Charleston på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Charleston er en kompakt by, hvor man hurtigt kan se de fleste seværdigheder. Her er en fire-dages rejseplan, hvor du kan lære den historiske, vandmæssige og økonomiske side af denne vidunderlige by i det sydlige USA at kende.

Ana Caballero

Ana Caballero

16 minutters læst

Charleston på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Charleston, Rainbow Row | ©Don Sniegowski

Fire dage i en sydamerikansk by? For nogle lyder det som et mareridt. Men jeg er ret sikker på, at hvis de tror det, er det fordi de ikke kender denne regions vidundere og især Charleston, en by, hvor der er masser at se og gøre på alle tider af året. Hvis du har mulighed for at besøge Charleston i fire dage, lover jeg dig, at du ikke vil kede dig.

Denne sydlige by har flere forskellige havnefronter, som du kan udforske både til fods og med båd. Der er også masser af historiske bygninger, der er tankevækkende og tankevækkende. For ikke at nævne de vigtige plantager, der omgiver byen, og som markerede slaveejernes fortid, men som i dag er et fristed for naturen. Vil du vide, hvad du skal lave i Charleston? Læs videre, og jeg lover dig en tætpakket dagsorden i løbet af de næste fire dage.

1. Dag Byvandring og sightseeingtur i bus

Charleston Sightseeing Bus| ©Viator
Charleston Sightseeing Bus| ©Viator

Lad os komme i gang! Du kan ankomme til byen med fly eller i bil. Hvis du ankommer i bil, er det ikke noget problem: du skal bare tage den med til den parkeringsplads på hotellet, som du har reserveret, og starte dagen eller tage den med dig på den første dags rejseplan. Hvis du ankommer med fly, anbefaler jeg dog, at du bestiller en transport fra lufthavnen, så du er tryg ved det.

Den første dag, fra morgenstunden, vil du have mulighed for at gøre mange ting i denne smukke by. Mit råd er, at du forsøger at opleve den mest dynamiske del af byen med dens kommercielle, gastronomiske og kulturelle dele gennem en vandretur. Jeg vil guide dig trin for trin.

Transport fra lufthavnen til hotellet

Velkommen til Charleston! Hvis du ankommer til byen med fly, er det ikke noget problem at komme til dit hotel. Først og fremmest skal du huske, at du befinder dig i USA, så uden bil er det svært at komme rundt uden for byen. Det er dog heller ikke noget stort problem, hvis du befinder dig i centrum af Charleston, så når du ankommer til Charleston International Airport, har du flere muligheder.

Den første er, som jeg foreslår, at du lejer en bil hos et biludlejningsfirma i de fire dage, du skal være der, og du kan blive sat af i centrum på 20 minutter. Det giver dig mulighed for at komme rundt i byen, men kan være en hindring, hvis du bor i centrum.

Hvis du ikke vil eller kan køre i bil under dit ophold, er det bedst at tage en bus fra lufthavnen til byens centrum eller det omkringliggende område, hvor dit hotel sandsynligvis vil ligge.

I så fald vil jeg foreslå Charleston Area Regional Authority-bussen, som stopper lige uden for lufthavnen. Andre muligheder er taxaer, men også shuttlebusser, som tilbydes af forskellige hoteller i byen.

Start med en sightseeing-tur i bus

Når du har fundet dig til rette, anbefaler jeg, at du begynder dagen med at lære Charleston at kende til fods. Det afhænger af, hvornår du ankommer. Hvis det er tidligt om morgenen, skal du først have morgenmad, og jeg anbefaler, at du spiser på dit hotel eller en ideel toastrestaurant, inden du tager af sted.

Men hvis du ankommer sent, gør det ikke noget: Jeg anbefaler, at du starter med en sightseeing-tur i bus i Charleston for at lære byen at kende.

Du kan ofte bestille en turistbus på forhånd, eller dit hotel vil give dig specifikke oplysninger. Om morgenen behøver du ikke at bekymre dig om dem, da de kører med få timers mellemrum, men hvis du ankommer efter middagstid, kan du tage en af dem, der kører langs den sydøstlige side af byen.

