Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Berlin Pass

Hvis du vil nyde godt af alt, hvad Berlin har at byde på til en god pris, kan du læse videre om Berlin Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Berlin Pass

Berlins skyline | ©Fabian Schneidereit

Når du tager på sightseeing i Berlin, vil du ideelt set gerne have al den tid og alle de penge i verden, du kan bruge til at nyde alt det, byen har at byde på, men da dette ikke altid er tilfældet, er der en måde at spare tid og penge på: Berlin Pass.

1. Hvad er Berlin-passet?

Bode-museet| ©Reiseuhu
Bode-museet| ©Reiseuhu

Berlin Pass er et sightseeingpas, der er designet til at give besøgende i Berlin mulighed for at se de vigtigste seværdigheder med en række fordele og spare penge og tid. Ved at betale et fast beløb vil du kunne:

 • Gratis adgang til over 50 museer og monumenter i Berlin uden at skulle stå i kø
 • rabatter på udvalgte restauranter og butikker
 • Tag på en sejltur på floden, der løber gennem byen
 • Nyd en sightseeing-tur med bus
 • Få en byguide i farver som hjælp til at planlægge din rejse
 • Du kan benytte byens offentlige transport gratis, hvis du vælger denne mulighed

Dagskort

Afhængigt af dine rejseplaner kan du vælge mellem et to-dages Berlin Pass og et tredages Berlin Pass, og for en lille smule ekstra kan du tilføje gratis brug af byens offentlige transportmidler, der dækker zone A, B og C, til begge passene.

2. Sådan fungerer Berlin Pass

Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy
Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy

Bykortet fungerer på en enkel måde: Du aktiverer det , når du bruger det første gang, og derefter har du en vis periode til at nyde godt af dets fordele ved at vise det ved indgangen til museer og monumenter. Når du ankommer til det pågældende turiststed, skal du være opmærksom ved hovedindgangen, for der er normalt en særlig indgang for dem, der har dette kort, så de kan komme ind uden at skulle stå i kø.

Du kan købe Berlin Pass i Berlin, men du kan også nemt købe det online og vælge mellem at hente det i Berlin på et autoriseret sted eller få det leveret til din privatadresse. Når du køber det, har du to år til at aktivere det, så du behøver ikke at bekymre dig om, at dine rejseplaner bliver ændret eller aflyst. Ved at købe Berlin Pass online kan du løse eventuelle spørgsmål via e-mail, når du foretager din booking.

Priser pr. brugstid

 • 2 dage: 99 euro
 • 3 dage: 119 euro
 • 2 dage + transport: 115 euro
 • 3 dage + transport: 145 euro

Særlige priser

Børn under seks år behøver ikke et Berlin Pass for at benytte offentlig transport og for at få gratis adgang til de fleste af byens museer og monumenter, hvis de ledsages af en voksen. Der findes et særligt pas for børn i alderen 6-14 år, som omfatter det samme som voksenpasset, men til en lavere pris.

Anas rejsetips

Beregn afstanden fra din bolig til de seværdigheder, du planlægger at besøge, for at se, om du skal tilføje transportmuligheden til dit Berlin Pass.

3. Hvilke attraktioner og oplevelser er inkluderet i Berlin Pass

Checkpoint Charlie, Wall Museum| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, Wall Museum| ©Michael Fousert

Du ved allerede, hvad Berlin Pass er, hvordan det fungerer, hvordan du køber det, og hvilke fordele det har. Nu vil jeg fortælle dig om den mest interessante del: hvilken gratis adgang til museer og monumenter den omfatter, og hvilke oplevelser du kan gøre i den tid, du har den aktiv, også gratis.

Wall Museum

Det ligger ved Checkpoint Charlie, den mest berømte af Berlinmurens grænseovergange, og er dedikeret til historien om den mur, der delte Berlin i to og til årene med den kolde krig. En ideel mulighed for at få et dybdegående indblik i, hvordan denne historiske periode har påvirket indbyggerne i den tyske hovedstad, og hvordan den har påvirket, hvad byen er i dag.

