Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Bangkok I November

Oplev Bangkok i november, og du vil finde en metropol sprængfyldt med skønhed, kultur og historie i en måned med dufte og festivaler.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I November

Santuario en Bangkok |©Andrea

En af de bedste ting at lave i Bangkok er at gå på opdagelse i Thailands pulserende, farverige og kaotiske hovedstad, en by, der beruser sanserne og betager sjælen, og i november beviser udbuddet af aktiviteter det.

Fra at deltage i sæsonbestemte festivaler, bade i varme kilder, lave mad i en varm kilde til at følge duften af de blomstrende marker - i denne artikel præsenterer jeg 10 aktiviteter, hvor du kan fordybe dig i hjertet af Bangkoks kultur og få en af de mest mindeværdige oplevelser, byen har at byde på.

1. Deltag i Bua Tong-festivalen ved Doi Mae U Kho

Bua Tong-marker ved Doi Mae U-Kho|©NaMee-Pigmy
Bua Tong-marker ved Doi Mae U-Kho|©NaMee-Pigmy

Som et tegn på, at det kolde vejr er på vej, kommer Bua Tong Festival til Doi Mae U Kho, en del af Khun Yuam District i Mae Hong Son-provinsen. Festivalen åbner officielt i weekenden i første halvdel af november, når Nang Phaya Sua Kronglas-træer og Bua Tong-blomster eller mexicanske solsikker farver landskabet gult.

Under Bua Tong Blossom Festival er der oprettet et servicecenter for besøgende, som ikke kun giver en guide til over 2000 hektar blomster, men også tilbyder faciliteter som toiletter, telte til leje for turister, der ønsker at overnatte på bakken, en udsigtsplatform med panoramaudsigt over Thung Bua Tong og enkle restauranter med frisk mad og drikke.

Og hvis du stadig ikke er overbevist, så vent lidt, hvad med at flyve i en luftballon og se Bua Tongs blomstermarker fra oven, som det er muligt blandt blomstermarkerne, med et betagende bjerglandskab i baggrunden, og den gode service fra folk.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Deltag i Pattayas internationale fyrværkerifestival

Fyrværkeri i PATTAYA|©sarote sugkasame
Fyrværkeri i PATTAYA|©sarote sugkasame

Blandt de bedste udflugter fra Bangkok er Pattaya Fireworks Festival, en af den thailandske hovedstads mest spektakulære og spændende begivenheder med sin blanding af kulturer og en række aktiviteter.

Festivalen omfatter en række fyrværkeriopvisninger over to nætter med levende musik fra internationale og lokale gæster, herunder Bangkoks mest berømte kunststudie Tiger Drum. Du kan også nyde det traditionelle Muay-boksningsshow, og der er endda mulighed for at forkæle dine smagsløg på en af Bangkoks bedste madture, programmet må du ikke gå glip af.

Festivalen tiltrækker ofte pyrotekniske hold fra hele verden, som lyser nattehimlen over Central Beach Pattaya op med et vanvittigt spil af flerfarvede lys. Hvornår er begivenheden? I de sidste to uger af november, de specifikke dage varierer hvert år, så tjek deres hjemmeside.

3. Nyd juletræsfestivalen

Juletræ|©Uwe Schwarzbach
Juletræ|©Uwe Schwarzbach

Det er måske lidt tidligt at fejre juleaften, men i Thailand starter juletræsfestivalen i den sidste uge af november, hvor Phu Ruea National Park viser sit vinterlandskab klædt i rødt, pink og hvidt med millioner af julestjerner i blomst.

Phu Ruea-distriktet er bedst kendt som "byen med de smukke blomster på tre årstider", og det er ikke uden grund. Forestil dig en stor blomsterhave i Thailands største plantnings- og distributionscenter for julestjerner, takket være 121 kilometer land, hvor lanterner, dekorative lys og endda en vindmølle i træ og delikate blomster får dig til at føle, at du er på ferie i Europa. Og hvis du undrer dig over prisen for arrangementet, så er detgratis!

Gør Phu Ruea National Park til en af dine oplevelser i Bangkok i november, når temperaturen er på sit mildeste, og udforsk stierne til fods, på motorcykel eller cykel. Find ud af alle detaljerne på deres officielle hjemmeside.

Book en cykeltur i Bangkok

4. Fejr Loy Krathong, lysfestivalen i Bangkok

Loy Krathong ~ Thailand|©Capt J Halpin
Loy Krathong ~ Thailand|©Capt J Halpin

Loy Kr athong er en smuk højtid, man ikke må gå glip af i Bangkok. "Loi" betyder "at flyde", og på denne dag flyder eller blæser man symbolsk energierne fra det foregående år væk, mens man nyder naturen og møder nye mennesker, der deler ens interesser.

