Bedste byer i Sevilla

Selv om Sevilla er en by, hvor du aldrig løber tør for planer, er en spadseretur i de omkringliggende landsbyer en god måde at fuldende dit besøg på.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

12 minutters læst

Bedste byer i Sevilla

Sevilla, Spanien | © Reinhard Bruckner

Sevilla er en by med en stor turistattraktion og en af de smukkeste i Spanien. Men provinsen Andalusien gemmer på mange skatte af stor skønhed og kulturel interesse, som fortjener at blive besøgt.

Hvis du har et par ekstra dage til rådighed i Sevilla, eller hvis du tænker på en anden rejseplan, er her en liste over 10 landsbyer i nærheden af Sevilla, som du ikke må gå glip af på din ferie. Vil du være med mig?

1. Carmona

Alcázar del Rey Don Pedro| ©Enrique RG
Alcázar del Rey Don Pedro| ©Enrique RG

Carmona er den mest populære by omkring Sevilla på grund af sin kunstneriske og kulturelle arv. Faktisk er byens historiske kvarter blevet erklæret for et kulturelt aktiv takket være de utallige kirker, mure og gamle paladser.

Carmona ligger kun en halv time fra Sevilla og synes virkelig at have det hele. Den ligger på toppen af en bakke, hvilket gav den stor strategisk betydning i oldtiden. Derfor er denne sevillianske bys historie præget af forskellige civilisationer, som har sat deres præg og skabt en helt unik bystil. Bare ved at gå gennem gaderne kan du se huse i Mudejar-, renæssance- og barokstil, og du kan finde ruiner fra romertiden.

Der er meget at se og gøre i Carmona under dit besøg, men du må ikke gå glip af Alcázar del Rey Don Pedro, en imponerende fæstning af arabisk oprindelse, den romerske nekropol og byens gamle jødiske kvarter.

Carmona er en charmerende by med smalle gader, typisk andalusisk arkitektur, men med århundreders historie at opdage i hvert eneste hjørne.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 35 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med bus: Selskaberne Monbus og Socibus kører på 30 minutter, og billetprisen starter ved 3 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 30 minutter.
 • Du vil kunne lide...: Den har en fantastisk blanding af kulturer og en uforlignelig arkitektur.

Bestil en tur til Carmona og nekropolen fra Sevilla

2. Marchena

Puerta de Morón, Marchena| ©migue_lezl
Puerta de Morón, Marchena| ©migue_lezl

Marchena er en anden vidunderlig landsby i Sevilla, som du ikke bør gå glip af på dit besøg i Andalusien. Det ligger kun 60 kilometer fra Sevilla, og du kan finde gamle ruiner og religiøse kulturarv, som er et besøg værd.

Det særlige ved byen Marchena er, at dens historiske centrum ligger mellem mure, der er bevaret fra middelalderen, og som du kan komme ind gennem to store porte, der tager dig tilbage i tiden: Puerta de Sevilla, også kaldet Arco de la Rosa, og Puerta del Morón.

Gaderne i Marchena er også et frilandsmuseum. Gå ikke glip af facaderne, altanerne og dørene på husene og palæerne fra det 18. århundrede. Pladserne og springvandene er kunstværker, så benyt lejligheden til at tage nogle originale fotografier.

Marchena er smuk i alle hjørner, men byens ubestridte juvel er sakristiet i San Juan Bautista-kirken, som indeholder et galleri med malerier af Zurbarán. Malerier af denne berømte spanske maler har været udstillet i New York, Amsterdam og Paris, så du kan forestille dig kvaliteten og det kunstneriske niveau af hans arbejde.

Som afslutning på dit besøg i Marchena må du ikke glemme at gå op til udsigtspunktet i Puerta de Carmona-tårnet. Udsigten derfra er meget smuk, og du vil kunne opleve en solnedgang som ingen anden.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 62 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Marchena med tog fra Sevilla San Bernardo station. Billetprisen starter ved 8 € pr. strækning, og turen tager ca. 50 minutter.
  Med bus: Monbus-bussen fra Sevilla til Marchena tager ca. 1 time, og billetprisen starter ved 4 € for hver vej.
  I bil: Turen tager ca. 45 minutter.
 • Du vil kunne lide...: de velbevarede mure og den kunstneriske arv.

