De bedste cykelture på Mallorca

Kombinationen af motion og turistunderholdning har altid været noget, der interesserer dem, der lever et aktivt liv og ikke ønsker at give afkald på det, fordi de er på ferie. Derfor kan en cykeltur til Mallorca være den bedste mulighed for at lære mange af de mest ikoniske steder i Mallorcas smukke hovedstad at kende.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

De bedste cykelture på Mallorca

Cykling omkring katedralen på mallorca | ©Stradalli Cycle

En rundtur i Palma og dens arkitektoniske skønhed er altid en af de bedste ting at se og gøre på Mallorca, uanset hvilken tid på året du rejser, og uanset hvor længe du opholder dig på øen. Samtidig er en cykelrute gennem de gamle gader og smukke promenader en fremragende måde at lære de steder at kende, som du gerne vil se. I hvert fald hvis du vil gøre det hurtigere og med en aktivitet, der er sjovere end blot at gå til dem.

Derfor vil jeg i denne publikation fortælle dig, hvordan de bedste guidede cykelture på Mallorca fungerer, så du får et mere præcist indtryk af, hvordan oplevelsen vil være, hvis du beslutter dig for at tage med på en af dem på dit besøg på den største og mest befolkede ø i øgruppen Balearerne. Balearerne er et rejsemål, der kan nydes på alle tider af året og med alle former for turistfokus, fra fest og sjov til hvile og afslapning.

Den bedste løsning

Mallorca elcykeltur

En elektrisk cykeltur i Palma de Mallorca

Nyd en cykeltur, mens du lærer de vigtigste steder på øen at kende, uden at du behøver at gå langt.

De guidede cykelture, der finder sted i Palma de Mallorcas hovedstad Palma de Mallorcas gader, har etableret sig som det bedste valg for alle slags mennesker. Her kan du lære om historien, kulturen og de bedste steder i området af din guide.

Anbefales, hvis du er interesseret i at kombinere din passion for bycykling med oplevelsen af at lære de vigtigste bygninger i den største by på Balearerne at kende.

Den bedste løsning: en tur på elektrisk cykel i Palma de Mallorca

Cykeltur i Palma| ©NANO bicycles
Cykeltur i Palma| ©NANO bicycles

Denne type tur består af en tur, der organiseres for en gruppe turister, normalt omkring 10 eller 15 personer, sammen med en guide, der viser den rute, der skal følges, og som fortæller historien om monumenterne og de vigtige steder, der er kendt ved hvert af de stop, hvor man holder pause undervejs. Det er næsten altid en 27 eller 28 km lang rute, der går fra Bellver Slot til Can Pastilla, og som passerer gennem nogle punkter i Palmas historiske centrum, såsom katedralen, La Lonja-kvarteret og Parque del Mar.

Som du kan forestille dig, er der tale om en guidet tur på spansk, og betalingen for denne service omfatter den cykel, du skal bruge, som i dette tilfælde er elektrisk, samt personligt beskyttelsesudstyr og eventuelle ekstra afgifter. Denne guidede tur varer normalt ca. 3 timer og er derfor en god måde at kombinere muligheden for at motionere i et nyt miljø med oplevelsen af at lære nogle af de smukkeste hjørner af det samme sted at kende.

Der er også det faktum, at en guidet tur med disse karakteristika år efter år forbliver en af de bedste ture på Mallorca på grund af dens logistiske og økonomiske bekvemmelighed. Det koster normalt ca. 45 euro for voksne og 40 euro for børn mellem 12 og 18 år. Husk, at der ikke er nogen aldersgrænse for at deltage, men det er vigtigt, at barnets krop er tilpasset elcyklens størrelse og vægt.

Book de bedste cykelture på Mallorca

Hvordan bestiller man en cykeltur på Mallorca?

Bestil online| ©Porapak Apichodilok
Bestil online| ©Porapak Apichodilok

Du har forskellige muligheder for at bestille og betale for en cykeltur på Mallorca med de samme karakteristika som den, jeg har nævnt. Nogle midler er dog mere levedygtige end andre af praktiske årsager, besparelser og logistisk bekvemmelighed. For eksempel vil online-reservationer altid være det bedste alternativ, da de giver dig mulighed for at sikre dig en plads på turen på den dag, der passer dig bedst, på det tidspunkt, du er interesseret i, og fra dit eget hjem.

En anden mulighed er at betale kontant for turen direkte på et lokalt turistbureau. Det kan være en god idé, hvis du har tid til at sammenligne priserne mellem de forskellige virksomheder, der sælger pakkerejser i byen. Sandheden er dog, at du med denne mulighed ikke har nogen garanti for, at du får den tur, du ønsker, på den dato, du har til rådighed, og til samme priser som online.

