10 ting at lave i Charleston i januar

Kan du lide at prøve anderledes mad, livemusik og cocktails i kulden? Hvis svaret er ja, kan du ikke gå galt i byen med et besøg i Charleston i januar. I løbet af denne måned tilbyder byen flere muligheder for at smage på den lokale mad og have det sjovt.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at lave i Charleston i januar

©Leonel Heisenberg

I januar måned er denne by i South Carolina særlig stille og lidt kølig. Selv om det stadig er vinter, er der masser af ting at se og lave i Charleston i denne måned. Hvis du har mod på det, vil du helt sikkert have det sjovt i en af USA's mest maleriske byer.

Byen, der er kendt som den hellige by, er kendt for sine mad- og kunstbegivenheder hele året rundt. Især januar er kendt for at tilbyde en række arrangementer, hvor du kan spise og drikke god mad. Du kan også drage fordel af månedens ro til at vandre rundt i gaderne og på museerne uden stress og jag, da der ikke er så mange besøgende.

1. Fejr restaurantugen i Charleston

Spise ude| ©Pixabay
Spise ude| ©Pixabay

Hvis du elsker at prøve ny mad og nyder smagsoplevelser generelt, er januar den perfekte måned for dig at besøge Charleston. Hvis du ikke kan komme til østersfestivalen, anbefaler jeg, at du ikke går glip af Charleston Restaurant Week. Denne begivenhed fejres i hele South Carolina.

I elleve dage har du mulighed for at nyde morgenmad, frokost og aftensmad til årets bedste priser. Derudover er mulighederne meget varierede, da du vil kunne prøve fra de mest elegante til de mest afslappede menuer. Der er et bredt udvalg af restauranter, som deltager i festivalen. Det er en perfekt plan, hvis du besøger Charleston i 4 dage eller mere.

Da det er en meget ventet begivenhed, som tiltrækker mange turister, anbefaler jeg, at du reserverer bord i forvejen. I modsætning til andre festivaler behøver du ikke at købe en billet til denne, men undersøg prisen for reservationen på hvert sted, du vil besøge. Jeg anbefaler, at du tjekker disse oplysninger på den officielle hjemmeside.

På den anden side kan du drage fordel af tilbud på indkvartering på nogle hoteller, da de på grund af denne fejring tilbyder særlige pakker til besøgende. Der er ingen tvivl om, at du vil få en fantastisk tid med at drikke det bedste og smage god mad lavet i Charleston.

Book en madtur i Charleston

2. Deltag i Charleston Comedy Festival

Annoncering af comedy-festival| ©Fuzzy Gerdes
Annoncering af comedy-festival| ©Fuzzy Gerdes

Hvis du elsker komedieshows, så er januar den perfekte måned for dig at rejse til Charleston. Siden 2004 har byen afholdt Charleston Comedy Festival i midten af måneden, selv om den nøjagtige dato varierer fra år til år. Festivalen finder normalt sted i en weekend med start fredag aften.

Arrangementet byder på komikere fra hele landet. Mange af dem har optrådt i tv-shows som Jimmy Kimmel Live, har shows på streamingsider som Netflix eller har arbejdet på Comedy Central eller HBO.

Med en række forskellige komikere, der optræder, kan du nyde stand ups, improvisationsshows, sketches og meget mere. Hvert show finder sted på forskellige steder i byen, så prisen for adgang til arrangementerne kan variere.

Derfor anbefaler jeg, at du holder øje med officielle sider som Charleston Area Convention & Visitors Bureau.

Book en guidet tur i Charleston

3. Deltag i Lowcountry Oyster Festival

Lowcountry østersfestival| ©Elizabeth Wenner
Lowcountry østersfestival| ©Elizabeth Wenner

Lowcountry Oyster Festival er verdens største østersfestival, og du kan nyde den, hvis du besøger Charleston i slutningen af januar. Nogle gange finder festivalen sted i den første uge af februar, så hold øje med deres hjemmeside. I løbet af en hel dag kan du smage lækre østers og nyde musik og drinks.

