De 10 bedste aktiviteter på Mallorca

Mallorca er et sandt paradis midt i det spanske Middelhavsområde. Derfor er det en glimrende idé at gøre sig så godt som muligt bekendt med de sjove aktiviteter, du kan nyde der.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

De 10 bedste aktiviteter på Mallorca

Mallorca | ©Mali Maeder

Mallorca har det hele, lige fra bjerge for dem, der kan lide at vandre, til strande for dem, der søger en ferie fuld af hav og også byer for dem, der er interesseret i by- og landlivet på de steder, de besøger. Derfor er de bedste ting at lave og se på Mallorca altid på en eller anden måde forbundet med den skønhed, der kendetegner denne ø på Balearerne.

Jeg inviterer dig til at gå på opdagelse i alle disse aktiviteter, der er tilgængelige på øens største ø i øgruppen, da der er alle mulige planer for alle slags turister med alle slags interesser. Hvis der er én ting, jeg kan garantere dig, så er det, at du aldrig vil opleve et kedeligt øjeblik, hvis du beslutter dig for at følge denne liste over ting, som jeg har udarbejdet til dig.

1. Bådture langs øens kystlinje

Sejlads rundt på Mallorca| ©Daniel Olah
Sejlads rundt på Mallorca| ©Daniel Olah

Mallorca har en af de mest privilegerede kyststrækninger i Spanien. Der er klipper, uspolerede bugter, lange sandstrande og alle slags udpegede vandreområder. Vandet, der bader disse kyster, er også smukt, og derfor vil bådture på Mallorca altid være blandt de bedste ting at se og lave på denne ø. På alle tider af året og uanset hvor kort eller lang tid du besøger dem.

Du kan nyde dem på alle mulige måder, da der er udflugter med sejlbåde, hvor du kan kombinere en snorkling eller paddle surfing med en eftermiddag på en luksusbåd, hvor du også kan få frokost og drikkevarer om bord. Der er andre ture, der foregår på katamaraner, en dobbeltskrogede båd, som er lige så interessant, og som også normalt ledsages af drikkevarer og mad.

Der er nogle bådture, der er meget mere livlige, da de foregår på en båd til 40 eller 50 personer, der har en DJ om bord, mad og masser af alkohol til en festlig oplevelse midt i Middelhavet ud for Mallorcas kyst. Dette adskiller sig fra de andre alternativer, der normalt er rettet mod et mere familieorienteret publikum og mindre grupper.

Det interessante er, at disse typer aktiviteter i gennemsnit varer mellem 3 og 6 timer, hvilket giver dig mulighed for at nyde andre planer for resten af dagen. Der er også det faktum, at mange afgår fra havnen i Palma, men andre afgår også fra Alcúdia. Og det betyder, at du altid har dette alternativ til rådighed, uanset om du befinder dig i den nordlige eller sydlige del af Mallorca.

Book dine billetter til de bedste bådture på Mallorca

2. Sightseeingbusser rundt om Palma de Mallorca

Mallorca turistbus| ©Joe K
Mallorca turistbus| ©Joe K

Turistbusser er en meget typisk måde at lære de mest besøgte byer på planeten at kende på, og Palma de Mallorca er helt klart en destination, der fortjener at blive besøgt på denne måde. For det første af logistiske årsager, for et gebyr på omkring 20 euro pr. person kører de dig til omkring 18 forskellige attraktioner i hele byen. Hvis du ønsker det, kan du også stå af for at udforske dem på egen hånd og derefter tage den næste bus uden at betale ekstra.

Mallorcas Hop on Hop off-busser skiller sig også ud på grund af deres økonomiske bekvemmelighed. Det er et transportmiddel, der står til din rådighed en hel dag, eller endda to. Derfor kan det være den perfekte måde at lære de vigtigste punkter i denne bys historie at kende, f.eks. Palma Cathedral og dens promenade, Bellver-slottet eller Cala Major.

