Flamenco Shows

At overvære et flamenco-show i Sevilla er en af de mest autentiske oplevelser i byen. Jeg hjælper dig med at vælge det bedste!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Flamenco Shows

Flamenco Tablao i Sevilla | ©Diego Delso

Hvis der er en spansk region, der er kendt for sin flamenco-tradition, så er det Andalusien. Det er derfor ikke overraskende, at der i landets hovedstad er mange muligheder for at overvære et flamenco-show.

1. Hvor kan man se et flamenco-show i Sevilla

Dansere på Plaza de España
Dansere på Plaza de España

Flamenco er til stede overalt i Sevilla (det er ikke usædvanligt at høre håndklap ved solnedgang, når man krydser Triana-broen), men det er på spillestederne og tablaos, at den viser sig i al sin pragt. Jeg vil fortælle dig om de bedste:

2. Flamenco-show i Casa de la Memoria

Flamenco-show i La Casa de la Memoria| ©ajay_suresh
Flamenco-show i La Casa de la Memoria| ©ajay_suresh

At overvære et flamenco-show på Casa de la Memoria er at overvære et autentisk show i et palads fra det 15. århundrede i det historiske centrum af Sevilla, som har været vært for forskellige flamenco-professionelle i årevis. Du vil finde en intim atmosfære med sæder arrangeret omkring en tablao, hvor to dansere, en sanger og en guitarist optræder. Ingen mikrofoner eller lydeffekter for at gøre showet endnu mere autentisk.

Nyttige oplysninger om denne udstilling

Dette flamenco-show i Casa de la Memoria varer ca. en time og koster 173. Forestillingerne finder sted hver dag i ugen, og du kan vælge mellem en eftermiddagsforestilling eller en aftenforestilling. Lokalet ligger på Calle Cuna, en af de mest autentiske og kendte gader i hovedstaden.

Om Casa de la Memoria

Der er få steder, hvor du kan finde mere tradition end her, da Casa de la Memoria også er et kulturcenter, der siden 1998 har arbejdet på at fremme den folkloristiske tradition i Andalusien. De kunstnere, der optræder på scenen her, skifter måske fra tid til anden, men de er alle af anerkendt kvalitet og kunstnerisk kvalitet.

Book et flamenco-show i Casa de la Memoria

3. Flamenco-show i Triana-kvarteret

Passion for flamenco| ©Ana Carvajal
Passion for flamenco| ©Ana Carvajal

Triana-kvarteret er et af de mest traditionelle og traditionelle kvarterer i Sevilla, og det er her, at flamenco-showet finder sted. På bredden af Guadalquivir kan du nyde et show, der vil tage pusten fra dig i omkring en time.

Jeg anbefaler, at du bestiller i god tid, da billetterne kan blive udsolgt, selv om der er forestillinger hver dag.

Vigtigt tip: Pas på med billetsalg på gaden, især hvis priserne på forestillingerne er høje eller mærkeligt billige.

Book et flamenco-show i Triana

4. Flamenco-show på Museo del Baile

Par af dansere
Par af dansere

Få kompagnier kan tilbyde en større reference end Ballet de Cristina Hoyos, der står bag dette flamenco-show på Museo del Baile i Sevilla. Tre dansere, to sangere og en guitarist går på scenen for at gennemgå de forskellige rytmer i denne kunstform i en teatralsk sammenhæng.

Nyttige oplysninger om denne udstilling

Forestillingen varer ca. en time. Du kan eventuelt supplere din oplevelse med et besøg på Museo del Baile (dansemuseet) for at fuldende din forståelse af denne kunstneriske tradition. Bygningen, der både huser udstillingen og museet, er fra det 18. århundrede, og især udstillingen finder sted i en smuk gårdhave.

5. Temavandretur med flamenco-show

Monument til flamenco-kunsten, Triana-kvarteret| ©mi)
Monument til flamenco-kunsten, Triana-kvarteret| ©mi)

Denne mulighed er VIP-oplevelsen par excellence, hvor du ikke kun kan nyde andalusisk flamenco, men også opleve dens essens og det præg, som denne kunst har sat på Sevilla. For 620 kan du nyde en 3 timers guidet tematur rundt i Sevilla med efterfølgende flamenco-show.

Den guidede tur omfatter Sevillas guitarmuseum, og selv om du vil besøge nogle af de mest symbolske steder i hovedstaden, vil guidens tale være fokuseret på flamencoens tradition i denne by.

I slutningen af turen tager din guide dig med til en flamenco tablao, hvor du kan nyde et kvalitets-show med gratis vin. Du kan også tilføje et udvalg af tapas og drikkevarer til din billet.

Ana's Rejsetips

Mange flamenco-shows tillader ikke meget små børn. Hvis du rejser med børn, skal du på forhånd undersøge, om det er tilladt at medbringe børn.

6. Nyttige tips til at nyde flamenco i Sevilla

Ren flamenco følelse| ©[●] wim goedhart
Ren flamenco følelse| ©[●] wim goedhart

Vær interesseret i traditioner

Ligesom et besøg på Alcázar i Sevilla bedst kan nydes ved at være bevidst om betydningen af det, man ser, og kende den historiske kontekst, gælder det samme for et flamenco-show. Det er ikke nødvendigt at læse hele bøger om denne kunstform, men hvis du kan informere dig selv om, hvordan den er opstået og har udviklet sig, før du kommer, er jeg sikker på, at du vil nyde showet meget mere. Det er noget, som de gør til perfektion på guidede vandreture i Sevilla, især hvis de har et tema.

Gå med et åbent sind

Selv om det er en slidt sætning, så elsker man normalt enten flamenco, eller også kan man ikke udstå det. Denne disciplin, både i sang og dans, er ulig nogen anden, og hvis du ikke har set et show før, kan du meget vel blive overrasket første gang. Under alle omstændigheder bør respekten altid komme i første række; især hvis showet omfatter en middag, fortjener kunstnerne at være aftenens hovedattraktion og ikke blot en ledsager.

Lad dig rådgive

Hvis du er så heldig at kende nogen i Sevilla, der kan lide flamenco og anbefaler et show, så tøv ikke. I dette tilfælde skal du ikke være bange for, at stedet er mindre kendt; hvis du har gode referencer fra en aficionado, kan du blive positivt overrasket, for i Sevilla findes kunsten ikke kun i de berømte "tablaos".

skelne mellem flamenco og "flamenquito"

Kunst er ikke fritaget for kontroverser, og det gælder i endnu mindre grad flamenco-kunst. I daglig tale betyder "flamenquito" en mere kommerciel musikstil, som, selv om den stammer fra flamencoen, ikke har meget at gøre med det, man finder på tablaos i Sevilla. Eksempler på "flamenquito"-sangere er El Barrio, Miguel Poveda og Rosalía.

Selvfølgelig har de også deres berettigelse, og på mange barer i byen kan du finde sangere i denne stil; du skal bare vide, hvordan du skelner dem fra andre typer shows.

Gå en tur gennem Triana

Triana-kvarteret i Sevilla er kendt som flamencoens fødested, og du vil se, at der er en særlig følelse af stolthed blandt de lokale (du kan se T-shirts med teksten "República Independiente de Triana" på i mere end et par butikker i byens centrum). Fortaber dig i dens kroge og hjørner, og lad dig overraske, for det er meget almindeligt at finde en gruppe mennesker samlet omkring en guitar midt på gaden.

Du skal ikke bekymre dig om dit tøj

Du behøver ikke nogen særlig påklædning for at deltage i denne type af sted. I Sevilla finder du folk i alle stilarter, og du vil ikke føle dig malplaceret, hvis du går i det samme tøj, som du havde på om morgenen.

Anas rejsetips

Vær stille under showet, selv om det finder sted på en taverne, for det er vigtigt at respektere kunstnerne.

7. Hvis du er interesseret i at deltage i et flamenco-show i Sevilla, vil du også være interesseret i

Plaza de España| ©Ellena McGuinness
Plaza de España| ©Ellena McGuinness

Interessen for at se et flamenco-show indebærer en interesse for at lære den andalusiske hovedstads kultur og traditioner at kende. En anden oplevelse, der vil give dig det samme, er en guidet vandretur i Sevilla. Du har forskellige muligheder, og du kan se på dem alle i denne artikel om Bedste ture og dagsture fra Sevilla.

På alle disse ture er du ledsaget af en lokal ekspertguide, som ikke kun fortæller dig om byens historie og anekdoter, men også om dens skikke og hemmeligheder. Og jeg kan forsikre dig om, at Sevilla har mange hemmeligheder, som vil få dig til at blive endnu mere forelsket i byen. Få oplevelser vil lære dig mere om det sted, du besøger, end denne form for tur.