Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at gøre i Berlin

Du vil blive betaget af Berlins historie, men også af Berlins livsstil og kontrasterne mellem bydelene.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Bedste ting at gøre i Berlin

Brandenburger Tor | ©Hakon Sataoen

Berlin er en af de byer, der har fascineret mig mest på grund af de historier, som hvert hjørne fortæller. I modsætning til den respekt, som Holocaust-mindesmærket eller murresterne aftvinger, er Berlin også en moderne by fuld af liv. Her er min top 10 over de 10 vigtigste seværdigheder i Berlin.

1. Få en guidet rundvisning i Berlin

Berlinmuren, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings
Berlinmuren, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings

Jeg anbefaler altid, at hvis man kun skal vælge én oplevelse i en by, som man besøger for første gang, er en guidet tur den, der giver den rejsende mest. I en by med så meget at fortælle som Berlin bliver denne anbefaling endnu mere relevant.

Fordi Berlin er så stor en by med så mange vigtige seværdigheder, er guidede ture i Berlin for det meste opdelt i zoner.

Du vil få kendskab til de bedste ting at se og gøre i Berlins centrum, men du vil også få kendskab til Berlins kvarterer, hvoraf nogle er lige så unikke som Berlins jødiske kvarter.

2. Besøg Charlottenburg Slot

Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev

Dette palads fra det 18. århundrede, der blev bygget som sommerresidens for Preussens første dronning Sophie Charlotte, er et af de største og vigtigste paladser i Tyskland. Det ligger lidt uden for centrum, men kan nemt nås med offentlig transport.

Paladsets indre har bevaret det meste af sin oprindelige udsmykning og er åbent for offentligheden alle dage undtagen mandage. Ud over de forskellige oplevelser, du kan få på Charlottenburg Slot, er slottets virkelige juvel dets haver, som du frit kan gå rundt i.

3. Tag en sejltur på floden Spree

Bådsejlads i Berlin| ©Dennis Jarvis
Bådsejlads i Berlin| ©Dennis Jarvis

Berlin er en by, der konstant kræver din opmærksomhed og energi, og derfor vil der være tidspunkter, hvor du har brug for en pause og blot ønsker at nyde byen og dens seværdigheder på en afslappet måde. Når det sker, anbefaler jeg, at du tager en eller to timers sejltur på Spree-floden og tager en tur rundt i byen.

4. Rundtur i byen med sightseeingbus

Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski
Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski

Dette er et must, især hvis du kun er i den tyske hovedstad i et par dage. At tage et sightseeingbuskort er ikke kun en praktisk måde at få panoramaudsigt over Berlin på, mens du slentrer rundt i byen, det er også en god måde at bevæge sig mellem de vigtigste seværdigheder på, mens du sparer tid og lange gåture.

Men Berlin er også en ideel by til cykling, ligesom det er tilfældet i andre centraleuropæiske hovedstæder. Der er få sjovere måder at komme rundt i byen på end med disse anbefalede cykelture. Vov at opleve byen på din måde!

5. Besøg museumsøen

Bode-museet| ©Reiseuhu
Bode-museet| ©Reiseuhu

Berlin har et af de vigtigste museumskomplekser i Europa og ligger på den såkaldte museumsø. Dette område, som har den ikoniske domkirke i Berlin som overskuespiller, er hjemsted for fem store museer:

  • Pergamonmuseet: det mest besøgte museum takket være oldtidsfund som Pergamonfrisen eller markedsporten fra Milet.
  • Det gamle nationalgalleri: med klassicistiske, romantiske, impressionistiske og modernistiske værker.
  • Det gamle museum: Preussens første museum.
  • The New Museum: med en vigtig samling af egyptisk kunst.
  • Bode Museum: Byzantinske kunst.

Hvis du ønsker at besøge disse og andre museer på din rejse, anbefaler jeg at tage et kig på Berlin Welcome Card og Berlin Pass, som omfatter gratis eller nedsat adgang til disse museer.

6. Slentre gennem Mauerpark-markedet

Nærbillede af en bod på markedet i Mauerpark| ©Roman Kraft
Nærbillede af en bod på markedet i Mauerpark| ©Roman Kraft

Hvis du tilbringer en søndag i Berlin, så gem den til en tur på loppemarkedet Mauerpark og en af de koncerter, der helt sikkert vil blive afholdt der om aftenen. Dette sted er et eksempel på den alternative kultur, som bliver mere og mere vigtig i Berlin.

Mauerpark-markedet sælger antikviteter, vintage tøj, kunstgenstande, hjemmelavet mad og kuriositeter af enhver art og ligger i et af byens vigtigste grønne områder sammen med Tiergarten. Atmosfæren på dette sted vil ikke efterlade dig ligegyldig.

