Charleston på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Tre dage i Charleston kan være den perfekte tid til at nyde alt det, som denne smukke by i South Carolina har at byde på. Jeg inviterer dig til at læse videre for at opdage hele charmen ved denne amerikanske perle.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

Charleston på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Ananasfontæne, Charleston | ©Daniel Boudreau

Charleston er en af de smukkeste og mest maleriske byer i USA med sine farverige huse, vogne og rige historie. Ved at vandre gennem gaderne eller nyde kysten kan du lære lidt mere om stedet at kende.

Du vil se, at der er så meget at se og gøre i Charleston, så denne guide til at nyde byen på 3 dage vil hjælpe dig med at planlægge dit ophold. Er du klar? Så er vi klar!

Dag 1: Sightseeingbus og det franske kvarter

Charleston Sightseeing Bus| ©Viator
Charleston Sightseeing Bus| ©Viator

Charleston er en af de mest interessante muligheder for at lære al charmen fra det sydlige USA at kende. Dens fortid som centrum for slavehandelen gør den til et vigtigt punkt for at forstå historien, ikke kun om regionen, men også om landet.

Her foreslår jeg, at du starter med en generel oversigt og derefter bruger den første hele dag på at besøge det franske kvarter, et af byens smukkeste kvarterer.

Tag på sightseeing-tur med bus

Start din første dag i denne smukke by med en tur i en sightseeingbus til Charleston. Det er en god måde at få en fornemmelse af stedet på og en rigtig god mulighed for at få en klarere idé om de forskellige attraktioner, der er at se. Du kan derefter besøge dem i dit eget tempo og meget mere detaljeret.

Besøg havnefronten, ananasfontænen, det franske kvarter, det traditionelle marked med kurvefletningshåndværk fremstillet i Sweetgrass, den smukke Rainbow Row og så videre.

En kort 2 timers rundvisning giver dig en smagsprøve på Charleston.

Desuden vil de specialiserede lokale guider fortælle dig alt om denne smukke by, dens historie, dens mest symbolske hjørner og de højdepunkter, du ikke må gå glip af. Dette er en glimrende mulighed, hvis du kun har 3 dage til at se det hele.

Bestil din sightseeingbustur i Charleston

Besøg det franske kvarter

Efter busturen foreslår jeg, at du starter din vandretur i et af de mest symbolske steder i byen, det franske kvarter.

Denne maleriske samling af gyder og små huse, der minder om dens modstykke i New Orleans, er et af de steder i Charleston, som man skal se.

Dette maleriske kvarter, der hovedsageligt ligger mellem Broad Street og South Market Street, vil få dig til at blive forelsket på ingen tid. Dens gader og gyder og husenes facader, der synes at være frosset i tiden, har deres helt egen magi.

Her kan du bl.a. finde en del af den gamle by. I Chalmers Street kan du besøge Old Slave Mart Museum.

I det, der engang var det vigtigste slavemarked i USA, er dette museum i dag det vigtigste i byen, hvor du kan opleve alt om Charlestons fortid og historie, før salget af slaver blev forbudt offentligt i 1865.

Dette er uden tvivl et af Charlestons mest romantiske kvarterer. Området har også den højeste koncentration af kunstgallerier i byen. Et ideelt sted at starte din 3-dages tur.

Rundvisning i Waterfront Park

Ananasfontæne i parken| ©charlee955
Ananasfontæne i parken| ©charlee955

I det franske kvarter, på den sydligste del af halvøen, finder du også den smukke Waterfront Park, en af Charlestons mest maleriske parker.

Her kan du ud over at nyde udsigten over Cooper River også se de kanoner, der blev brugt under den amerikanske borgerkrig.

Det er et livligt sted at besøge, hvis du leder efter noget at lave med børnene i Charleston, især på en varm dag, da du også kan slentre gennem haverne og stierne og se springvandene, hvoraf det ene er byens mest berømte: Pineapple Fountain.

Springvandet, der nu er et symbol på Charleston, ligger i den ene ende af parken og er et af byens mest fotograferede vartegn.

Waterfront Park er et fantastisk sted at slappe af og nyde landskabet. Herfra kan du se den smukke Ravenel Bridge og bådene, der kommer og går.

Bestil en guidet tur i Charleston

Nyd en aften i byen i Charleston

Efter en dag i det fri er der intet bedre end at gå ud og få en drink og nyde Charlestons natteliv. Hvis du ikke rejser med børn, kan du besøge nogle af byens bedste barer og natklubber.

Mange af dem ligger i King Street-området, så du kan gå en tur rundt her og opleve det bedste af Charlestons natteliv.

På fantastiske steder som Uptown Social eller Handcraft Kitchen & Cocktails kan du nyde en håndværksøl eller et glas god vin samt de lækreste retter i en kølig og venlig atmosfære.

Hvis du foretrækker at komme ud og bevæge dig, bør du besøge nogle af de bedste natklubber og diskoteker, f.eks. Mynt eller Share House. Du kan også finde masser af natteliv langs Ann Street.

2. Dag Besøg City Market, Rainbow Row og South of Broad

Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market
Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market

Start din anden dag i Charleston med en solid amerikansk morgenmad på Millers. Hvis du ikke er typen, der står tidligt op, er Another broken egg et godt sted at spise en lækker brunch midt på formiddagen. Derefter er det tid til at udforske nogle af byens mere traditionelle steder.

Se det traditionelle Charleston City Market

Efter at have spist morgenmad som en konge kan du tage til det historiske Charleston City Market, et charmerende sted, hvor folk i begyndelsen af 1800-tallet handlede med en række forskellige fødevarer, herunder kød og grøntsager, der blev bragt ind fra gårdene og plantagerne i nabobyerne.

I dag fungerer stedet som et marked med et stærkt fokus på turisme. Dens facade i neoklassisk stil vil fange din opmærksomhed på grund af sin store skønhed.

Her kan du finde forskellige former for håndværk, selv om de mest traditionelle er dem, der er lavet af Sweetgrass, en slags rør, der bruges til at lave kurve og kurve. En fremragende mulighed for at købe en traditionel sydstatsgave.

Dette marked ligger på grænsen mellem det franske kvarter og det smukke South of Broad-kvarter og er et must på dit 3-dages besøg i Charleston.

Besøg en af de mest fotoværdige gader: Rainbow Row

Rainbow Row| ©Cathy nickname
Rainbow Row| ©Cathy nickname "Cat

Ca. 15 minutters gang sydpå finder du et af de mest fotograferede steder i hele byen. Dette er den berømte Rainbow Row, en række af maleriske huse i georgiansk stil, der er malet i bløde pastelfarver.

I begyndelsen af det 20. århundrede havde disse huse udsigt over Cooper-floden og var forfaldet på grund af brugen og nærheden til vandkanten. Derfor og med henblik på at gøre dem til en turistattraktion blev de restaureret og farvelagt.

Siden da er det billede, de danner, blevet et must for alle, der besøger byen, og kvarteret er yderst attraktivt.

Selv om Rainbow Row i dag ikke længere vender ud mod floden, ligger den kun få meter fra Charleston Bay, hvor du kan gå og nyde landskabet.

Tag på en vandretur i South of Broad-kvarteret

Det kvarter, hvor du bor, er et af de mest traditionelle og smukke i byen. Der er udsigt over Charlestons to floder, Cooper og Ashley. Her kan du gå frit omkring og nyde de imponerende palæer fra det 19. århundrede.

Nogle af dem er blevet omdannet til museer, som f.eks. det smukke Edmonston-Alston House, hvor du kan se tidstypiske møbler og få et indblik i en velhavende families livsstil i South Carolina i 1825.

Hvis du fortsætter langs havnefronten, vil du støde på et andet af Charlestons must-see steder, Battery, en charmerende promenade ved vandet, der er ideel til at nyde det, der er tilbage af eftermiddagen i det fri. Herfra, hvor de to floder mødes, kan du nyde en spadseretur og en udsigt, der er helt uovertruffen.

Afslut din anden dag med at smage på traditionel sydstatsmad på den lækre Poogan's Porch. Et af de mest unikke træk ved stedet er det kreolske køkken, så du kan ikke tage af sted uden at prøve disse smagsoplevelser - du vil ikke fortryde det!

Book et krydstogt i solnedgangen i Charlestons havn

3. Dag Tag på en historisk køretur, se Old City Jail, Liberty Square og Fort Sumter

Vogn om natten| ©Ryan Johnson
Vogn om natten| ©Ryan Johnson

Tredje og sidste dag i denne fantastiske amerikanske by. Jeg foreslår, at du spiser en let morgenmad, for der venter dig en dag fuld af spænding, lige fra kørestole og en færgetur til et besøg i et autentisk fængsel, hvor nogle gamle pirater blev spærret inde.

Kør som i 1800-tallet i en historisk vogn

Hvis du vil se byen med stil, kan du tage på en af Charlestons kusk-ture. Oplev følelsen af at være en del af byens historie.

Der tilbydes mange ture, du kan besøge de mest interessante historiske steder, slentre gennem de brostensbelagte gader, de smukke kvarterer med huse fra det 19. århundrede, eller for de mere vovede kan du tage på en spøgelsestur om natten, hvor du af en lokal guide med speciale i emnet vil høre alle historierne om de spøgelser, der har gjort denne by berømt.

Køreture er blevet en klassiker i Charleston og en af de bedste måder at besøge South of Board og det franske kvarter på. Husk, at vogne var den mest almindelige form for transport for indbyggerne i denne og andre sydlige byer i USA.