Husk, at de fleste turistoplevelser, der kræver en reservation, købes online, fordi der udstedes en faktura for købet med det samme, og fordi det er lettere at sammenligne de forskellige alternativer, som markedet tilbyder for den samme begivenhed. Så de bedste bådture på Mallorca og de bedste gastronomiske ture på Mallorca er en anden af de særlige begivenheder, som du kan booke uden nogen ulejlighed fra dit hjem for at få din turismeplanlægning mere organiseret.

Varighed af cykelturene på Mallorca

Cykeltur| ©eltpics
Cykeltur| ©eltpics

Som jeg nævnte i det første punkt, er den gennemsnitlige varighed af cykelture på Mallorca, der fokuserer på de mest turistede punkter i Palma, normalt omkring 3 timer. Det betyder dog ikke, at der er tale om en sammenhængende 3 timers cykeltur. Det skyldes, at det er fuldstændig uoverkommeligt for alle, der nyder at cykle som en lejlighedsvis aktivitet og ikke som en krævende og udmattende sport.

Så i løbet af de tre timer er der normalt flere pauser på 5 minutter, omkring 5 eller 8 for at være helt præcis. Disse bruges også af guiden til at fremhæve vigtigheden af det sted, de befinder sig på, og de andre monumenter, de har set på ruten siden det foregående stop. Mange af disse pauser finder sted på promenaden i Palma, og det er meget gunstigt for at klare solens varme på cyklistens krop og køle af fra den stærke vind fra den smukke bugt.

Husk, at 3 timer er mere end nok til at nyde bycykling i Palmas gader. Det giver dig også mulighed for at se mange områder, som du måske ikke kan se, når ruten er slut, fordi din turistplanlægning fører dig til andre dele af øen. Derfor kan denne aktivitet anbefales både til en person, der skal tilbringe en hel måned på øen, og til en person, der har en 3-dages tur til Mallorca med en meget stram rejseplan.

Hvad vil jeg se på denne type cykeltur på Mallorca?

Mallorca katedral| ©Cristian Bortes
Mallorca katedral| ©Cristian Bortes

Det mest interessante ved cykelturene i Palma de Mallorca er muligheden for at se flere vigtige steder i byen på én gang, hvilket fremskynder hele processen. Det betyder, at du ved at cykle reducerer den tid, du ville skulle bruge på den samme rute, hvis du gik, og du reducerer også det beløb, du ville bruge på taxaer eller offentlig transport for at komme fra et sted til et andet.

Du skal være opmærksom på, at denne type tur omfatter Plaça Major på ruten samt Sant Francesc-basilikaen, Monti-sion-kirken og Santa Clara-klosteret. Det er alle bygninger af stor arkitektonisk og historisk betydning, som du helt sikkert gerne vil se, men som du ikke har tid til at se. Takket være cyklens hastighed vil du kunne se deres ydre skønhed uden at skulle bruge flere timer på dette formål, som står på din liste over turistinteresser.

Du vil naturligvis også komme forbi Domkirkepladsen, Parque del Mar, de arabiske bade og museet for moderne kunst i Palma. Mallorcas katedral og Bellver-slottet er andre steder, der indgår i denne bycykelrute.

Det bedste ved det er, at alle disse steder er en del af de områder, hvor der er de bedste aktiviteter at se og lave på Mallorca om natten. Det betyder, at du kan lære disse steder at kende både i dagtimerne og i et natteliv, der er kendetegnet ved at være mere livligt og særpræget.

Tips til en cykeltur på Mallorca

Tur dag| ©muliadi_antaredja
Tur dag| ©muliadi_antaredja

En cykeltur som den, jeg har beskrevet indtil nu, er ikke en kompliceret eller risikabel oplevelse, der kræver for megen forsigtighed fra din side , og slet ikke en grundig forberedelse til udfordringen. Først og fremmest er ruteplanlægningen enkel og slet ikke krævende, og da det er en elektrisk cykel, er alting faktisk mere tåleligt for dem, der ikke er vant til at cykle så ofte i deres dagligdag.

Der er dog to ting, der er en prioritet, når man deltager i en cykeltur på Mallorca, som har de egenskaber, jeg har nævnt. Den første er at tage solcreme med dig, da der er en god chance for, at du får et solstik, hvis du ikke bruger den. Du ved, at du vil tilbringe 3 timer uafbrudt med armene udstrakte under den stærke mallorcinske sol, som bliver værre om sommeren.

Den anden anbefaling, som er ekstremt vigtig, og som jeg ikke kan undlade at komme med, er, at du tager nok væske med dig. Da det er usandsynligt, at ruten vil blive omlagt, så du kan gå ind i en butik for at købe vand på flaske. Hvis du gør det, vil en lille flaske faktisk være ineffektiv i forhold til den mængde vand, som din krop vil kræve efter at have svedt så meget i så lang tid i træk.