Begivenheden finder sted på fuldmånenatten i november, når månen er klarest, og tidevandet er på sit højeste. Og ceremonien er enkel - thaierne går ud ved solnedgang og lader små kurve med stearinlys, røgelse og penge flyde på bredden af kanaler som den ved Sukhothai Historical Park Lake som tak for det foregående års held og som en bøn til Phra Mae Khongkha, vandets gudinde, om held og lykke i det kommende år.

Søerne på denne dag ser ofte smukke ud i hele Thailand takket være de mange glødende stearinlys og den klare måne kombineret med forskelligt fyrværkeri, hvilket er grunden til, at mange fremhæver denne aktivitet som en af deres ting at lave i Bangkok om aftenen.

Når du deltager i denne begivenhed, skal du holde øje med din kurv, indtil den forsvinder over horisonten. Ifølge en thailandsk legende vil lykken være med dig i det kommende år, jo længere du kan holde dit lys brændende.

5. Se det smaragdgrønne Erawan-vandfald

Erawan, Thailand|©Patrick Magon
Erawan, Thailand|©Patrick Magon

I november må du ikke gå glip af det smaragdgrønne vand i Erawan-vandfaldet i Si Sawat-distriktet i Kanchanaburi-provinsen.

Ikke langt fra Bangkok kan du se dette smukke vandfald med 7 niveauer, hvert med et navn, nemlig: 1. niveau Lai Kuan Rang, 2. niveau Wang Matcha, 3. niveau Namtok Cliff, 4.Niveau Akka Nang Phi Suea, 5. niveau Boer Mai Mai, 6. niveau Dong Pruksa og 7. niveau Phu Pha Erawan.

Dette berømte vandfald er flankeret af frodig vegetation og udgør en fantastisk kulisse for ethvert foto. I november måned, når strømmen er klar, skinner dets smaragdgrønne skønhed, hvilket gør det til det perfekte tidspunkt at besøge det. På din dagstur fra Bangkok vil du også kunne se et andet af Thailands populære vartegn.

Det er Dødens Jernbane, som blev berømt i filmen "Broen over floden Kwai" fra 1957. Du får mulighed for at gå over broen og beundre det betagende landskab, og du får også tid til at se et af sporene fra Anden Verdenskrig på nært hold.

Book en tur til Erawan fra Bangkok

6. Besøg Van Goghs paradis i Thailand

Båd i havet omkring bjergene|©Robin Noguier
Båd i havet omkring bjergene|©Robin Noguier

Hvis du kan lide solsikkemarker, eller hvis du bare vil se en af de smukkeste byer i verden, når den er bedst, anbefaler jeg at besøge Lopburi i november, når den er bedst.

Det er en af Thailands ældste byer og blev genopbygget med hjælp fra franske arkitekter i 1677. I dag byder den mere end en million mennesker velkommen hvert år, siden den blev en turistdestination takket være dens mangfoldige natur.

Fra de endeløse blomstrende bjergskråninger til monumenter som Phra Prang Sam Yot, Prang Khaek-templet, rismarker, majsmarker, lave bjerge, det berømte Wat Phra Sri Rattana Mahathat-tempel eller de hoppende aber.

Hvert år i den sidste weekend i november afholdes Monkey Festival ved St. Phra Kan-monumentet i Lopburi by, hvor et stort antal borde er dækket op med buffet-lignende mad til dyrene. Solsikkerne er helt fantastiske og er festivalens højdepunkt.

Vincent Van Gogh blev inspireret til at male solsikker i Sydfrankrig, fordi det var de blomster, der repræsenterede taknemmelighed, skrev han. Kan du forestille dig, hvad han ville have malet, hvis han havde rejst gennem Lopburi-provinsen?

7. Beundre Pha Taem National Park fra et naturligt boblebad

Pha Taem Nationalpark|©Romain
Pha Taem Nationalpark|©Romain

The Natural Hot Tub ligger i Pha Taem National Park i Phetchabun-provinsen og tilbyder besøgende en spektakulær udsigt over bjerge og vandfald, men højdepunktet er uden tvivl boblebadet.

At besøge denne park er et privilegium, som kun få har den luksus at nyde. Før din rejse bør du kontakte dem på forhånd på deres hjemmeside, eller hvis du foretrækker det, kan du booke med en lokal guide for nemheds skyld.

Pha Taem National Park blev etableret som en økoturisme-destination i 1992 ved at kombinere tre mindre beskyttede områder:Doi Phu Kha National Park, Huai Kha Kha Khaeng Wildlife Sanctuary og Kaeng Chet Khwae Wildlife Sanctuary.

Stierne i dette beskyttede område er smukke, men da de ligger på kanten af klipper, er de farlige, hvilket er grunden til, at parken har strenge regler for, hvor mange besøgende der må være. Men november er den bedste måned at besøge, fordi disse restriktioner er lempet, vejret er mildere, og efter regnen i oktober er vandpytter ikke længere en fare på stierne. For ikke at nævne, at når himlen er klar, er panoramaudsigten fantastisk.

