Berlin Pass

Hvis du vil nyde godt af alt det, Berlin har at byde på, til en god pris, så læs videre om Berlin Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Berlin Pass

Berlins skyline | ©Fabian Schneidereit

Når man er på sightseeing i Berlin, vil man helst have alverdens tid og penge til at nyde, hvad byen har at byde på, men da det ikke altid er tilfældet, er der en måde at spare tid og penge på: Berlin Pass.

1. Hvad er Berlin Pass?

Bode Museum| ©Reiseuhu
Bode Museum| ©Reiseuhu

Berlin Pass er et sightseeingpas, der er designet til at give besøgende i Berlin mulighed for at se de vigtigste seværdigheder med en række fordele og spare penge og tid. Ved at betale et fast beløb vil du kunne:

 • Gratis adgang til over 50 museer og monumenter i Berlin uden at skulle stå i kø.
 • rabat i udvalgte restauranter og butikker
 • Tage på krydstogt på floden, der løber gennem byen
 • Nyd en sightseeing-bustur
 • Få en farveguide, der hjælper dig med at planlægge din tur
 • Brug byens offentlige transport gratis, hvis denne mulighed er valgt

Dagspas

Afhængigt af dine rejseplaner kan du vælge mellem et to-dages Berlin Pass og et tre-dages Berlin Pass, og for et lille ekstra gebyr kan du tilføje gratis brug af byens offentlige transport i zone A, B og C til begge.

2. Sådan fungerer Berlin Pass

Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy
Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy

Et turistpas fungerer på en enkel måde: Du aktiverer det første gang, du bruger det, og derefter har du en vis tid til at nyde godt af fordelene ved at vise det ved indgangen til museer og monumenter. Når du ankommer til det pågældende turiststed, skal du være opmærksom ved hovedindgangen, fordi der normalt er en særlig indgang for dem, der har dette kort, så de kan komme igennem uden at vente i kø.

Du kan købe Berlin Pass i Berlin, men du kan også nemt købe det online og vælge mellem at afhente det i Berlin på et autoriseret sted eller få det leveret til din hjemmeadresse. Når du har købt det, har du en toårig periode til at aktivere det, så du behøver ikke bekymre dig om, at dine rejseplaner bliver ændret eller aflyst. Ved at købe Berlin Pass online kan du få svar på eventuelle spørgsmål via e-mail, når du foretager din booking.

Priser pr. brugstidspunkt

 • 2 dage: 99 euro
 • 3 dage: 119 euro
 • 2 dage + transport: 115 euro
 • 3 dage + transport: 145 euro

Særlige priser

Børn under seks år behøver ikke et Berlin Pass for at bruge offentlig transport og komme gratis ind på de fleste af byens museer og monumenter, når de er ledsaget af en voksen. Der findes et særligt pas for børn i alderen 6-14 år, som inkluderer det samme som voksenpasset, men til en reduceret pris.

Ana's Traveller Tip

Beregn afstanden fra din bolig til de seværdigheder, du planlægger at besøge, for at se, om du skal tilføje transportmuligheden til dit Berlin Pass.

3. Hvilke attraktioner og oplevelser er inkluderet i Berlin Pass?

Checkpoint Charlie, Murmuseet| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, Murmuseet| ©Michael Fousert

Du ved allerede, hvad Berlin Pass er, hvordan det fungerer, hvordan man køber det, og hvad fordelene er. Nu vil jeg fortælle dig om den mest interessante del: hvilken gratis adgang til museer og monumenter det inkluderer, og hvilke oplevelser du kan gøre i den tid, du har det aktivt, også gratis.

Museet ved Muren

Dette museum ligger ved Checkpoint Charlie, den mest berømte af Berlinmurens grænseovergange, og er dedikeret til historien om den mur, der delte Berlin i to, og årene under den kolde krig. En ideel mulighed for et dybdegående kig på, hvordan denne historiske periode påvirkede indbyggerne i den tyske hovedstad, og hvordan den har påvirket, hvad byen er i dag.

Pergamon-museet

Det mest besøgte museum på den berømte museumsø, et af de vigtigste museumskomplekser i Europa. Det huser islamisk og nærorientalsk kunst, herunder Pergamonfrisen og Markedsporten i Milet. Selv om museet i øjeblikket er lukket på grund af byggearbejde, må man vente flere år, før det åbner igen.