Musikken på denne festival er udelukkende live, så du kan møde lokale bands. Du har også mulighed for at deltage i en konkurrence i at spise og pille rå østers. Vær forsigtig, hvis du beslutter dig for at gøre dette, da det kan give maveproblemer at spise for hurtigt. Hvis du tror, du kan klare det, så gør det!

Vin og øl er et must. På denne festival får du de bedste alkoholiske drikke i landet til at ledsage dine østers.

Den gennemsnitlige billetpris til denne begivenhed er 20 €. VIP-billetter kan koste op til 150 €, men inkluderer ubegrænset mad og drikke hele dagen.

For detaljer og køb af billet anbefaler jeg, at du holder øje med Lowcountry Hospitality Associations officielle hjemmeside.

Selvom det måske lyder som en festival, der især henvender sig til voksne, er sandheden, at hele familien kan deltage. Denne begivenhed er en af de ting, du kan lave med børn i Charleston, da der er et område, der er afsat til dem. Der kan de blandt andet klatre på vægge og lege på græsset.

Praktisk info

 • Sted: Boon Hall Plantation i Charleston, 1235 Long Point Rd, Mt Pleasant, SC 29464.

 • Hvornår: I slutningen af januar eller begyndelsen af februar.

 • Pris: Almindelig adgang koster i gennemsnit 20 €.

 • Åbningstider: 10:00 til 17:00.

4. Fejr Martin Luther King Jr. dagen med en parade

Parade til ære for Martin Luther King Jr.| ©Ansel Adams
Parade til ære for Martin Luther King Jr.| ©Ansel Adams

Den tredje mandag i januar er Martin Luther King Jr. dag i USA. Hvis du kommer forbi Charleston på denne dato, vil jeg opfordre dig til at benytte lejligheden til at fejre mindet om en af historiens vigtigste borgerrettighedsforkæmpere.

Især i Charleston er der en parade sponsoreret af YWCA of Charleston, som man ikke må gå glip af.

Paraden består af vogne, marchorkestre, skønhedsdronninger og aktivister. Paraden går som regel gennem velkendte gader som President, Fishburn, Ashley, Sumter, King Street og Marion Square. På den måde kan alle borgere, der kommer forbi, se paraden gratis.

Ud over paraden arrangerer YWCA of Charleston forskellige events i løbet af ugen.

Det kan være fora, hvor kendte aktivister er inviteret til at diskutere den aktuelle borgerrettighedssituation. Der er også en hyldest til Martin Luther King Jr.s arbejde, som kan være interessant for dig, hvis du kan lide historie. Stedet varierer fra år til år, men et almindeligt sted har været Charleston Area Convention & Visitors Bureau.

5. Tilbring en nat på The Alley

I The Alley| ©Sarah Zambiasi
I The Alley| ©Sarah Zambiasi

Hvis du vil tilbringe en aften med vennerne og bowle, anbefaler jeg, at du besøger The Alley. På grund af vejret i denne måned er de bedste vinteraktiviteter indendørs, hvor varmen er tændt. Det betyder dog ikke, at de er kedelige.

The Alley er et af de mest populære underholdningscentre i byen. Det har otte bowlingbaner, som grupper kan spille på, samt tre barer, hvor man kan drikke de bedste øl og cocktails. Der er også restauranter med gode burgere, pizzaer og meget mere.

På dette sted kan du også nyde øjeblikkets sport på deres tv-skærme, der er fordelt flere steder. De har også live events, hvor du kan nyde optrædener af lokale sangere. For at finde ud af, hvornår der er en begivenhed, kan du besøge deres hjemmeside.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: 131 Columbus, ST. Charleston.
 • Hvornår: Hele året rundt, men i januar er det et af de bedste lukkede steder at have det sjovt og holde varmen om natten.
 • Pris: Gratis adgang, kun pay-as-you-go.
 • Åbningstider: Onsdag fra kl. 16 til midnat. Fra torsdag til søndag fra kl. 11.00 til kl. 00.00.

6. Benyt dig af rabatterne på King Street

King Street| ©Warren LeMay
King Street| ©Warren LeMay

King Street er Charlestons centrum, berømt for sin historie, men også for sit udvalg af butikker og restauranter.

