10 Ting At Lave I Bangkok I Oktober

Fra de udsmykkede helligdomme og livlige attraktioner til det lækre thailandske køkken. Udforsk Thailands hovedstad, når regnen har lagt sig.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

8 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I Oktober

Vista panorámica de Bangkok |© Alejandro Cartagena 🇲🇽🏳‍🌈

Englenes by er en spændende og mangfoldig asiatisk hovedstad, der hvert år tiltrækker millioner af turister med sin kulturelle mangfoldighed, sit pulserende gadeliv og sine traditionelle festivaler. Læs med om, hvad du kan se og lave i Bangkok i oktober, når den buddhistiske faste slutter, og vejret er mildere.

Uanset om det er oktoberbådsfestivalen, ekstrem vandring eller vegetarfestivalen, så kom tæt på Thailands naturlige landskaber, og find de bedste ting at lave i Bangkok, en destination med oplevelser for alle besøgende.

1. Deltag i den vegetariske festival

Vegetarisk festival|©Roman Gieszczyk
Vegetarisk festival|©Roman Gieszczyk

Hvis du rejser til Bangkok i oktober, må du ikke gå glip af muligheden for at deltage i Vegetarisk Festival! Denne begivenhed afholdes hvert år i hele Thailand og i særdeleshed i Lim Hu Tai Su Shrine, Sam Kong eller Am Sam Kong, hvor den er højt værdsat.

Under denne festival overholder thailænderne Mahayana-buddhismens 8 forskrifter, der svarer til budene i den katolske tradition.

Hvis du har mulighed for at rejse til Phuket på denne tid af året, så tag til Lim Hu Tai Su Shrine, Sam Kong. Det er et helligt sted, hvor billedet af Tai Buddha og andre guder tilbedes. Det er også et meget specielt sted for Phukets befolkning.

Under vegetarfestivalen vil helligdommen være fuld af mennesker, der kommer for at gøre sig fortjent, bede om velsignelser og hylde hinanden. Det er en enestående mulighed for at opleve thailandsk kultur og tradition på en autentisk og meningsfuld måde.Hvor finder arrangementet sted? På 306 Yaowarat Road, Talat Yai sub-district, Mueang Phuket district.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Deltag i fejringen af Bang Phli Yai Lotus Temple

Bang Phli Yai|©doris.peterson
Bang Phli Yai|©doris.peterson

I løbet af de første to uger af denne måned finder to meget betydningsfulde begivenheder sted i Samut Prakan, en provins nær Bangkok. Den første er traditionen med at modtage gudernes velsignelse i Bang Phli Yai Lotus-templet, en gammel skik hos Thai-Mon-folket. Den anden begivenhed er Yon Bua-dagen, som fejres på halvmånens 14. dag i den 11. måned hvert år, og som er en kongelig sammenkaldelse.

Under fejringen i Bang Phli Yai Lotus-templet transporteres kopien af pastor To til det berømte Wat Bang Phli Yai-tempel nær Erawan-museet, et af byens mest populære museer.

Billedet transporteres på en båd dækket af farverige blomster, som sejler langs Bang Phli-kanalen. Undervejs hylder turister og hengivne pastor To. Man mener, at hvis man kaster en lotusblomst i båden, der er indviet med Luang Pho To, vil ens ønske gå i opfyldelse.

Ud over denne tradition byder Yon Bua-dagen på mange andre aktiviteter, såsom Devorohana Royal Cup-robådskonkurrencen, kreative papaya-konkurrencer, danse, ungdomsdronningekonkurrencen, sangkonkurrencer; og takket være sin kombination af kultur, religion, modernitet og tradition er Erawan-passagen perfekt til at koncentrere hovedstadens hjerte på ét sted.

Hvis du vil opleve thailandsk kultur på en unik måde, skal du helt sikkert tilføje Yon Bua Day til din rejseplan i oktober.Hvor finder begivenheden sted? I Bang Phli Yai Subdistrict, Bang Phli District, Samut Prakan Province.

Book en guidet tur i Bangkok

3. Deltag i Tak Bat Dewo Festival

stenbuddha|© Sabine Schulte
stenbuddha|© Sabine Schulte

Buddha-billedet er indkapslet i Wat Sakae Krang på Sakae Krang-bjerget omkring Sakae Krang-floden. Og i slutningen af den buddhistiske fastetid hvert år afholdes Tak Bat Devo-festivalen, en hellig dag i Uthai Thani-provinsen.

Ifølge buddhistisk tradition kaldes denne dag "Tak Bat Devo", fordi Buddha steg ned fra Tavatimsa-himlen for at prædike for sin mor, som led i helvede. Da landsbyboerne så Buddha vende tilbage året efter, glædede de sig og tilbød ham mad, og hvert år derefter mener man, at hans ånd vibrerer i dette rum.

