Billetter til Katedralen i Sevilla

At gå ind i Sevillas katedral er som at tage en tur tilbage i tiden, og hvis du supplerer det med en klatretur op ad Giralda eller et besøg i Alcázar, vil du blive imponeret. Læs videre for at finde ud af, hvordan du får billetter eller en guidet tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

Billetter til Katedralen i Sevilla

Sevillas katedral | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillas katedral er den næststørste katedral i verden, kun overgået af Peterskirken i Vatikanet. Det er også den største gotiske struktur og en af de mest berømte kirker i Europa. Et vigtigt besøg, hvis du tager til Sevilla, er uden tvivl Alcázar, et monument, der blev erklæret verdensarv i 1987, og som stammer fra højmiddelalderen.

Hvad angår Giralda, er det Sevillas tårn, og fra toppen har du panoramaudsigt over hele Sevilla. Denne enklave, der består af de tre monumenter, er imponerende og efterlader ikke nogen, der besøger den, ligeglade. Gå ikke glip af det! Her er de bedste muligheder for at besøge dette monumentale kompleks:

En uforglemmelig plan

Sevilla katedral og Giralda billetter

Oplev katedralen og Giralda i dit eget tempo

Køb billetter til katedralen i Sevilla, og gå ind uden at stå i kø, så du ikke spilder tiden i de frygtede menneskemængder, der besøger dette monument hver dag. Klatre op på toppen af Giralda og nyd den spektakulære udsigt over byen derfra.

Med disse billetter til katedralen og Giralda i Sevilla kan du se den største gotiske katedral i verden og det emblematiske tårn, der ledsager den. En ideel mulighed for at sikre dig direkte adgang uden køer til et af de mest besøgte monumenter i verden, så du ikke spilder den tid, du kan bruge på besøget. Du vil også kunne klatre op i Giralda, indtil du når toppen, og nyde panoramaudsigten over Sevillas historiske tårn.

Hvorfor vælge denne mulighed: Ideel til at undgå de lange køer, der kendetegner dette monument, og tage en tur tilbage i tiden.

Anbefales, hvis... Du har lidt tid i Sevilla, og du vil gerne besøge to af byens vigtigste monumenter: katedralen og det emblematiske Giralda-tårn.

Et must-have valg

Sevilla Alcazar-billetter

Oplev det vidunderlige monumentale kompleks Alcázar i Sevilla

Kom indenfor i Real Alcázar i Sevilla med disse skip-the-line-billetter. På dette besøg til en anden af Sevillas must-sees rejser du tilbage i tiden og lærer om alle de kulturer, der har passeret gennem byen i århundreder.

Med disse billetter til Alcázar i Sevilla kommer du ind i et af de vigtigste monumentale komplekser i verden, og du kommer til at kende hvert et hjørne af dette emblematiske sted, der går tilbage til middelalderen. Du vil kunne besøge alle rummene, de smukke haver og de forskellige paladser, hvor du vil opdage de forskellige arkitektoniske stilarter, der blev brugt i komplekset, fra islamisk til barok, mudejar og gotisk, blandt andre.

Hvorfor vælge denne mulighed: Ideel til at besøge Alcázar i Sevilla, lære alle dets hjørner at kende og ikke gå glip af nogen detaljer.

Anbefales, hvis... Du har kort tid og ikke vil gå glip af de vigtigste seværdigheder i dette unikke monumentale kompleks.

Den mest komplette løsning

Sevilla Alcazar, katedralen og Giralda guidet tur

Katedralen, Alcázar og Giralda. Det bedste af Sevilla på en guidet tur.

Dette er den perfekte mulighed, hvis du vil se det bedste af Sevilla med en ekspertguide og til en meget rimelig pris, da det inkluderer de nødvendige billetter til de tre monumenter.

Varighed: 3 timer 30 minutter

Sevilla har mange seværdigheder, og nogle gange er det svært at afsætte den samme mængde tid og opmærksomhed til dem alle. Hvis du under din rejse til Sevilla skal vælge at fremhæve et besøg frem for et andet, er mit råd at gøre det med denne guidede tur til Alcazar i Sevilla, katedralen og Alcazar.

Ud over at dække de to vigtigste monumenter i byen er denne tur en perfekt opsummering af Sevillas historie og kultur. Prisen for denne fælles tur, hvor billetter til begge monumenter er inkluderet, er 398 kr, og den samlede varighed er ca. 3,5 timer med afslutning ved Alcazar. Et tip: sug til dig af forklaringerne og spørg din guide om alt, hvad du vil vide om byens historie.

Hvorfor vælge denne mulighed: Dette er uden tvivl den mulighed, der giver dig mulighed for at opdage det væsentlige i Sevilla og undgå ulejligheden ved at skulle købe billetter separat eller stå i kø for at komme ind i monumenterne.

Anbefales, hvis... Du er på udkig efter den mest komplette mulighed for at lære historien og det bedste af byen at kende på kort tid og med et stramt budget.


Hvor meget koster det at besøge katedralen, Giralda og Alcazar?

Doña Marias bade i Alcázar i Sevilla| ©Marco Nürnberger
Doña Marias bade i Alcázar i Sevilla| ©Marco Nürnberger

Billetter til katedralen og Giralda koster omkring 18 euro, mens Alcazar koster omkring 20 euro at besøge på egen hånd. I begge tilfælde er du garanteret adgang uden køer.

Den mest komplette mulighed for at besøge katedralen i Sevilla med Giralda og Alcázar kan findes i Hellotickets for omkring 50 € og inkluderer også indgangsbilletterne.

Hvis du vil spare på besøget og bare tage den guidede tur i katedralen eller den guidede tur i Alcazar, kan du booke dem for 34 € hver, men de er ikke de mest anbefalelsesværdige muligheder, da du vil gå glip af Giralda. Med disse tre monumentale perler får du det bedste at vide om byen, dens historie og dens relevans.

Book billetter til katedralen og Giralda i Sevilla

Hvor længe varer den guidede tur?

Detalje af Columbus' grav i katedralen i Sevilla| ©Gwen Fran
Detalje af Columbus' grav i katedralen i Sevilla| ©Gwen Fran

Den fulde guidede tur varer 3,5 timer, og du vil have tid nok til at gå rundt i katedralen, bestige Giralda og besøge højdepunkterne i Alcazar. Efter rundvisningen har du mulighed for at vandre rundt i katedralen på egen hånd og udforske den lidt mere.

Hvis du går ind i katedralen i dit eget tempo og går op på tagene og Giraldaen på egen hånd, skal du afsætte mindst et par timer til at se stedet i dit eget tempo og nyde udsigten.

Book dit besøg i Alcazar, katedralen og Giraldaen

Sådan kommer du til Sevillas katedral, Giralda og Alcazar

Udsigt over Sevilla fra Giralda| ©Nigel Swales
Udsigt over Sevilla fra Giralda| ©Nigel Swales

Det monumentale kompleks med katedralen, Giralda og Alcazar ligger i det historiske centrum af Sevilla, så det er nemt at komme dertil fra alle steder i byen. Hvis du tager metroen eller bussen, kan du stå af ved stoppestedet Puerta de Jerez og gå derfra (der er skilte, der guider dig, og du kan finde vej rundt om Giralda-tårnet, som kan ses fra hele Sevilla).

Der er også en sporvogn, Metrocentro, som stopper ved døren til katedralen. Du kan se placeringen på Google maps for at tjekke den mest bekvemme rute fra din bolig.

Book din guidede tur til Alcázar i Sevilla

Anbefalinger til dit besøg i katedralen i Sevilla, Giralda og Alcazar

Luftfoto af katedralen
Luftfoto af katedralen
 • Bedste dag at besøge: Det bedste, man kan gøre, når man besøger en hvilken som helst del af Sevilla, er at undgå de varmeste timer på dagen (noget, der vil være svært om sommeren). På helligdage og i weekender er der selvfølgelig også normalt en større tilstrømning af besøgende.
 • Hvor skal man spise i centrum af Sevilla: Undgå at spise omkring katedralen. De steder, du finder, vil være dyre og af dårlig kvalitet. Gå mod Plaza Nueva eller gå rundt i Santa Cruz-kvarteret for at finde mere autentiske restauranter.
 • Tag på denne guidede tur med børn: Det monumentale kompleks med katedralen i Sevilla, Alcázar i Sevilla og La Giralda har en enorm historisk og kulturel værdi, også for de mindste. Faktisk vil du finde brochurer rettet mod dem og undervisningsmateriale, så de kan nyde besøget. Det anbefales dog ikke at besøge katedralen eller bestige Giralda med børn under 6 år på grund af den støj, de kan forårsage, og fordi det er svært for dem at bestige tårnet.
 • Opførsel: Specielt i katedralen må man ikke glemme, at man besøger et sted for tilbedelse, så man bør opføre sig derefter. Fotografering med stativ er ikke tilladt uden forudgående akkreditering. Det anbefales også at bære passende tøj og at tale med lav stemme for at bevare respekten.

Book din guidede tur i katedralen i Sevilla

Sådan besøger du Sevillas katedral, Giralda og Alcázar på egen hånd

Inde i katedralen i Sevilla| ©Hernán Piñera
Inde i katedralen i Sevilla| ©Hernán Piñera

Hvis ingen af mulighederne med en privat rundvisning passer dig, enten på grund af prisen eller forholdene, kan du også besøge monumenterne på egen hånd. For at få mest muligt ud af et besøg på egen hånd vil jeg give dig nogle tips.

Alcazar i Sevilla

Et must-see er det ægte Alcázar i Sevilla. Du kan købe billetter til Alc ázar på internettet, men du får mest for pengene ved at tage en kombineret guidet tur, der også tager dig til katedralen og La Giralda, som den du kan finde på Hellotickets for 398.

Jeg kan fortælle dig, at besøget er lige så meget værd som besøget i katedralen; indenfor vil du se nogle paladser, der vil efterlade dig målløs, og haver, der vil minde dig om Alhambras vidundere. Gå ikke glip af dette besøg på din rejse til Sevilla, uanset hvad du må ofre til gengæld.

Men hvis du vil vide mere om, hvad du vil se i Alcázar i Sevilla, og hvorfor det er vigtigt, kan du tjekke denne artikel på Alcázar Billetter og ture.

Giraldaen

Et andet vigtigt besøg er La Giralda. Hvis du vil købe billetter til Giralda, kan du købe dem i billetkontoret på dagen for dit besøg, ved døren til katedralen. De koster 10 € for offentligheden (der er reducerede priser for studerende og pensionister), men jeg anbefaler, at du køber dem i forvejen, da køerne ved billetkontorerne for at besøge dette monument er ret lange og vil tage tid fra at besøge andre steder i byen. For 18 euro får du også adgang til katedralen.

Sevillas katedral

Du kan også købe dine billetter i billetkontoret i Sevillas katedral: Det er åbent mandag fra kl. 11 til 15.30, tirsdag til lørdag fra kl. 11 til 17 og søndag fra kl. 14.30 til 18. I juli og august er åbningstiderne rykket en halv time frem.

Det største problem med at købe billetter i billetkontoret er køer og tilgængelighed. Eller du kan købe dem online: De inkluderer turen op til Giralda, og du kan købe dem i god tid for ikke at gå glip af noget. Du slipper også for at vente i solen for at komme ind til billetkontoret, og du kommer direkte ind i det tidsrum og på den dag, du vælger for dit besøg.

Prisen for almindelig adgang er 10 euro (halv pris for pensionister og studerende under 25 år). Men hvis du vil op på tagene eller ind til mesterværkerne, koster det 16 euro, og du skal gøre det i organiserede hold og ikke på egen hånd.

Book billetter til katedralen og Giralda i Sevilla

Tips til at besøge katedralen, Giralda og Alcázar i Sevilla

Gårdspladsen i det ægte Alcázar i Sevilla
Gårdspladsen i det ægte Alcázar i Sevilla

Her er nogle nyttige tips til dit besøg i katedralen, Giralda og Alcázar i Sevilla.

Gratis adgang

Som de fleste historiske monumenter og museer har katedralen, Giralda og Alcázar i Sevilla en gratis adgangsdag:

 • Katedralen: Om mandagen kan du komme gratis ind i Sevillas katedral. Derudover kommer arbejdsløse, handicappede og børn under 14 år gratis ind hver dag (hvilket ikke betyder, at de ikke skal stå i kø ved billetkontoret eller booke deres billetter online).
 • Alcázar: Mandage, tirsdage og torsdage kan du komme gratis ind i Alcázar i Sevilla.
 • La Giralda: Mandage fra kl. 16 og søndage indtil kl. 14 er der gratis adgang.

Undgå de varme timer

Jeg anbefaler, at du vælger den første time på dagen og om muligt undgår weekenderne; det vil spare dig for varmen og menneskemængderne. Hvad angår katedralen, anbefaler jeg, at du tjekker messetiderne, som normalt er slået op på sidedøren.

Brug et kort

Jeg anbefaler, at du før dit besøg, især i katedralen og Alcázar i Sevilla på grund af dens størrelse, får et kort, så du ikke går glip af et eneste hjørne.

Book dit besøg i Alcazar, katedralen og Giralda

Hvad skal man se i katedralen, Giraldaen og Alcázar i Sevilla?

Appelsintræets gårdhave| ©Rosario Navarrete Rodríguez
Appelsintræets gårdhave| ©Rosario Navarrete Rodríguez

Sevillas katedral

At forklare hele historien og betydningen af Sevillas katedral på blot et par linjer ville være en umulig mission. Hvert hjørne har en rigt nuanceret betydning, som det er værd at stoppe op og tænke over.

Hvordan du får mest ud af alt, hvad du ser i Sevillas katedral, er med en guidet tur eller med en god kunstguide i dine hænder; da denne artikel ikke er beregnet til at erstatte nogen af disse to alternativer, vil jeg begrænse mig til at påpege, hvad du efter min mening ikke må gå glip af, så dit besøg er komplet:

 • Besøget på tagene: For mig er dette et must. Du skal bestille tid til at gå op, men det er det hele værd for den udsigt, du får derfra til detaljerne i arkitekturen og til selve Giralda.
 • Detudvendige: Præcis, det virker lidt indlysende, men lad ikke besøget i det indvendige afholde dig fra at se katedralen udefra, nyde arkitekturen og se den fra forskellige vinkler.
 • Orange Tree Courtyard: Der er kun adgang inde fra katedralen gennem Puerta del Lagarto, men de nysgerrige kigger ind udefra for at nyde skønheden i denne lille have.
 • Det centrale skib: Det er arrangeret i en rektangulær form, og lofterne vil fange dit øje. Sørg for at tage et kig på de farvede glasvinduer og kunstværker, der omgiver det.
 • Christoffer Columbus' grav: Et særligt interessant stop, hvis du tager en guidet tur i katedralen, da din guide vil fortælle dig om de forskellige versioner af navigatørens fødested og gravsted.
 • El Retablo Mayor: Dette kunstværk betragtes som den største altertavle i kristendommen og skildrer forskellige religiøse scener.
 • Detkongelige kapel: Her ligger Alfonso X den Vise og hans mor begravet, og i krypten ligger Peter I af Kastilien og hans kone begravet.

Alcazar i Sevilla

Alcázar i Sevilla er et magisk monument, der får dig til at rejse tilbage i tiden. Det er derfor, det er et af de mest besøgte monumenter i Sevilla og i verden. Et palads, hvor stilarter og kunstarter er blandet på grund af de forskellige kulturers passage gennem historien. Du må ikke gå glip af det på dit besøg:

 • Patio de las Doncellas: Den har et vidunderligt galleri af polylobede buer, der er typiske for Almohad-dynastiet.
 • Cuarto Real Alto: Det har været genstand for adskillige reformer gennem historien og er den officielle residens for de spanske konger i Sevilla.
 • Palacio del Yeso: Et af mine yndlingssteder på grund af dets "sebka"-udsmykning, som er typisk almohadisk og sevillansk.
 • Detgotiske palads: Lad dig forblænde af ribbehvælvingerne og de to rektangulære sale.
 • Kong Don Pedros palads: Det blev bygget af håndværkere fra Toledo, Granada og Sevilla selv på initiativ af kong Pedro I i midten af det 14. århundrede.
 • Salón del Almirante: Dette er en af delene af "Casa de Contratación de las Indias".
 • Alcazars haver: Det er et vidunderligt sted at slentre gennem disse haver. Jeg anbefaler, at du, når du er færdig med dit besøg, benytter lejligheden til at nyde noget stille tid på dette vidunderlige sted.

Giralda

Med en højde på 60 meter, svarende til en 25-etagers bygning, har Giralda 34 ramper og 17 trin, der fører dig til toppen, hvorfra du har en spektakulær udsigt over byen. Gå ikke glip af en eneste detalje i dette betagende panorama. Sørg for, at du er i god fysisk form, før du påbegynder klatringen. Bemærk, at klatreturen ikke anbefales til folk med svimmelhed eller dårlig fysisk form, men hvis det ikke er tilfældet, anbefaler jeg, at du gør det.

Book billetter til katedralen og Giralda i Sevilla