Husk, at det også er en aktivitet, der udmærker sig ved sin komfort, for hvis du ønsker det, kan du bruge 3 timer på at gå rundt i Palma de Mallorca, mens du lytter til en audioguide om byens historie, uden at du behøver at stå af nogen steder. Alt dette mens du er beskyttet mod sommerens vejrforhold i en lukket bus med aircondition.

Køb billetter til busser med Hop on Hop off på Mallorca

3. Rundture i øens hovedstad på elcykler

Cykel dag| ©velodenz
Cykel dag| ©velodenz

Hvis du ønsker at udforske Palma de Mallorcas gader på en mere aktiv måde, der kombinerer motion med underholdning, kan du prøve en af de aktiviteter, som fans af bycykling elsker. Det er guidede ture på elcykler, som tager dig rundt til alle byens turiststeder. De er den perfekte måde at starte din dag på, hvis du vil nyde byen og samtidig fremskynde processen med at besøge de mest ikoniske elementer af dens historie.

Du bør vide, at disse typer cykelture på Mallorca normalt fører dig til Bellver-slottet og til de vigtige bygninger i den gamle bydel. Cykling på den asfalterede cykelsti, der strækker sig rundt om Palma-bugten, er også et vigtigt element i denne type sightseeingtur. Priserne er en anden bekvem egenskab, da disse typer ruter normalt koster omkring 48 euro pr. person.

Den samlede rute er normalt omkring 28 km i alt, og det mest almindelige er, at når du booker en aktivitet som denne, er sikkerhedsudstyr som hjelm og albuebeskyttere inkluderet. Du kan også leje en elcykel og en guide, der ledsager dig på ruten sammen med den lille gruppe af cyklister, der normalt udgør denne underholdende udflugt.

Få de bedste cykelture på Mallorca

4. Varmluftballoner for at se øen fra himlen

Ture i varmluftballon| ©Rob Luscombe
Ture i varmluftballon| ©Rob Luscombe

For mange mennesker er en tur i varmluftballon en af de oplevelser, som man skal have på et tidspunkt i sit liv. Heldigvis har du mulighed for at gøre det, når du besøger Mallorca sammen med 15 andre personer. De deltager i denne utrolige begivenhed, som giver dig mulighed for at rejse gennem den mallorcinske himmel og nyde en middelhavssolopgang.

Ballonturen foregår, mens du får morgenmad og en varm te, der hjælper dig med at bekæmpe den kolde vind, der blæser stærkere og hyppigere i disse højder. Husk, at dette er en aktivitet, der normalt varer 3-4 timer, og at ballonens afgangs- og hjemkomststed er det samme. Det betyder, at du kan efterlade din bil på parkeringspladsen på marken, hvorfra ballonerne stiger op, uden at betale et ekstra gebyr.

Det er ikke nogen billig aktivitet, da det normalt koster omkring 180 euro pr. person i gennemsnit. Det er dog stadig en oplevelse, der er værd at dele med familien. Derfor er denne udflugt en af de bedste endagsaktiviteter at lave på Mallorca med børn, da det at være i en ballon, der svæver over skyerne og ser horisonten af en smuk ø, er noget, der imponerer både de voksne og de små i huset.

5. Rundture på øen i formel 1-inspirerede biler

Havnen i Andratx| ©Cycling Man
Havnen i Andratx| ©Cycling Man

Der findes ægte kørelystne bilfanatikere, som altid har drømt om at køre i en bil, der i det mindste ligner en Formel 1-bil. Hvis du er en af disse mennesker, vil du blive glad for at vide, at du har en fantastisk mulighed for at deltage i en guidet udflugt i en trehjulet bil med høj hastighed. Den fører dig langs øens mest ikoniske veje, der giver panoramaudsigt over kysten og lader dig køre med en virkelig spændende hastighed.

Disse udflugter er uden tvivl nogle af de bedste ture på Mallorca, da de består af en rute, der omfatter ikoniske hjørner som Estellenc-bjergene og Costa Cavia. Det er på en af turene, for på den anden, turen til solnedgang, er ruten mere fokuseret på at passere gennem landsbyerne på Costa Cavia og derefter tage en tur rundt i havnen i Andratx.

