Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Berlin lufthavn overførsler

Hvis du ikke taler sproget eller blot ønsker at mindske stressen ved ankomsten til Berlin lufthavn, kan du se her, hvordan du kommer til dit hotel: hurtigt, komfortabelt og billigt.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Berlin lufthavn overførsler

Fly lander i Schönefeld lufthavn | ©Kevin Hackert

Berlin er en af de største europæiske hovedstæder og har derfor flyforbindelser fra hele verden. Flytrafikken i Berlin håndteres af to lufthavne: Tegel og Schönefeld.

1. De bedste overførsler mellem Berlins lufthavne og byens centrum

Terminal i Schönefeld Lufthavn| ©Andrey Filippov 安德烈
Terminal i Schönefeld Lufthavn| ©Andrey Filippov 安德烈

Begge lufthavne har gode forbindelser til byens centrum, og der er flere måder at komme dertil på. Jeg vil forklare dem alle, så du kan vælge den, der passer bedst til din rejse:

Tegel Lufthavn

 • Privat transport med varevogn fra Tegel til dit hotel
 • Privat transport med varevogn fra dit hotel til Tegel lufthavn
 • Privat transport fra Tegel lufthavn til dit hotel
 • Privat transfer fra dit hotel til Tegel lufthavn

Schönefeld lufthavn

 • Fælles transport fra Schönefeld Lufthavn til dit hotel i Berlin

2. Privat transfer med varevogn fra Tegel lufthavn til dit hotel i Berlin

Når jeg taler om en privat varevognstransport fra Tegel lufthavn, mener jeg ikke en bus fuld af mennesker, men en komfortabel varevogn eller transfer med aircondition, som du deler udelukkende med din gruppe (højst syv rejsende), og som vil transportere dig fra dør til dør.

Fordele ved fælles transport

Dette er en ideel mulighed for at komme direkte til dit hotel og spare de penge, du ville bruge på en grupperejse i flere taxaer. Den omtrentlige samlede pris for denne service er ca. 45 euro, og det tager ca. 35 minutter at komme til dit hotel i Berlins centrum. Du vil have masser af plads til din bagage, men hvis du har flere kufferter eller andre voluminøse genstande med, er det bedst at give firmaet besked på forhånd, så de kan tage hensyn til dette.

Med denne mulighed behøver du ikke at bekymre dig om køreplaner for offentlig transport, du har let ved at have plads nok til din bagage og frem for alt med den hastighed og komfort, som en transport til døren til dit hotel giver dig.

Sådan fungerer det

Når du bekræfter din reservation, skal du oplyse dine flyoplysninger for din ankomst til Berlin, så selskabet kan organisere din afhentning. Chaufføren vil vente på dig i terminalen og sætte dig af ved døren til dit hotel.

Den private transportvogn tilbage til Tegel Lufthavn

Hvis du ønsker at benytte denne private transportservice med varevogn fra dit hotel til Tegel ved afslutningen af din rejse i den tyske hovedstad, kan du bestille den på samme måde: Du skal oplyse dine flyoplysninger, så de kan arrangere at hente dig fra dit hotel og køre dig til lufthavnen i god tid, så du kan ankomme sikkert frem.

3. Privat transport i bil fra Tegel til dit hotel

Dette er en dør-til-dør-service med alle de samme funktioner som den fælles transport, men med den forskel, at transporten foregår i en privat bil fra Tegel til dit hotel. Du vil også have al bagagerummet til rådighed til din bagage, prisen er 36 euro, og det vil tage ca. 35 minutter at komme til dit hotel i Berlins centrum.

Sådan fungerer det

Reservationsmetoden for begge muligheder er den samme: Du skal blot bestille online med dine flyoplysninger og hoteladresse, og en professionel chauffør vil vente på dig i Tegel Lufthavn i Berlin med et navneskilt, idet der tages hensyn til eventuelle forsinkelser af dit fly og den tid, det vil tage dig at komme til afgangsterminalen.

Sådan kommer du fra dit hotel i Berlin til Tegel Lufthavn med privat transport

Tjenesterne er de samme som på udrejsen: En privat bil til dig og dine ledsagere med en professionel chauffør henter dig på det hotel, du har valgt. Igen vil du have tilstrækkelig plads til din bagage, WIFI-forbindelse under rejsen og dør-til-dør-transport.

