De bedste bugter på Mallorca

Mallorca er en ø i Spanien, som under sin overflade gemmer på autentiske geologiske vidundere, der er dannet ved erosion af jorden. Det er huler og grotter, som er en af øens største turistattraktioner, fordi de byder på en unik og fascinerende oplevelse.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

De bedste bugter på Mallorca

Mallorcas hule | Cristian Bortes

Mallorca er en ø i Spanien, der under sin overflade gemmer på autentiske geologiske vidundere, dannet af jorderosion. Det er huler og grotter, som er en af øens største turistattraktioner, fordi de byder på en unik og fascinerende oplevelse.

Vov at opdage en af de bedste ting at lave på Mallorca med oplevelser, der tager dig fra de spektakulære huler i Drach, til dem i Hams eller de majestætiske Artà-grotter. Du kommer gennem de mystiske og lidet kendte grotter i Campanet på den nordlige del af Mallorca og meget mere. Hvert sted repræsenterer et eventyr og en mulighed for at udforske og nyde huleforskning.

1. Drach-grotterne

Drach-hulerne| ©Click-mallorca.com
Drach-hulerne| ©Click-mallorca.com

En af de største turistattraktioner er grotterne i Drach, som ligger i Manacor kommune på Mallorcas østkyst. Det er et af de mest imponerende vidundere på øen, fordi det er hjemsted for Martelsøen. Husk på, at grotten er stor, og en af de bedste muligheder for at besøge den er at tage med på en tur i Drach-grotterne.

Disse huler er 1.200 meter lange og ligger 25 meter under havets overflade. Indenfor kan man også se stalaktitter, stalagmitter og andre smukke klippeformationer. Nogle siger, at det var disse formationer, der inspirerede Jules Verne til hans værk "Rejsen til jordens indre".

Under turen, som varer ca. 5 timer, vil du lære alle detaljerne om dette geologiske vidunder, mens du går ombord på en robåd for at udforske det indre af grotten. Eventyret kan endda omfatte en klassisk musikkoncert for at øge spændingen og dramaet i den underjordiske oplevelse. Det er en af de ting, du skal tilføje til listen, hvis du tilbringer mindst 5 dage på Mallorca.

Nyttige oplysninger

 • Pris: en guidet tur koster mellem €50 og €55 pr. voksen.
 • Varighed: den kan forlænges til omkring 5 timer.

Book en tur til Drach-grotterne

2. Hams-hulerne

Hams-grotterne| ©The International Culinary
Hams-grotterne| ©The International Culinary

At besøge Hams-grottesystemet er en anderledes oplevelse, man ikke må gå glip af, og som kan gøres mindeværdig, hvis man tager til Mallorca i april, når vejret er behageligt, og de er åbne for offentligheden med guidede ture sammen med lys- og lydshows.

Navnet betyder krogenes grotter på grund af formen på stalaktitterne. De blev opdaget i 1905 og åbnet for offentligheden 5 år senere. De består af 12 rum med hvert sit tema.

Turen gennem disse huler tager dig gennem mellem 500 og 850 meter af en underjordisk verden fuld af mystik og skønhed, med mange stenformationer, der ligner fliser, der hænger ned fra loftet.

Hvis du deltager i en standardtur, bliver du guidet gennem de forskellige gallerier og ser Venedigsøen i teatersalen. Der er også muligheder, som ud over at tage dig med til grotten også inkluderer et besøg på perlefabrikken i Manacor. At besøge Hams-grotterne på Mallorca er en mulighed for at lære et af de mest imponerende naturvidundere i denne middelhavsby at kende, samtidig med at man udforsker dens geologi og kultur.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Standardturen koster mellem €20 og €25 pr. voksen. Premium-turen koster over 40 euro.
 • Varighed: Den grundlæggende tur varer ca. 45 minutter, mens andre muligheder kan forlænges med op til 5 timer.

Book en tur til Hams-grotterne

3. Grotterne "Coves d'Artà" Grotterne

Artà-grotterne| ©Sirka B
Artà-grotterne| ©Sirka B

Artà-grotterne ligger i kommunen Capdepera på Mallorcas østkyst og er nogle af de ældste og største på øen. De er også en god mulighed, hvis du tager til Mallorca med børn, for det er en kulturel og sjov aktivitet, der byder på et skue af former og farver indeni, som de små vil nyde.

Indgangen til denne grotte ligger på toppen af en klippe, hvorfra man kan betragte Canyamel-bugten i al sin pragt. At gå ind i grotten betyder, at man vover sig indenfor for at opdage de hemmeligheder, der er gemt i disse grotter, som har været beboet siden forhistorisk tid.

Turen til Artà-grotterne er relativt hurtig. På ca. 40 minutter har du besøgt søjlernes sal, dronningens sal, hvor du finder en af de største stalagmitter i Europa, helvedets sal eller flagsalen.

Husk, at hvis du beslutter dig for at besøge Artà-grotterne om morgenen, kommer du tilbage til byen i god tid og har mulighed for at lave andre aktiviteter på Mallorca, såsom at tage på katamarankrydstogt ved solnedgang for at nyde bugten, den friske brise og dermed afslutte dagen på en magisk måde.