For at fejre det går mere end 500 munke på den første fuldmånedag i oktober 449 trin ned fra Sakae Krang-bjerget til den nederste gård i Wat Sangkat Rattanakiri og følger Buddhas vej. Hvis du vil se ceremonien og det farvestrålende skue, er Soi Wat Sangkat, underdistriktet Uthai Mai Mueang Uthai Thani District, et besøg værd.

4. Deltag i festivalen med de hundrede tusinde lanterner

Røde lanterner|©Jack Lu
Røde lanterner|©Jack Lu

Khom San Duang Festival, oversat som Hundredtusind Lanterne Festival eller Lamphun Lantern Festival, er en farverig og underholdende fest, som er ideel at notere blandt ting at lave i Bangkok med børn, fordi hele familier bliver involveret i aktiviteten.

Denne tradition har stået på i lang tid og er velkendt blandt thailandske og udenlandske turister. Festivalen er kendetegnet ved, at man dekorerer huse ved at tænde en flerfarvet lanterne eller dekorere en lampe, som derefter stiger op til himlen oplyst. Ifølge buddhistisk tradition er det for at tilbede Buddha, som fra himlen velsigner de oplyste hjem og bringer velstand og familiesammenhold i de næste 12 måneder.

Festivalen afholdes på Wat Phra That Hariphunchai Woramahawihan i Lamphun-distriktet i hele oktober måned. Dronning Chamthewi Mueang, den første kongelige, der tilsluttede sig kulten, bliver også hædret på denne dato.

5. Fejr den buddhistiske fastelavnsfest

Boun Khao Phansa|©bindubaba
Boun Khao Phansa|©bindubaba

Fuldmånen i oktober markerer afslutningen på den buddhistiske faste, bedre kendt under sit oprindelige navn 'Khao Phansa', en fest, der er dybt forankret i denne hovedstad, og begivenheder som lotusblomstregn hører til dagens orden. Det er en fest, du ikke vil gå glip af.

Det er en fantastisk mulighed for buddhistiske samfund fra alle regioner til at mødes for at ære religionens traditionelle praksis, såsom at give almisser til Devorohana, give nye klæder til munke, deltage i Daowadung Mahachat-prædikenen eller Vessantara Jataka-prædikenen med byen i fuld påklædning.

Med din billet til Bangkok Grand Palace kan du nyde dekorationerne, aktiviteterne, dansene og showene, mens byen bliver klædt ud, og du kan blive en del af fejringen.

6. Nyd Kan Fire Balls

Naga Fireball Festival|©SierraSunrise
Naga Fireball Festival|©SierraSunrise

Nong Khai Fireballs kan ses langs Mekong-floden i Phon Phisai District, Rattan Awapi District, du kan også finde udsigtspunkter i Nong Khai-provinsen og selvfølgelig i Mueang Bueng Kan District, Bueng Kan-provinsen. Hver gang overrasker festivalen de besøgende med sin unikke stil.

En ildkugle er et overnaturligt fænomen, der menes at være forårsaget af en drage eller mytologisk slange, og i dette tilfælde er den kendt som Naga. Legenden siger, at de begyndte at dukke op fra solnedgang til omkring midnat, i slutningen af den buddhistiske faste.

Fra myten er det vokset til en kæmpe begivenhed, hvor raketter med slange- eller dragemotiver flyver for at ledsage den store parade af brandbåde, små både, der er dekoreret af lokale for at konkurrere om den kongelige pokal langs Mekong-floden. Tusindvis af turister samles og venter på at se paraden passere forbi, mens de lokale håber på at tage pokalen med tilbage til deres landsby.

Tag til de forskellige Skyballs Naga-udsigtssteder, og gå ikke glip af denne populære festival, som er en af de bedste ting at lave i Bangkok om aftenen i oktober.

Book et dinner cruise i Bangkok

7. Tag på trekking i Phu Kradueng

Phu Kradueng|©f4nn1
Phu Kradueng|©f4nn1

Vandrestien i Phu Kradueng National Park fører dig rundt på dette 60 kvadratkilometer store plateau, der rejser sig 1316 meter over havets overflade, og selvom det tal ikke er imponerende, så vent, til du ved, at det begynder at stige fra en højde på 285 meter, så den samlede højdeforøgelse er omkring 1000 meter. Er det ikke en udfordrende rute?

Denne nationalpark, som ligger i Loei-provinsen, er en af de mest populære udendørsoplevelser for thailændere, og antallet af turister, der tager på eventyr, stiger hvert år, især i oktober, når regnen har lagt sig, og sigtbarheden og terrænforholdene bliver bedre.