3. Santiponce

Romersk teater i Santiponce| ©alejandro rodriguez
Romersk teater i Santiponce| ©alejandro rodriguez

Området i og omkring Sevilla var et vigtigt bosættelsesområde i Romerriget. Hvis du er historieinteresseret, anbefaler jeg, at du ikke overser alt det, som Santiponce har at byde på.

Byen ligger blot 13 km fra Sevilla og tiltrækker hvert år tusindvis af turister, da den er hjemsted for de berømte ruiner af Italica, en gammel by, der blev grundlagt 200 f.Kr.

Det er meget nemt attage til Italica fra Sevilla, og det giver dig mulighed for at opleve denne utroligt velbevarede antikke by, som omfatter et amfiteater, mure og forskellige boliger fra perioden. Du kan også bestille en guidet tur, den bedste måde at opleve dette unikke sted i Andalusien på.

Den gamle bydel Santiponce er ret malerisk. Faktisk blev nogle kapitler af Game of Thrones-serien filmet her. Du kan også besøge klosteret San Isidoro del Campo, der blev grundlagt i det 13. århundrede og har en imponerende arkitektur.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 13 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med bus: Damas autobusser kører denne rute på kun 15 minutter, og billetprisen starter ved 2 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 10 minutter at køre denne rute.
  Med en guidet tur: Dette er helt sikkert den bedste mulighed for at besøge Santiponce og Italica-ruinerne fra Sevilla. Prisen for en guidet dagstur starter ved 30 €.
 • Du vil kunne lide...: de store romerske ruiner.

Bestil en tur til Italica-ruinerne fra Sevilla

4. Aznalcázar

Indgang til parken| ©Richard Crook
Indgang til parken| ©Richard Crook

Hvis du overvejer at besøge Doñana fra Sevilla, har du sikkert hørt om landsbyen Aznalcázar.

Denne lille landsby ligger ved Guadiamar-flodens bredder og er udgangspunktet for et besøg i Doñana Nationalpark, som er et af de største økologiske reservater i Europa. Dette område er af stor betydning, da det er hjemsted for mange truede arter og er et vigtigt miljø for mange fugles træk. Jeg anbefaler, at du tager en guidet 4x4-tur gennem dette unikke område i Andalusien, hvor du vil lære en anden vild side af landsbyerne i Sevilla at kende.

Ud over at kunne nyde stilheden har landsbyen også historiske bygninger som San Pablo-kirken og endda resterne af en gammel romersk bro. Hvis du er vild med natur og arkæologi, skal du ikke tøve med at tage Aznalcázar med på dit besøg i Sevilla.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 33 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med bus: Damas autobusser kører denne rute på 40 minutter, og billetprisen starter ved 3 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 30 minutter at køre denne rute.
  Med en guidet tur: Dette er helt sikkert den bedste mulighed for at besøge Doñana på en dag. Prisen for en guidet tur starter ved 70 €.
 • Du vil kunne lide...: hvis du kan lide natur og arkæologi.

Bestil en guidet tur i Doñana Nationalpark

5. Osuna

GOT-filmcentralen i Osuna| ©DAMIAN CORRIGAN
GOT-filmcentralen i Osuna| ©DAMIAN CORRIGAN

Osuna anses af mange for at være en af Sevillas landsbyer par excellence. Byen ligger 80 km fra Sevilla og 100 km fra Malaga, hvilket gør den til et perfekt stop på en rundrejse i Andalusien. Osuna er en by med en lang historie, som især udmærker sig ved at være fuld af imponerende barokpaladser og statelige huse, som jeg anbefaler, at du besøger på din vej gennem byen.

Selv om det altid har været et anbefalet rejsemål på grund af dets kulturelle og arkitektoniske rigdom, har det i de seneste år vundet stor popularitet på grund af dets optræden i serien Game of Thrones.

Byen er opdelt i to meget forskellige dele: den nederste del, hvor du kan besøge nogle pladser, spektakulære gader som San Pedro og meget smukke facader, og den øverste del, hvor du kan finde meget vigtige monumenter som Convento de la Encarnación og Colegiata.

Osuna gemmer også på en meget speciel hemmelig destination: Coto de las Canteras. Dette sted kaldes også "Andalusiens Petra", da du vil kunne se en majestætisk stenfront, der er udhugget med utrolige detaljer.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 88 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Osuna med tog fra Sevilla San Bernardo station. Billetprisen starter ved 10 € pr. strækning, og turen tager ca. 1 time og 15 minutter.
  Med bus: Monbus kører denne tur på 1 time og 15 minutter, og billetprisen starter ved 6 € pr. strækning.
  I bil: det tager en time.
 • Du vil kunne lide...: hvis du kan lide gamle ruiner og arkitektur.

6. Steppe

San Sebastián-kirken| ©Visit Estepa.com
San Sebastián-kirken| ©Visit Estepa.com

Estepaer den sevillianske landsby, der dufter af kanel. Og du undrer dig sikkert over hvorfor. Byen Estepa er især kendt for sin konfektureindustri med mantecados og polvorones. Faktisk er byen Spaniens førende producent af denne type juleslik, og mange turister besøger byen hvert år for at besøge fabrikker som La Colchona eller La Estepeña.

Men ud over gastronomien har Estepa også en masse historie at gå på opdagelse i og monumenter at besøge. Byens 3.000 år lange historie har efterladt en meget værdifuld arv, såsom den gamle fæstning og Victoria-tårnet, et af Estepas største symboler, hvorfra du kan få en vidunderlig udsigt over byen og Sevilla-landskabet.

Andre interessante bygninger, der er værd at besøge, er San Sebastián-kirken, Santa María-kirken og Santa Clara-klosteret, som blev erklæret for kunsthistorisk område i 1965.

Men den største pris går uden tvivl til den berømte Balcón de Andalucía, et udsigtspunkt på toppen af Cerro de San Cristóbal, som vil gøre dig målløs.

Estepa ligger 110 kilometer fra Andalusiens hovedstad og er et af de steder, du bør medtage på din næste rejse gennem landsbyerne i Sevilla.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 110 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Osuna med tog fra Sevilla Santa Justa station. Billetprisen starter ved 25 € pr. strækning, og turen tager ca. 1 time og 30 minutter.
  Med bus: Monbus kører denne tur på 1 time og 45 minutter, og billetprisen starter ved 8 € for hver vej.
  I bil: det tager en time.
 • Du vil kunne lide...: hvis du er i humør til gode udsigter og lokal gastronomi.

7. Ecija

Benamejí-paladset| ©Rafael Cejudo Martinez
Benamejí-paladset| ©Rafael Cejudo Martinez

Ecija er en sevilliansk by 85 kilometer fra den andalusiske hovedstad, der er kendt for den perfekte bevarelse af sin arkitektur i barokstil. Den såkaldte "tårnenes by" ligger på bredden af floden Genil og er et vidunderligt sted for dem, der ønsker at lære lidt mere om regionens romerske og fønikiske fortid.

Når du går gennem Ecijas gader, kan du glæde dine øjne med gamle kirker med utrolige facader, besøge klostre og pladser, der er historiske levn. Gå ikke glip af et besøg i Convento de los Descalzos, Iglesia Mayor de Santa Cruz eller Casa Palacio de Palma.

Benamejí-paladset indeholder desuden perfekt bevarede mosaikker og den berømte statue af den sårede amazone. Et besøg, som man ikke må gå glip af for nysgerrige og kunstinteresserede.

De sevillianske traditioner er meget nærværende i Ecija, hvilket gør det til et ideelt stop, hvis du ønsker at nyde et flamenco-show eller opleve de gamle stutterier, som er den andalusiske regions hestearv.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 85 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med bus: Damas autobusser kører denne rute på en time, og billetprisen starter ved 5 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 50 minutter at køre denne rute.
 • Du vil kunne lide...: hvis du vil vide mere om flamenco og sevillianske heste.

8. Utrera

At lære Utrera at kende| ©Caroline Cooke
At lære Utrera at kende| ©Caroline Cooke

Utrera er en by, du skal besøge, hvis du vil tilbage til den andalusiske flamencos sande oprindelse. Kun 30 kilometer fra Sevilla finder du denne by med 50.000 indbyggere, hvor du kan dykke endnu dybere ned i denne spanske regions skikke og traditioner.

Byen Utrera er også berømt for sin avl af kamptyre og -heste fra Andalusien. Det er et komplet opslagssted for dem, der holder af disse emner.

Men bortset fra dette er et besøg i Utrera en oplevelse værd, bare for at nyde skønheden i det historiske kvarter, der også er erklæret et kulturelt aktiv, og de karakteristiske hvide gader.

Hvis du går en tur rundt i Utrera, må du ikke gå glip af et kig på Plaza del Altozano, som er det mest travle byområde og mødested for alle byens indbyggere. Her kan du se lidt af det lokale liv i byen, som også rummer levn fra det 17. og 18. århundrede.

Men stjernen i Utrera er uden tvivl slottet, en arv fra den maurisk prægede fortid, som stadig har bevaret nogle mærkelige fæstninger, der kan besøges.

Utrera har også historiske kirker som Santiagokirken og paladser for enhver smag som Vistahermosa og Surga-huset.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 33 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Marchena med tog fra Sevilla San Bernardo station. Billetprisen starter ved 5 € pr. strækning, og turen tager ca. 20 minutter.
  Med bus: Autocares Casal kører denne tur på 50 minutter, og billetprisen starter ved 2 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 20 minutter at køre denne rute.
 • Du vil kunne lide...: hvis du ønsker at lære en af de hvide landsbyer i Sevilla og dens monumenter at kende.

9. Constantina

Constantina Slot| ©Doenjo
Constantina Slot| ©Doenjo

Landsbyerne i Sevilla byder også på en dosis natur og ro. Det er tilfældet i landsbyen Constantina, som er et yndet rejsemål for sevillianere, der ønsker at flygte fra byen og koble af.

Constantina ligger i Sierra Norte de Sevilla, og de hvide gader er lette at skelne fra den omgivende vegetation. I midten af landsbyen finder du slottet, som ligger midt på en bakke, der rager ud i horisonten og er et sandt syn at se.

På en almindelig spadseretur gennem byens gader vil du være omgivet af gamle statelige huse og fornemme palæer. Derfor er dens historiske kvarter blevet erklæret som et kunsthistorisk område. Jeg vil anbefale dig at besøge Barrio de la Morería, når du kommer forbi Constantina, da du her kan fordybe dig i den muslimske fortid, der skaber en stor kontrast til den spanske kultur.

Constantina er et paradis for dem, der ønsker at vandre i naturen. Castañar-området byder på mange muligheder for forskellige niveauer, og det samme gælder Cerro del Hierro.

Endelig må du ikke gå glip af et besøg i kirken Nuestra Señora de la Encarnación, som skiller sig ud med sit 55 meter høje tårn.

Alt dette og meget mere kan du opleve ved at besøge Constantina på din vej gennem Sevilla og de charmerende landsbyer.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 85 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Marchena med tog fra Sevilla San Bernardo station. Billetprisen starter ved 6 € pr. strækning, og turen tager ca. 20 minutter.
  Med bus: Autocares Casal kører denne tur på 45 minutter, og billetprisen starter ved 3 € pr. strækning.
  I bil: Det tager kun 20 minutter at køre denne rute.
 • Du vil kunne lide...: hvis du kan lide natur, vandreture og arkæologi.

10. Lebrija

At lære Lebrija at kende| ©campese
At lære Lebrija at kende| ©campese

På sidstepladsen på denne liste over de bedste landsbyer i Sevilla finder vi Lebrija. Denne lille by ligger i den sydlige del af provinsen og grænser op til byen Cádiz, hvilket gør den til en by med en særlig atmosfære.

Mange turister besøger Lebrija kun på grund af ruinerne af den mauriske borg fra det 11. århundrede, men bare det at indånde den lokale atmosfære og den dybt rodfæstede kultur gør det et besøg værd i sig selv.

Det historiske kvarter er kendetegnet ved sine smukke herregårde og alle slags religiøse bygninger. Men inden for dens mure finder du eremitten Santa María del Castillo, som er perfekt bevaret i mudéjar-stil, da den næsten ikke er blevet renoveret siden sin oprettelse.
Lebrija er berømt for at være hjemsted for søsteren til den berømte Giralda i Sevilla: La Giraldilla, som skiller sig ud blandt relieffet og de hvide huse og blev bygget i det 13. århundrede.

Elskere af vinturisme vil helt sikkert kende denne sevillianske by for den populære vingård González Palacios, hvis strategiske beliggenhed på bredden af Guadalquivir-floden og kun få kilometer fra havet gør den perfekt til produktion af regionens hvidvin. Faktisk er den blevet kåret som en af de 1.000 bedste vine i verden.

Interessante fakta

 • Afstand fra Sevilla: 66 km.
 • Sådan kommer du dertil:
  Med tog: Du kan komme til Marchena med tog fra Sevilla San Bernardo station. Billetpriserne starter ved 8 € pr. strækning, og turen tager ca. 45 minutter.
  I bil: Det tager kun 45 minutter at køre denne tur.
 • Du vil kunne lide...: hvis du er vild med vinturisme.