Turene starter normalt i nord, nær Ashley-floden, forbi The Citadel, et af landets vigtigste militærskoler. Flere af disse ruter går også gennem Old Town Market og langs byens sydlige havnefront, især det franske kvarter, som er et af Charlestons mest maleriske områder.

Hele denne sightseeing-tur med bus tager højst to timer. Når du er færdig, har du mulighed for at udforske King Street, museer og butikker.

Bestil en sightseeing-tur i bus i Charleston

Frokost på King Street

King Street| ©Warren LeMay
King Street| ©Warren LeMay

Det er muligt, at busturen vil sætte dig af på toppen af King Street, som uden tvivl er den mest berømte gade i Charleston.

Den er i alt 3,22 km lang og er et af byens økonomiske centre, hvor du finder restauranter, tøj- og detailbutikker samt private virksomheder. Hvis du starter øverst på gaden, befinder du dig i restaurantkvarteret.

Selv om der er spanske, vietnamesiske, mexicanske og fastfood-restauranter, er mit råd at lede efter noget lokalt fra Charleston, og foran det er skaldyrsrestauranten den bedste, især østersene. En af de mest kendte restauranter i området er The Ordinary, som har gode smagsprøver til din smag.

Hvis du foretrækker noget mere turistpræget, er Stars Rooftop & Grill Room, en amerikansk restaurant med et internationalt menukort og en betydelig tilstedeværelse af kød, en god idé. Her kan du gå op på tagterrassen og få en fantastisk udsigt over byen.

Fortsæt med at handle på King Street

Er du klar til frokost? Så foreslår jeg, at du bruger resten af eftermiddagen på King Street. Det er en gade, der er værd at gå fra ende til anden, for der er så meget at se.

Hvis du kan lide at shoppe, skal du ikke tro, at du ikke kan gøre det i Charleston, for King Street er stedet, hvor du skal være. I den midterste del af gaden finder du alle tøjforretningerne, og mange af dem har gode priser.

Men vi taler ikke kun om tøj. Når du kommer tættere på havnefronten, finder du i den nederste del et område med forskellige forretninger med antikviteter.

Mange af dem er store møbler, som du har svært ved at tage med hjem, men der er nogle fantastiske små ting, som du kan se i disse butikker, især hvis du eller en i din familie er samler.

Gå ind på Gibbes Museum of Art

Inden du slutter dagen, er der endnu et stop, som jeg foreslår. Dette er Gibbes Museum of Art, også kendt som Gibbes Museum of American Art.

Det er en af de vigtigste institutioner af sin art i hele South Carolina, og udstillingerne, som fokuserer på USA's fortid og nutid, er virkelig fantastiske og varierede med over 10.000 kunstværker.

Museet er åbent mellem kl. 10 og 17, så sørg for at ankomme før lukketid. Du kan ikke gå glip af det: Når du bevæger dig langs den midterste del af King Street, skal du krydse østpå ad Horlbeck Alley og straks gå ned ad Meeting Street, hvor du et par skridt længere fremme vil støde på museet.

Endelig kan du afslutte dagen med at gå til enden af King Street for at nå Murray Boulevard, hvor du kan se solnedgangen, nyde havets vidder og slappe af efter en travl dag.

 • Gibbes Museum of Art beliggenhed: 135 Meeting St, 29401
 • Pris: ca. 12 € for alle og 10 € for universitetsstuderende og personer over 62 år. Adgang for 4-17-årige er til halv pris, og børn på 3 år og derunder er gratis.
 • Åbningstider: 10:00 til 17:00

Dag 2: Plantage-tur

Boone Hall Plantation| ©Gvanbriesen
Boone Hall Plantation| ©Gvanbriesen

Det ville virkelig være en synd at være i Charleston og ikke besøge en plantage. Jeg anbefaler en hel eller i det mindste en halv dag på en plantage.