Nyttige oplysninger

 • Pris: 15 € pr. voksen og 8 € pr. barn.
 • Varighed: i gennemsnit 40 minutter.

Book et katamarankrydstogt ved solnedgang

4. Grotterne i Genova

Genova-grotterne| ©Alessandro Ravina
Genova-grotterne| ©Alessandro Ravina

Genova-grotterne er en af de mest spektakulære formationer på øen og ligger i Palma kommune. Desuden er de nemme at komme til og hurtige at besøge, kun 10 minutter fra byens centrum, hvilket gør dem til et godt alternativ, hvis du har kort tid og planlægger at tilbringe to dage på Mallorca.

Denne 36 meter dybe og 780 meter lange grotte er en skjult skat i et beboelseskvarter. Den blev opdaget i 1906, men åbnede først for turisme i 1935. Hvis du tør besøge den, kan du udforske omkring 100 meter af dens rum, hvor gallerierne La Blanca, La Negra, La Selva Virgen og de los Lagos er placeret.

Hver af dem er et skue for geologielskere, fordi det er en grotte af kalkholdig oprindelse, der vil overraske dig med sine stalaktitter, stalagmitter og excentriske formationer, som er blevet skulptureret af vand i århundreder.

Hvis du tør udforske dette underjordiske vidunder, vil du kunne beundre de farverige og forskelligartede former og forskellige nuancer af mineraler i dit eget tempo.

Nyttige oplysninger

 • Pris: mellem €10 og €15 pr. voksen.
 • Varighed: Turen varer ca. 30 minutter, men du kan blive længere, hvis du ønsker det.

Book billetter til grotten i Genova

5. Grotterne i Campanet

Grotterne i Campanet| ©Cueverofelix
Grotterne i Campanet| ©Cueverofelix

Campanet-grotterne ligger nordpå i kommunen af samme navn og er blandt de mindst kendte, men smukkeste og mest interessante af grotterne. De er også en ideel destination at medtage på top 10 over ting at lave på Mallorca om sommeren, for selvom der er mange turister i byen, er de ikke så overfyldte, så du kan udforske dem i ro og mag.

Campanet-grotterne blev opdaget i 1945, og 3 år senere blev de åbnet for offentligheden. De strækker sig over ca. 3.200 meter og har en dybde på 50 meter. Af sikkerhedsmæssige årsager er det dog kun muligt at besøge ca. 500 meter.

Her kan du vælge en audioguidet tur, der forklarer grotternes historie, fauna og geologi. Du vil også se forskellige gallerier som det romantiske rum, palmerummet, vandfaldsrummet og sørummet, hvor du kan beundre rigdommen og variationen af klippeformationer. Campanet-grotterne er en unik oplevelse, der giver dig mulighed for at lære mere om den fascinerende underjordiske verden på øen Mallorca.

Nyttige oplysninger

 • Pris: ca. 16 € pr. voksen.
 • Varighed: anslået til omkring 40 minutter.

6. Blanques-grotterne

Blanques-grotterne| ©footleg
Blanques-grotterne| ©footleg

Cuevas Blan ques, eller de hvide huler på Mallorca, er enestående og lidet kendte og ligger i Pollença kommune. At udforske dem er at lære historien at kende, for der er adgang via en sti bygget af republikanske fanger i efterkrigstiden.

Og hvis du elsker natur og geologi, er dette det perfekte sted at tage hen, for den skiller sig ud med sin koncentration af hvidlige stalaktitter og stalagmitter, der har givet den sit navn. Der er begrænset adgang til denne grotte, men hvis du tager til Mallorca i august, kan du få en særlig tilladelse til at gå dybere ind.

Indenfor kan man se fossile rester af dyr, der er endemiske for øerne, såsom Myotragus balearicus, et dyr, der uddøde for 4.000 år siden.

Det er en original oplevelse, der giver dig mulighed for at opdage en unik natur- og kulturarvMallorca. Turen varer ca. 20 minutter og er gratis, uden guide eller entré. Du kan udforske de forskellige gallerier, der udgør disse huler, og beundre klippernes forunderlige former og farver.

Nyttige oplysninger

 • Pris: voksne betaler 12 €, og børn betaler ca. 6 €.
 • Varighed: ca. 45 minutter.

7. Hule på Avenc de Son Pou mellem Santa Maria og Orient

Hulen i Avenc de Son Pou| ©Secció Natura UES
Hulen i Avenc de Son Pou| ©Secció Natura UES

For ægte vandre- og huleelskere kan et besøg i Avenc de Son Pou -hulen være den ideelle plan. Det er en naturlig grotte, der ligger mellem Santa María del Camí og Camí de Coanegra i Tramontana-bjergkæden. Den har også titlen som en af de største huler i Europa, 60 meter høj og 75 meter bred.

En udflugt til denne hule er en unik oplevelse, hvor du kan nyde betagende landskaber, vandfald, vandkilder og en overvejende grøn skov. Selvom den er velegnet til hele familien, er der en vis sværhedsgrad i at nå grotten, så et minimum af fysisk form er påkrævet. Du kan tage ruten fra Santa Maria del Camí, som er længere og lettere, eller den fra Orient, som er kortere, men vildere.

Begge ruter tager ca. 4 timer hver vej, og du vil ikke fortryde det, for du vil kunne mærke naturens kraft og skønhed i al sin pragt. For eksempel er det vigtigste ved denne grotte et 10 meter langt hul i toppen, hvor lyset trænger ind og skaber en ekstraordinær effekt. Inde i grotten kan man se stalaktitter, stalagmitter og andre klippeformationer af stor skønhed.

Man kan besøge den på alle tider af året, men hvis man tager til Mallorca om vinteren, er det et helt andet syn, fordi det øverste hul kan være dækket af sne eller is, som står i kontrast til grottens mørke. Husk at medbringe behagelige sko, en lommelygte og varmt tøj, for det er koldere og vådere.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Varighed: turen kan tage op til 2 timer.

8. Alzinaret-hulerne

Grotter på Mallorca| ©Andy
Grotter på Mallorca| ©Andy

Hvis du vil opdage og udforske en del af Mallorcas natur- og kulturarv, kan du tage til grotterne i l'Alzinaret. Disse huler er et forhistorisk klippekompleks, som udgør en nekropolis, der ligger i den nordlige del af provinsen i Cala de Sant Vicenç i Pollença.

For dem, der kan lide fysisk aktivitet, kan man besøge l'Alzinaret på cykel. Det er en måde at komme i kontakt med naturen på, dyrke sport og lære om øens historie og geologi. Hulerne kan dateres tilbage til 1600 f.Kr. og tilhører den præ-talayotiske kultur. Hvis du er til oplevelser på to hjul, kan du også tage med på en cykeltur rundt på Mallorca.

Grotterne rummer en masse historie, fordi der har fundet kollektive begravelser sted i dem, og man har fundet knogler. Så hvis du er interesseret, skal du huske, at dette er en gratis rute gennem forskellige typer huler midt i en skov af steneg. For at komme dertil skal du gå ad en sti, der omgiver bakken, og hvorfra du vil kunne tage smukke billeder.

Nyttige oplysninger

 • Pris: normalt €10 for voksne og €5 for børn.
 • Varighed: normalt 45 minutter.

Book en cykeltur

9. Piratens hule

Piratens hule| ©Sarah-Rose
Piratens hule| ©Sarah-Rose

Piratgrotten er en af de mest spektakulære havformationer på Mallorca. Den ligger på øens østkyst, mellem Porto Cristo og Porto Colom. Det fantastiske ved at besøge denne grotte er, at det er et eventyr, der kun kan nås ad søvejen.

Et besøg i Cueva des Coloms er en unik oplevelse, hvor du vil opdage et sted fuld af historie og mystik. Ifølge legenden var det et tilflugtssted for pirater, der plyndrede de mallorcinske kyster og gemte deres skatte og bytte der. Der er også stalaktit- og stalagmitformationer indeni samt en underjordisk sø.

Da den kun kan nås ad søvejen, skal man deltage i en guidet tur med en ekspertguide, der forklarer legenden og grottens karakteristika. Derfor er dette besøg en af de 10 bedste aktiviteter på Mallorca, fordi det er sjovt, dynamisk og med masser af udforskning.

Husk, at du ved at besøge denne grotte kan forbinde det med vandaktiviteter, så du kan tage med på en kajak-, snorkel- eller coasteering-tur på Mallorca.

Nyttige oplysninger

 • Pris: ca. 45-55 € pr. voksen.
 • Varighed: ca. 4 timer, men kun 45 minutter er til udforskning i grotten. Resten af tiden er til sejlads, snorkling og meget mere.

Book en kajak-, snorkel- og coasteering-tur

10. Grotterne i Mare de Déu de Portals Vells

På tur i en grotte på Mallorca| ©Marian Collado Leal
På tur i en grotte på Mallorca| ©Marian Collado Leal

Grotterne i Mare de Déu de Portals Vells kombinerer naturens skønhed med menneskets mystik. På en udflugt til denne destination kan du beundre indgraveringerne på væggene indeni og omkring et alter.

Denne grotte af klippeformationer gemmer på historier og legender. Det er et gammelt havbrud fra det 14. og 15. århundrede, hvis sten blev brugt til bygninger som Palma-katedralen og Santa Eulàlia-kirken.

Ifølge legenden deponerede nogle genovesiske fiskere en jomfru som tak, efter at de havde overlevet en storm. Udflugten er en ideel aktivitet for hele familien, fordi den er meget enkel og velegnet til begyndere. Desuden kan man nyde den smukke udsigt over havet og de huler, der er eroderet ind i klippen.

Aktiviteten kombinerer kultur, natur og sjov. Når du er inde i grotten, vil du blive forbløffet over dens størrelse og skønhed. Turen varer cirka to timer, og på vejen ud kan man tage på en af Mallorcas bedste gastronomiske ture og smage på fisk og skaldyr eller slappe af og spise en bid mad i bugten Portals Vells.

Nyttige oplysninger

 • Pris: ca. 14 € pr. voksen og 7 € pr. barn.
 • Varighed: anslået 40 minutter.