10 ting du kan lave på Mallorca om natten

Mallorca og De Baleariske Øer generelt er kendt for deres natteliv. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvad man kan lave om natten, inden man rejser.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minutters læst

10 ting du kan lave på Mallorca om natten

Mallorca | Mariia Kamenska ©Playa en Mallorca

De fleste af de besøgende, der kommer til denne smukke ø år efter år, gør det for at feste og have det sjovt. Mallorca og De Baleariske Øer er forbundet med natteliv.

Her er den bedste liste over ting at se og gøre på Mallorca om natten, så du har alternativer, uanset om du går ud med din familie, din partner, med venner eller på jagt efter en fest.

1. Nyd et krydstogt i Palma-bugten ved solnedgang

Krydstogt om natten| ©budbrain
Krydstogt om natten| ©budbrain

Palmabugten er en af de vigtigste turistattraktioner på Mallorca. De fleste dokker med luksusbåde ligger ved dens bredder, og øens hovedstad , Palma de Mallorca, er bygget op omkring den. Ved mørkets frembrud er det et sandt skue at sejle i vandet med udsigten over øen oplyst af måneskinnet.

Nogle af dem er sejlbåde, der udnytter nattevinden til at tage en tur langs øens sydkyst. Andre er med katamaran eller luksusyacht. Under alle omstændigheder er oplevelsen af at sejle i det rolige vand i Det Baleariske Hav og se solnedgangen uden tvivl en vigtig aktivitet på den mallorcinske ø.

Hvis jeg skal anbefale en bestemt aktivitet, så er det et solnedgangscruise med katamaran rundt om Mallorca, hvor du også kan nyde en grillmiddag om bord og snorkle. Hvad mere kan man ønske sig!

Book et solnedgangscruise med katamaran rundt om Mallorca

2. Besøg natmarkedet i La Lonja

la lonja marked|©Abariltur
la lonja marked|©Abariltur

La Lonja-kvarteret er kendetegnet ved den store mangfoldighed af aktiviteter, det tilbyder sine besøgende om natten. Natmarkedet, der arrangeres langs Passeig de Sagrera, er en anden af de ting, man kan lave i området, da det er en fremragende familieunderholdning.

Det kommercielle tilbud på dette marked er hovedsageligt fokuseret på kunsthåndværk lige fra smykker og tøj til boligindretning. Det er værd at slentre en tur gennem markedet for at få de bedste souvenirs fra din rejse. Husk, at markedet normalt er åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 19.30 til 23, men i lavsæsoner er det almindeligt, at de handlende først begynder at åbne deres boder ved 21.30-22-tiden.

Jeg anbefaler, at du udforsker dette område i dybden, men start med at gøre dig bekendt med en cykeltur på Mallorca, da det er et af de områder, der er inkluderet i rejseplanen.

Book en cykeltur på Mallorca

3. Tag på nattur til Mallorcas katedral

Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes
Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes

Katedralen på Mallorca er uden tvivl et af de vigtigste punkter i byen og også en af de arkitektoniske juveler på alle de baleariske øer. Du er nødt til at inkludere den på din liste over de bedste ting at lave på Mallorca, da det er et sted, der er værd at besøge på alle tider af døgnet eller året, men natten er et ideelt tidspunkt at gøre det på af forskellige årsager.

Den første er af hensyn til komforten, da man om natten kan nyde det gunstige natlige klima i en katedral, der praktisk talt ligger ved kysten. Den anden grund har at gøre med den skønhed, der kendetegner denne konstruktion, efter at solen er gået ned i horisonten, når månen står op, og med dens karakteristiske belysning.

Det er et must på din rejse til Mallorca. Derfor anbefaler jeg, at du køber billetter til Palmas katedral og besøger den ved solnedgang. Og sæt tid af i området til at se den, når mørket falder på.

Detaljer af interesse:

  • Beliggenhed: Katedralen ligger på Plaça de la Seu, lige over for det kongelige palads La Almudaina og ved siden af Parc del Mar.
  • Pris: Adgang til katedralen er helt gratis.
  • Åbningstider**:** Afhængigt af årstiden kan der være adgang indtil kl. 22, men den virkelige attraktion er at besøge den udefra, og der er aldrig nogen tidsbegrænsning.

Book dine billetter til Palma Katedral

4. Fest om bord på en båd

Mallorca partybåd|©Click-mallorca.com
Mallorca partybåd|©Click-mallorca.com

I hovedstaden på De Baleariske Øer er bådture rundt i bugten meget populære. Og du har allerede set, at der er ture om dagen og ved solnedgang, med forskellige typer både, dem der inkluderer aktiviteter, middag eller frokost, og som dækker de bedste strande eller nærliggende øer. Der er noget for enhver smag og ethvert budget.

Men hvis du er en af dem, der også kan lide at nyde nattelivet, uanset hvor du rejser hen, skal du tilmelde dig en bådfest på Mallorca. Den gode stemning, den bedste musik med en DJ om bord, dansegulv, chill out-område, drinks og snacks. Tror du, der findes en bedre plan for din ferie på Mallorca? Det er jeg sikker på, at der er...

Book en bådfest på Mallorca

5. Gå på de gamle barer i Santa Catalina

Brooklyn Club| ©Gaston Oliva
Brooklyn Club| ©Gaston Oliva

Hvis du derimod er i humør til et andet kvarter, der byder på den typiske Palma de Mallorca-baroplevelse, skal du tage til det velkendte område Santa Catalina. Det er et område, der engang tilhørte Palmas fiskere, men som i årenes løb er blevet gentrificeret til et punkt, hvor det er hjertet af øens musikalske og kulturelle scene.

Der er flere trendy restauranter, som hele tiden bliver moderniseret i højsæsonen, mange caféer og et par steder med levende musik. Barerne har en meget gammeldags æstetik, fordi området er fyldt med Art Noveau-palæer, og hvis du besøger en af dem, skal du ikke tøve med at bestille en vermouth, da det er blevet signaturdrinken for den gastronomiske scene på Mallorca.

Brooklyn Club er et af referencestederne, når det gælder innovativ musik med DJ's og særlige gæster. I mellemtiden er Kaelum det foretrukne diskotek for dem, der ønsker at danse hele natten.

6. Tag en sen nat på stranden i din nærmeste bugt

I Cala Major| ©Melinda Bán
I Cala Major| ©Melinda Bán

At være på stranden om natten er en drøm for mange mennesker, men de stærke bølger på mange kyster forhindrer det af sikkerhedsmæssige årsager. Heldigvis er Mallorca en ø med snesevis af bugter på langs, som er kendetegnet ved, at der ikke er nævneværdige dønninger. Det giver de besøgende mulighed for at tage en dukkert i Middelhavet, når månen allerede har overtaget himlen.

Afhængigt af hvilket område af øen, du befinder dig i, skal du vælge strand. Hvis du er i Palma, kan du tage til byen Cala Major, og der kan du tage til den lille strand af samme navn. Alternativt kan du tage sydpå til de travle strande i Portals Nous eller Palmanova, hvor du også kan nyde et par drinks i strandbarerne.

Og hvis du er i et andet mere landligt område af øen, er du afhængig af de lokales anbefaling, da det ikke er en god idé at vove sig ud til en tilfældigt valgt bugt, der er svær at komme til.

7. Gå efter oplevelsen på strandbarerne

Strandklub på Mallorca| ©Christoph Kuner
Strandklub på Mallorca| ©Christoph Kuner

Strandbarer, også kendt som chiringuitos, er et ikonisk element i Mallorcas natteliv. Især for den slags fester, der har gjort De Baleariske Øer til en af de mest besøgte destinationer i Spanien hver sommer. Der er to steder på den vestlige side af Palmabugten, Magaluf og Puerto Portals, som i årenes løb er blevet referencer -

Strandbarerne i Magaluf er kendetegnet ved at være mere fokuserede på den hårde fest, der søger at få gæsterne til at feste til den lyse morgen og leve en diskotekstilværelse ved havet.

  • Oceans Beach Club og Hotel ME er to etablissementer, der er kvalitetsmærker i Magalufs natteliv.
  • Nikki Beach er det vigtigste sted, når det gælder luksuriøse strandklubber.