Når vi nu taler om sved, er det faktisk vigtigt, at du vælger tøj, der er behageligt og åndbart til denne aktivitet. I hvert fald hvis du er interesseret i at nyde det uden at skulle vende svedvåde tilbage til din bolig i tøj, der ikke er egnet til bycykling. Husk, at denne grund gør aktiviteten til en af de bedste ting at se og gøre på Mallorca om vinteren, da de høje temperaturer om sommeren ikke længere vil være til gene.

Hvor meget koster en cykeltur på Mallorca?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Prisen på en cykeltur på Mallorca er en anden faktor, der gør denne aktivitet så interessant og overbevisende for så mange turister. Normalt koster en tre timers tur på en elektrisk cykel, der følger en rute, som er identisk med den, jeg har beskrevet, omkring 40-45 euro pr. person.

Det beløb kan virke lidt voldsomt, men når du tager i betragtning, at det omfatter betalingen for guiden og en elcykel i en tre timers periode, så forstår du, at det virkelig er en sparsommelig løsning. Eller i det mindste en fornuftig investering af din tid og dine penge.

Faktisk er denne pris ret konkurrencedygtig, hvis du sammenligner den med prisen for en tur på en elektrisk cykel med samme varighed og ledsagelse guidet af en specialist i byens historie på andre turistmål og meget besøgte steder på planeten.

Hvilke kvarterer bør du ikke gå glip af på en cykeltur på Mallorca?

Bellver Slot| ©Sergei Gussev
Bellver Slot| ©Sergei Gussev

Med en cykeltur på Mallorca har du ikke rigtig mulighed for at bestemme, hvilke kvarterer du besøger og hvilke du ikke besøger på ruten. Det skyldes det simple faktum, at du skal cykle langs de stier, som guiden anviser, og hvis du ikke gør det, vil du automatisk ophøre med at være en del af den planlagte aktivitet. En ting, du kan gøre, er dog at være opmærksom på, hvilke kvarterer du kører igennem, når du deltager i denne rute, og derfor vil jeg også fortælle dig om dem.

El Terreno er et af de boligområder, der vil være en del af den planlagte rute, da det er den eneste vej til Bellver-slottet. Det er et luksuriøst kvarter fyldt med moderne bygninger og har flere havne, hvor sejlbåde normalt ligger fortøjet. Son Armadams og det gamle og bohemeagtige kvarter Santa Catalino er andre steder, der indgår i cykelruten på denne sjove tur.

La Lonja med sine bygninger, der kombinerer det bedste fra middelhavsarkitekturen og den iberiske arkitektur, og det historiske kvarter med sine vigtige institutionsbygninger er andre områder på La Palma, der indgår i denne type tur. Parque del Mar, El Molinar og Es Coll d'en Rabassa er de dele af byen, som man krydser for at nyde strandpromenaden, der fører en til sidst til det endelige mål på ruten, Can Pastilla.

Alle disse steder repræsenterer det bedste af Palma de Mallorcas turistkarakter, og derfor finder mange af de bedste aktiviteter på Mallorca også sted i byens gader og forretningssteder. Husk på, at de bedste Segway-ture på Mallorca også normalt følger en lignende rute og derfor anbefales til dem, der leder efter et mere specielt og mindre anstrengende transportmiddel til sightseeingturen i byen.

Køb billetter til de bedste Segway-ture på Mallorca

Hvorfor er det tilrådeligt at tage en cykeltur på Mallorca?

Turperson| ©elaire
Turperson| ©elaire

Der er flere grunde til, at det er tilrådeligt at deltage i en cykeltur i Palma de Mallorca under et besøg på denne smukke ø. Den første har at gøre med et spørgsmål om tidsplanlægning, for når man er på cykel, får man kendskab til 2 eller 3 timer, hvilket ville tage 5 eller endda 6 timer, hvis man skulle gå fra et sted til et andet.

Den anden grund har at gøre med underholdning, for for mange mennesker er cykling en meget sjov aktivitet, og det er et sandt privilegium at kunne kombinere det med turistudforskning af det sted, de besøger, og at have mulighed for at kombinere det med turisme. Det bliver endnu mere interessant, hvis man fremhæver, at det er en elektrisk cykel, og at mange brugere endnu ikke har haft mulighed for at køre på en sådan, før de støder på denne turistrute.

Samtidig er det en måde at slippe væk fra den turiststrøm, der præger Palma de Mallorca på mange tidspunkter af året. Det skyldes, at man hurtigt når frem til de steder, man skal besøge på ruten, lærer dem at kende i et passende tidsrum og trækker sig derefter tilbage til de strækninger, der udelukkende er beregnet til cykler. Det er en sum af faktorer, der sparer dig for trafik og menneskemængder i byens gader.

Faktisk er en tur som denne en af de bedste ting at lave og se på Mallorca i juli måned, hvis man tager højde for antallet af mennesker, der kommer til øen om sommeren. Men det betyder ikke, at det ikke er en af de anbefalede aktiviteter på Mallorca i oktober eller en hvilken som helst anden måned i lavsæsonen.