7. Bestig kuplen på rigsdagen

Det indre af rigsdagskuplen| ©Sven Przepiorka
Det indre af rigsdagskuplen| ©Sven Przepiorka

Jeg fortalte Dem, at det tyske parlament fortjente et særskilt besøg, og en af grundene til dette er dets glaskuppel. Du har sikkert set hundredvis af billeder af besøgende ved siden af denne arkitektoniske kuriositet, men følelsen af at gå gennem labyrinten af spejle kan ikke efterlignes af noget portræt.

Det er åbent for offentligheden hele dagen gratis, og herfra kan du se medlemmer af den tyske regering på arbejde. Jeg anbefaler, at man undgår weekender og helligdage, da der ofte er ret mange mennesker på stedet. Jeg efterlader dig dette indlæg for at høre, hvordan du bestiller billetter til Reichstag Berlin.

8. Fotograferer udsigten over byen fra tv-tårnet

Udsigt over Berlin fra tv-tårnet| ©bvi4092
Udsigt over Berlin fra tv-tårnet| ©bvi4092

At besøge en by og ønske at se den fra luften er en klassiker for alle rejsende, og der er altid et særligt sted, hvorfra man kan gøre det, som normalt er et symbol på den pågældende by. I Berlin er det tv-tårnet på Alexanderplatz dette sted.

Ud over at være Berlins højeste bygning på 368 meter er det også et vigtigt vartegn i den tyske hovedstad. Den blev bygget i DDR's år som et symbol på kommunismen. Du kan besøge den hele dagen for ca. 18 euro.

9. Nyd nattelivet i Kreuzberg-kvarteret

Kreuzberg om natten| ©David Soto-Karlin
Kreuzberg om natten| ©David Soto-Karlin

Berlin er ikke kun et sted med museer og monumenter. Byen er også kendt for sit natteliv, og et af de områder, hvor dette er mest udbredt, er Kreuzberg-kvarteret, også kendt som det tyrkiske kvarter på grund af de indvandrere, der bor i området. Selv om kvarteret har meget at byde på på alle tidspunkter af dagen.

Hvis du vil lære et af de mest alternative og autentiske områder i Berlin at kende, skal du gå en tur gennem dette kvarter efter mørkets frembrud. I løbet af dagen finder du fremragende kebabboder, interessante butikker og om fredagen er der et gademarked, som er et besøg værd.

10. Prøv øl, currywurst og kringler

Øl og currywurst i Berlin| ©James Cridland
Øl og currywurst i Berlin| ©James Cridland

Det var uundgåeligt, at tysk øl skulle nævnes som et af Berlins must-tries (nogle steder er det endda billigere end mineralvand). Prøv så mange sorter som muligt, og lad dig anbefale. Hvis du er ølelsker, anbefaler jeg også, at du overvejer at tage på en guidet ølsmagningstur til Berlins vigtigste barer.

11. Andre seværdigheder, der skal ses i nærheden af Berlin

Der er nogle obligatoriske stop i nærheden af den tyske hovedstad, som du ikke må gå glip af på din tur til Berlin, enten på grund af deres unikke udsigt eller på grund af den nyere historie, som de repræsenterer:

Potsdam, residens for den preussiske kongefamilie

Denne lille borgerlige by, der ererklæret UNESCO's verdensarvsliste og ligger ca. 20 km fra Berlin, er uden tvivl en af de bedste udflugtsmuligheder. Byen har sin egen Brandenburger Tor, der er ældre end Berlinporten, og slottet Cecilienhof og Spionbroen vil ikke efterlade dig ligeglad.

I dette indlæg får du at vide, hvordan du kommer fra Berlin til denne smukke by.

Koncentrationslejren Sachsenhausen, et must-besøg

Det er nødvendigt at kende historien for ikke at gentage den. Du kan ikke forlade Berlin uden at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen. Lær denne koncentrationslejr at kende, som er en model af Nazi-Tyskland, hvor du kan se vagttårnene, barakkerne og straffestuerne.

Jeg anbefaler, at du først finder ud af, hvordan du kommer til Sachsenhausen fra Berlin.

Tips til rejser til Berlin

Da det er en af de mest besøgte europæiske hovedstæder og med så mange muligheder for sightseeing, anbefaler jeg, at du planlægger din rejse godt, så du ikke udelader noget. Derfor vil jeg give dig disse nødvendige tips til at rejse til Berlin.

Hvis du rejser med børn, er det også bedst ikke at overlade noget til improvisation, og det er en god idé at sørge for, at du har styr på alle transfers mellem lufthavnen og Berlin.

Hvad man kan lave i Berlin måned for måned

Hvis du stadig venter på at beslutte, hvornår du skal rejse, må du ikke gå glip af disse guider til de bedste ting at lave i den tyske hovedstad:

De er også tilgængelige efter årstid:

Planlæg din rejse i forhold til dens varighed

Jeg anbefaler også, at du udarbejder en rejseplan, der er tilpasset det antal dage, du skal være i byen. Men bare rolig, jeg ved godt, at det ikke er let, og det er derfor, du har disse fantastiske guides, så du kun skal bekymre dig om at nyde Berlin: