Ting at lave i Carmona i Sevilla

Besøg Carmona, en by fuld af historie og steder at opleve, som ligger på toppen af en bakke og har en privilegeret beliggenhed omgivet af utrolige steder.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minutters læst

Ting at lave i Carmona i Sevilla

Plaza de San Fernando Carmona | ©Paul VanDerWerf

Hvis du spekulerer på, hvad du kan se og lave i Sevilla, bør du vide, at Carmona ligger blot 30 km fra byen, en by med mere end 5000 års historie, hvor resterne af den fønikiske, romerske og muslimske civilisation udgør en vigtig del af dens identitet. El Lucero de Europa, som den ofte kaldes, giver os et indtryk af de romerske byers indretning med deres porte, mure, fæstninger og pladser.

Men det er ikke kun historie i Carmona, for det er uden tvivl en af de smukkeste landsbyer i Sevilla med sine smalle gader og lave huse, med den smukke dal, der omgiver den, og med de udsigter, der gør den simpelthen uforglemmelig for alle besøgende.

1. Besøg Alcazar de la Puerta de Sevilla eller Alcazar de Abajo

Sevillas port| ©Daniel VILLAFRUELA
Sevillas port| ©Daniel VILLAFRUELA

I byen Carmona er der to fæstninger, den ene ligger i den nederste del af byen og den anden i den øverste del, hvorfor de er kendt som "Alcazar de arriba" og "Alcazar de abajo". Begge var en del af de gamle mure, der omgav byen, og som i sin tid gjorde Carmona til et af de sikreste steder mod angribere.

Alcazar de Abajo har sin oprindelse i 206-237 f.Kr., hvor karthaginerne byggede den første indretning, som blev ombygget af romerne på Augustus' tid og af muslimerne i det 12. og 14. århundrede.

Ud over at lære mere om denne fæstnings historie kan man fra dens terrasser og Torre de Oro (det gyldne tårn) få en smuk udsigt over byen.

Nyttige oplysninger

Du kan besøge det indre af Alcázar de la Puerta de Sevilla for et minimalt gebyr og en dag om ugen gratis.

 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra 10.00 til 18.00. Søn- og helligdage fra kl. 10.00 til 15.00.
 • Pris: ca. 2 EUR. Mandage gratis. Billetter kan købes ved indgangen til Alcazar, som er turistkontoret.
 • Beliggenhed: Pl. Blas Infante, 41410 Carmona, Sevilla

2. Sug op i historien i det arkæologiske ensemble i Carmona

Det arkæologiske ensemble i Carmona| ©E. López
Det arkæologiske ensemble i Carmona| ©E. López

Det arkæologiske ensemble i Carmona består af to romerske bygninger fra det 1. og 2. århundrede e.Kr.: Nekropolis og amfiteater. Begge ligger i udkanten af byen og dækker ca. 8 hektar.

Adgang er gratis for EU-borgere og har en minimal pris for andre besøgende fra hele verden. Min anbefaling er at tage en guidet rundvisning, da du vil lære detaljeret om den interessante historie bag disse bygninger.

Den romerske nekropol i Carmona

Nekropolen er et af de største overlevende romerske begravelsessteder. Her kan du se underjordiske gravkamre, krematorier og et museum, hvor du kan finde ud af en masse oplysninger om romerske begravelsesritualer, se begravelsesmalerier og lære om andre skikke.

Af stor interesse er det kollektive mausoleum, elefantgraven (som også var et helligsted, hvor guden Attis og gudinden Cybele blev tilbedt) og Sevillas grav, som rummer vægmalerier og skulpturer.

Det romerske amfiteater

I amfiteatret blev der i oldtiden afholdt gladiatorspil og andre forestillinger, dvs. dets funktion var ikke ulig et amfiteater i dag.

Det romerske amfiteater var imidlertid også forbundet med nekropolen og var endda et sted, hvor der fandt kremeringer sted. I dag er amfiteatret lukket for offentligheden, men det kan ses udefra.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Av. Jorge Bonsor, 9, 41410 Carmona, Sevilla.
 • Åbningstider: Mandag lukket. Tirsdag til fredag fra kl. 9.00 til 19.00. Søndag og helligdage fra kl. 9 til 15.
 • Pris: Mellem 1 og 2 EUR. Gratis for EU-borgere. Ingen reservation nødvendig.

Bestil din udflugt til Carmona og nekropolen fra Sevilla

3. Forundres, når du passerer gennem Cordobaporten

Porten til Cordoba| ©ctj71081
Porten til Cordoba| ©ctj71081

Córdoba-porten stammer fra det 1. århundrede e.Kr. og havde ud over at have en defensiv funktion også til formål at demonstrere den store romerske magt.

Det er en virkelig imponerende bygning med sin hvælvede centrale port, søjler og ottekantede tårne på begge sider. Når man går ind gennem Puerta de Córdoba og finder en smal gade indrammet af lave hvide huse, er det et uforglemmeligt postkort.

Puerta de Córdoba var forbundet med Via Augusta, en af datidens vigtigste kommunikationsveje. Den havde oprindeligt tre porte, hvoraf to var fodgængerporte og en central port, som var beregnet til passage af vogne. Den var også højere, men flere på hinanden følgende jordskælv forårsagede uoprettelige skader, og en stor del af bygningen blev genopbygget.

I dag kan du komme ind i monumentet og tilmelde dig en gratis guidet rundvisning efter forudgående reservation. Noget nysgerrigt, som du kan besøge i dens faciliteter, er solsikkefortolkningscentret, hvor der gives oplysninger om denne plante.

Fortolkningscenter for solsikke

Puerta de Córdoba er et fremragende udsigtspunkt over solsikkefelterne, der omgiver den. Carmona har ca. 30.000 hektar dyrket med denne plante, som er særlig populær hos japanerne, der besøger Carmona, når solsikkerne blomstrer i slutningen af foråret og begyndelsen af sommeren.

I solsikkefortolkningscentret udstilles fotografier, som på en måde forsøger at fremkalde solsikkemarkerne i de måneder, hvor de ikke blomstrer.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed af Puerta de Córdoba: c/ Dolores Quintanilla s/n
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10 til 18. Søn- og helligdage fra kl. 10.00 til 15.00.
 • Pris: Gratis adgang for EU-borgere. For de øvrige koster det ca. 2 €.

4. Bestigning af kong Don Pedros Alcazar eller Alcazar de Arriba

Kong Don Pedros Alcazar| ©Enrique RG
Kong Don Pedros Alcazar| ©Enrique RG

Kong Don Pedros alcazar kaldes også Alcázar de Arriba eller Alcázar de la puerta de Marchena.

Det ligger i den højeste del af byen, og dets opførelse tilskrives kong Pedro I af Kastilien, som restaurerede det i det 14. århundrede for at omdanne det til sit palads. Det menes at være bygget i det 12. århundrede i islamisk tid på stedet for en romersk akropolis.

I dag betragtes Alcázar som et aktiv af kulturel interesse i Carmona, selv om man ikke kan se al den pragt, den engang havde, tværtimod. Men Marchena-porten og tårnene, der følger efter hinanden langs muren, vil efterlade dig i ærefrygt. Du kan bestige Torre Mayor- eller Torre de la Pólvora-tårnet for at nyde den smukke panoramaudsigt over Vega-dalen.

Hvis du har lyst til en bid mad under rundvisningen, kan du tage til Parador Nacional de Carmona, som blev bygget på det sted, hvor paladset tidligere lå. Det er meget beundret for sin store skønhed og tilbyder værelser, hvor du kan overnatte, en swimmingpool, en restaurant, der serverer typisk mad, en bar og lokaler til arrangementer.

nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Calle Los Alcázar, s/n, 41410 Carmona, Sevilla.
 • Pris: Gratis
 • Åbningstider: Fredag til tirsdag kl. 11.00, 13.00 eller 16.00, efter reservation. Skriv til deres e-mail ([email protected]) eller ring til turistkontoret (954190955) for at bestille et besøg.

5. Spis nogle tapas på markedspladsen

Vin- og tapastur| ©rob thompson
Vin- og tapastur| ©rob thompson

I byens historiske centrum ligger Carmona-markedet, som ligger på Plaza de Abastos, hvor klosteret Santa Catalina de Siena lå.

Dette kloster, som fungerede i slutningen af det 16. og begyndelsen af det 17. århundrede, blev eksproprieret i 1837. Det design, som vi kan se i dag, tilhører Ramón del Toro og er i neoklassisk stil.

Markedet består af en rektangulær gårdsplads omgivet af fire gallerier indrammet af halvcirkelformede buer, der understøttes af søjler. I gallerierne er der madboder og barer. Her kan du sætte dig ned og få en drink og nogle lækre tapas. Markedet er også ofte vært for kulturelle arrangementer af alle slags.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: C/ Domínguez de la Haza
 • Åbningstider: Hver dag fra kl. 7 til midnat.

6. Besøg kirker i barok- eller nygotisk stil

San Pedro-kirken| ©Paul VanDerWerf
San Pedro-kirken| ©Paul VanDerWerf

Hvis du kan lide at besøge gamle bygninger med historie og se værker af stor kunstnerisk værdi, må du ikke gå glip af kirkerne på din tur i Carmona. De er endda en del af den gratis :rundvisning, som Carmona Turistkontor tilbyder.

:Iglesia Prioral de Santa María de Asunción blev bygget på stedet for en gammel muslimsk moské. Patio de los Naranjos eller vaskepladsen er den eneste, der stadig står tilbage fra den periode.

Byggeriet af kirken blev påbegyndt i 1424 og fortsatte i flere etaper indtil det 19. århundrede. Templets arkitektoniske stil er nygotisk. Du kan også besøge San Pedro-kirken, som ligger ved siden af Puerta de Sevilla.

Denne kirke blev bygget i det 15. århundrede og reformeret i det 17. århundrede, hvor den fik den barokke stil, som vi kan se i dag. Den har en smuk døbefont af glas fra år 1500 blandt mange andre kunstneriske genstande.

Book din udflugt til Carmona og nekropolen fra Sevilla

7. Besøg rådhuset i Carmona

Carmona rådhus| ©arahalinformacion2
Carmona rådhus| ©arahalinformacion2

Rådhuset er en af de mest interessante bygninger, du kan se i Carmona.

Bygningen tilhørte jesuitterordenen og blev færdiggjort i 1621. Her lå San Teodomiro-skolen indtil jesuitterne blev fordrevet under Carlos III's regeringstid.

Historieinteresserede vil blive glade for at vide, at rådhuset bevarer den gamle klostergård, hvor du kan se en mosaik, der tilhørte et romersk bad fra det 2. århundrede. Mosaikken hedder ikke mindst Mosaikken af Medusa. Der er også en cyphus af Tullius Amelius (2. århundrede ) i forsamlingshuset.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: C. el Salvador, 2, 41410 Carmona, Sevilla.
 • Åbningstider: Åbningstider: mandag fra 9.00 til 14.00. Tirsdag til fredag fra 8 til 14 hs. Tirsdag og torsdag fra kl. 16.30 til 18.30. Lukket lørdag og søndag.

8. Oplev museet i Carmona

Carmona-museet| ©Thomas The Baguette
Carmona-museet| ©Thomas The Baguette

Ud over alle de samlinger, som du kan se på Carmona-museet, er bygningen, som det ligger i, et af de mange palæer, som du kan se i Carmona, og den betragtes som et aktiv af kulturel interesse.

Dens opførelse går tilbage til det 16. århundrede og tilhørte markisen af Las Torres. Hvis du ønsker at lære om byens historie, er dens museum stedet at være.

På Carmona-museet finder du en samling af genstande fra den palæolitiske periode til i dag, herunder perioderne tartessiansk, tyrkisk, romersk, islamisk og middelalderlig Carmona. Du kan endda se en model af, hvordan det romerske Carmona var.

For at sætte lidt liv i turen kan du besøge tapasbaren inde på museet.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: C. San Ildefonso, 1, 41410 Carmona, Sevilla.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 11 til 19. Mandag fra kl. 11.00 til 14.00. Fra juni til august er der åbent med sommertidsplan, fra mandag til fredag fra 10.00 til 14.00 og fra 18.30 til 20.30 og lørdag og søndag fra 9.30 til 14.00.
 • Pris: ca. 3 EUR. Tirsdage gratis.

9. Lær et gammelt destilleri at kende: Puerto de Indias

Puerto de Indias| ©Andrea
Puerto de Indias| ©Andrea

Den gamle anisfabrik "Los hermanos", hvis oprindelse går tilbage til 1880, er det sted, hvor Puerto de Indias-destilleriet ligger i dag. Den blev tilfældigt købt af to brødre, Rodriguez-brødrene, som lærte faget af de tidligere ejere.

Destilleriet bruger stadig traditionelle teknikker til at fremstille drikkevarerne, f.eks. kobberstillerne fra den gamle fabrik.

Et kuriosum er, at jordbærgin, som i dag forbruges over hele verden, først blev fremstillet på destilleriet. Destilleriet er også et sted, der er gennemsyret af historie, da det bliver fodret af underjordiske vandkilder, som blev brugt i romertiden.

Destilleriet ligger på en 7 hektar stor ejendom på et sted, hvor der engang lå romerske bade, hvis rester stadig kan ses.

Destilleriet tilbyder efter forudgående reservation guidede rundvisninger, herunder smagsprøver. Du kan finde alle oplysninger om tilmelding på deres websted.

10. Gå en tur gennem udkanten mod Cueva de La Batida-hulen

La Batida-grotten| ©José Luis Filpo Cabana
La Batida-grotten| ©José Luis Filpo Cabana

For dem, der kan lide at gå, kan du tage en tur rundt i Carmona for at besøge La Batida-hulerne, der ligger ca. 4 km fra byen.

I romertiden blev der i disse huler udvundet sten til brug i byggeriet, og de blev stadig brudt i det 15. århundrede. Det var også et muslimsk sted for bønner, da det var forbudt at bekende sig til denne religion i byen.

Du kan starte turen fra Córdoba-porten og følge den gamle Via Augusta. Undervejs kan du se den romerske bro med de fem øjne og eremitten San Mateo i mudéjarstil.

Grotterne ligger i smukke naturlige omgivelser, hvor du vil kunne se indfødte arter som f.eks. ørneuglen.

Denne rute gennem udkanten kaldes normalt for miljøruten og er ideel, når temperaturen ikke er så høj. En hat til at beskytte dig mod solen er dog aldrig en dårlig idé.