Pergamon-museet

Den mest besøgte af de berømte museumsøer, et af de vigtigste museumskomplekser i Europa. Den rummer islamisk og mellemøstlig kunst, herunder Pergamonfrisen og markedsporten fra Milet.

Bestigning af domkirken i Berlin

Et af de bedste steder at betragte udsigten over byen, mens man besøger en af byens mest genkendelige bygninger.

Det gamle nationalgalleri

Teknikker som klassicisme, romantik, impressionisme og modernisme er blandet i dette berømte galleri.

Bode-museet

Det ligger også på Museumsøen og rummer byzantinsk kunst og er en favorit blandt skattejægere.

Madame Tussauds-museet

Det er et af de bedste voksmuseer i Europa, og kvaliteten og mængden af figurer gør det et besøg værd. Det kan også være en sjov familieudflugt.

Bustur med gratis stop på sightseeingbus

Dette er en af de største fordele ved Berlin Pass. På en dag efter eget valg kan du tage på en sightseeingbustur i Berlin med panoramaudsigt og kommentarer om bord på bussen. Denne tur omfatter også gratis stop, dvs. at du kan hoppe på og af bussen ved så mange stoppesteder, som du vil, og bruge den som transportmiddel for at gøre din sightseeing i byen lettere.

Krydstogt på floden i byen

Hvis du rejser til Berlin om sommeren (om vinteren er det ikke muligt på grund af de lave temperaturer), har du også adgang til en times sejlads på floden Spree. Jeg anbefaler, at du benytter dig af denne mulighed; du har forskellige tidsplaner, og det er en ideel mulighed for at nyde byens seværdigheder uden at skynde dig eller stresse.

Cykeltur gennem Berlin

Under dit besøg i Berlin, især i godt vejr, vil du se hundredvis af forbipasserende på cykler. Det er et meget populært transportmiddel i byen, og det er også en original og komfortabel måde at tage på en guidet tur til byens vigtigste seværdigheder på.

Det jødiske museum

Du kan genkende den på det arkitektoniske kompleks på overfladen, og den er et must på ethvert besøg i Berlin. Afsæt mindst to timer til at se den, da den indeholder et væld af vidnesbyrd og kontekstuelle elementer, der vil hjælpe dig med at fordybe dig i en mørk periode af Tysklands historie.

Stasi-museum

Dedikeret til tysk spionage og de forskellige historiske øjeblikke, hvor den spillede en afgørende rolle for krigens udvikling og landets fremtid.

Museum for fotografi

Dette museum analyserer forskellige temaer gennem fotografier af både de mest kendte personligheder inden for genren og nutidige fotografer.

Tysk historisk museum

Mere end 8.000 genstande af forskellig art fortæller om de forskellige perioder af Tysklands historie i dette interessante museum. Et must for historieinteresserede.

Legoland

Et paradis for børn og et sjovt og interessant besøg for voksne. I Lego-komplekset kan du koble af fra byens stress i et par timer.

Vandreture i byen

Det er et must, når man besøger en by. At få en ekspertguide med på en vandretur betyder ikke kun, at du opdager interessante hjørner af byen, som du ellers ikke ville besøge, men også at du lærer om vigtige kuriositeter og historiske fakta, som vil hjælpe dig med at sætte endnu mere pris på alt det, du ser på din tur.

Anas rejsetips

Der er mange museer i Berlin, der er lukket om mandagen, så vær opmærksom på dette, inden du aktiverer dit Berlin Pass.

4. Er det værd at købe Berlin Pass?

Domkirken i Berlin| ©Wendelin Jacober
Domkirken i Berlin| ©Wendelin Jacober

Før du beslutter dig for at købe dette eller et andet turistkort, vil mit råd altid være det samme: planlæg din rejse og regn det hele ud. Et bykort er en glimrende måde at spare penge og tid på, men du skal planlægge i forvejen for at få mest muligt ud af det.