Det bedste ved at vandre i Pha Taem National Park er, at der er så mange forskellige typer ruter, man kan tage! Uanset om du vil på en let vandretur eller noget mere udfordrende (og givende), er der en mulighed for alle her på stedet, inden du slutter af med en dukkert i**"The Natural Hot Spring**" med den bedste udsigt i parken.

8. Følg krysantemum- og hortensiastien i Chiang Mai-provinsen

Chiang Mai - Tulipanhaven|©Guibus
Chiang Mai - Tulipanhaven|©Guibus

Første stop er hortensiablomstermarken ved Khun Pae Royal Project Or Doi Inthanon i Chom Thong-distriktet. Det er et sted, hvor tiden synes at have stået stille, og traditionerne stadig er intakte.

Ved ankomsten vil landsbyboerne byde dig velkommen til deres velholdte plantager. Stedet har altid været en juvel forbeholdt de lokale, men i de senere år har de skabt en økoturisme-rute, og det er nu deres vigtigste levebrød. Og hvorfor besøge stedet i november, når hortensiaerne er fuldt udvoksede, så duften og farven tager pusten fra dig.

Et andet must-see er Ban Am Long-krysantemummarken i Samoeng-distriktet. Her kan du nippe til frisk krysantemumjuice eller nyde en infusion, hvis du foretrækker den varm, mens du er omgivet af 32 hektar af disse smukke blomster, der modner i november. De vil være klar til, at du kan tage en souvenir med hjem, få taget et billede eller bare kigge på de drømmende panoramaer.

Tjek deres officielle hjemmeside og tag på rundtur i Chiang Mais smukkeste haver.

9. Deltag i afslutningen af Lamphun Lantern Festival

Lamphun lanterne festival|©Dio Brando
Lamphun lanterne festival|©Dio Brando

I oktober starter lanternefestivalen i Lamphun by, og i november tager den store festival afsked med det følgende år med en spændende fest, hvor tusindvis af svævende lanterner lyser nattehimlen op i en blændende begivenhed i Bangkok.

I det nordlige Thailand er denne festival kendt som "Yi Peng". Yi betyder "to", og peng betyder "fuldmånedag", så det er nemt at huske, hvornår man kan forvente denne festival: ved fuldmåne.

Højdepunktet på den store lanternefestival er Wat Phrathat Haripunchai Woramahawihan, hvor tusindvis af mennesker kommer med deres lanterner eller dekorerede papirlanterner for at tilbede et Buddha-relikvie, hvilket tilføjer et farverigt præg til begivenheden. Og hvad er oprindelsen til denne fest?

Oprindelsen er ukendt, men i oldtiden tilbad man ildens gud for at oplyse det kommende år og påkalde sig beskyttelse og velstand i de følgende måneder. I dag er det ikke kun lanterner, men også dekorerede bådture rundt i Bangkok, sang og fest.

Så hvis du leder efter eventyr, oplysning eller bare en chance for at fordybe dig i den rige mangfoldighed af thailandsk kultur i november, skal du deltage i Lamphun Lantern Festival og opdage de vidundere, denne by har at byde på.

10. Tag en dukkert i de varme kilder i Chae Son

Chae Son-vandfaldet - Lampang|©Thanate Tan
Chae Son-vandfaldet - Lampang|©Thanate Tan

Med regnen bag os er det den perfekte tid til udendørs aktiviteter, nemlig et besøg i Chae Son National Park, hvor du kan tage en dukkert i de varme kilder, vandre på stierne eller koge nogle kogte æg i en naturlig varm kilde.

I denne park, der ligger i Lampang-provinsen, er der 9 naturlige varme kilder fordelt på 768 km², hvor damp stiger op fra klipperne og skaber en tåge, der lægger sig som et tæppe over området. En populær aktivitet for besøgende er at koge vagtelæg i de varme kilder, men for at være ærlig er dette en tur for at slappe af og forynge huden med mineraler fra kilderne, der har en gennemsnitstemperatur på 70 - 80 grader Celsius.

Gå ikke glip af muligheden for at besøge stedet på det bedste tidspunkt af året, i november, hvor grotterne, vandfaldene, kilderne og stierne kan nydes hele dagen til fods eller på cykel i det strålende solskin.

Sådan er vejret i Bangkok i november

Biler på motorvejen|©Marc Vuijlsteke
Biler på motorvejen|©Marc Vuijlsteke

November er en af de bedste måneder at rejse til Bangkok. Den maksimale temperatur vil være 32 °C, mens den minimale vil være 24 °C. I slutningen af denne måned har Bangkok normalt et lille fald i temperaturen om natten, når den thailandske "vinter" nærmer sig.

Skydækket og luftfugtigheden falder også, og bedst af alt forsvinder nedbøren, hvilket gør det til det bedste tidspunkt for udendørsaktiviteter i Bangkok, så besøg byen og nyd det frodige landskab.

Book en guidet tur i Bangkok