Plantagerne spillede en vigtig rolle i Charlestons og South Carolinas historie som helhed, da de var de vigtigste steder for slavearbejde i regionen.

Historien om USA's sydlige del er i høj grad præget af slaveriet, og plantagerne er et vigtigt sted at forstå disse hårde tider. Derfor anbefaler jeg, at du dedikerer en dag til dem, hvilket vil være ret afslappende. Du kan besøge en plantage om morgenen og en anden om eftermiddagen.

Start på Middleton Place

Der er forskellige plantager, der ligger ret langt fra Charleston, men Middleton Place er en af de nærmeste.

Det kan dog være lidt vanskeligt at komme dertil, da du skal krydse over til den vestlige bred af Ashley River og køre ad Ashley River Road. Hvis du kører i bil, kan du ikke fare vild, men hvis du ikke har en bil, er det bedst at tage på en af de plantageudflugter, der afgår fra Charleston.

Hvad gør Middleton Place så specielt? Denne plantage har status som nationalt historisk vartegn og er en blanding af afslapning, natur og en historie, der stadig er svær at se i øjnene i dag. Den bedste måde at komme hertil på er på en guidet tur, der inkluderer transport og frokost. Når du ankommer, vil du få information om stedet og dets betydning.

Men det smukkeste ved plantagen er dens haver, kapel og museum. Denne ejendom tilhørte Henry Middleton, som underskrev den amerikanske uafhængighedserklæring. Der var over 800 slaver her, og det vil en rundvisning på museet gøre det klart.

Inden du tager af sted, skal du sørge for at spise frokost på plantagens fantastiske restaurant, der serverer den bedste sydstatsmad, og som kan være inkluderet i din pakkerejse. Hvis det er noget for dig, kan du også kigge forbi museumsbutikken.

 • Beliggenhed: 4300 Ashley River Rd, 29414
 • Pris: Ca. 100 €, hvis du bestiller en tur med transport og frokost, men almindelig adgang koster normalt omkring 30 €.
 • Åbningstider: 9:00 til 17:00

Besøg Magnolia Plantation og haver

Charleston-plantager| ©AnubisAbyss
Charleston-plantager| ©AnubisAbyss

I nærheden af Middleton Place ligger Magnolia Plantation and Gardens.

Det er også en plantage vest for Ashley-floden, som er gennemsyret af historie og kan nås inden for ti minutters kørsel fra Middleton Place. Det er en smuk have, der er gennemsyret af historie og ideel til at besøge Charleston som par, for den er ikke kun vidende, men også meget fredfyldt.

Efter frokost er dette et godt sted at tilbringe resten af eftermiddagen. Når du har betalt entréen, kan du få adgang til de smukke haver og gå rundt i dem alle. Gå ikke glip af den fortalt sporvogn, som er en slags historisk rundvisning på plantagen og tager ca. 40 minutter.

Hvis du er interesseret i historie, kan du også betale entré til husmuseet og få mere at vide om hele regionens og denne specifikke plantages fortid. Du kan tage af sted tæt på lukketid kl. 17.00 og spise middag i Charleston som afslutning på din dag.

 • Beliggenhed: 3550 Ashley River Rd, 29414
 • Pris: Den almindelige entré koster ca. 30 dollars, men adgang til det historiske hus, den fortalt sporvogn, den historiske have, marsken og den fortalt båd koster ca. 10 dollars hver, så i alt kan det koste ca. 70 dollars.
 • Åbningstider: 9:00 til 17:00

Bestil en tur til Magnolia Plantation fra Charleston

3. Strand, havnefront og færgedag

Ananasfontæne i parken| ©charlee955
Ananasfontæne i parken| ©charlee955

Charleston ligger ved sammenløbet af floder, vandløb, sumpområder og et stort hav. Alt dette geografi, der ligner et delta på grund af de mange øer og kanaler, der er dannet, er under alle omstændigheder noget, man ikke kan undgå at se.

Derfor anbefaler jeg, at du bruger hele den tredje dag på at lære Charlestons vandområder at kende, nyde landskaberne og rejse gennem dem.