Oplevelsen er ideel for hele familien, selv med små børn, da de vil nyde turen og blive begejstrede for alt, hvad der har med heste at gøre. En fremragende mulighed, som man ikke må gå glip af.

Bestil en tur med vogn gennem Charleston

Besøg det gamle fængsel i byen

Når du er stået af vognen på Bay Street, skal du gå ca. 1,5 km ned ad Beaufain Street til Wilson Street. Kun få meter fra den berømte Broad Street i Charleston Village-kvarteret ligger det tidligere fængsel, som lokalbefolkningen siger er et af de mest hjemsøgte steder i byen.

Hvis du tager på en guidet rundvisning i Charleston, vil den sandsynligvis omfatte et besøg i det traditionelle Old City Jail.

Dette er et af de vigtigste fængsler i regionen, både på grund af den smukke gamle arkitektur og de berømte indsatte, som det husede.

Det var aktivt fra 1802 til 1939 og har huset berømte pirater, højtstående officerer under den amerikanske borgerkrig og endda den berømte seriemorder fra begyndelsen af det 20. århundrede, Lavinia Fisher.

Der er mange historier, der fortælles om dette fængsel, men sandheden er, at du ikke kan gå glip af det på grund af dets store historiske tiltrækningskraft og for at være en smuk bygning.

Men hvis du er en af dem, der er vild med det paranormale, er et besøg i det gamle fængsel, når solen går ned, en rigtig god idé. På de bedste spøgelsesture i Charleston får du alt at vide om de spøgelser, der stadig spøger i bygningens korridorer og celler, af din lokale guide.

Spore Charlestons fortid på Liberty Square og Fort Sumter

Indgangen til Liberty Square| ©jpellgen
Indgangen til Liberty Square| ©jpellgen

Uanset om du er interesseret i amerikansk historie eller nyder et charmerende udendørs sted, er disse to steder ideelle til at afslutte din tredje dag i Charleston.

Fra fængslet kan du slentre langs havnefronten til Liberty Square eller gå til krydset mellem Saint Philip Street og Calhoun Street, hvor du kan hoppe på bus 210, som kører dig gratis til akvariet.

Derfra er der kun 2 minutters gang til Liberty Square, et grønt område, der er ideelt for familier. Herfra sejler færgerne til Fort Sumter. Liberty Square ligger ved Cooper River og er et sted at slappe af og nyde de sidste par timer af din sidste dag i Charleston.

Når du er gået om bord på færgen og har nydt en kort spadseretur langs Cooper-floden, ankommer du til din destination. Fort Sumter ligger i en nationalpark og er det sted, hvor den berømte amerikanske borgerkrig, historien om Nord mod Syd, begyndte.

Efter valget af præsident Lincoln tog de konfødererede Fort Sumter som deres tilflugtssted og base for deres operationer.

Stedet blev genbrugt af de amerikanske væbnede styrker under Anden Verdenskrig, og i 1948 blev det endelig oprettet som det nationale monument, som du kan besøge i dag, hvor du kan se de imponerende kanoner.

Afslut din rejse med en amerikansk middag

Hvis du er vild med grillet kød, kan du ikke forlade Charleston uden at stoppe ved Queology Restaurant, hvor du får den bedste service og de bedste sydstatsretter i en sjov atmosfære.

Hvis du foretrækker vegetarisk eller vegansk mad, kan jeg anbefale Neon Tiger Restaurant, et fremragende sted med meget originale muligheder for dem, der ikke spiser nogen form for kød eller kødderivater.

Her slutter denne guide til din 3-dages tur til byen Charleston, South Carolina, jeg håber, at du har fundet den nyttig, og at du nyder din tur fuldt ud.

Et par ekstra tips til din 3-dages tur til Charleston

At lære Charleston at kende| ©robynfreaks
At lære Charleston at kende| ©robynfreaks

Det kan være en god måde at lære en by at kende på et par dage. Du kan beslutte dig for at komme tilbage senere og lære byen mere detaljeret at kende, men de første møder med byen kan forblive indgraveret i din hukommelse for altid. Derfor vil jeg give dig følgende anbefalinger.

Brug altid behagelige sko

Især hvis du kan lide at gå fra den ene ende af byen til den anden, har du brug for behageligt fodtøj. Selv om afstandene i Charleston er meget korte mellem de forskellige seværdigheder, kan enhver gåtur være et mareridt uden det rette fodtøj.

Bedste måde at komme rundt i byen på

Afstandene i Charleston inviterer dig til at udforske byen til fods. Det er ikke rigtig turen værd, medmindre du vil se de berømte plantager i udkanten af byen.

Ellers kan du slentre langs havnefronten, se det bedste af det franske kvarter, downtown og South of Broad og nyde den sydlige gæstfrihed og venlighed fra alle i Charleston, South Carolinas mest værdifulde juvel.