11 bedste ting at gøre i Sevilla

Hvis der er en spansk by, der vil stjæle dit hjerte fra første minut, så er det Sevilla: dens kultur, kunst og smukke gader vil give dig lyst til mere!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

11 bedste ting at gøre i Sevilla

Plaza de España i Sevilla | ©Joan Oger

Byen Sevilla skuffer ikke nogen, men overrasker snarere de besøgende, der tænker på Giralda eller Torre del Oro før deres besøg, og når de ankommer, indser de, at Sevilla er meget mere. Her er 10 Sevilla-oplevelser, du ikke må gå glip af.

1. Besøg katedralen og bestig Giralda

Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.
Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.

Sevillas historiske centrum er hjemsted for den næststørste katedral i verden (kun overgået af Peterskirken i Vatikanet). For at gøre dit besøg endnu mere specielt anbefaler jeg, at du køber dine billetter til katedralen i Sevilla online og nyder dens imponerende gotiske struktur uden at vente, hvilket er svært at gøre uden at blive distraheret, når du kigger op mod himlen og ser den berømte minaret i Giralda.

Book billetter til katedralen og Giralda i Sevilla

2. Spadseretur gennem Alcazar

Detalje af udsmykningen i Alcázar i Sevilla.| ©Clark Van Der Beken
Detalje af udsmykningen i Alcázar i Sevilla.| ©Clark Van Der Beken

Det er byens juvel: et paladskompleks med smukke haver, der i skønhed kan sammenlignes med Alhambra i Granada. Sevillas kongelige Alcázar rummer lige så meget skønhed som historie inden for sine mure, og derfor er min anbefaling at tage på en guidet tur i Alcázar og, når turen er slut, sætte lidt ekstra tid af til at nyde udsigten og tage alle de billeder, som dette vigtige miljø fortjener, uden at skynde sig eller tage for lang tid.

Hvis du gerne vil vide mere om disse tre emblematiske monumenter, kan du læse min artikel om, hvordan man besøger Sevillas katedral, Giralda og Alcázar.

Meget tæt på Alcázar finder du Santa Cruz-kvarteret. Dette ikoniske kvarter i centrum af Sevilla vil tryllebinde dig, og du kan fortabe dig i de smalle gader, en plan, du skal tage med i betragtning, hvis du vil besøge Sevilla om natten og opleve byen fra sin bedste side.

Book billetter til Alcázar i Sevilla

3. Tag på en guidet tur i det historiske centrum

Cabildo-pladsen| ©Jose A.
Cabildo-pladsen| ©Jose A.

Sevilla kombinerer de store monumenter, der præger byen og får rejsende og lokale til at kigge op og afbryde deres aktiviteter, med skjulte hjørner af autentisk og ægte skønhed. For at udforske førstnævnte og opdage sidstnævnte er de guidede vandreture i Sevilla, som også er en perfekt mulighed for at lære mere om skikke og legender i den andalusiske hovedstad. Jeg efterlader dig med dette indlæg om mysterier og legender i Sevilla.

Book en legende-tur i Sevilla

4. Overvær et flamenco-show

Flamenco-show i Sevillas gader| ©[●] wim goedhart
Flamenco-show i Sevillas gader| ©[●] wim goedhart

Et besøg til et flamenco-show er et must på listen over de bedste ting at lave i Sevilla. Flamencotraditionen er dybt rodfæstet i byen, og et bevis på det er de mange tablaos, hvor man kan gå hen og nyde et show med sang og dans af høj kvalitet. De findes i alle prisklasser, og den bedste måde at sikre sig, at der ikke bliver udsolgt, er at købe billetter til flamenco-showet online.

Hvis man elsker flamenco og besøger Sevilla, må man ikke gå glip af flamenco-dansemuseet i Sevilla, som er ren kunst fra det sydlige Spanien.

Book de bedste flamenco-shows i Sevilla

5. Besøg Museet for de Skønne Kunster i Sevilla

Sevillas museum for de skønne kunster|©Rafael Lopez Puerto
Sevillas museum for de skønne kunster|©Rafael Lopez Puerto

Alle ved, at hovedstaden Sevilla er vugge for flere kulturer, og at dens historiske arv derfor er umådelig stor. Derfor må du ikke gå glip af et besøg på Sevillas kunstmuseum, hvor du får en smagsprøve på den sevillanske kunst, både hvad angår de værker, det huser, og bygningens smukke arkitektur.

Book en guidet tur på museet for de skønne kunster

6. Tag på rundtur i byen med turistbus

Turistbus gennem Sevillas gader| ©Sandra Vallaure
Turistbus gennem Sevillas gader| ©Sandra Vallaure

Hvis Sevilla har én ting imod sig, er det uden tvivl de høje temperaturer. Sevillas sommer løber fra maj til og med september, og temperaturerne i juli og august kan nemt overstige 45 grader celsius (ja, jeg stavede det rigtigt). Hvad betyder det for den rejsende? Bortset fra behovet for at holde sig hydreret, er man ekstra træt, når man rejser rundt i byen. Og endnu mere, hvis du rejser med børn. Løsningen? Køb et kort til turistbussen i Sevilla.

For at køle de høje temperaturer ned foreslår jeg også, at du tager en aftentur i byen, eller måske kan bådturene på vores hjemmeside hjælpe dig med at køle af.

En anden god måde at komme rundt i Sevilla på er på cykel. Der er flere typer ture, hvor du kan lære Sevilla at kende på cykel, eller du kan leje offentlige cykler og udforske byen i dit eget tempo.