Når du booker online (du kan gøre det enten før din rejse for at sikre dig, at den er klar, eller under din rejse indtil dagen før dit flys afgang), skal du ud over adressen på dit hotel eller din bolig i Berlins centrum også oplyse dine flyoplysninger, så chaufføren kan hente dig i god tid, så du kan ankomme til lufthavnen til tiden (du vil blive informeret om afhentningstidspunktet via e-mail).

4. Andre muligheder fra Tegel til byens centrum

Bus

Selv om Tegel lufthavn modtager meget flytrafik, har den ingen metro- eller togforbindelse, så den måde at komme til centrum af Berlin fra Tegel med offentlig transport er med bus. Der er to forskellige buslinjer, som bringer dig direkte til centrum for ca. 3 euro; afhængigt af hvor din bolig ligger i Berlin (centrum er ret stort), vil den ene eller den anden være mere praktisk.

Hvis dit hotel eller din bolig ligger nær Alexanderplatz, er den buslinje, der passer dig bedst, JetExpressBus TXL. Hvis du skal bo tættere på Zoologischer Garten under din rejse til Berlin, er det bedst at vælge buslinjen JetExpressBus X9 for at komme fra Tegel lufthavn til dit hotel. De samme linjer er tilgængelige i omvendt retning for at vende tilbage til lufthavnen ved rejsens afslutning med de vigtigste afgange på Alexanderplatz og Zoologischer Garten.

Disse buslinjer er specielt designet til at transportere rejsende fra lufthavnen, så du vil have plads til din bagage, så længe du ikke medbringer mere end et eller to stykker bagage. Når du ankommer til Berlins lufthavn, er det let at finde bussens afgangsområde ved hjælp af skilte.

Endelig skal du vide, at buslinjerne 128 og 109 også har forbindelse til Tegel lufthavn, så du kan tjekke ruten, hvis du bor langt fra centrum af Berlin.

Taxa

Hvis du ikke har forudbestilt en transport til dit hotel, og du ankommer uden for busplanen, kan du altid tage en taxa til dit hotel. En taxatur til centrum af Berlin koster ca. 35 euro og tager dig i gennemsnit 20 minutter. Du finder taxikøen skiltet omkring ankomstterminalen.

Denne mulighed er praktisk, men ikke den billigste, så hvis du vil direkte til dit hotel, anbefaler jeg, at du overvejer at booke en privat shuttlebus på forhånd, hvis chauffør også venter på dig ved ankomsten uden at skulle stå i kø.

Anas rejsetip

Hvis du skal med bus fra Tegel lufthavn til dit hotel, skal du undersøge, hvilken af de to linjer der er bedst for dig, afhængigt af hvilket område af centrum, hvor du bor.

5. Fælles transport fra Schönefeld til Berlin

Inde i Schönefeld lufthavnsterminal| ©reisetopia
Inde i Schönefeld lufthavnsterminal| ©reisetopia

Schönefeld Lufthavn er den lufthavn, der ligger længst væk fra Berlins centrum, så transfererne har tendens til at være dyrere og længere. Du kan dog finde en billig delt transfer og få en privat chauffør til at hente dig i ankomstterminalen og køre dig til døren til dit hotel.

Der er masser af muligheder, men jeg anbefaler at leje en delt transfer i en delt varevogn med højst otte pladser for omkring 60 euro, hvilket er ganske godt, når man tænker på, at afstanden fra Schönefeld lufthavn til centrum er mere end 20 km.

Du deler varevognen med højst syv andre rejsende, du har plads nok til din bagage (husk at give os besked pr. e-mail, når du booker, hvis du har særlig eller ekstra bagage), WIFI-forbindelse undervejs, aircondition, WIFI, vand på flaske og en chauffør, der forstår dig på engelsk.

Sådan fungerer det

 • Du bestiller online ved at angive dit flynummer og din hoteladresse.
 • En professionel chauffør vil møde dig i lufthavnen med et navneskilt, idet der tages hensyn til eventuelle flyforsinkelser.
 • Han vil køre dig til dit hotel på ca. 35 minutter.

6. Andre transportmuligheder fra Schönefeld til byens centrum

Toget fra Schönefeld Lufthavn ankommer til Berlin Hovedbanegård.| ©Peter Toporowski
Toget fra Schönefeld Lufthavn ankommer til Berlin Hovedbanegård.| ©Peter Toporowski

Schönefeld Lufthavn er også forbundet med centrum af Berlin med offentlig transport. Du har to muligheder: toget og bussen; jeg vil forklare begge, men jeg vil advare dig om, at toget generelt set er mere bekvemt og hurtigere.