Når du er i denne smukke by, kan du tage en færgetur, gå langs boulevarder og endda rejse til øer, hvor du kan se vidunderlige fæstningsværker som Fort Sumter. Har du lyst til en dag dedikeret til Charlestons havnefront?

Spadseretur i Waterfront Park

Jeg anbefaler, at du starter din vandtur med en spadseretur gennem Waterfront Park. Dette er en af de smukkeste parker i hele Charleston, og selv om den ikke er særlig stor, er den fuld af blændende vegetation, og du vil kunne tage de bedste billeder af den.

Denne park ligner den østlige side af det franske kvarter, så den deler noget af denne arkitektur med nogle fænomenale haver.

Når du er i parken, anbefaler jeg, at du ikke går glip af ananasfontænen, hvor du helt sikkert vil finde en hel del turister, der tager billeder. Dette springvand er et af Charlestons ikoner, og du må ikke gå glip af det.

Du kan også stoppe op og tage billeder af Cooper River og hele havnefronten, broerne og bådene. Mit råd er at blive i parken indtil kl. ca. 11 om morgenen og nyde atmosfæren og freden og stilheden.

Tag en færge over Cooper-floden

Har du fået nok billeder af Waterfront Park? Vent på dem, du kan tage direkte på Cooper River, når du tager en bådtur rundt i området.

Jeg anbefaler, at du går til enden af parkens mole og tager en færge, som sejler dig nordpå ad Cooper River til udkanten af Daniel Island, hvor du går fra borde.

Denne tur tager ca. en halv time frem og en halv time tilbage og koster ca. 25 € hver vej, men det afhænger af det selskab, du lejer. Der er masser at se på denne flod, og på vej mod nord kan du se flere små øer, f.eks. Drum Island.

Mit råd er, at når du kommer til Daniel Island, bør du gå ned på en traditionel restaurant til frokost. En af de muligheder, som jeg varmt kan anbefale, er Kingstide-restauranten, som kombinerer det bedste af regionens fisk og skaldyr med fastfood af store proportioner.

I slutningen af turen kan du også besøge Wando River. På vejen tilbage sætter turen dig af ved Waterfront Park.

Tip til rejsende

Mange af disse ture foregår ofte i meget hurtige både, der sprøjter meget vand og kan give søsyge. Hvis du har et problem med dette, er det bedst at undgå dem og finde en mere stabil båd til turen.

Tag en tur til Fort Sumter, og se solnedgangen

Fort Sumter| ©Bubba73
Fort Sumter| ©Bubba73

Jeg håber ikke, at du blev træt af bådene, for der er stadig en mere tilbage. Hvis du har spist din frokost og er tilbage i Waterfront Park, anbefaler jeg, at du om eftermiddagen ikke går glip af turen til Fort Sumter, et af de mest berømte forter i hele det sydlige USA.

For at komme dertil skal du tage en båd, da fortet ligger på en lille ø i Cooper River.

Hvis du går 20 minutter nordpå til Liberty Square, vil du være på det sted, hvor disse både sejlede ud til Fort Sumter. Mit råd er at gemme denne tur til den sene eftermiddag, da der er mange forskellige ture og private pakker, der fokuserer på at se solnedgangen i stedet for blot at se, hvad der er på Fort Sumter.

Dette militærfort er i dag blot et naturskønt sted, hvor du kan ånde fred og ro, men det har en uovertruffen betydning i USA: det var i dette fort, at den amerikanske borgerkrig begyndte mellem konfødererede og unionister.

Når du er færdig med turen, vender du tilbage til udgangspunktet, og alt du har tilbage at gøre er at spise middag, og jeg anbefaler, at du tager til East Bay Deli - Downtown restaurant, som er en blanding af amerikansk mad, sund mad og masser af supper med fisk og skaldyrsaromaer.

Book et krydstogt i solnedgang i Charleston

4. Historisk Charleston-dagstur

Vogn om natten| ©Ryan Johnson
Vogn om natten| ©Ryan Johnson

Allerede fra den første dag på sightseeing i byen kan du se, at Charlestons historie er overalt. Mit råd er dog, at du bruger din fjerde og sidste dag i Charleston på at udforske de institutioner og museer, der nu er historiske steder, samt bygninger, der går flere hundrede år tilbage i tiden.

Hvis du bruger en dag på at lære om Charlestons historie, kan du deltage i en række aktiviteter som f.eks. kusk-, fængsels- og markedsrundture. Tilmeld dig og læs videre.

Gå ikke glip af en historisk kørertur

Spis morgenmad på dit hotel eller i nærheden, så du tidligt om morgenen kan begynde din første aktivitet: en historisk kørertur i Charleston.

Historie handler ikke kun om at se museumsudstillinger og læse legender, du kan efterligne den og føle dig som om du er i det 19. århundrede på denne tur.

Selv om der er et stort udvalg af ture i Charleston, anbefaler jeg, at du starter i den nordvestlige del af byen. Herfra kan du tage til det franske kvarter og South Shore, hvor der stadig er nogle små brostensbelagte områder tilbage, og hvor oplevelsen er mere autentisk.

Disse vogne er meget fotogene, fordi de er hestetrukne. Du skal tage billeder, så det er en god aktivitet at lave med børnene i Charleston, og de vil blive fascineret af dyrene og vogndekorationerne.

Denne tur koster normalt omkring 60 €, men der findes også familieplaner. Det sidste stop er ofte på Bay Street, hvorfra du kan fortsætte din tur.

Bestil en historisk kørertur i Charleston

Besøg det gamle fængsel i Charleston

Er du klar til din tur med vogn? Du ved, hvordan folk blev transporteret i byen i det 19. århundrede. Nu er det tid til at se et af de ældste fængsler i hele regionen, som nu er kendt som Old Charleston Jail. Du kan være her midt på formiddagen og nyde stedet i et par timer.

For at komme til denne gade skal du krydse Beaufain Street og derefter Wilson Street, hvilket tager ca. ti minutter at gå. Du kan ikke gå glip af den, og bygningens arkitektur er virkelig imponerende.

Det er også kendt af mange, fordi det var hjemsted for nogle meget berømte fanger, primært pirater, men det spillede også en vigtig rolle i borgerkrigen, først i konføderationens og til sidst i Unionens hænder.

Ud over historien er der også legenderne, og hvis du er interesseret, er der masser at lære om. Det siges hovedsageligt, at spøgelser optræder i dette fængsel, og det er et af de steder, der indgår i de bedste spøgelsesture i Charleston. Nogle siger, at forskellige indsatte dukker op igen i deres celler. Har du lyst til at prøve at tjekke det?

 • Beliggenhed: 21 Magazine Street
 • Pris: Turene koster normalt mellem 50 og 70 €.
 • Åbningstider: 9:00 til 17:00, men afhænger også af tidspunktet for den bestilte tur.

Book en spøgelsestur i Charleston

Se museet på Market Hall

Gå lidt længere mod øst og gå op ad Logan Street. Drej til højre ved det andet kryds, og du er på den fantastiske Market Street, en anden af byens ikoniske gader.

På din vandring vil du først støde på Museum at Market Hall, som er et stort museum i byen, der er dedikeret til den amerikanske borgerkrig, især den konfødererede side.

Jeg anbefaler, at du besøger museet en kort times tid, så du kan være fri kl. 13 eller 14 til frokost. Hovedattraktionen på dette museum er flag og insignier, så hvis du kan lide vexillologi eller flag i almindelighed, er dette stedet for dig. Entréen er ret billig og koster omkring 7 €.

 • Beliggenhed: 188 Meeting St, 29401
 • Pris: normalt omkring 7 €.
 • Åbningstider: 11:00 til 16:00

Smag de bedste smagsoplevelser på Charleston City Market

Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market
Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market

Når du er ude, er det tid til frokost, og hvad er bedre end en kort gåtur til Charleston City Market?

