Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Alcázar Billetter og ture

Alcázar i Sevilla er en af de store juveler: få mest muligt ud af din rejse og lær det at kende indefra ved at købe billetter eller bestille en guidet tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Alcázar Billetter og ture

Haverne i Alcázar i Sevilla | ©Eric Titcombe

Det er en fryd for øjnene at gå ind i Alcázar i Sevilla: dens skønhed er mere end lige så smuk som resten af Sevillas monumenter og kvarterer, og selv om dens navn ikke giver lige så meget genlyd som Giralda eller Torre del Oro, er Alcázar et obligatorisk stop på din rejse.

1. Sådan besøger du Alcazar i Sevilla

Andalusisk gårdhave i Alcazar i Sevilla
Andalusisk gårdhave i Alcazar i Sevilla

Et besøg på Alcázar er et must i Sevilla, og det er almindeligt at finde kombinerede billetter til Alcázar og en guidet rundvisning eller en anden aktivitet, f.eks. et besøg i katedralen.

Billetter og besøg i Alcazar

2. Adgang til Alcazar og guidet rundvisning i det omkringliggende område

Adgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr
Adgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr

Alcázar i Sevilla ligger i byens historiske centrum. Få skridt fra den ligger Giralda-katedralen eller Santa Cruz-kvarteret. Med denne aktivitet kan du udnytte dette sted til at få en guidet rundvisning i Alcazar og dets omgivelser, og du undgår naturligvis køerne ved indgangen.

Hvad denne tur består af

Detaljerne er som følger: turen varer ca. to timer, den er tilgængelig på engelsk og spansk, og prisen er ca. 30 euro. For at sikre dig din plads skal du bestille online, og når du har valgt den dag, hvor du ønsker at deltage i denne guidede rundvisning på Alcázar i Sevilla, vil du modtage en e-mail med oplysninger om tidspunkter, mødested og andre instruktioner.

Om den guidede rundvisning i omgivelserne

Selv om rundvisningen i det omkringliggende område ikke er lige så omfattende som en specifik guidet tur, hjælper den dig med at orientere dig i byen, og derefter kan du udforske området i dit eget tempo eller med en anden tur. Hvad angår Alcazar-guiden, er det en måde at få meget mere ud af dit besøg på. Hvis du ønsker at blive længere efter den guidede rundvisning og besøge Alcazar og haverne på egen hånd, er det ikke noget problem.

Anas rejsetips

Med eller uden rundvisning, køb dine billetter online. At stå i kø ved billetkontoret i solen er et offer, og det sikrer ikke, at du kan komme ind på dagen.

3. Guidet rundvisning på Alcázar i Sevilla for små grupper

Badet af Lady Maria de Padilla
Badet af Lady Maria de Padilla

Hvis du er en fan af guidede ture eller er særligt interesseret i Sevilla og byens historie og dens mauriske arv, er denne guidede tur til Alcázar for små grupper værd at besøge. Prisen på 244 kr. svarer meget til en normal guidet tur, men forskellen er, at du vil være i en gruppe på højst 20 rejsende, så du kan føle dig mere tryg ved din guide og mere komfortabel, når du besøger Alcázar.

Hvad denne tur består af

Ud over en professionel guide omfatter prisen også adgang uden køer. Med andre ord behøver du ikke at vente i den lange kø ved billetkontoret, men møder din guide udenfor og går direkte ind. Når du har booket online og valgt den dag, du ønsker at besøge stedet, får du besked om mødested og tidspunkt.

Denne rundvisning dækker historien om denne enklave, men også oplysninger om stedets arkitektur (med arabiske, renæssance- og barokinfluencer) og om de rum, der har dannet ramme om den populære serie Game of Thrones. Denne rundvisning kan bestilles på engelsk eller spansk og varer ca. halvanden time.

4. Guidet rundvisning i Alcazar og katedralen i Sevilla

Sevillas domkirke| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Sevillas domkirke| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillas katedral og dens berømte tårn, Giralda, er en anden vigtig attraktion for besøgende i byen. Denne guidede tur kombinerer Alcázar og katedralen i Sevilla, da de begge er referencepunkter med hensyn til arkitektur og kulturel rigdom, ikke kun i Andalusien, men i hele Spanien.

Hvad denne tur består af

Prisen er 341 kr., og den samlede varighed af den guidede rundvisning af disse to monumenter er ca. tre og en halv time. Du kan gøre det på engelsk eller spansk, og begge steder undgår du køerne ved indgangen ved at gå direkte med din ekspertguide og resten af gruppen.