Airport Express-toget

Denne service har tre forskellige linjer (afhængigt af hvilket område af centrum du skal til, vil den ene eller den anden være mere bekvem): RE 7, RB 14 og RB 22. De to første har en frekvens på 30 minutter og den sidste på en time, og alle kører fra kl. 4.30 til 00.30 om morgenen.

Billetten koster ca. 3,40 euro, og turen tager mellem 20 og 40 minutter, afhængigt af hvilket stop i centrum du vælger. Nogle af de vigtigste stoppesteder er: Zoologischer Garten, Hauptbahnhof, Friedrichstrasse, Alexanderplatz, Berlin Ostbahnhof og Karlhorst.

S-Bahn-tog

Disse er en slags S-tog, og der er to linjer, der kører gennem lufthavnen, nemlig S9 og S45. Selv om S9 stopper i byens centrum, vil disse to linjer passe dig, hvis din bolig ligger længere væk, da de begge til samme pris har mange flere stop end Airport Express og tager betydeligt længere tid (ca. en time).

Bus

Bussen koster det samme som toget, ca. 3,40 euro, men den bringer dig ikke direkte til centrum. Du skal sandsynligvis skifte mellem flere linjer, og det vil tage dig mere end en time at komme til centrum af Berlin.

Linjerne er 163, 164 og 171, og natbusserne er N7 og N60. Sidstnævnte kan være en god mulighed, hvis du ankommer til Schönefeld Lufthavn uden for togtiderne og ikke ønsker at leje privat transport, men husk at tjekke ruten og forbindelserne til din bolig.

Taxa

Taxaer er naturligvis også tilgængelige i Schönefeld Lufthavn og er lette at få øje på ved ankomsten takket være skiltningen. Men hvis du vil bruge dem, skal du være forberedt med pengepungen, da den gennemsnitlige pris til centrum af Berlin er 50 euro. Det tager dig dog ca. 40 minutter at komme til dit hotel.

Taxaer kan være en god mulighed, hvis du ikke har bestilt en privat transfer på forhånd, eller hvis du har problemer med toget eller bussen, ellers anbefaler jeg, at du prøver at undgå dem.

Anas rejsetip

Hvis du ankommer til Schönefeld, skal du vælge Airport Express-toget eller en dør-til-dør-transfer; taxaer er meget dyre, og anden offentlig transport tager lang tid at komme til centrum.

7. Nogle interessante aktiviteter i Berlin

Detalje af Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke
Detalje af Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke

Når du har organiseret din ankomst til hotellet, er det tid til at begynde at planlægge din rejse. Hvis du ikke helt ved, hvad du vil lave, når du kommer dertil, anbefaler jeg, at du overvejer at tage på en guidet tur eller en udflugt for at opleve byen og dens omgivelser. Jeg har lavet et udvalg af de bedste her: Ture i Berlin.

At tage en tur rundt i byen med turistbus er heller ikke nogen dårlig mulighed, hvis du ikke har meget tid, eller hvis du foretrækker at vælge den mest komfortable løsning, når du skal fra et sted til et andet. Her er alt, hvad du behøver at vide om Hop-på Hop-af busrejser.

Bestil Berlin sightseeingbus

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor lang tid tager det at komme til Berlin fra lufthavnen?

  Det afhænger af, hvilken lufthavn du flyver til. Hvis du flyver til Tegel lufthavn, tager det ca. 14 minutter at komme til centrum med taxa eller transfer, og 20 minutter med bus. Hvis dit fly derimod lander i Schönefeld, tager det ca. 30 minutter i taxa og ca. 50 minutter i bus at komme til Berlin.

 • Hvilken lufthavn i Berlin skal jeg vælge?

  Kort sagt er Tegel lufthavn dyrere, men den ligger lidt tættere på byen, så hvis du vil få mest muligt ud af din tid i byen, bør du vælge denne lufthavn. Ellers skal du vælge den lufthavn, der tilbyder de bedste priser, da byen er ret tilgængelig fra begge lufthavne.

 • Hvor tidligt skal jeg være i Berlin lufthavn før mit fly?

  Tegel lufthavns officielle anbefaling er at ankomme to timer før afgang, hvilket også gælder, hvis du flyver fra Schönefeld. Men sandheden er, at sikkerhedskontrollen i begge lufthavne ikke tager alt for lang tid, så det burde også være tilstrækkeligt at være 90 minutter for tidligt.