Bedste kvarterer i Sevilla

Lær Sevillas kvarterer at kende, hver med sin egen identitet, fuld af historie og emblematiske bygninger, som tilsammen udgør en af de smukkeste byer i Spanien og Europa.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minutters læst

Bedste kvarterer i Sevilla

Udsigt over Sevilla | ©Anne Scott Turner

Sevilla er den fjerdestørste by i Spanien og den mest befolkede by i Andalusien. Den gamle bydel er en af de største i Spanien, og det er her, de fleste af byens ældste monumenter, kirker, museer og pladser ligger. I den gamle bydel ligger distrikterne Santa Cruz, San Gil, Museo, San Bartolomé, Arenal og Feria.

I kvartererne San Jerónimo og Santa Cruz er der stadig spor af ånden fra det jødiske kvarter, der beboede disse steder. Og Triana-kvarteret er et af de mest charmerende på bredden af Guadalquivir-floden. Hvis du spekulerer på, hvad du skal se og lave i Sevilla, vil en rundtur i de emblematiske kvarterer føre dig ind i hjertet af denne andalusiske by.

1. Santa Cruz-kvarteret

Alcazar i Sevilla| ©Anna & Michal
Alcazar i Sevilla| ©Anna & Michal

Santa Cruz-kvarteret er uden tvivl et af de mest interessante kvarterer at besøge i Sevilla. Det ligger i den gamle bydel, hvor man kan se bygninger fra før den industrielle revolution.

Casco Antiguo er på grund af sin størrelse den sjettestørste i Europa. Her kan du se bygninger, der blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 1987, såsom katedralen i Sevilla, Alcázar Real og Archivo de Indias.

Dette er et kvarter, der tidligere var beboet af jøder, indtil de blev fordrevet i 1481, og hvis spor er forblevet dybt imprægneret i kvarteret. Nogle af seværdighederne i Santa Cruz omfatter Calle Aqua og Murillo-haverne. Historieinteresserede bør ikke gå glip af et besøg på Archivo de Indias, der ligger i en bygning fra det 16. og 17. århundrede.

Katedralen og Giralda

Santa María de la Sede y de la Asunción-katedralen i Sevilla er en af de største og mest utrolige gotiske katedraler i verden.

Den blev påbegyndt i 1401 på stedet for en nedrevet aljama-moské og stod færdig i 1593. Patio de los Naranjos og den nederste del af Giralda, et af kirkens mest berømte klokketårne, som er næsten 100 meter højt, er bevaret fra den gamle moske.

Ud over den gotiske stil er denne katedral også hjemsted for en række forskellige stilarter som Almohad, Mudejar, renæssance, barok og nygotik. Den er også kendt for sine malerier af Murillo, Goya, Alfonso Cano, skulpturer og guld- og sølvarbejder, som du kan se indenfor.

Det kongelige Alcazar i Sevilla

Real Alcázar i Sevilla er et muromkranset paladskompleks i mudéjar- og gotisk stil, som begyndte at blive bygget i højmiddelalderen. Med andre ord er der flere paladser i den samme bygning.

Mange konger og regenter har passeret gennem dets rum og sat deres præg på hver æra. Det er virkelig imponerende i alle sine storslåede detaljer: paladserne, fliserne, haverne, Marias bad, dammene og gallerierne. Det er ikke for ingenting, at det har været rammen om mange film og serier, såsom Game of Thrones.

Besøg Alcázar og katedralen i Sevilla

2. Triana-kvarteret

Altozano-pladsen| ©Anual
Altozano-pladsen| ©Anual

Over for Arenal-kvarteret ligger Triana-kvarteret på den anden side af Guadalquivir-floden. Det er kendt som fødestedet for kunstnere, især flamenco-kunstnere som Isabel Pantoja og Antonio Canales. Det er også kendt som et kvarter for pottemagere og håndværkere. På Plaza del Altozano, ved siden af Triana-broen, mødes pottemagerne for at vise deres kunst.