Ja, når

 • Du planlægger at besøge byen i et rask tempo i den periode, hvor Berlinpasset er aktivt, og du vil se to eller tre museer og monumenter om dagen.
 • Du vil regelmæssigt benytte byens offentlige transportmidler, enten fordi dit hotel ligger langt fra centrum, eller fordi du ikke har planer om at gå til fods.
 • Du besøger byen i højsæsonen i en weekend og ønsker at spare ventetid.
 • Du er interesseret i oplevelser som f.eks. et krydstogt eller en sightseeingtur i bus.

Nej, når

 • De museer, du ønsker at besøge, er lukket på en af de dage, hvor dit kort er aktivt.
 • Du kan få adgang til museer eller monumenter med enhver form for særlig rabat (gruppe, alder, erhverv osv.).
 • Du ønsker kun at besøge to eller tre museer under dit besøg, og de individuelle billetpriser dækker ikke prisen for kortet.

Uanset hvad du vælger, skal du huske, at Berlin ikke kun er en by med museer og monumenter; der er også kvarterer og grønne områder, som du kan udforske til fods, samt seværdigheder, der ikke kræver entrébillet. Book mindst en af dagene på din rejse, så du kan gå rundt i Berlin i ro og mag, uden at du behøver at skynde dig eller følge en tidsplan.

5. Forskellen mellem Berlin Pass og Berlin Welcome Card

Krydstogt på floden Spree| ©Dennis Jarvis
Krydstogt på floden Spree| ©Dennis Jarvis

Hvis du har regnet og planlagt og er kommet frem til den konklusion, at Berlin Pass ikke er noget for dig, kan du også tjekke betingelserne for Berlin Welcome-kortet, før du helt udelukker at købe et turistpas. Dette er en anden mulighed, som du også kan spare penge med under dit besøg i den tyske hovedstad, og jeg har skrevet alt, hvad du har brug for at vide om kortet her: Berlin WelcomeCard.

Den største forskel mellem Berlin Welcome Card og Berlin Pass er, at Berlin Welcome Card er mere fokuseret på gratis offentlig transport (det er indbygget i alle dets modaliteter) end på billetter til museer og monumenter; i standardversionen kan du få rabat på de vigtigste seværdigheder i byen, men ikke gratis. Mens Berlin Pass er gyldigt i to eller tre dage, kan Berlin Welcome Pass også bruges i 4, 5 eller 6 dage.

6. Hvis du er interesseret i at købe Berlin Pass, vil du måske også være interesseret i

Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev

Der er et besøg, som ikke er inkluderet i Berlinpasset, men som er værd at tage med på din tur til den tyske hovedstad, hvis du har tid til det: en rundvisning på Charlottenburg Slot.

Dette palads fra det 18. århundrede er det vigtigste palads i den tyske hovedstad, og ud over at man kan nyde den overdådige indretning har det også en imponerende have, som er gratis tilgængelig for offentligheden. Besøget er en ideel måde at komme væk fra stresset i Berlins centrum på, er let tilgængeligt med offentlig transport og tager ikke mere end en formiddag.

Derudover tilbyder Charlottenburg Slot også førsteklasses oplevelser som f.eks. en klassisk koncert med Berlins orkester eller en elegant tre-retters middag i Orangeriet. Hvis du er interesseret i at lære mere om denne oplevelse, kan du besøge denne artikel på Schloss Charlottenburg.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er Berlin Pass det værd?

  Ja, så længe du planlægger at besøge flere attraktioner i byen. Lav en liste over priserne på disse attraktioner hver for sig, og se, hvor meget du kan spare med Berlin Pass.

 • Hvad er inkluderet i Berlin Pass?

  Det omfatter gratis adgang til over 50 museer og monumenter uden kø, rabatter i butikker og restauranter, en billet til flodkrydstogt og sightseeingbus, en byguide og adgang til offentlig transport.

 • Hvad er højdepunkterne i Berlin Pass?

  Berlin-katedralen, Wall Museum, det gamle nationalgalleri og det jødiske museum blandt mange andre.

 • Hvor meget koster Berlin Pass?

  Det afhænger af, hvor mange dage du lejer den, og om du vil have adgang til offentlig transport inkluderet. Generelt kan du få den fra ca. 93 euro.