Du kan bestille din plads online og vælge den dag og det tidspunkt, der passer dig bedst til turen. Jeg anbefaler, at du vælger tidlig morgen for at undgå varmen og i weekenden for at undgå menneskemængderne. Turen omfatter en tur op i Giralda-tårnet, så vær forberedt på de stejle trapper.

Enhver, der elsker islamisk og kristen kunst og historie, vil blive fascineret af denne rundvisning i Sevillas to mest prominente og mest besøgte monumenter.

5. Hvad skal man se i Alcazar i Sevilla

Den kongelige Alcazar i Sevilla
Den kongelige Alcazar i Sevilla

Mange mennesker sammenligner Alcazar i Sevilla med Alhambra i Granada, ikke med hensyn til betydning eller størrelse, men med hensyn til stil. Når du har besøgt begge steder, vil du helt sikkert se mange ligheder mellem de to, da de begge er blandt de ældste paladser i Spanien, og de har også begge en fælles maurisk og andalusisk udsmykning.

For at få mest muligt ud af Alcázar i Sevilla anbefaler jeg, at du enten tager en guidet rundvisning eller laver lidt research om, hvad du finder indenfor, og hvem kongerne var, der boede i dette palads. Selv om det er en fornøjelse at fare vild i Alcázar i Sevilla, skal du huske at få et kort ved indgangen, så du kan genkende det, du ser.

De vigtigste stop

  • Haverne: De er helt fascinerende og fyldt med vidundere som Merkur-dammen eller Karl V's pavillon.
  • Kong Don Pedros palads: kaldet det lille Alhambra. Det er ikke svært at se hvorfor; jeg kunne nævne flere af dets værelser, men jeg ville ikke vide, hvilket af dem der fortjener størst anerkendelse.
  • Casa de la Contratación: af stor historisk værdi, da det er en reference i forbindelse med handelen med Amerika.
  • Det gotiske palads: Her boede de kristne konger efter generobringen.
  • Patio del Yeso: Dette er det område, du finder ved indgangen, og selv om det ikke imponerer dig så meget som andre, er det et af de ældste bevarede områder.

6. Tips til at besøge Alcázar i Sevilla

Inde i Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate
Inde i Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate

Hvis du ikke er fan af guidede ture eller ikke er interesseret i kombinerede billetter, kan du også besøge Alcazar på egen hånd. Du kan også bestille individuelle billetter på forhånd ved at vælge dato og tidspunkt for besøget på Alcázar i Sevilla's officielle websted; på denne måde undgår du at stå i kø ved billetkontoret, selv hvis du ikke får en guidet rundvisning. Prisforskellen består kun i ekspeditionsgebyret, som normalt er på 1 euro.

Prisen for den almindelige billet er 11,50 euro, hvortil kommer 4,50 euro mere for dem, der ønsker at besøge området Cuarto Real Alto, der ligger i den øverste del af kong Don Pedros palads.

Seværdigheder er inkluderet i adgangsbilletten til selve Alcazar

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiola-museet
  • Triana keramikmuseum
  • Slottet San Jorge

Særlige grupper

Du skal også være opmærksom på, at der er gratis adgang til Alcázar for handicappede, børn under 16 år og indbyggere i Sevilla. Pensionister og studerende får også rabat på den almindelige entré, og i den sidste time, hvor der er adgang til Alcazar (fra 16 til 17 om vinteren og fra 18 til 19 om sommeren), er der gratis adgang for alle besøgende. Noget meget vigtigt: Det betyder ikke, at du ikke skal bestille gratis adgang på forhånd for ikke at gå glip af noget.

Andre muligheder

Endelig vil du måske også være interesseret i at vide, at Alcázar lejlighedsvis arrangerer dramatiske besøg om natten. Hold øje med de officielle kanaler for at finde ud af, hvornår de finder sted, og book din plads på forhånd.

Anas rejsetips

Besøg ikke Alcazar i travlt. Afsæt mindst to timer af din rejse til at nyde dens haver og arkitektur.

7. Organiser dit besøg

Udsigt over Giralda fra Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate
Udsigt over Giralda fra Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate

Sådan kommer du til Sevilla

Alcázar i Sevilla ligger lige i det historiske centrum, meget tæt på katedralen og Santa Cruz-kvarteret. Når du ankommer til dette område, vil du ikke have problemer med at finde de forskellige skilte, der angiver indgangen, selv om det er sandt, at det kan gå ubemærket hen i lyset af omgivelsernes skønhed. Der er forskellige bybusser, der sætter dig af i nærheden af dette område, og der er også en metrolinje, der kører gennem nogle dele af Sevilla.

