen for kvinder. Entréen er omkring 2 euro.

Book en rundtur i Mexico City!

Dag 5: Rundtur til monumenterne i Centro Historico

Zocalo-pladsen| ©Ari Helminen
Zocalo-pladsen| ©Ari Helminen

Centro Historico er hjertet af Mexico City og bør ikke mangle på din rejseplan. Besøg Plaza Zócalo, Casa de los Azulejos og Franz Mayer-museet.

Zócalo-pladsen

For at gå rundt på Zócalo-pladsen, hvor kulturelle og kunstneriske aktiviteter finder sted, anbefaler jeg, at du forbereder sporty og cool tøj, da der også er flere steder at besøge, såsom Metropolitan Cathedral, hvis facade er imponerende, eller Alameda-kvarteret, som er ideelt til at købe souvenirs og mexicansk kunsthåndværk.

Huset af fliser

Dette er et palads fra kolonitiden, som skiller sig ud med sin flisefacade. Det blev bygget i 1524 og kan besøges gratis. Indenfor er der en restaurant, og for omkring 2 € kan man besøge området med Tabascos historiske museum, hvor der opføres shows og udstilles vigtige genstande for Mexicos historie.

Franz Mayer-museet

Franz Mayer-museet har været i drift siden 1946 og er meget vigtigt i Mexico City. For omkring 5 € kan du besøge dets auditorium, historiske skab, cafeteriaer, biblioteker og meget mere. Der er hele tiden arrangementer, nogle er gratis, andre koster ekstra.

Book din transport fra Mexico City lufthavn!