Januar, som er en meget stille måned, er et godt tidspunkt at slentre rundt og nyde de lokale og maden. I løbet af denne måned tilbyder nogle butikker rabatter og særlige tilbud for at tiltrække flere besøgende.

I denne del af byen finder du en række butikker dedikeret til mode, antikviteter, boligindretning, blandt andre. Derudover er de mærker, du finder, regionale og nationale, så dit køb vil hjælpe den lokale økonomi.

Hold øje med forskellige arrangementer, der kan interessere dig.

Før du går på opdagelse i Street King, skal du vide, at den er opdelt i tre distrikter. Det første er Lower King Street, antikvitetsdistriktet. Det er det ældste distrikt, og det er her, du kan finde genstande fra svundne tider. Det er helt sikkert et fascinerende sted for samlere.

Middel King, Fashion District, er hjemsted for en række modebutikker, hvor du kan finde tasker, tøj, sko og meget mere, lavet af berømte designere.

Endelig har Upper King Street, Design and Food District, de bedste indretningsbutikker og restauranter i byen.

7. Spise og drikke på The Taste of Folly

På The Taste of Folly| ©FollyBeachFestivals
På The Taste of Folly| ©FollyBeachFestivals

The Taste of Fol ly er en årlig begivenhed, der afholdes i Folly Beach, en by, der ligger femten minutter fra Charlestons centrum. Under denne festival lukker Center Street ned og bliver til et sted med god mad og sjov for hele familien. Hele familien kan deltage.

Denne begivenhed afholdes normalt i midten af januar på en lørdag. Selvom der er gratis adgang, skal du selv købe mad og drikke. For at prøve cocktails i en af konkurrencerne skal du f.eks. betale omkring 19 euro.

Ud over at nyde levende musik skal du være forberedt på at spise alt for meget på denne festival. En af favoritaktiviteterne er hotdog-spisningskonkurrencen, så du kan forestille dig, hvor meget plads du skal gøre plads til i maven, hvis du vil deltage.

Du kan også købe mad fra sælgere langs gaden eller købe lokal kunst. Andre sjove aktiviteter er karneval og auktioner. Som om det ikke var nok, har du en fantastisk udsigt til solnedgangen herfra.

Praktisk info

 • Sted: Folly Beach, South Carolina.

 • Hvornår: Midt i januar.

 • Pris: Gratis adgang, pay-as-you-go.

 • Åbningstider: 10.00 - 16.00.

8. Se det årlige Charleston Half Marathon

Charleston halvmaraton| ©Brian Cribb
Charleston halvmaraton| ©Brian Cribb

Charleston Half Marathon er en begivenhed, der finder sted hvert år i midten af januar. Det arrangeres af Capstone Races, USA's førende løbekoncern.

Under denne begivenhed samles Charlestons indbyggere for at heppe på løberne og nyde den levende musik, der giver løbet liv.

Deltagerne skal tilmelde sig løbet i god tid, især for at forberede sig. Men som deltager behøver du ikke meget forberedelse. Du skal bare være på stedet og have det sjovt med vennerne. På arrangementets hjemmeside er ruten, som løberne vil tage, normalt delt.

Det er også normalt angivet, hvor de levende musikbands vil være placeret. Hvis du vil benytte lejligheden til at overvære en koncert uden at betale entré, er dette en god mulighed. Oplev glæden og spændingen hos deltagerne og deres familier, og tilbring en anderledes dag i Charleston.

Traveller Tip

For at se halvmaraton anbefaler jeg behageligt tøj og solcreme. Hvis det er muligt, så medbring en klapstol, så du kan sidde ned og nyde begivenheden. Glem ikke din vandflaske og snacks.

9. Besøg Charlestons museer

Museet i Charleston| ©CarolinaTravelCarl
Museet i Charleston| ©CarolinaTravelCarl

Charleston er en by med et bredt udvalg af historie- og kunstmuseer. På mange af dem vil du opdage historien om denne maleriske by i South Carolina og forstå, hvorfor den ser ud, som den gør.

