Hop on Hop off busture på Mallorca

At bevæge sig fra et sted til et andet under en rejse kan også være en turistmæssig og underholdende oplevelse, hvis du ved, hvordan du vælger det transportmiddel, du vil bruge, korrekt. Mallorcas turistbusser passer perfekt til denne beskrivelse, og jeg vil forklare dig, hvordan du kan bruge dem til din fordel.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Hop on Hop off busture på Mallorca

Mallorca | ©Click-mallorca

Mallorca er et meget varieret rejsemål, som byder på strandunderholdning, sjov i bedste middelhavslandskabsstil og frem for alt mange historier både i hovedstaden og i resten af øens byer. Derfor er de bedste ting at lave på Mallorca dem, der forstår at kombinere alle disse turistattraktioner, og busserne, der kører rundt til de mest interessante steder på øen, hører til denne kategori.

Jeg opfordrer dig til at sætte dig ind i alt, hvad der har med disse turistbusser på Mallorca at gøre, så du forstår, hvordan du kan drage fordel af dem på din rejse for at komme fra det ene sted til det andet på en økonomisk, sikker og meget underholdende måde. Husk, at en rejses succes ligger i muligheden for at nyde hvert øjeblik af den, og en bus som denne er noget, der giver dig underholdning i de øjeblikke, der normalt er kedelige og forbigående i din turismeplanlægning.

De bedste turistbusser på Mallorca

Mallorca turistbus| ©Joe K
Mallorca turistbus| ©Joe K

Som du kan forestille dig, er der mange turistbusser på Mallorca, og mange af dem er åbne for offentligheden, mens andre skal bookes på forhånd via hoteller eller hjemmesider. Sandheden er, at de bedste af dem alle er dem, der kører med et hop-on, hop-off-system, som giver dig mulighed for at se øens seværdigheder på dine egne betingelser. Det er at vide, at en anden bus fra selskabet henter dig på stedet, når du er færdig med din tur.

I det særlige tilfælde af disse busser skal du vide, at de følger en meget lignende rute som de bedste ture på Mallorca, med ca. 18 stop ved de mest ikoniske steder i Palma, øens hovedstad. Når jeg taler om stop og stoppesteder, har det at gøre med, at det er en flåde af køretøjer, som du har ret til at benytte ved at betale et dagskort. Så du kan benytte dig af dette transportsystem hele dagen, normalt fra kl. 7 til 18.

Der findes 24- og 48-timers billetter, men den sædvanlige billet til 20 euro, der gælder for en hel dag, er mere end rigeligt. Husk, at de er mærket som turistbusser, fordi der er audioguider om bord, som fortæller om historien om interessante steder på øen, f.eks. Paseo Marítimo i Palma de Mallorca eller Bellver-slottet. Det er must-see steder i byen, hvis du har en syv-dages tur til Mallorca, inden du tager til de nordlige byer på øen.

Positive aspekter ved denne type turistoplevelse er, at audioguiderne klart har en mulighed for at tale spansk og næsten altid tilbyder dig en gratis annullering af dit køb, hvis du gør det i god tid i forvejen. Der er også det faktum, at børn under 8 år kører gratis. Desuden fordobles antallet af busser i travle turistsæsoner, så du ikke behøver at vente mere end 20 minutter ved hvert stoppested på den næste bus.

Bustur med gratis stop i Palma de Mallorca med mulighed for bådtur og Belver-slottet

Forskellige ruter med turistbussen på Mallorca

Bellver Slot| ©Sergei Gussev
Bellver Slot| ©Sergei Gussev

Denne type turistbusser på Mallorca, som jeg har talt om, har normalt to ruter. Faktisk er der det meste af året kun én rute, og den består af en rute, der går gennem Plaça del Mercat og også gennem Bellver-slottet med stop ved Mallorcas katedral og også på Plaza de Toros de Palma de Mallorca. Det er en rute, der primært fokuserer på de ikoniske hjørner af byen, og som er velegnet til dem, der ønsker at se dem alle på en enkelt dag.

Den anden rute, der normalt kun tilføjes om sommeren for at tilbyde en variation i forhold til turisternes efterspørgsel, er en meget kortere rute, men som samtidig forbinder med andre virkelig utilgængelige steder på øen, hvis man kun går gennem Palma de Mallorcas historiske centrum. Denne rute har til formål at forbinde brugere af den anden rute fra stoppestedet Bellver Slot med en tur, der også fører dem til Cala Major. Dette er en kystbydel i Palma, som er kendetegnet ved sin smukke udsigt over bugten.

Husk, at det store antal stop på begge ruter, som kan være op til 25, hvis begge ruter kombineres, gør denne tur til en meget komplet måde at lære Palma de Mallorca og dens turistattraktioner at kende på. Selv om der kun er 18 stop på ruten i lavsæsonen, er det stadig en af de bedste ting at lave på Mallorca om vinteren eller efteråret.

En ting at bemærke er, at disse ruter er meget urbane ture, der fokuserer på den arkitektoniske essens af Palma. Det er derfor at foretrække at vælge en af disse cykelture på Mallorca, hvis du er interesseret i en mere naturlig rute, der fører dig til Genovas forstæder eller til Bendinant Castle-området og endda til Palmanova-strandens kroge og kroge.

Fordele ved at benytte turistbussen på Mallorca om dagen eller om natten

Mallorcas katedral og turistbus| ©Pixabay
Mallorcas katedral og turistbus| ©Pixabay

Som du kan forestille dig, er der flere fordele forbundet med en tur med Mallorcas turistbusser. Jeg vil fortælle dig om dem alle for at kunne forsikre dig om, at denne type tur er det hele værd, hvis du er på udkig efter en af de 10 bedste ting at lave på Mallorca. Uanset om det drejer sig om et kort, mellemlangt eller langt besøg. Den første har at gøre med logistisk praktisk gennemførlighed, da mange af stederne på denne rute ligger relativt langt fra hinanden.

Det betyder, at du skal bruge et køretøj for at komme til dem, men i en turistbus skal du kun betale et lille gebyr for en hel dags sightseeing uden at vide, hvordan det er at tage en kørestol. Komforten går også hånd i hånd med dette punkt, da der er tale om førsteklasses busser, hvor du er garanteret intern aircondition. Dette er for at undgå den ekstreme sommervarme, og der er behagelige sæder, som giver dig mulighed for at hvile dig mellem hvert stop på ruten.

Besparelsesfaktoren er en anden stor fordel, da en billetpris på ca. 20 euro for voksne aldrig kommer i nærheden af det, du ville betale for flere taxaer for at komme til halvdelen af de steder, du kan besøge på en turistrute med disse egenskaber. Hvis du vil, kan du faktisk betale for en 48-timers billet. Dette giver dig mulighed for at lave ruten på en mere afslappet måde, så du kan afsætte hele eftermiddagen på en af de to dage til disse aktiviteter eller endagsudflugter på Mallorca med børn.

Noget, du heller ikke må glemme, er audioguiden i bussen, da denne ressource kan hjælpe dig til hurtigt og nemt at forstå betydningen af de steder, du lærer at kende på ruten. Det er tydeligvis ikke tilfældet, når man sidder i en dyr privat bil, for slet ikke at tale om en taxa.

Hvor lang tid tager en komplet tur med turistbussen på Mallorca om dagen eller om natten?

Rundt analogt ur| ©Sonja Langford
Rundt analogt ur| ©Sonja Langford

Varigheden af disse ture er ret subjektiv, da det afhænger af, hvor længe du ønsker at blive i bussen. For eksempel tager det normalt halvanden eller to timer at køre en rute med 18 eller 19 stoppesteder, afhængigt af trafikken og tidspunktet på dagen, hvor du er i bussen. Det betyder, at du nemt kan bruge den tid i bussen, og du vil have brugt den fuldt ud.

På den anden side er det vigtigste træk ved disse busser, at du kan stige af ved alle stoppestederne for at lære området eller den nærmeste specifikke attraktion at kende og derefter stige på igen, når du har lyst. Så du kan nemt bruge 3-4 timer i bussen, hvis du lægger sammen, hvor lang tid det tager dig mellem stoppestederne og den del af ruten, som du skal gentage for at komme tilbage til det sted, der ligger tættest på din bolig.

Husk på, at køreplanerne for disse Hop on Hop off-busser på Mallorca er et andet af de store kendetegn ved oplevelsen. Om sommeren begynder de normalt at køre rundt i gaderne tidligt om morgenen og fortsætter deres tjeneste til omkring kl. 18 eller 19 om aftenen.

Så ved at betale en adgangsbillet får du adgang til et privat transportsystem, der kan køre dig til alle dagens aktiviteter, fra dagen starter, til den næsten er forbi. Der er faktisk også mulighed for natruter om sommeren, men det afhænger af antallet af turister.

Hvad skal jeg se fra turistbussen på Mallorca?

Sådan starter du turen| ©Dadilan D
Sådan starter du turen| ©Dadilan D

Denne type turistbus kører udelukkende i Palma de Mallorcas bebyggede område og til de vigtigste turistattraktioner og historiske seværdigheder. Det betyder, at du kan stå af ved ikoniske steder som Mallorcas katedral, Bellver-slottet, der er kendetegnet ved sin særlige cirkulære struktur, og Paseo Marítimo, hvorfra du har den bedste udsigt over Palma de Mallorcas bugt, men også over havnen og de private marinaer for luksusyachter.

Det kongelige palads Almudania, ramblas og Plaza Major er andre steder, der indgår i denne type rute. Hvis du ønsker det, kan du afslutte turen ved de stop, der ligger tættest på byens kystlinje, f.eks. langs strandpromenaden eller i Cala Major. Dette skyldes, at de vil sætte dig af blot et par skridt fra havnen, hvorfra de bedste bådture på Mallorca afgår. Det kan være din aktivitet for at sige farvel til din dag og nyde en smuk solnedgang.

Husk på, at Palma de Mallorca er en af de smukkeste byer i det spanske Middelhavsområde og især den historisk vigtigste i hele øgruppen Balearerne. Så det er en glimrende idé at se byen i al sin pragt, før man tager på tur til øens mere landlige bugter eller landsbyer, og det kan jeg varmt anbefale med stor entusiasme og tillid.

Køb billetter til de bedste bådture på Mallorca

Hvor meget koster en billet til turistbussen på Mallorca?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Den gennemsnitlige pris for en dagsbillet i disse sightseeingbusser på Mallorca er normalt omkring 20 euro pr. person. Det er en mere end passende pris, da andre lige så turistede byer ofte har lignende ruter til det dobbelte af dette beløb. I virkeligheden ville prisen for at leje en privat bil for en enkelt dag heller ikke være i nærheden af dette beløb i højsæsonen, og det er hvis du ikke medregner omkostningerne til at fylde benzintanken op.

Denne økonomiske besparelse er fordelagtig, da det faktum, at børn under 8 år kan deltage i turen helt gratis, giver dig mulighed for at bruge disse midler til andre sjove ting, der kan gøres på et andet tidspunkt. Faktisk kan du bruge disse penge samme dag til aktiviteter, som du kan se eller lave på Mallorca om aftenen. De spænder fra middag på en restaurant til fest i hovedstadens barer og natklubber.

Det er også værd at bemærke, at prisen på en to-dagesbillet varierer meget lidt og ligger på omkring 24-25 euro. Det betyder, at det er investeringen værd at bruge et par euro mere, og du vil have meget mere tid til at nyde dette transportsystem uden at skulle bekymre dig om at fremskynde dit besøg til turistattraktionerne langs ruten.

Fartplaner for turistbusser på Mallorca

Udsigt fra bussen| ©Annem
Udsigt fra bussen| ©Annem

Jeg har fortalt dig om disse bussers referencetidsplaner det meste af året, da de oftest begynder at køre rundt i gaderne omkring kl. 7 om morgenen og stopper deres ruter kl. 18 eller 19 om aftenen. Men med tilstrømningen af turister om sommeren og i andre sæsoner, f.eks. til jul, kan disse ture forlænges til kl. 20.00.

En ting, du skal huske på, er, at det er ligegyldigt, hvornår du vælger at bruge disse busser, da den pris, du betaler, er fast og uændret. Det betyder, at du ved at betale 20 eller 25 euro for din billet kan køre så mange gange, du vil, i det pågældende tidsrum.

Så hvis du har lyst til at lave en anden aktivitet midt på dagen, f.eks. segway-ture på Mallorca, kan du stadig regne med denne service, indtil busserne lukker deres døre ved chaufførernes arbejdstids ophør.

Få billetter til de bedste segway-ture rundt om på Mallorca

Hvordan fungerer turistbussen på Mallorca?

Turdag i turistbussen| ©Anne L
Turdag i turistbussen| ©Anne L

Det er ganske enkelt at forstå, hvordan disse busser fungerer, og det er faktisk en formel, der har vist sig at være en succes på alle større turistdestinationer i verden. Det er i princippet en flåde på 10-15 busser, der kører ud i byens gader samtidig, så de brugere, der betaler deres daglige billet, altid har et køretøj til rådighed, når de er på nogle af stoppestederne langs ruten.

Når du stiger på bussen, får du en audioguide, der fortæller dig alle vigtige detaljer om det område, du kører igennem, og om de monumenter, du vil se ved hvert af stoppestederne. På travle tidspunkter er det også muligt, at der kan være en engelsk- og spansktalende guide med i køretøjet for at fremme brugernes interesser og for at skille sig ud fra andre lignende alternativer.

Når du stiger af ved et af stoppestederne, har du mulighed for straks at stige på den næste bus, der ankommer til det pågældende punkt på ruten. Denne service har faktisk en app, der giver dig mulighed for at følge frekvensen og afstanden af disse køretøjer, så du ved præcis, hvor længe du skal vente ved hvert af disse stop.

Sæderne er komfortable, bussen er moderne og har også intern aircondition, der kan beskytte dig mod de ugunstige vejrforhold, der kan mærkes på de mest solrige dage i Middelhavssommeren. Det er et handicapvenligt køretøj, og der er også et område, hvor du kan stille barnevogne, hvis du ønsker det.