Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

11 bedste ting at gøre i Berlin

Du vil blive betaget af Berlins historie, men også af dens livsstil og kontrasterne mellem dens kvarterer. Læg mærke til dens must-sees!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

11 bedste ting at gøre i Berlin

Brandenburger Tor | ©Hakon Sataoen

Berlin er en af de byer, der har fascineret mig mest på grund af de historier, som hvert hjørne fortæller. I modsætning til den respekt, som Holocaust-mindesmærket eller resterne af muren aftvinger, er Berlin også en moderne by fuld af liv. Her er min top 10 over must-sees i Berlin.

1. Tag på en guidet tur i Berlin

Berlinmuren, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings
Berlinmuren, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings

Jeg siger altid, at hvis man kun skal vælge én oplevelse i en by, man besøger for første gang, er en guidet tur den, der giver den rejsende mest. I en by, der har så meget at fortælle som Berlin, bliver denne anbefaling endnu mere relevant.

Fordi Berlin er så stor en by med så mange betydningsfulde seværdigheder, er de guidede ture i Berlin for det meste opdelt i zoner.

Du får at vide, hvad der er bedst at se og gøre i Berlins centrum, men du kommer også til at se det indre af Berlins kvarterer, nogle af dem så unikke som Berlins jødiske kvarter.

Book en guidet tur i Berlin

2. Tag på krydstogt på floden Spree

Bådkrydstogt i Berlin| ©Dennis Jarvis
Bådkrydstogt i Berlin| ©Dennis Jarvis

Berlin er en by, der konstant kræver din opmærksomhed og energi, og derfor vil der være tidspunkter, hvor du har brug for en pause og bare vil nyde byen og dens seværdigheder på en afslappet måde. Når det sker, anbefaler jeg, at man tager en eller to timers sejltur på Spree-floden og ser sig omkring i byen.

Book et dinner cruise i Berlin

3. Tag på en sightseeing-bustur i byen

Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski
Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski

Dette er et must, især hvis du kun er i den tyske hovedstad i et par dage. At tage et sightseeingbuskort er ikke kun en behagelig måde at få panoramaudsigt over Berlin, mens du slentrer rundt i byen, det er også en god måde at bevæge sig mellem de vigtigste seværdigheder på, hvilket sparer tid og lange gåture.

Men Berlin er også en fantastisk by at komme rundt i på cykel, som det er tilfældet i andre centraleuropæiske hovedstæder. Der er få sjovere måder at komme rundt i byen på end med disse anbefalede cykelture, så vov at opleve byen på din måde!

Book plads på en sightseeingbus i Berlin

4. Besøg museumsøen

Bode Museum| ©Reiseuhu
Bode Museum| ©Reiseuhu

Berlin har et af de vigtigste museumskomplekser i Europa, og det ligger på den såkaldte Museumsinsel. Med den ikoniske Berlin-katedral i spidsen er dette område hjemsted for fem store museer:

  • Pergamonmuseet: det mest besøgte takket være antikviteter som Pergamonfrisen eller markedsporten i Milet, selvom det i øjeblikket er lukket på grund af arbejde.
  • Det gamle nationalgalleri: med klassicistiske, romantiske, impressionistiske og modernistiske værker.
  • Det gamle museum: Preussens første museum.
  • Det Nye Museum: med en vigtig samling af egyptisk kunst.
  • Bode-museet: Byzantinsk kunst.

Hvis du vil besøge disse og andre museer på din rejse, anbefaler jeg, at du tager et kig på Berlin Welcome Card og Berlin Pass, som inkluderer gratis eller rabatteret adgang til disse museer.

Book din billet til Berlins museer

5. Fotografer udsigten over byen fra fjernsynstårnet

Udsigt over Berlin fra TV-tårnet| ©bvi4092
Udsigt over Berlin fra TV-tårnet| ©bvi4092

At besøge en by og ville se den fra luften er en klassiker for alle rejsende, og der er altid et særligt sted at gøre det fra, som normalt er et symbol på den pågældende by. I Berlins tilfælde er det tv-tårnet på Alexanderplatz.

Ud over at være den højeste bygning i Berlin med sine 368 meter er det også et vigtigt vartegn i den tyske hovedstad. Det blev bygget i årene under Den Tyske Demokratiske Republik som et symbol på kommunismen. Du kan besøge det hele dagen for ca. 18 euro.

Book billetter til Berlins tv-tårn

6. Besøg Charlottenburg Slot

Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev

Dette palads fra det 18. århundrede, der blev bygget som sommerresidens for den første dronninggemalinde af Preussen, Sophie Charlotte, er et af de største og vigtigste paladser i Tyskland. Det ligger lidt afsides fra centrum, men kan nemt nås med offentlig transport.

Det indre af paladset har bevaret det meste af sin oprindelige udsmykning og er åbent for offentligheden hver dag undtagen mandag. Ud over de forskellige oplevelser, man kan få på Charlottenburg Slot, er slottets virkelige juvel haven, som man kan spadsere gratis igennem.

Book en guidet tur på Charlottenburg Slot

7. Tag en spadseretur gennem markedet Mauerpark

Detalje af en bod på Mauerpark-markedet.| ©Roman Kraft
Detalje af en bod på Mauerpark-markedet.| ©Roman Kraft

Hvis du tilbringer en søndag i Berlin, så gem den til en tur til Mauerpark loppemarked og en af de koncerter, der helt sikkert finder sted der om aftenen. Dette sted er et eksempel på den alternative kultur, som bliver stadig vigtigere i Berlin.

Mauerpark-markedet sælger antikviteter, vintagetøj, kunstværker, hjemmelavet mad og kuriositeter af enhver art og ligger i et af de vigtigste grønne områder i byen sammen med Tiergarten. Atmosfæren på dette sted vil ikke efterlade dig ligeglad.

8. Klatre op i Reichstag-kuplen

Inde i Reichstag-kuplen| ©Sven Przepiorka
Inde i Reichstag-kuplen| ©Sven Przepiorka

Jeg har allerede nævnt, at det tyske parlament fortjener et særskilt besøg, og en af grundene til dette er dets glaskuppel. Du har sikkert set hundredvis af billeder af besøgende ved siden af denne arkitektoniske kuriositet, men fornemmelsen af at gå gennem dens labyrint af spejle kan ikke efterlignes af noget portræt.

Der er gratis adgang for offentligheden hele dagen, og herfra kan du se medlemmer af den tyske regering arbejde. Jeg anbefaler, at man undgår weekender og helligdage, da der ofte er ret mange mennesker. Tjek dette indlæg for at finde ud af, hvordan du booker billetter til Reichstag Berlin.

Book en rundvisning i Rigsdagen i Berlin

9. Nyd nattelivet i Kreuzberg-distriktet

Kreuzberg om natten| ©David Soto-Karlin
Kreuzberg om natten| ©David Soto-Karlin

Berlin handler ikke kun om museer og monumenter. Byen er også kendt for sit natteliv, og et af de områder, hvor det er mest nærværende, er Kreuzberg, også kendt som det tyrkiske kvarter på grund af de indvandrere, der bor i området. Selv om dette kvarter har meget at by de på på alle tider af døgnet.

Hvis du vil lære et af de mest alternative og autentiske områder i Berlin at kende, skal du sørge for at slentre gennem dette kvarter om aftenen. Om dagen finder du gode kebabboder, interessante butikker, og om fredagen er der et loppemarked, som er et besøg værd.

10. Prøv øl, currywurst og saltkringle

Øl og currywurst i Berlin| ©James Cridland
Øl og currywurst i Berlin| ©James Cridland

Det var uundgåeligt at nævne tysk øl som en af Berlins must-try's (nogle steder er det faktisk billigere end mineralvand). Prøv så mange varianter, som du kan, og lad dig anbefale. Hvis du elsker øl, anbefaler jeg også, at du overvejer en guidet tur til Berlins vigtigste ølbarer, inklusive en ølsmagning.

Book en øltur i Berlin

11. Andre must-do's i nærheden af Berlin

I nærheden af den tyske hovedstad er der nogle must-see stop, som du ikke må gå glip af på din rejse til Berlin, enten på grund af den unikke udsigt eller vigtigheden af den nyere historie, de repræsenterer:

Potsdam, residens for den preussiske kongefamilie

Denne lille borgerlige by, der ligger ca. 20 km fra Berlin, ererklæret verdensarv af UNESCO og er uden tvivl en af de bedst mulige udflugtsmål. Den har sin egen Brandenburger Tor, som er ældre end Berlins, og slottet Cecilienhof og spionbroen vil ikke efterlade dig ligeglad.

I dette indlæg vil jeg fortælle dig, hvordan du kommer fra Berlin til denne smukke by.

Koncentrationslejren Sachsenhausen, et nødvendigt besøg

Det er nødvendigt at kende historien for ikke at gentage den. Du kan ikke forlade Berlin uden at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen. Lær denne koncentrationslejr at kende, en model af Nazityskland, hvor du kan se vagttårnene, barakkerne og strafferummene.

Jeg anbefaler, at du først finder ud af, hvordan man kommer til Sachsenhausen fra Berlin.

Book en tur til Sachsenhausen

Tips til at rejse til Berlin

Berlin er en af de mest besøgte europæiske hovedstæder og har så mange muligheder for sightseeing, at jeg anbefaler, at du planlægger din rejse godt, så du ikke glemmer noget. Derfor giver jeg dig disse nødvendige tips til at rejse til Berlin.

Hvis du rejser med børn, er det også bedst ikke at overlade noget til improvisation, og det er tilrådeligt at få transporten mellem lufthavnen og Berlin arrangeret.

Hvad man kan lave i Berlin måned for måned

Hvis du stadig venter på dine rejsedatoer, må du ikke gå glip af disse guides til de bedste ting at lave i den tyske hovedstad:

De er også tilgængelige efter årstid:

Planlæg din rejse i forhold til dens varighed

Jeg anbefaler også, at du planlægger din rejse i forhold til det antal dage, du har tænkt dig at tilbringe i byen. Men bare rolig, jeg ved godt, at det ikke er nemt, og det er derfor, du har disse fantastiske guides, så du kun skal bekymre dig om at nyde Berlin: