10 Ting at Lave på Menorca i maj

Begivenheder og festivaler, som du skal deltage i, hvis du besøger Menorca i maj: koncerter, messer og konkurrencer, der giver dig en god start på sommeren.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 Ting at Lave på Menorca i maj

Menorca | ©Daniel Lobo

Menorcas historiske og kulturelle skønhed kommer til udtryk ved de forskellige begivenheder og festivaler, hvoraf mange finder sted i maj måned. Så et besøg på Menorca i maj kan blive en berigende og uforglemmelig oplevelse for dig. Men det er ikke det eneste, du kan lave på Balearerne. Der er et utal af aktiviteter, som du kan foretage dig, hvis du besøger Menorca i denne sæson.

Med sommerens begyndelse og det strålende vejr kan du nyde alle de udendørs aktiviteter, du har lyst til; tag på kajaktur på Menorca, gå på vandreture og endda ridning på den historiske Camí de Cavalls-sti. Vil du nyde sommerens begyndelse på Menorca fuldt ud? Her er de bedste begivenheder og festivaler, der finder sted i maj over hele øen, og som vil give dig de bedste sommeroplevelser.

Gå ikke glip af Swing Weekend i Ciudadela

Folk der danser swing| ©louiscrusoe
Folk der danser swing| ©louiscrusoe

Swing Weekend er en fest på Menorca, som du ikke må gå glip af, da den samler store musikere og kunstnere som Héctor Artal og hans partner Sonia Ortega, der deltager for at gøre weekenden til en begivenhed fuld af musik, dans og sjov for alle, der har mulighed for at deltage.

De danseshows, der finder sted under denne festival, spreder spænding og energi til publikum. Du vil opleve det underholdende musikalske indhold som meget dynamisk og livligt; det er ikke underligt, at du ender med at danse med i takt til musikken, du vil have det sjovt.

Menorca er kendetegnet ved sin gastronomiske rigdom, men i maj er det kunstneriske og kulturelle aspekt, der er fremherskende, og som adskiller atmosfæren fra det kolde og anspændte klima om vinteren og forvandler den til en entusiastisk og varm atmosfære, både for indbyggerne og for udenlandske besøgende.

Opdag flere vandreture i Menorca

Få mest muligt ud af Pastisset Fest-oplevelsen

Pastisset Fest| ©Tobi
Pastisset Fest| ©Tobi

Dette er en festival, hvor Menorcas folkemusik og gastronomiske kultur vil være et fremragende centrum for dig. Mange lokale musikgrupper og sangere vil vise deres kunstneriske talenter frem, mens publikum kan smage de mest udsøgte menorcanske produkter, som tilbydes på øens lille marked lige uden for Pastisset Fest i Es Castell.

Menorcas musik udstråler vitalitet og energi, som skaber furore på spillestederne og overføres til de rejsende, der ledsager dem under festlighederne. Du kan ikke lade være med at danse til de smittende melodier. Det er meget nemt at deltage i festlighederne, og den euforiske og glade stemning, som du vil føle, når du er der, vil give dig mulighed for at nyde denne festival fuldt ud.

Deltag i optoget op til Monte Toro

I Monte Toro| ©Eduardo Ortín
I Monte Toro| ©Eduardo Ortín

At deltage i processionen til Menorcas Monte Toro er måske en anderledes aktivitet end de foregående, men det giver dig et indblik i Menorcas indbyggeres skikke og tro. Der er så meget historisk værdi i denne tradition, at du ikke bør strege den fra din liste. Mindehøjtideligheden for Virgen del Toro er en fest, som hvert år samler hundredvis af lokale folk for at ære deres skytshelgen. Det bliver en rejse, der vil overraske dig.

Derfor er maj måned en helt særlig måned for menorkanerne. Opstigningen på Monte Toro-bjerget varer ca. en time og slutter på toppen, hvor Virgen del Toro-helligdommen ligger. Dette er et sted, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over Menorcas landskaber. Det vil være hvert et skridt på vejen til at nå dertil værd.

Deltag i jazzfestivalen i Ciutadella

Person, der spiller jazz| ©Chevanon Photography
Person, der spiller jazz| ©Chevanon Photography

Musikken er det flagskib, der gør Menorca til et særpræg i maj måned. Jazzfestivalen, som finder sted i Ciudadela, er en anden musikalsk begivenhed, som du bør være opmærksom på at deltage i. Den harmoni og ro, du føler, når du er vidne til dette musikalske skuespil, vil efterlade dig med fornemmelser, som du ønsker at opleve igen. Den har været afholdt siden 2017, og flere og flere kunstnere deltager.

Dette er en anden begivenhed, der afholdes i Ciudadela i maj måned. Den er også rettet mod musik, men i en helt anden genre. Menorca Jazz Festival er meget mere rolig end Swing Weekend, men det betyder ikke, at du bør gå glip af den. En mindeværdig begivenhed, der giver dig mulighed for at nyde jazz på en ekstraordinær måde.

Ridesportsshow: Horse Fair

Hestemesse| ©Max
Hestemesse| ©Max

Menorquina Equestrian Morphology Competition finder sted hvert år i Mercadal. En udstilling, hvor du kan se de bedste eksempler på den menorcanske race. Hvis du kan lide at ride, kan du nyde de akrobatiske kunststykker, som udføres af disse renracede dyr, der er kendetegnet ved deres sorte farve.

Deres majestætiske galop udføres på en særlig måde, da dressur på Menorca praktiseres som en disciplin med et andet regelsæt end det konventionelle. En af de mest iøjnefaldende metoder er rytteren, der kun holder hestens tøjler med den ene hånd.

Der er mulighed for at ride på en af disse symbolske heste. Nogle af Menorcas ridecentre inkluderer ridning i deres turisttilbud. Det bedste ved dette er, at de menorcanske heste er meget rolige og let adlyder deres ryttere. Ridning på Menorca er en aktivitet, som du bør tilføje til din liste, selv om der altid vil være dem, der foretrækker jeep-ture rundt på øen.

Smag de bedste menorcanske vine på vinmessen i Mahon

Vinsmagning| ©Timur Saglambilek
Vinsmagning| ©Timur Saglambilek

Mostra de Vins er vinmessen på Menorca, som er en af demonstrationerne af den baleariske øs potentiale for vinfremstilling. Den finder sted specifikt i Mahón, men de bedste vinkældre på Menorca deltager i den. Under arrangementet tilbyder de smagsprøver for at smage årets mest fremragende vinfremstillingsarbejde. Hvis du er vinelsker, er dette en begivenhed, du ikke må gå glip af.

På udstillingen præsenterer vinhusene deres bedste flasker vin og champagne. Det perfekte øjeblik til at smage Menorcas vine af højeste kvalitet, og hvis du stadig er sulten efter mere, kan du købe dem i slutningen af smagningen.

Alle de vine, der tilbydes på denne vinmesse, er af menorcansk oprindelse. Et øjeblik, som vinproducenterne udnytter til at præsentere deres nye produkter fra deres vinhuse, til at promovere deres eksklusive reserver og til at tiltrække opmærksomhed fra besøgende på øen.

Nyd livekoncerter i Claustro del Carmen

Klosteret El Carmen| ©Rafacasette
Klosteret El Carmen| ©Rafacasette

Når du ønsker at overvære musikalske forestillinger, er Menorca det rette sted at være. Claustro del Carmen er regelmæssigt vært for livekoncerter. En af de bedste måneder at deltage i disse arrangementer er dog maj. Når vinterens bidende kulde er forbi, og sommervarmen endnu ikke er kommet.

Blandt de mest anerkendte sangere på Menorca er Gigi McFarlane. Hendes live-optrædener skaber furore blandt de tilstedeværende. Hvis du overværer en af hendes optrædener, kan du mærke lyden af guitaren, der ledsager hendes melodiske stemme, begejstre dig. Nogle gange spiller hun selv på guitaren, mens hun fremfører sine sange; et uundgåeligt skuespil.

Beundre Menorcas blomsterskønhed til Fiestas de las Flores (blomsterfestival)

Blomster til Fiestas de las Flores| ©Slow Life Menorca
Blomster til Fiestas de las Flores| ©Slow Life Menorca

Foråret i maj bringer naturens majestæt i topform med sig. En stor variation af flora, som er begunstiget af de gode temperaturer og som allerede er kommet sig efter vintersæsonen. Man kan ikke forlade Menorca uden først at beundre den naturlige skønhed på blomsterfestivalen.

En begivenhed, der samler forskellige producenter af lokale blomsterarter, og hvis pragt finder sted i maj måned i Alayor. Maj er blomstringsmåneden i særklasse på Menorca. I nogle år falder denne vidunderlige festival sammen med blomsterkonkurrencen i La Salle, og det er ikke tilfældigt, det er den årlige genfødsel af den menorcanske flora.

Monte Toro Dance Festival: en kulturelt berigende begivenhed

Teater des Born| ©Color sépia
Teater des Born| ©Color sépia

Gaderne i Monte Toro gør plads til Festival de Danza de Menorca, en begivenhed, der forventes at vare tre dage, og som afvikles på forskellige scener. Hovedforestillingen finder sted på Teatre des Born i Ciudadela. Ved åbningen af arrangementet vil der være en kunstnerisk optræden af Pax de Deux.

Dette er en anden festival, som finder sted i Ciutadella i maj måned, og som du frit kan deltage i. Initiativet til denne festival kom fra Pascal Houzelot, som besluttede at supplere de kulturelle aktiviteter, der udvikles på Menorca, med et danseforestilling af højeste niveau.

Maj: en ideel måned til vandreture på Menorca

Af Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives
Af Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives

Maj er helt sikkert en ideel måned til vandreture på Menorca. Landskaberne er positivt påvirket af sommerens begyndelse, og det er en aktivitet, som du ikke kan gå uden at gøre. Ruterne er perfekte til at få et andet perspektiv på Menorcas naturrigdom.

De strækninger, som du beslutter dig for at gå langs steder som Camí de Cavalls, bliver et enestående syn. Den rige flora pryder alle stierne langs vejen og fører dig til magiske hjørner af øen, som kun få mennesker når at nyde på andre tider af året.

Se en sommer solnedgang fra Punta Nati

Solnedgang på Menorca| ©Chris Combe
Solnedgang på Menorca| ©Chris Combe

Ciudadela holder aldrig op med at overraske dem, der besøger den. Hvis du har været opmærksom på de begivenheder, der er vist ovenfor, vil du have bemærket, at mange af dem finder sted i Ciudadela. Netop her ligger det berømte fyrtårn Punta Nati, hvorfra man har en fantastisk udsigt over solnedgangene om sommeren.

Den anses af besøgende for at være et obligatorisk stop under deres ophold på Menorca, især hvis man ønsker at nyde den fantastiske udsigt over solnedgangene. Den blev bygget i 1912 på grund af de tilbagevendende skibsforlis, der tidligere fandt sted i området.

Du tænker sikkert, at dette er en ret enkel plan. Men der er intet som at værdsætte naturens vidundere. Solnedgange kan være spektakulære, og i løbet af din sommer på Menorca er der et sted, du skal besøge for at se dem. Du vil ikke fortryde at tage af sted. Dette er blot en af dem; se de 5 bedste solnedgange på Menorca.

Fordele ved at besøge Menorca i maj

Menorca strand| ©Nicolas Vigier
Menorca strand| ©Nicolas Vigier

At besøge Menorca i maj måned er en af de bedste beslutninger, du kan træffe, ikke kun fordi vejret er perfekt til udendørs aktiviteter, men også fordi der er mange fordele, når du leder efter overnatningsmuligheder og planlægger besøg på turiststeder.

En anden stor fordel er, at flybilletterne ofte er billigere i maj end i andre måneder. Og det er meget nemmere at finde gode hotelværelser og overnatningssteder på øen. Et fremragende valg vil altid være et sted med havudsigt, som vil gøre dine nætter til en drøm, der går i opfyldelse. Udnyt vejret til at besøge nogle af de 5 bedste steder at snorkle på Menorca.

Maj er en måned, hvor tilstrømningen af turister til Menorca er ret lav i forhold til de følgende måneder. Det er et plus, som du kan udnytte til din fordel, da der er flere forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem, og du får adgang til muligheder, som normalt er udsolgt i højsæsonen. En af de mest populære aktiviteter for turister er bådture.

Bestil bådture i Menorca

Hvordan er vejret på Menorca i maj?

På en jetski| ©Asad Photo
På en jetski| ©Asad Photo

Vejret i maj er velegnet til alle dine udendørs og turistmæssige aktiviteter; bådture på Menorca eller sjove oplevelser med jetski. Den er mere gunstig end andre måneder af året med en maksimumstemperatur på 24°. Det giver et køligt og behageligt miljø på din ferie. Regn er usandsynligt i denne måned, så du behøver ikke at bekymre dig om regn, der kan ødelægge dine planer eller planlagte udflugter.

I begyndelsen af måneden kan der forekomme en let skydække, men den aftager med dagene. Sommeren er begyndt, solens intensitet stiger, og dens varighed er næsten en time længere end normalt. Du kan betragte det som en mulighed, som Menorca giver dig for at nyde dit ophold på øen endnu mere.