Disse ture inkluderer drikkevarer og en professionel guide, der er specialiseret i Mallorcas ruter og i at køre trehjulede højhastighedskøretøjer. De omfatter også brændstoftillæg, hvis det er nødvendigt, og omfatter klart leje af det køretøj, du skal bruge.

Afhængigt af den valgte udflugt kan turen tage 2,5 timer eller op til 4 timer for ruten op til Estellencs-bjergene. Prisen er kombineret, da det er for to voksne i samme bil, som køres af den ene af dem. Det betyder, at den omtrentlige pris er 70 euro pr. person og ca. 140 euro, hvis du ser på den kombinerede pris. Hvis ruten er 4 timer lang, stiger prisen normalt til 180 euro for to deltagere.

Nyd de bedste ture på Mallorca

6. Gastronomiske ture på øen

Smag de velsmagende tapas i La Lonja-kvarteret| ©Marco Verch
Smag de velsmagende tapas i La Lonja-kvarteret| ©Marco Verch

Du lærer et sted at kende gennem din smag. Det er filosofien hos mange turister, som ved, hvordan man kan nyde den kulinariske verden på de steder, de besøger i løbet af deres liv. Derfor er gastronomiske ture på Mallorca et meget interessant alternativ for dem, der ønsker at vende hjem med den viden, at de har smagt de mest karakteristiske retter på denne smukke og interessante ø.

Mallorcas vin med tapas af lokale oste, en shoppingtur på markederne, hvor de lokale fylder deres køkkener op, Baleariske skaldyr, dagens fangst og endda is og slik i et traditionelt konditori. Alt dette ledsages af de historiske noter, som den gastronomiske guide skriver om de steder, du besøger, og de gader, du går i for at komme dertil.

Jeg vil gerne fremhæve, at denne aktivitet normalt omfatter smagning af 10 forskellige elementer fra den lokale gastronomiske scene i et tidsrum, der normalt varer ca. 3 timer i løbet af eftermiddagen. Det betyder, at du ved at betale for aktiviteten, som normalt koster 100 euro pr. person, får mulighed for at opleve en masse kulinariske tilberedninger, som ville være meget dyrere, hvis du skulle smage dem på egen hånd under hele rejsen.

Køb de bedste gastronomiske ture på Mallorca

7. Et besøg på Rafael Nadals museum

Rafael Nadal-museet| ©Kazimierz Gourny
Rafael Nadal-museet| ©Kazimierz Gourny

Sportselskere er en anden gruppe af mennesker, som også har en plads blandt de bedste ting at se og gøre på Mallorca takket være Rafael Nadal-museet. Dette er en permanent udstilling af de trofæer, som den berømte mallorcanske tennisspiller har samlet i løbet af sin succesfulde karriere.

Indenfor er der også udstillinger om sportens historie i moderne tid og alle mulige memorabilia og souvenirs fra karrierer af giganter i branchen som Serena Williams, Cristiano Ronaldo, Usain Bolt og Tiger Woods.

Det er også en meget medrivende og teknologisk attraktion som kun få andre steder i verden. Der er alle former for interaktive spil, der giver dig som besøgende mulighed for at konkurrere virtuelt med andre store tennisspillere af Rafael Nadals format og berømmelse. Du kan også deltage i disse virtual reality-oplevelser ved at konkurrere i elektroniske spil om roning, cykling, formel 1 og andre elitesportsdiscipliner.

Billetter til Rafael Nadal-museet er slet ikke dyre, med et gebyr på 20 euro pr. person med gratis afbestilling. Det gør denne oplevelse, som normalt varer ca. 3 timer i gennemsnit, til en god investering, hvis du har børn derhjemme, som er passionerede for tennis og især for en af de store repræsentanter for spansk tennis.

Køb billetter til Rafael Nadal Museum

8. En spansk madlavningsworkshop med en lokal kok

Lokal kok| ©Johnathan Macedo
Lokal kok| ©Johnathan Macedo

Det er aldrig for sent at lære nye ting i livet, og en ferie på en ø i Middelhavet er et ideelt tidspunkt til at kaste sig ud i nye oplevelser. Derfor er madlavningsworkshops, der fokuserer på at lære de besøgende i Palma de Mallorca om spansk gastronomi, blevet en af de mest populære aktiviteter for dem, der leder efter sjove ting at lave på denne smukke ø.

Det er normalt en begivenhed, hvor en kendt kok og hans assistenter underviser en lille gruppe studerende i hemmelighederne bag nogle af de mest ikoniske og ukendte retter fra den spanske kulinariske verden. Normalt tilberedes 5 retter i et komfortabelt køkken, der er indrettet, så alle tilstedeværende får en mindeværdig aften, som de kan dele med en lille gruppe mennesker, normalt ikke mere end 10 personer.

Der er vegetariske muligheder for dem, der ikke spiser dyr og animalske produkter, og det bedste ved det hele er, at det er en lærerig oplevelse, der kombinerer en luksusmiddag med en kendt kok i ca. 3 timer. Det betyder, at prisen på ca. 95 euro pr. person er en meget fordelagtig investering.

9. Besøg i havnen i Sóller med tog eller bus

Port Sóller| ©SheffieldRambler
Port Sóller| ©SheffieldRambler

Sóllers havn er en af de mest interessante og iøjnefaldende destinationer på Mallorcas nordkyst og er forbundet med den sydlige del af øen med en jernbanelinje, som engang var et sandt vidunder af moderne ingeniørkunst. At køre med dette tog er en yderst underholdende aktivitet, da det giver dig en privilegeret udsigt over øens indre. Alt dette mens du nyder et transportmiddel, der er omkring 100 år gammelt.

Der er også en guidet udflugt, som giver dig mulighed for at rejse komfortabelt i en bus med aircondition fra Palma til landsbyen Sóller. Du kan også nyde en kort tur med sporvogn fra denne nordlige del af øen til den maleriske havn af samme navn, som ligger ca. 20 minutter væk.

Uanset hvilken af de to byer du vælger, skal du vide, at byen er en af Mallorcas arkitektoniske skatte. Derfor er et besøg, enten med tog eller bus, en af de mest populære aktiviteter for turister på Mallorca, når det drejer sig om korte og sjove planer for at komme ud af øens hovedstad.

Det bedste ved det er, at en udflugt som denne normalt varer omkring 6 timer, og det giver dig tid til at nyde Segway-turene på Mallorca, som også giver dig mulighed for at køre på et usædvanligt og underholdende transportmiddel.

10. Dykningssessioner

Dykning| ©Aviv Perets
Dykning| ©Aviv Perets

Dykning vil altid være en af de bedste aktiviteter i alle dele af verden med en gunstig kystlinje. Mallorca er ikke kun omgivet af det smukke Middelhav, men har også uspolerede bugter rundt omkring og et par naturreservater, som giver dig mulighed for at udforske undervandsverdenen i ro og mag.

En aktivitet af denne type omfatter normalt specialiseret dykkerudstyr og en instruktør. I nogle tilfælde skal du også betale for transporten fra din bolig til havnen, hvorfra båden sejler, og du skal også betale gebyret for at dykke i et havreservat, hvis det sker i et sådant.

Det er en oplevelse, der normalt koster omkring 100 euro pr. person, og som kan tage omkring 3 eller endda 4 timer af din dag, hvis du lægger den tid til, som det tager dig at komme til havnen fra din bolig.

Dykningen varer normalt ca. 1 time, og noget af det, der gør Mallorca's dykning til noget særligt, er, at det normalt er gunstigt fra det tidlige forår og frem. Derfor er dette en af de bedste aktiviteter at se eller lave på Mallorca i april, men hvis du ikke har problemer med koldt vand, kan du også gøre det i vintermånederne.