Book en plads på turistbussen i Sevilla

7. Oplev Andalusien

Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE
Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE

En anden fordel ved den andalusiske hovedstad er dens beliggenhed. I Andalusien er afstandene generelt ret overkommelige, så organiserede dagsture fra Sevilla er en unik mulighed for at lære de nærliggende byer at kende.

Selvom du også kan gøre denne type besøg, hvis du lejer en bil og kører på egen hånd, vil du ikke bruge så meget tid, da du ikke kender vejene eller destinationerne, så hvis du vil være tilbage i byen samme dag, anbefaler jeg dig at leje disse organiserede ture fra Sevilla.

Blandt de mest anbefalede ture i Andalusien må du ikke gå glip af turen til Granada, Cordoba, udflugten til de hvide landsbyer eller den, der tager dig til Gibraltar, Doñana... eller hvorfor ikke flygte til Marokko på disse interessante udflugter til nabolandet?

Hvis du kommer til Sevilla i et par dage, og du ikke vil langt væk, anbefaler jeg dig at besøge de bedste landsbyer i regionen, såsom Carmona, dens utrolige historiske værdi og dens Parador vil betage dig. Eller Santiponce og dens italienske ruiner, en autentisk romersk by, der er meget velbevaret.

Book en udflugt til Granada med entrébilletter til Alhambra

8. Besøg Torre del Oro og gå langs Guadalquivir-floden

Floden Guadalquivir skyller ind over Torre del Oro (det gyldne tårn)| ©Santiago Lacarta
Floden Guadalquivir skyller ind over Torre del Oro (det gyldne tårn)| ©Santiago Lacarta

Næst efter Giralda er Torre del Oro muligvis det mest internationalt genkendelige billede af Sevilla. Denne bygning, der ligger på bredden af Guadalquivir-floden, havde engang en forsvarsfunktion. I dag huser den byens flådemuseum, og man kan klatre op og nyde udsigten.

Book en bådtur på Guadalquivir-floden

9. Tilbring en eftermiddag i María Luisa-parken

Maria Luisa Park| ©Jose A.
Maria Luisa Park| ©Jose A.

Sevilla er en by med mange grønne områder. Appelsintræer står langs hovedgaderne, og om foråret fyldes gaderne af duften af appelsinblomster. Af alle de grønne områder i byen er María Luisa Park det mest charmerende. Den er erklæret et aktiv af kulturel interesse og ligger i byens centrum ved siden af San Telmo-paladset.

Det er gratis at komme ind, og indenfor finder du springvand, skulpturer, damme, vegetation, træbroer, vandfald, flisebelagte bænke og mange andre fascinerende detaljer.

Book en tur til María Luisa Park og Plaza España

10. Gå rundt på Plaza de España

Plaza de España| ©Natálie Viklická
Plaza de España| ©Natálie Viklická

Det ville have været vovet at udelade pladsen, der har fungeret som kulisse for filmlegender som Star Wars og Game of Thrones, fra denne liste. Plaza de España er et andet vigtigt punkt i Sevilla, hvis charme er svær at beskrive med ord, og uden tvivl en af de bedsteudsigter over Sevilla.

Ved siden af Prado de San Sebastián, et neuralgisk punkt, der ligger i kort afstand fra byens historiske centrum, finder du denne enorme semi-elliptiske plads omfavnet af en arkitektonisk konstruktion, hvis stil er en blanding af renæssance og barok.

Book en tur til María Luisa Park og Plaza España

11. Spadser gennem Triana

Kvarteret Triana| ©ijclark
Kvarteret Triana| ©ijclark

Under dit besøg i Sevilla bør du ikke gå glip af en spadseretur gennem et af de mest symbolske kvar terer i hovedstaden (uden at undervurdere Macarena-kvarteret). Du har sikkert hørt om det mange gange på grund af dets charme, flamencotraditionen, terrasserne ved floden, broderskaberne i påsken, markedet... Ingen af disse referencer er nok til at lære Triana-kvarteret at kende: Du skal selv udforske det.

Men der er mange andre kvarterer i Sevilla, som du ikke må gå glip af for at smage tapas og møde den venlige lokalbefolkning. Jeg anbefaler denne tur over de bedste tapas-ture i Sevilla.

Book en tapas-tur i Triana

Tips til din rejse til Sevilla

Udsigt over bygninger i Sevilla|©amamolina
Udsigt over bygninger i Sevilla|©amamolina

Når du lander i Sevillas lufthavn, anbefaler jeg, at du planlægger din transport til byens centrum, da det ligger lidt langt væk.

For at din rejse skal gå godt, er det også tilrådeligt, at du laver en plan med de ting, du vil se, så du ikke forlader den vidunderlige by uden at kende i det mindste det meste af dens charme. For at gøre dette vil jeg give dig nogle forslag til, hvad du kan se og lave afhængigt af længden på din rejse:

Hvornår skal man tage til Sevilla?

Denne by er levende hele året rundt og byder på endeløse aktiviteter på alle tider af året. Selvom sommeren i Sevilla har en tendens til at være barskere på grund af de høje temperaturer, har byen begivenheder af alle slags til at holde dig underholdt. Med en mild vinter og især et mildt efterår i den andalusiske hovedstad, er det smukkeste tidspunkt at besøge Sevilla uden tvivl om foråret. Ikke overraskende vil den populære Feria de Abril (aprilmesse) fylde dig med farver og liv på denne tid af året.

Alligevel er her nogle små guides for hver måned, så du ikke går glip af noget, når du rejser.

Eller måske vil du også gerne vide, hvad der er bedst at lave i Sevilla til jul?