Bestigning af katedralen i Berlin

Et af de bedste steder at betragte udsigten over byen, mens man besøger en af dens mest genkendelige bygninger.

Det gamle nationalgalleri

Teknikker som klassicisme, romantik, impressionisme og modernisme blander sig i dette berømte galleri.

Bode Museum

Dette museum ligger også på Museumsøen og huser byzantinsk kunst og er en favorit blandt skattejægere.

Madame Tussauds Museum

Dette er et af de bedste voksmuseer i Europa, og kvaliteten og mængden af figurer gør det et besøg værd. Det kan også være en sjov plan for hele familien.

Sightseeing-bustur med gratis stop

Dette er en af de største fordele ved Berlin Pass. På en dag efter eget valg kan du tage en sightseeing-bustur i Berlin med panoramaudsigt og kommentarer om bord. Denne tur inkluderer også gratis stop, dvs. du kan hoppe på og af bussen ved lige så mange stop, du vil, og bruge den som et transportmiddel, der gør din sightseeing i byen lettere.

Flodkrydstogt i byen

Hvis du rejser til Berlin om sommeren (om vinteren tillader de kolde temperaturer det ikke), har du også adgang til en times krydstogt på floden Spree. Jeg anbefaler, at du udnytter denne mulighed; du har forskellige tidsplaner, og det er en ideel mulighed for at nyde byens seværdigheder uden at skynde dig eller stresse.

Cykeltur i Berlin

Under dit besøg i Berlin, især i godt vejr, vil du se hundredvis af forbipasserende cykle rundt i byen. Det er en meget populær transportform i byen, og det er også en original og behagelig måde at tage på en guidet tur til byens vigtigste seværdigheder.

Jødisk museum

Du genkender det på det arkitektoniske kompleks på overfladen, og det er et must på ethvert besøg i Berlin. Sæt mindst to timer af til at se det, da det indeholder et væld af vidnesbyrd og kontekstuelle elementer, der vil hjælpe dig med at fordybe dig i en mørk periode af tysk historie.

Stasi-museet

Dedikeret til tysk spionage og de forskellige historiske øjeblikke, hvor det spillede en grundlæggende rolle i krigens udvikling og landets fremtid.

Museum for fotografi

Dette museum analyserer forskellige temaer gennem fotografi, både af de mest berømte personligheder inden for genren og af nutidige fotografer.

Tysk Historisk Museum

Mere end 8.000 genstande af forskellig art fortæller om de forskellige perioder i Tysklands historie på dette interessante museum. Et must for historieinteresserede.

Legoland

Et paradis for de små og et sjovt og nysgerrigt besøg for de voksne. I Lego-komplekset kan du koble af fra byens stress i et par timer.

Vandreture i byen

Det er et must, når man besøger en by. At have en ekspertguide med på en byvandring betyder ikke kun, at du opdager interessante hjørner af byen, som du ellers ikke ville besøge, men også at du lærer vigtige fakta og historiske fakta, som vil hjælpe dig med at sætte endnu mere pris på alt det, du ser under din rejse.

Ana's Traveller Tip

Der er mange museer i Berlin, der er lukket om mandagen; husk dette, før du aktiverer dit Berlin Pass.

4. Skal jeg købe et Berlin Pass?

Berlins domkirke| ©Wendelin Jacober
Berlins domkirke| ©Wendelin Jacober

Før du beslutter dig for at købe dette eller et andet turistkort, vil mit råd altid være det samme: Planlæg din rejse og regn på det. Et Berlin Pass er en fantastisk måde at spare penge og tid på, men du skal planlægge i god tid for at få mest muligt ud af det.

Ja, når

 • Din idé er at besøge byen i et intensivt tempo i den periode, hvor Berlin Passet er aktivt, og se to eller tre museer og monumenter om dagen.
 • Du vil bruge byens offentlige transport regelmæssigt, enten fordi dit hotel ligger langt fra byens centrum, eller fordi du ikke har planer om at gå.
 • Du besøger byen i højsæsonen i en weekend og ønsker at spare ventetid.
 • Du er interesseret i oplevelser som et krydstogt eller en sightseeing-bustur.