Januar synes at være den perfekte måned til en rundtur, da der ikke er for mange mennesker, og du har mulighed for at se det hele i ro og mag og lægge mærke til detaljerne.

Blandt de steder, du kan besøge, er Nathaniel Russell House, som var hjem for en slavehandler og sælger af samme navn.

Dette sted er anerkendt som det vigtigste neoklassiske hus i landet. Så snart du træder ind, vil du bemærke, at dets arkitektur og design er fra en anden tid.

Du kan også besøge Old Exchange og Provost Dungeon, en vigtig bygning i South Carolinas historie. Det var her, det første møde i delstatens generalforsamling blev afholdt.

Du kan også besøge Gibbes Museum of Art eller The Charleston Museum, hvor du kan nyde kunstværker, gallerier og udstillinger.

10. Gå på opdagelse på Charleston City Market

Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market
Charleston City Market| ©Historic Charleston City Market

Charleston City Market er et marked i byen, som bør være på alle dine planer, når du kommer til Charleston.

Det er et sted, du vil nyde på alle tider af året, da du kan bruge timer på at kigge på alle varerne. Der er normalt meget travlt, men i januar er der ikke så mange mennesker, så du vil nyde din tid på markedet endnu mere.

Ved første øjekast ligner stedet ikke et marked, da bygningen er bygget i Greek Revival-stil. Det får den til at skille sig ud og gør den til et historisk sted i byen. Inde på markedet finder du over 100 boder, der tilbyder tøj, smykker, mad, malerier og meget mere.

På markedets hjemmeside finder du kort, en liste over restauranter, du kan besøge, og andre nyttige oplysninger, som du kan bruge til at planlægge dit besøg.

Markedet er åbent dag og nat og tilbyder også særlige arrangementer fra tid til anden. Jeg anbefaler, at du holder øje med opdateringer, så du kan tilbringe en anderledes dag på markedet.

Praktiske oplysninger

 • Sted: 188 Meeting St, Charleston, SC.
 • Hvornår: Åbent året rundt.
 • Pris: Gratis adgang, pay-as-you-go.
 • Åbningstider: Åbent dagligt fra 9:30 til 18:00. Lukket kl. 17 om søndagen.

Sådan er vejret i januar i Charleston

Gaderne i Charleston ved juletid| ©Damjan Savic,
Gaderne i Charleston ved juletid| ©Damjan Savic,

I januar måned er Charleston en meget stille by med et ret køligt klima. Hvis du rejser i denne måned, skal du være forberedt på at opleve temperaturer fra 8 °C til 23 °C, men gennemsnittet er 15 °C. Den koldeste dag kan vise -1 °C, men det er ikke særlig almindeligt.

Et andet vigtigt træk ved denne måned er dens overskyethed. Himlen er konstant mest overskyet, hvilket hjælper kulden med at mærkes lidt mere. Nogle dage kan også være regnfulde, så hav en vandtæt frakke eller paraply ved hånden.

På den anden side er januars dage korte, så vær forberedt på at gå tidligere i seng. Solopgang er omkring kl. 7 eller 7.30, mens solnedgang er omkring kl. 17 eller 18.

Hvad skal du pakke til dit besøg i Charleston i januar?

Pakning af din taske| ©Marissa Grootes
Pakning af din taske| ©Marissa Grootes

De første ting, du skal pakke, er dine trøjer og frakker. Januar er fortsat kold, så du skal være forsigtig og holde varmen, især hvis du udforsker byen om natten. Husk, at du får brug for mere skiftetøj, hvis du rejser til Charleston i tre dage eller mere.

Mange af de aktiviteter, du kan lave i Charleston, involverer spisning, så jeg tror, det er klogt at have behageligt tøj på, ingen stramme t-shirts eller ubehagelige bukser. Nyd al maden og drikkevarerne på festivalerne uden at overspise, men i behageligt tøj.

Det er en god idé at medbringe medicin mod mavepine eller for at forbedre fordøjelsen. Husk, at mad fra andre lande, selv fra andre byer, nogle gange kan være tung, hvis du spiser den for første gang. Det er bedst at være forberedt på alt.