Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Berlin Pass

Hvis du vil nyde godt af alt, hvad Berlin har at byde på til en god pris, kan du læse videre om Berlin Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Berlin Pass

Berlins skyline | ©Fabian Schneidereit

Når du tager på sightseeing i Berlin, vil du ideelt set gerne have al den tid og alle de penge i verden, du kan bruge til at nyde alt det, byen har at byde på, men da dette ikke altid er tilfældet, er der en måde at spare tid og penge på: Berlin Pass.

1. Hvad er Berlin Pass?

Bode Museum| ©Reiseuhu
Bode Museum| ©Reiseuhu

Berlin Pass er et sightseeingpas, der er designet til at give besøgende i Berlin mulighed for at se de vigtigste seværdigheder med en række fordele og spare penge og tid. Ved at betale et fast beløb får du mulighed for at:

 • Gratis adgang til over 50 museer og monumenter i Berlin uden at skulle stå i kø.
 • rabatter i udvalgte restauranter og butikker
 • Tage en sejltur på floden, der løber gennem byen
 • Nyd en sightseeingbustur
 • Få en byguide i farver til at hjælpe dig med at planlægge din tur
 • Brug byens offentlige transport gratis, hvis denne mulighed er valgt

Dagskort

Afhængigt af dine rejseplaner kan du vælge mellem to-dages Berlin Pass og tre-dages Berlin Pass, og mod et mindre tillæg kan du tilføje gratis brug af byens offentlige transportmidler, der dækker zone A, B og C, til begge passene.

2. Sådan fungerer Berlin Pass

Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy
Det gamle nationalgalleri| ©Antonio Campoy

Den måde, som alle bypas fungerer på, er enkel: Du aktiverer det ved den første brug, og fra da af har du en vis tid til at nyde godt af dets fordele ved at vise det ved indgangen til museer og monumenter. Når du ankommer til det pågældende turiststed, skal du være opmærksom ved hovedindgangen, for der er normalt en særlig indgang for dem, der har dette kort, så de kan komme igennem uden at skulle stå i kø.

Du kan købe Berlin Pass i Berlin, men du kan også nemt få det online og vælge mellem at afhente det i Berlin på et autoriseret sted eller få det leveret til din hjemadresse. Når du har købt det, har du to år til at aktivere det, så du behøver ikke at bekymre dig om, at dine rejseplaner bliver ændret eller aflyst. Ved at købe Berlin Pass online kan du løse eventuelle spørgsmål pr. e-mail, når du foretager din booking.

Priser pr. brugstidspunkt

 • 2 dage: 99 euro
 • 3 dage: 119 euro
 • 2 dage + transport: 115 euro
 • 3 dage + transport: 145 euro

Særlige priser

Børn under seks år behøver ikke et Berlin Pass for at benytte offentlig transport og for at få gratis adgang til de fleste af byens museer og monumenter, hvis de ledsages af en voksen. Der findes et særligt pas til børn i alderen 6-14 år, som indeholder det samme som voksenpasset, men til en reduceret pris.

Anas rejsetips

Beregn afstanden fra din bolig til de seværdigheder, du planlægger at besøge, for at se, om du skal tilføje transportmuligheden til dit Berlin Pass.

3. Hvilke attraktioner og oplevelser er inkluderet i Berlin Pass

Checkpoint Charlie, Wall Museum| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, Wall Museum| ©Michael Fousert

Du ved allerede, hvad Berlin Pass er, hvordan det fungerer, hvordan du køber det, og hvilke fordele det giver dig. Nu vil jeg fortælle dig om den mest interessante del: hvilken gratis adgang til museer og monumenter det omfatter, og hvilke oplevelser du kan gøre i den tid, du har det aktivt, også gratis.

Muren Museum

Dette museum ligger ved Checkpoint Charlie, den mest berømte af Berlinmurens grænseovergange, og er dedikeret til historien om den mur, der delte Berlin i to og årene under den kolde krig. En ideel mulighed for et dybdegående kig på, hvordan denne historiske periode påvirkede indbyggerne i den tyske hovedstad, og hvordan den har påvirket, hvad byen er i dag.

Pergamonmuseet

Det mest besøgte museum på den berømte museumsø, et af de vigtigste museumskomplekser i Europa. Det rummer islamisk og nærorientalsk kunst, herunder Pergamonfrisen og markedsporten fra Milet.