Puerto Portals udmærker sig ved at have luksuriøse strandbarer, der er mere indrettet til en afslappet oplevelse, som f.eks. loungebar-musik, der giver dig en privilegeret udsigt over stranden her og yachtmolen. Yachthavnen er som regel fyldt med fantastiske, luksuriøse fartøjer året rundt.

8. Spis en middag i det fri i La Lonja-kvarteret

Simpelthen Fosh på Mallorca| ©Georg Gademayr
Simpelthen Fosh på Mallorca| ©Georg Gademayr

La Lonja har i årtier været et yndet festområde i den centrale del af Palma på grund af sin arkitektoniske skønhed, sin nærhed til Santa Catalina og bugten og sin kulturelle identitet. Men det er også et område med et meget stort gastronomisk udbud, og de fleste af disse etablissementer, der er dedikeret til kulinarisk innovation, har terrasser, der giver gæsterne mulighed for at spise udendørs.

Den innovative karakter af gastronomien i dette distrikt er så berygtet, at to af øens Michelin-stjernede restauranter ligger i det omkringliggende område. De hedder Simply Fosh og Adrián Quetglas, selv om man i virkeligheden kan vælge et hvilket som helst andet mere moderat og økonomisk alternativ. Og sandheden er, at selv den mest beskedne café i området giver dig mulighed for at nyde en god middag under stjernehimlen og den friske middelhavsvind.

Jeg råder dig til at bestille en ret, der indeholder de typiske elementer af balearisk fisk og skaldyr eller dagens fangst. Men jeg vil også gerne gøre det klart, at hvis du stadig ønsker at lære øens kulinariske scene at kende om morgenen, har du mulighed for at nyde de bedste gastronomiske ture på Mallorca, som også normalt finder sted i udkanten af La Lonja.

9. Få mest muligt ud af de skuespil, der er i sæson på Teatro Principal

Teatro Principal| ©Cati Mr
Teatro Principal| ©Cati Mr

Hvis du tænker på kultur på Mallorca, er der ét navn, der skiller sig ud: Palmas Teatro Principal. Det ligger i hovedstadens historiske centrum og udmærker sig ved sin anciennitet, da det blev indviet i 1667 og i dag har bevaret mange detaljer af sin oprindelige charme.

Som du kan forestille dig, er det et vigtigt sted for Palmas sociale liv, og det er derfor forudsigeligt, at det hele året rundt har et fremragende program med indhold. Det betyder, at uanset hvornår du besøger øen, er det meget sandsynligt, at du i weekenden kan få billetter til et show, der er i fuld sæson for både lokale og de millioner af turister, der besøger øen hvert år.

Så at overvære en operakoncert, en teaterforestilling, et komikerarrangement eller en anden aktivitet på dette sted vil altid være en af de bedste ting at se eller gøre på Mallorca om aftenen. Det er en konsekvens af, at begivenhederne, som i alle andre kendte kulturinstitutioner, er forbeholdt den del af dagen, der begynder ved skumringstid.

10. Fest i centrum af Palma

Palmas centrum| ©martin_vmorris
Palmas centrum| ©martin_vmorris

Palmas historiske centrum er et ret stort område med shoppingområder, mange historiske og institutionelle regeringsbygninger og dusinvis af restauranter og barer, der er levende om dagen, men især om natten.

De typiske barer, der bedst repræsenterer festoplevelsen i henhold til mallorcinske traditioner, ligger tæt på Plaça Major og Plaça del Mercat, to historiske epicentre i byen, som også ligger tæt på hinanden, samt på den berømte gade La Rambla, en gågade, der sammen med de andre enklaver nævnt ovenfor udgør festzonen i Palma de Mallorcas centrum.

Bar Nicolas, Gibson Bar og Tast Club er nogle af referen cepunkterne, når det gælder oplevelsen af at gå ud og få en drink i centrum af Palma. Husk på, at dette er favoritområdet for de bedste ture på Mallorca med fokus på Palmas historie. Derfor anbefaler jeg, at du tager på en guidet tur på Mallorca ved solnedgang og derefter tager del i områdets natteliv.

Book en guidet tur på Mallorca