Dette er et af de mest charmerende steder i byen. Siden det 19. århundrede har det fungeret som et fødevaremarked, primært for grøntsager og kød. I dag er den ikke så populær blandt de lokale, fordi den er mere dedikeret til turisme, så jeg inviterer dig til at komme og se dens smukke arkitektur.

Det er også et sted, hvor du kan spise frokost. Hvis du vil have en bid mad og fortsætte din vej, kan du købe brød hos Callie's Hot Little Biscuit på første sal. Men det er ikke det eneste, de sælger: der er også fantastiske sandwiches og forskellige shortbreads, som du kan spise som en del af din frokost.

Her kan du nyde det bedste fra det lokale bageri. Hvis du er på udkig efter noget stærkere, anbefaler jeg dog, at du forlader markedet og går halvvejs ned ad gaden til Toast All Day, en restaurant med sydstatsmad.

Lær mere på det gamle slavemarkedsmuseum

Når frokosten er klar, inviterer jeg dig til at gå lidt videre. Du skal bare krydse Church Street, gå ca. fem minutter mod syd og krydse Chalmers Street, hvor du vil støde på Old Slave Mart Museum.

Det er det ældste museum for afroamerikansk historie i landet, og derfor er det så betydningsfuldt, fordi det har reddet et gammelt slavemarked, det vigtigste i byen.

I dag virker det utroligt, at mennesker i midten af det 19. århundrede blev solgt i en sådan bygning, og det er til dels det, som et besøg på Old Slave Mart Museum får en til at tænke på. Det bedste er, at adgangen til dette bemærkelsesværdige sted er ret billig og koster omkring 8 €, selv om der er reducerede billetter til omkring 5 eller 6 € for ældre, studerende og børn.

 • Beliggenhed: 6 Chalmers St, 29401
 • Pris: normalt omkring 8 €
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra 9.00 til 17.00. Lukket om søndagen

Afslut dagen i den gamle børs og Provost Dungeon

Klokken burde være omkring 15 eller 16.00 nu, og det er tid til at gøre det sidste stop på denne historiske rundtur, som afslutter din rejse i Charleston. Jeg anbefaler, at du slutter dagen af på Old Exchange og Provost Dungeon.

For at komme dertil skal du kun gå ca. tre minutter ned ad State Street og dreje til venstre ad Broad Street, så du kan ikke gå glip af det.

Denne bygning stammer fra 1771, et par år før den amerikanske uafhængighed. I løbet af sin historie har den været historisk hjemsted for byens offentlige institutioner, herunder posthuset, rådhuset, militærkasernen og endda et museum, som den bruges til i dag.

Ud over arkitekturen kan du lære om uafhængighedsdelen af USA's historie, og navnet Provost Dungeon henviser til et fangehul, som de britiske styrker brugte til at fængsle uafhængighedskæmperne.

Det koster ca. 12 € at komme ind, og du har indtil kl. 17.00 til at besøge stedet. Når du er færdig, kan du vende tilbage til dit hotel for at pakke dine tasker og planlægge din hjemrejse.

Hvad skal du medbringe, når du tager på tur til Charleston?

Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes
Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes

Charleston er ikke ligefrem en storby, og det er en kæmpe fordel, hvis du skal rundt i byen på fire dage, for alt i Charlestons centrum er inden for gåafstand. Når det er sagt, er det vigtigt, at du pakker et par gode kondisko, som du kan føle dig godt tilpas på hele turen, så du ikke oplever ubehag eller ubehag.

Hvis du derimod lejer en bil for at køre til plantagerne, er det vigtigt at have et gyldigt kørekort og være opmærksom på trafikreglerne i området.

Du behøver ikke at bekymre dig om årstiden, for selv hvis du rejser om vinteren, er det vigtigt at have en trøje med, men en frakke er nok ikke nødvendig. Jeg anbefaler også, at du medbringer en paraply, hvis du er i byen om foråret, og masser af væske til vandreturen.