Den gennemsnitlige tid til at bestige Phu Kradueng er mellem 4 og 6 timer til turistservicecentret. Undervejs er der campingpladser med alle basale faciliteter til rådighed. Derudover er der seværdigheder som Lom Sak- og Mak Dook-klipperne eller det vidunderlige Wang Kwang-vandfald og mange andre naturattraktioner. Hvem vil invitere en gruppe venner med på tur?

Vis styrken i krop og sind, så husk at booke 2 dage i Bangkok i din rejseplan for at nyde denne aktivitet.

8. Nyd Fai Lai-festivalen, Nakhon Phanoms kulturelle eksplosion

Dekorationer om natten|©Ricardo Lopes
Dekorationer om natten|©Ricardo Lopes

Fai Lai-festivalen i Nakhon Phanom-provinsen er en tradition, der fejres i slutningen af den buddhistiske faste (begyndelsen af oktober), og som betragtes som en vigtig tradition for befolkningen i Nakhon Phanom og de nærliggende provinser.

Hvert år under denne festival er der en parade af både, der er klar til at sejle ned ad Mekong-floden, mens byen antager en utrolig skønhed, oplyst af vokslys, der smelter på pagoder og lanterner af crepepapir, der hænger fra templernes tage og vinduerne i de lokale huse.

Atmosfæren er meget smuk. Der er mange andre interessante aktiviteter at besøge, såsom Phra That Phanom tilbedelsesceremonien, Palaang Fair langs Mekong-floden med kulturelle shows og folkemusik, madfestivaler med lokal mad (en af de bedste madture i Bangkok), det lange bådkapløb om Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn Cup osv.

Hvis Kan Fireballs forbløffer med deres belysning, er turen til Nakhon Phanom en af de dagsture fra Bangkok, der overrasker i oktober med sin variation og kulturelle rigdom.

9. Erobre den højeste top i Kanchanaburi

Kanchanaburi, Thailand|©phudd23
Kanchanaburi, Thailand|©phudd23

Leder du efter en avanceret trekkingrute omkring Bangkok, er svaret Khao San Nok Wua. Det er det højeste bjerg i Kanchanaburi, 1767 meter over havets overflade. Den vestlige del af nationalparken støder op til skovområdet Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary, hvor grotter, skov og frodig flora lokker besøgende til. Et besøg på denne destination er en af de bedste dagsture fra Bangkok.

Bjerget ligger i den nordlige del af Khao Laem National Park, i Sangkhlaburi-distriktet, 4 timers kørsel fra det centrale Bangkok.

Den mest udfordrende destination i regionen åbner sine stier hvert år i oktober. Turister kan rejse til denne park for at se den smukke 360° udsigt over solopgang og solnedgang, samt for at nyde naturen i al sin pragt.

Book en tur til Ayutthaya

10. Deltag i Ok Phansa-festivalen

Ok Phansa-festivalen|©arcibald
Ok Phansa-festivalen|©arcibald

Har du lyst til at deltage i en stor og spændende fest? I så fald skal du deltage i Ok Phansa-festivalen. Det er en vigtig buddhistisk fest, der fejrer afslutningen på de buddhistiske munkes retræte i regntiden. Datoen varierer fra år til år, da den er relateret til månekalenderen, men den finder altid sted i oktober.

Ok Phansa-festlighederne omfatter den oplyste bådprocession i Nakhon Phanom, voksslotfestivalen i Sakon Nakhon, Ti Khli (kroketbold)-konkurrencen i Chaiyaphum, Tak Bat Devo-ceremonien i Uthai Thani og Tai Yai Chong Phara-processionen i Mae Hong Son.

Forberedelserne til denne begivenhed starter i god tid for alles fornøjelse med finjusterede detaljer, så din eneste bekymring er at tænke på, hvad du vil gøre først.

Sådan er vejret i Bangkok i oktober

Trafikken i Bangkok|©Nigeta Yuya
Trafikken i Bangkok|©Nigeta Yuya

Under dit besøg i Bangkok i oktober kan du forvente fantastisk vejr. Det er varmt, så pak en badedragt, og selvom det kun regner lidt, regner det, så medbring en paraply.

Den gennemsnitlige dagstemperatur er omkring 28,5°C, med højder omkring 32°C og lavder omkring 25°C. Solen går ned omkring kl. 06:00, og solen går ned omkring kl. 18:00. Solen går ned omkring kl. 06.00, og himlen er som regel klar.

Den thailandske hovedstad er et af de mest spændende steder på kloden at besøge på denne tid af året, især fordi den lave turisttilstrømning giver dig mulighed for at nyde de bedste tilbud, så book dit fly til englenes by.