10 ting du kan lave på Mallorca i april

Ved du ikke, hvad du skal lave i april på Mallorca? Læs videre og få en lang liste over planer.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

10 ting du kan lave på Mallorca i april

Mallorca | ©Mark Woodbury

I de år, hvor påsken falder i april, er det som regel den største fest på Mallorca. Men det er ikke den eneste fest, der finder sted på øen i denne forårsmåned. Faktisk er der mange ting at se og lave på Mallorca i april.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om dem, men jeg vil advare dig om, at der er alt fra gastronomiske begivenheder til messer i den reneste andalusiske stil. Læs videre, og gør din rejse til Mallorca i april til et uforglemmeligt minde.

1. Oplev appelsinmessen

Orange messe| ©GMercury
Orange messe| ©GMercury

En anden af de messer, der afholdes i april på Mallorca, er appelsinmessen. Denne festival er typisk for kommunen Sóller, som ligger i Tramuntana-bjergkæden. Det er en af de smukkeste landsbyer på øen, og jeg anbefaler, at du booker en udflugt til Sóller for at lære den bedre at kende.

Men hvis du tager af sted i april, kan du også være heldig at besøge appelsinmessen, en gastronomisk oplevelse, hvor de fleste af kommunens restauranter tilbereder særlige menuer med appelsiner som hovedingrediens.

Der er også konkurrencer som Guinness' verdensrekord for den største mængde appelsinjuice, der presses i hånden. Du kan også deltage i workshops og opdage ægte relikvier på håndværksmarkedet.

Book en udflugt til Sóller

2. Kom til Sant Francesc-messe i Muro

Sant Francesc-messe i Muro| ©Esquimal Producciones SL
Sant Francesc-messe i Muro| ©Esquimal Producciones SL

Vi begynder vores liste i kommunen Muro, hvor den berømte Fira de Sant Francesc afholdes. Denne begivenhed går tilbage til det 18. århundrede og er en af de bedste ting at lave med børn på Mallorca. Det er en landbrugsmesse, som alle de lokale beboere deltager i.

Messen afholdes i området omkring Minimernes Kloster, og gaderne omkring denne bygning er fyldt med boder af alle slags, samt koncerter og alle slags kulturelle arrangementer.

Muro er en af de ældste kommuner på Mallorca (den går tilbage til kobberalderen), og hele messen drejer sig om landbrug, husdyr og håndværk, som Muro tidligere har været kendt for.

Book en rundtur i Palma de Mallorca

3. Nyd Calvià Cuisine Fair

Calvià madlavningsshow.| ©Iñaki
Calvià madlavningsshow.| ©Iñaki

Er du en foodie? Så er du heldig! Du vil blive glad for at høre, at en af de ting, du kan lave i april på Mallorca, er Muestra de Cocina de Calviá. Denne gastronomiske begivenhed afholdes både i april og november i Calviá kommune.

Under arrangementet tilbyder de restauranter, der deltager i programmet, de besøgende komplette menuer til rimelige priser. På den måde får du mulighed for at smage lækre delikatesser, uden at det går ud over din pengepung.

Hvis du rejser til Mallorca med børn, kan du desuden glæde dig over, at disse restauranter også tilbyder børnemenuer.

Book en rundtur i Palma de Mallorca

4. Hav det sjovt på Andratx-markedet

Andratx| ©EdgarJa
Andratx| ©EdgarJa

Andratx er en af de ældste landsbyer på Mallorca. Den ligger i den sydvestlige del af øen og hører til dalene i Tramontana-bjergkæden. Kommunen består af 6 lokaliteter, som alle er rige på fantastisk naturskønhed.

Blandt de vigtigste turistattraktioner er centret for moderne kunst i Sa Coma-Andratx og selvfølgelig Andratx-markedet, som går helt tilbage til 1984.

Denne begivenhed afholdes hvert år den første weekend i april ved siden af Passeig de Son Mas. Her kan man slentre rundt mellem de forskellige boder, der sælger øens typiske kunsthåndværk og fødevarer. Der er også workshops for børn, dyreshows, musikalske optrædener og Tapas-ruten.

5. Tag en spadseretur rundt på Sa Pobla Opportunities Fair

Messe for muligheder i Sa Pobla| ©Manuel D
Messe for muligheder i Sa Pobla| ©Manuel D

Kommunen Sa Pobla, også kendt som La Puebla, ligger i Raiguer-regionen. Den er kendt for sin landbrugskarakter, hvor kartoffeldyrkning dominerer. Faktisk er Sa Pobla hjemsted for den mest frugtbare jord på hele øen.

Selv om Sa Pobla er en lille by, har den et stort kulturelt udbud, der gemmer på skatte som legetøjsmuseet eller museet for moderne kunst. Derudover skiller de sjove arrangementer, som er perfekte for hele familien, sig ud. Af dem alle vil jeg i dag gerne fortælle dig om Mulighedernes Messe.

Mulighedernes Messe i Sa Pobla er en af de bedste ting at lave i april på Mallorca. Under denne begivenhed går mange butikker i kommunen på gaden i form af boder for at tilbyde deres produkter til en meget mere overkommelig pris.

6. Tag til Sevilla på aprilmessen i Pollença

Sevilla på aprilmessen i Pollença| ©santiago silver
Sevilla på aprilmessen i Pollença| ©santiago silver

Har du lyst til at opleve Sevillas store Feria de Abril, men på Mallorca? Som en slags hyldest til den andalusiske hovedstad fejrer kommunen Pollença hvert år sin egen Feria de Abril.

Denne del af øen er kendt for sine vidunderlige bugter og strande med krystalklart vand og klippeområder omgivet af natur, Pollenças kyst bliver et paradis, der ligner noget fra et maleri. Og så er der det historiske centrum af dette vidunderlige sted, som er gennemsyret af historie.

Det er i disse drømmeomgivelser, at Feria de Abril, en tredages festival, finder sted. Begivenheden begynder med en parade gennem regionens forskellige gader og slutter på markedspladsen, hvor der er musikalske optrædener, hesteparader og, som afslutning, en rociera-messe.

Book en tur til Palma de Mallorca

7. Giv en bog i gave på Sant Jordi-festivalen

Sant Jordi-festivalen| ©Tony Lara
Sant Jordi-festivalen| ©Tony Lara

Sant Jordi-dagen fejres hvert år den 23. april til minde om Sankt Georgs død, Cataloniens skytshelgen. Selvom denne festival er mere kendt i Catalonien, er den også meget vigtig i Mallorcas populærkultur.

Det er en tradition, at mænd giver roser til deres kærester, som så giver dem en bog til gengæld. Det er således en festival, hvor kærlighed og kultur går hånd i hånd. På denne dag arrangerer de forskellige byråd på øen aktiviteter, workshops for børn og bogsigneringer.

Men denne festival er endnu vigtigere i Colonia de Sant Jordi, hvor Sant Jordi, som du sikkert ved, er skytshelgen. I dette område af Mallorca strækker festlighederne sig således over en uge, hvor der afholdes koncerter, kunstkonkurrencer og udstillinger.

8. Nyd Santanyís gastronomiske uge

Santanyí.| ©Random_fotos
Santanyí.| ©Random_fotos

Santanyí er en landsby, der ligger på den sydøstlige del af øen. Den er kendetegnet ved sine middelalderlige bygninger lavet af gylden sandsten, en sten, der kun kan brydes i kommunen.

Ud over sine store kulturelle og naturskønne attraktioner er Santanyí kendt for sin gastronomiske uge. I løbet af disse dage tilbyder de lokale restauranter forskellige menuer, hvor de fremviser deres specialiteter.

9. Rejs til messen for forhistorie og antikviteter

Artalaiòtica messe for forhistorie og antikviteter| ©Sergio D
Artalaiòtica messe for forhistorie og antikviteter| ©Sergio D

Siden 2017 har der været afholdt Artalaiòtica Prehistory and Antiquity Fair i Artá kommune. Her mødes de græske, talayotiske, romerske og puniske kulturer og genkalder sig byens historiske fortid.

På denne måde organiserer byrådet forskellige aktiviteter for alle målgrupper, som fremmer kendskabet til Artás hukommelse og forhindrer, at den går i glemmebogen. Disse aktiviteter omfatter guidede ture, teaterstykker, workshops og konferencer.

Du har også mulighed for at kigge på de forskellige håndværksboder samt madboderne. Sidstnævnte sælger delikatesser, der er typiske for de forskellige kulturer, der har sat deres præg på Artá, og jeg vil opfordre dig til at prøve fåretoast!

Book en rundtur i Palma de Mallorca

10. Gå ikke glip af Beer Palma

Øl på Mallorca| ©xiaoran.bzh
Øl på Mallorca| ©xiaoran.bzh

Jeg afslutter dette store forslag til aktiviteter i april på Mallorca med en stor plan for ølelskere, som du helt sikkert vil elske. Beer Palma er en begivenhed, der finder sted i byen Palma og har været afholdt siden 2014.

Med flere og flere deltagere for hvert år, der går, blev festivalen født med det formål at gøre Palma til en verdensreference for øl. På denne måde kan deltagerne smage de bedste øl fra hele verden, fra de mest kendte til andre ukendte øl.

Hvis du planlægger at tage til Palma de Mallorca i april, og du kan lide øl, er det uden tvivl vigtigt, at du tager til denne begivenhed. Du vil helt sikkert ønske at gentage hvert år!

Book en tur til Palma de Mallorca

Hvordan er Mallorca i april?

Mallorca i april| ©east med wanderer
Mallorca i april| ©east med wanderer

Som om det ikke var nok med det store udvalg af aktiviteter, der tilbydes Mallorca i april, er temperaturen på øen vidunderlig i denne måned. Gennemsnittet er normalt omkring 15º C, så vejret er perfekt til bådture, sightseeing og vandring rundt uden at dø af varme.

Og med 10 timers dagslys om dagen har du tid til at gøre alt det, du har planlagt, før du ankommer til det charmerende sted, hvor du planlægger at se solnedgangen. Derfor anbefaler jeg, at du booker en sejltur rundt om Mallorca ved sol nedgang. Du vil elske det!

Book en sejltur ved solnedgang på Mallorca