Nej, når

 • De museer, du ønsker at besøge, er lukket på en af de dage, hvor dit kort er aktivt.
 • Du kan få adgang til museerne eller monumenterne med enhver form for særlig rabat (gruppe, alder, erhverv osv.).
 • Du kun ønsker at besøge to eller tre museer under dit besøg, og de individuelle billetomkostninger ikke dækker omkostningerne ved kortet.

Uanset hvad du vælger, så husk, at Berlin ikke kun handler om museer og monumenter; der er kvarterer og grønne områder, man kan gå rundt i, samt seværdigheder, der ikke kræver entré. Book mindst én af dagene på din rejse, så du kan gå rundt i Berlin i ro og mag uden at skulle skynde dig eller følge en tidsplan.

5. Forskellen mellem Berlin Pass og Berlin Welcome Card

Krydstogt på Spree-floden| ©Dennis Jarvis
Krydstogt på Spree-floden| ©Dennis Jarvis

Hvis du har regnet og planlagt og er kommet til den konklusion, at Berlin Pass ikke er noget for dig, kan du også tjekke betingelserne for Berlin Welcome Card, før du beslutter dig for ikke at købe et turistpas. Det er en anden mulighed, hvor du også kan spare penge under dit besøg i den tyske hovedstad, og jeg har skrevet alt, hvad du behøver at vide om kortet her: Berlin WelcomeCard.

Den største forskel mellem Berlin Welcome-kortet og Berlin Pass er, at Berlin Welcome-kortet er mere fokuseret på gratis offentlig transport (det er indarbejdet i alle dets modaliteter) end på indgangsbilletter til museer og monumenter; i sin standardversion vil du kunne få adgang med rabatter til de vigtigste seværdigheder i byen, men ikke gratis. På den anden side, mens Berlin Pass er gyldigt i to eller tre dage, kan Berlin Welcome Pass også bruges i 4, 5 eller 6 dage.

I øjeblikket er ingen af disse turistpas til Berlin tilgængelige på Hellotickets hjemmeside, men du kan tage et kig på resten af de aktiviteter, der kan interessere dig på din rejse til den tyske hovedstad. Som et forslag må du ikke gå glip af nogle af byens bedste museer eller bestige det berømte Berlin TV Tower.

Book billetter til Berlins tv-tårn

6. Hvis du er interesseret i at købe et Berlin Pass, vil du også være interesseret i

Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev

Der er et besøg, som ikke er inkluderet i Berlin Pass, og som, hvis du har tid, er værd at gøre på din rejse til den tyske hovedstad: rundvisningen på Charlottenburg Slot.

Dette palads fra det 18. århundrede er det vigtigste palads i den tyske hovedstad, og ud over at man kan nyde den overdådige indretning, har det imponerende haver, som er åbne for offentligheden gratis. Besøget er ideelt til at komme væk fra stressen i Berlins centrum, er let tilgængeligt med offentlig transport og tager ikke mere end en formiddag.

Derudover tilbyder Charlottenburg Slot også premium-oplevelser som en klassisk musikkoncert med Berlin Resident Orchestra eller en elegant treretters middag i Orangeriet. Hvis du er interesseret i at finde ud af mere om denne oplevelse, kan du besøge denne artikel på Schloss Charlottenburg.

Book en guidet tur i Berlin

Ofte stillede spørgsmål

 • Er Berlin Pass det værd?

  Ja, så længe du planlægger at besøge flere attraktioner i byen. Lav en liste over priserne på disse attraktioner hver for sig, og se, hvor meget du kan spare med Berlin Pass.

 • Hvad er inkluderet i Berlin Pass?

  Det inkluderer gratis adgang til over 50 museer og monumenter uden kø, rabatter i butikker og restauranter, en flodkrydstogt- og sightseeingbusbillet, en byguide og adgang til offentlig transport.

 • Hvad er højdepunkterne i Berlinpasset?

  Berlins domkirke, murmuseet, det gamle nationalgalleri og det jødiske museum, blandt mange andre.

 • Hvor meget koster Berlin Pass?

  Det afhænger af, hvor mange dage du lejer den, og om du vil have adgang til offentlig transport inkluderet. Generelt kan du få den fra omkring 93 euro.