Hvis du kan lide keramik, må du ikke gå glip af Triana Ceramics Centre, som vil forbløffe dig. Triana-broen, som faktisk hedder Isabel II-broen, er den ældste bro i byen og blev bygget på stedet for en tidligere Almohad-bro.

Betis Street er en af de mest traditionelle og smukke gader i kvarteret og byder på den bedste udsigt over byen og floden. Hvis du er på udkig efter gastronomiske tilbud, er Calle San Jacinto det rette sted at være. Du kan også finde typiske fødevarer og produkter på Triana-markedet, hvor resterne af det gamle mauriske slot San Jorge fra det 12. århundrede er udstillet.

Tag på en guidet tur i Triana-kvarteret

3. Museumskvarteret

Museet for de skønne kunster| ©Elliott Brown
Museet for de skønne kunster| ©Elliott Brown

Museumskvarteret har fået sit navn fra Museo de Bellas Artes de Sevilla, som blev indviet i 1841. Kvarteret ligger på bredden af Guadalquivir-floden i den gamle bydel.

Kunstmuseets bygning var et tidligere kloster for Merced-ordenen. Museet er dedikeret til at bevare barokke kunstværker fra Sevilla, såsom dem af Murillo, Zurbarán og Valdés Leal, samt andalusiske malerier fra det 19. århundrede.

Det ligger på Plaza del Museo, hvor der er en skulptur dedikeret til Murillo, som blev indviet i 1874. Sabino de Medina, skulptøren, lavede en anden reproduktion, som står på en af facaderne på Prado-museet i Madrid.

Rundvisning på museet for de skønne kunster

4. Arenal-kvarteret

Besøg i Torre del Oro| ©Ramon Bacas
Besøg i Torre del Oro| ©Ramon Bacas

Arenal-kvarteret ligger i Casco Antiguo-distriktet i Sevilla, ved bredden af Guadalquivir-floden, på dens venstre bred. Det grænser op til kvartererne Museo, Santa Cruz og Alfalfa. Kvarteret har et kosmopolitisk præg, da det i lang tid var et vigtigt havneområde.

At gå ved solnedgang langs Marqués de Contaderos-promenaden ved Guadalquivirs bred og støde på Torre del Oro (Guldtårnet) er virkelig en postkortudsigt. I Arenal kan man se resterne af en gammel mur, der var forbundet med Alcázars mur, og andre bygninger, som Torre del Oro, Torre de la Plata og Torre Abd el Aziz, der blev brugt til at forsvare havnen.

Andre attraktioner i bydelen er tyrefægterarenaen Maestranza, Maestranza-teatret, Hospital de la Caridad (i barokstil), Arenal Food Market og Sevillas skibsværfter, som betragtes som spansk historisk kulturarv.

Torre del Oro (det gyldne tårn)

Torre del Oro er et blændende 12-kantet tårn på bredden af Guadalquivir-floden. Det blev bygget i forskellige etaper: basen i 1220, den anden krop i det 15. århundrede og den tredje i 1760.

Det blev brugt som kapel, krudtlager og endda som fængsel. I dag huser det flådemuseet, hvor man bl.a. kan se en kanon fra det 16. århundrede, kompasser, søkort, indgraveringer og alle slags dokumenter.

Cabildo-pladsen

Plaza del Cab ildo er en smuk halvcirkelformet plads med tre etager. I stueetagen er der et galleri indrammet af buer og søjler og udsmykket med malerier af José Palomar.

Den lige del af pladsen, hvor halvcirklen slutter, er en del af en gammel mur fra Sevilla. Foran den er der et springvand. På pladsen er der flere antikvitets-, filateli- og restaureringsbutikker, og endda en slikbutik. Hvis du er passioneret samler, skal du besøge pladsen en søndag formiddag, hvor du kan finde frimærker, filateli, mønter, mineraler og andre kuriositeter.

5. San Gil-kvarteret

Macarena-porten| ©Raul SG Bru
Macarena-porten| ©Raul SG Bru

Det ligger i Casco Antiguo-distriktet og er et af de kvarterer i Sevilla med størst maurisk indflydelse, især på grund af Puerta de la Macarena, som blev bygget af sultan Ali Ibn Yusuf i det 12. århundrede.

Puerta de la Macarena er en af de tre porte i den gamle Almohad-mur, der er tilbage i byen, sammen med Puerta de Córdoba og Postigo del Aceite, og en del af muren, der forbinder den med Puerta de Córdoba. På grund af deres historiske betydning blev de erklæret for et aktiv af kulturel interesse i 1985.

Ved siden af Barqueta-broen ligger det 45 meter høje Torre de los Perdigones, som var en del af en gammel fabrik, der blev bygget i 1885. Omkring det ligger en smuk park med haver, springvand og legeplads.

Du kan besøge dens udsigtspunkt og dens Camera Obscura, som tilbyder en slags "fotografi i bevægelse" af, hvad der sker i monumenter, floden, kirker og andre steder i byen. I nærheden er der også en restaurant, der serverer typisk andalusisk mad.

6. San Jeronimo-kvarteret

Klosteret San Jeronimo| ©Janusz Jakubowski
Klosteret San Jeronimo| ©Janusz Jakubowski

San Jerónimo-kvarteret ligger i den nordlige del af Sevilla, på bredden af Guadalquivir-floden. Det er opkaldt efter klosteret San Jerónimo de Buenavista, som blev grundlagt i 1414. Bydelens placering hænger sammen med anlæggelsen af jernbanen mellem 1850 og 1860.

San Jer ónimo-klosteret var tidligere vært for Spaniens konger, hvilket nok var en af grundene til bydelens storhed. I dag er klosteret dog næsten en ruin, bortset fra en del, der fungerer som kulturcenter, og et barokt klokketårn. Mange af de kunstværker, der blev fundet, blev bragt til Museum of Fine Arts.

På flodbredden ligger Paseo de la Ribera, som er forbundet med en gangbro til Alamillo Park. En interessant skulptur på denne promenade er det 30 meter høje Monument to Christopher Columbus af Zurab Tsereteli, som er kendt som Columbus' æg på grund af sin form.

En anden meget slående og historisk skulptur og bygning kan ses i den nordlige del af kvarteret, kendt som Templete de San Jerónimo eller humilladero de San Onofre, som er i Mudejar-stil fra det 15. århundrede.

7. San Bartolomé-kvarteret

San Bartolomé-kirken| ©Jorge Franganillo
San Bartolomé-kirken| ©Jorge Franganillo

Dette er et kvarter i centrum af Sevilla, som hører til Casco Antiguo-distriktet. Det ligger nord for Barrio Santa Cruz, og ligesom sidstnævnte har det jødiske kvarter, der boede her, givet det en helt særlig identitet.

Dets oprindelse går tilbage til den andalusiske periode. To af kirkerne i kvarteret var først moskeer, så synagoger og til sidst kristne kirker. Det drejer sig om kirkerne San Bartolomé og Santa María la Blanca.

Kirken San Bartolomé blev bygget mellem 1780 og 1796 i barokstil. Kirken Santa María la Blanca, som oprindeligt blev bygget i 1391, blev restaureret i det 17. århundrede. Det er en kirke i barokstil med interessante gipsudsmykninger på lofterne.

I dette kvarter kan man også se Casa de Pilatos, som blev bygget i det 15. århundrede, hvor renæssance- og mudéjarstil er kombineret. Det kaldes også Medinaceli-paladset, da det er her, hertugerne af denne familie i øjeblikket bor. Gå ikke glip af de smukke fliser og indvendige haver.

Andre interessante steder er Mañara-paladset, Altamira-paladset og klostrene María de Dios og Santa María de Jesús.

8. Feria-kvarteret

Alameda de Hércules| ©Toni Hermoso Pulido
Alameda de Hércules| ©Toni Hermoso Pulido

Feria-kvarteret ligger i det gamle kvarter, og dets navn har en besynderlig historie. Det er opkaldt efter den emblematiske Feria-gade, hvor der har været afholdt marked siden det 13. århundrede.

Denne messe er den ældste i byen, og i dag er den dedikeret til salg af antikviteter, vintagetøj, genstande til en euro, og der er endda kunstnere, der skaber deres kunst der. Det kaldes også torsdagsmarkedet, da det afholdes torsdag morgen. Calle Feria er også en gade, der er kendt for sit varierede gastronomiske udbud.

I Feria-kvarteret ligger en af de ældste pladser i Europa, Alameda de Hércules. Dens oprindelse går tilbage til 1570, selvom den blev omdannet i 1781. Alameda er en rektangulær plads og er kendt for sine to søjler med skulpturer af Herkules og Julius Cæsar i hver ende. Der er også andre søjler med løver på en anden del af pladsen, som blev tilføjet i slutningen af det 18. århundrede.

En anden seværdighed er Palacio de los Marqueses de La Algaba, som er i mudéjar-stil og betragtes som et kulturelt aktiv af interesse. Byggeriet af paladset begyndte i 1474. I dag huser det Centro de Arte Mudéjar ( center for mudéjar-kunst), hvor man kan finde forskellige værker i denne kunststil.

9. San Lorenzo-kvarteret

Basilikaen Jesús del Gran Poder| ©Enrique RG
Basilikaen Jesús del Gran Poder| ©Enrique RG

San Lorenzo-kvarteret ligger også i Casco Antiguo-distriktet, på venstre bred af Guadalquivir-floden. Det er et kvarter gennemsyret af historie, hvis mest repræsentative sted er Plaza de San Lorenzo i gotisk mudéjar-stil, som blev grundlagt i det 13. århundrede.

På pladsen ligger San Lorenzo-kirken, også fra det 13. århundrede, Basilica de Jesús del Gran Poder, inspireret af Agrippas romerske Pantheon, og Monumentet til Juan Mesa, af Sebastián Santos Calero.

10. Macarena-kvarteret

Cordoba-porten| ©ctj71081
Cordoba-porten| ©ctj71081

La Macarena er egentlig ikke et kvarter, men en bydel, der består af 23 små kvarterer, selv om det almindeligvis er kendt som et enkelt kvarter. Her kan man se historiske bygninger som Basílica de la Macarena, Hospital de las Cinco Llagas, Puerta de Córdoba og San Luis de los Franceses-kirken.

Det er et kvarter, der byder på mange muligheder for at smage typiske retter, og det krydses også af Feria-gaden.

Cordoba-porten

Den er en del af San Hermenegildo-kirkens bygning og hørte til den mur, der omgav byen Sevilla. Det er den ældste overlevende port fra denne mur. Dens nøgler er i kirkens broderskabs varetægt, som holder øje med dens bevarelse, og den er ikke åben for offentligheden hver dag.

Hospital de las Cinco Llagas

Hospital de las Cinco Llagas begyndte at blive bygget i 1546 og blev indviet i 1556. Det fungerede som hospital indtil 1972, og i 1992 blev det sæde for Andalusiens parlament. Det var også kendt som Hospital de la sangre.

Det er i renæssancestil og har omkring 8 gårdhaver (selvom det var planlagt at bygge 10), da naturlig belysning var afgørende for denne arkitektoniske stil. Den tidligere kirke fungerer nu som plenarsal.

Det kan besøges 2 dage om ugen om eftermiddagen, med forudgående reservation, fra midten af september til den første uge i juni. For grupper er besøgstiden mandag til fredag fra kl. 10 til 14, undtagen i juli og august. Da dette er en officiel bygning, skal du kontakte dem for at foretage en reservation på denne hjemmeside.