Det nærmeste metro- og busstoppested er Puerta de Jerez, og hvis du ikke vil gå, kan du tage en sporvogn derfra, som sætter dig af ved døren til katedralen, kun få meter fra Alcázar.

Åbningstider

Alcázar i Sevilla er åben fra mandag til søndag fra kl. 9.30 hele året rundt. Om vinteren lukker den kl. 17.00 og om sommeren kl. 19.00. Den er kun lukket (med enkelte undtagelser) den 1. og 6. januar, langfredag og den 25. december. Uden for disse åbningstider kan Alcazar åbnes for grupper, der deltager i kongresser, symposier eller lignende arrangementer, til en eksklusiv pris for et natbesøg.

Hvornår skal du tage af sted?

De, der ikke er vant til de høje temperaturer i Sevilla, kan have svært ved at besøge ikke blot Alcazar, men også de forskellige monumenter i den andalusiske hovedstad. Derfor er den første anbefaling om, hvornår man skal besøge Alcázar, især når man besøger det om sommeren, at man skal undgå de centrale timer af dagen, selv om der er masser af skygge i haverne og paladserne.

Da det er et af de mest besøgte monumenter i Sevilla, anbefaler jeg også, at man så vidt muligt undgår helligdage og weekender for at kunne nyde besøget uden menneskemængder.

Varighed af besøget

Uanset om du tager på en organiseret tur eller besøger Alcázar i Sevilla på egen hånd, er der meget at se, og det er ikke værd at skynde sig at gøre det. Jeg anbefaler, at man afsætter mindst to timer til at gå rundt i det indre og nyde rummene og haverne.

Fotografier

Alcazar er utvivlsomt et af de mest fotograferingsværdige steder i Sevilla. Skønheden i både paladserne og haverne vil konstant indbyde dig til at indfange hver eneste detalje. Da det er tilladt at tage billeder, medmindre andet er angivet på skilte i visse rum, skal du, hvis du er særlig glad for at fotografere, lægge en ekstra time til den tid, du bestiller til besøget.

Hvor skal man spise

Hvis du ønsker at spise før eller efter dit besøg, er mit vigtigste råd at holde dig så vidt muligt væk fra området som muligt. Du vil sandsynligvis finde forskellige PR-folk på gaden, der sælger dig de typiske delikatesser fra lokale restauranter. Uanset kvaliteten af disse steder, er prisen ret høj, og lad os bare sige, at de ikke er de mest autentiske i området...

I stedet for at give efter for disse tilbud vil jeg anbefale dig at gå lidt rundt; priserne er sikkert stadig høje, men du vil finde mere autenticitet.

Det omkringliggende område

Alcázar ligger i Sevillas historiske centrum. Det betyder, at du kun få meter derfra kan finde skatte som katedralen og Santa Cruz-kvarteret, som begge er et besøg værd i sig selv. Hvis du følger sporvognsruten fra Puerta de Jerez, kommer du til Plaza Nueva, hvor du kan gå en dejlig, om end varm, tur. Et sidste tip: Gå rundt i området så meget som muligt, det er det hele værd.

Besøg på Alcázar med børn

Alcázar er et ideelt sted at besøge med børn, ikke kun fordi børn under 16 år har gratis adgang, men også fordi de små vil elske at udforske gårdene og labyrinterne. Hvis Alcázar er som en eventyrlig ramme for voksne, er den endnu mere magisk for børn.

Anas rejsetips

Tag vand med dig under dit besøg: for at undgå varmen og for at undgå at betale høje priser i cafeteriet indenfor.

8. Hvis du er interesseret i at købe billetter til Alcázar, vil du også være interesseret i

Sevillas katedral blandt byens hustage| ©Henrique Ferreira
Sevillas katedral blandt byens hustage| ©Henrique Ferreira

Få meter fra Reales Alcázares i Sevilla ligger den imponerende katedral. Katedralen i Sevilla i gotisk stil og kronet af Giralda-tårnet er et af de vigtigste arkitektoniske værker i verden, og selv om det allerede er et privilegium at betragte den udefra, er det en enestående oplevelse at få adgang til den, besøge dens indre og bestige tårnet.

De arkitektoniske stilarter i Sevillas katedral og Real Alcázar er meget forskellige, og derfor er det så fascinerende for den rejsende at opleve begge dele på samme besøg. Der er fælles guidede ture af begge monumenter, men jeg anbefaler, at du tager et kig på denne artikel om Billetter til Katedralen i Sevilla for at opsamle alle de oplysninger, du har brug for om et vigtigt besøg.