Bestigning af domkirken i Berlin

Et af de bedste steder at betragte udsigten over byen, mens du besøger en af dens mest genkendelige bygninger.

Det gamle nationalgalleri

Teknikker som klassicisme, romantik, impressionisme og modernisme blander sig i dette berømte galleri.

Bode Museum

Dette museum, der også ligger på Museumsøen, rummer byzantinsk kunst og er en favorit blandt skattejægere.

Madame Tussauds Museum

Dette er et af de bedste voksmuseer i Europa, og kvaliteten og kvantiteten af figurerne gør det et besøg værd. Det kan også være en sjov plan for hele familien.

Sightseeingbustur med gratis stop

Dette er en af de største fordele ved Berlin Pass. På en dag efter eget valg kan du tage på en sightseeingbustur i Berlin med panoramaudsigt og kommentarer om bord. Denne tur omfatter også gratis stop, dvs. at du kan hoppe på og af bussen ved så mange stop, som du vil, og bruge den som transportmiddel for at gøre din sightseeing i byen lettere.

Krydstogt på floden i byen

Hvis du rejser til Berlin om sommeren (om vinteren tillader de kolde temperaturer det ikke), har du også adgang til en times krydstogt på floden Spree. Jeg anbefaler, at du benytter dig af denne mulighed; du har forskellige tidsplaner, og det er en ideel mulighed for at nyde byens seværdigheder uden at haste eller stresse.

Cykeltur i Berlin på cykel

Under dit besøg i Berlin, især i godt vejr, vil du se hundredvis af forbipasserende, der cykler rundt i byen. Dette er en meget populær transportform i byen og er også en original og komfortabel måde at tage en guidet tur til byens vigtigste seværdigheder på.

Jødisk museum

Du kan genkende det på det arkitektoniske kompleks på overfladen, og det er et must på ethvert besøg i Berlin. Afsæt mindst to timer til at se det, da det indeholder et væld af vidnesbyrd og kontekstuelle elementer, der vil hjælpe dig med at fordybe dig i en mørk periode af Tysklands historie.

Stasi-museum

Dedikeret til tysk spionage og de forskellige historiske øjeblikke, hvor den spillede en grundlæggende rolle for krigens udvikling og landets fremtid.

Museum for fotografi

Dette museum analyserer forskellige temaer gennem fotografi, både af de mest kendte personligheder inden for genren og af nutidige fotografer.

Tysk historisk museum

Mere end 8.000 genstande af forskellige typer fortæller om de forskellige perioder i Tysklands historie i dette interessante museum. Et must for historieinteresserede.

Legoland

Et paradis for de små og et sjovt og nysgerrigt besøg for de voksne. I Lego-komplekset kan du koble af fra byens stress i et par timer.

Vandreture i byen

Dette er et must, når man besøger en by. At få en ekspertguide med på en vandretur betyder ikke kun, at du opdager interessante hjørner af byen, som du ellers ikke ville besøge, men også at du lærer vigtige fakta og historiske forhold, som vil hjælpe dig med at sætte endnu mere pris på alt det, du ser på din rejse.

Anas rejsetips

Der er mange museer i Berlin, der er lukket om mandagen; husk det, inden du aktiverer dit Berlin Pass.

4. Skal jeg købe Berlin Pass?

Domkirken i Berlin| ©Wendelin Jacober
Domkirken i Berlin| ©Wendelin Jacober

Før du beslutter dig for at købe dette eller et andet turistkort, vil mit råd altid være det samme: planlæg din rejse og regn det hele ud. Et bykort er en fantastisk måde at spare penge og tid på, men du skal planlægge på forhånd for at få mest muligt ud af det.

Ja, når

 • Din idé er at besøge byen i et intenst tempo i den periode, hvor Berlinpasset er aktivt, og se to eller tre museer og monumenter om dagen.
 • Du vil regelmæssigt benytte byens offentlige transportmidler, enten fordi dit hotel ligger langt fra byens centrum, eller fordi du ikke har planer om at gå til fods.
 • Du besøger byen i højsæsonen i en weekend og ønsker at spare ventetid.
 • Du er interesseret i oplevelser som f.eks. et krydstogt eller en sightseeingbustur.

Nej, når

 • De museer, du ønsker at besøge, er lukket på en af de dage, hvor dit kort er aktivt.
 • Du kan få adgang til museerne eller monumenterne med enhver form for særlig rabat (gruppe, alder, erhverv osv.).
 • Du ønsker kun at besøge to eller tre museer under dit besøg, og de individuelle billetpriser dækker ikke prisen for kortet.

Uanset hvad du vælger, skal du huske, at Berlin ikke kun er et sted med museer og monumenter; der er kvarterer og grønne områder at gå rundt i, og der er også seværdigheder, som ikke kræver entré. Book mindst en af dagene på din rejse, så du kan gå rundt i Berlin i ro og mag uden at skulle skynde dig eller følge en tidsplan.

5. Forskellen mellem Berlin Pass og Berlin Welcome Card

Krydstogt på Spree-floden| ©Dennis Jarvis
Krydstogt på Spree-floden| ©Dennis Jarvis

Hvis du har regnet og planlagt og er kommet frem til den konklusion, at Berlin Pass ikke er noget for dig, kan du også tjekke betingelserne for Berlin Welcome Card, før du beslutter dig for ikke at købe et turistpas. Dette er en anden mulighed, som du også kan spare penge med under dit besøg i den tyske hovedstad, og jeg har skrevet alt, hvad du behøver at vide om kortet her: Berlin WelcomeCard.

Den største forskel mellem Berlin Welcome Card og Berlin Pass er, at Berlin Welcome Card er mere fokuseret på gratis offentlig transport (det er indarbejdet i alle dets modaliteter) end på billetter til museer og monumenter; i sin standardversion vil du kunne få adgang med rabatter til de vigtigste seværdigheder i byen, men ikke gratis. På den anden side, mens Berlin Pass er gyldigt i to eller tre dage, kan Berlin Welcome Pass også bruges i 4, 5 eller 6 dage.

I øjeblikket er det ikke tilgængeligt på Hellotickets ' hjemmeside nogen af disse turistpas til Berlin, men du kan tage et kig på resten af de aktiviteter, der kan interessere dig på din rejse til den tyske hovedstad. Som et forslag må du ikke gå glip af nogle af byens bedste museer eller bestige det berømte Berlin TV-tårn.

Bestil billetter til Berlin TV Tower

6. Hvis du er interesseret i at købe Berlin Pass, er du måske også interesseret i

Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg Slot| ©Dmitry Makeev

Der er et besøg, som ikke er inkluderet i Berlin Pass, og som, hvis du har tid, er værd at gøre under din tur til den tyske hovedstad: rundvisningen på Charlottenburg Slot.

Dette palads fra det 18. århundrede er det vigtigste palads i den tyske hovedstad, og ud over at man kan nyde den overdådige indretning, har det også en imponerende have, som er åben for offentligheden gratis. Besøget er ideelt for at komme væk fra stressen i Berlins centrum, er let tilgængeligt med offentlige transportmidler og tager ikke mere end en formiddag.

Derudover tilbyder Charlottenburg Slot også førsteklasses oplevelser som f.eks. en klassisk koncert med Berlins Resident Orchestra eller en elegant treretters middag i Orangeriet. Hvis du er interesseret i at få mere at vide om denne oplevelse, kan du besøge denne artikel på Schloss Charlottenburg.

Book en guidet tur i Berlin

Ofte stillede spørgsmål

 • Er Berlin Pass det værd?

  Ja, så længe du planlægger at besøge flere attraktioner i byen. Lav en liste over priserne på disse attraktioner hver for sig, og se, hvor meget du kan spare med Berlin Pass.

 • Hvad er inkluderet i Berlin Pass?

  Det omfatter gratis adgang til over 50 museer og monumenter uden kø, rabatter i butikker og restauranter, en billet til flodkrydstogt og sightseeingbus, en byguide og adgang til offentlig transport.

 • Hvad er højdepunkterne i Berlin Pass?

  Berlin-katedralen, Wall Museum, det gamle nationalgalleri og det jødiske museum blandt mange andre.

 • Hvor meget koster Berlin Pass?

  Det afhænger af, hvor mange dage du lejer den, og om du vil have adgang til offentlig transport inkluderet. Generelt kan du få den fra ca. 93 euro.