Dagsture til Monument Valley fra Las Vegas

Vil du gerne udforske Monument Valley og føle, at du er med i en Hollywood-film? Så skal du tage en tur til denne store depression mellem den sydlige grænse af Utah og Arizona.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Dagsture til Monument Valley fra Las Vegas

Arena marrón bajo el cielo azul de día | ©Mattia Bericchia

En af de ting, man kan lave i Las Vegas, er at tage en tur til Monument Valley. Dalen ligger inden for Navajo Nationens reservat, som er en af de største indianske grupper. Normalt er guiden på disse ture også en indfødt, så du vil opleve en meget interessant kulturel udveksling, når han eller hun fortæller dig alt om Monument Valley.

Ikke alene vil du komme til at se den fantastiske natur, men du vil også få en anderledes oplevelse. Du kan vælge forskellige måder at udforske ørkenen på. Nogle foretrækker at tage på safari, andre i en firehjulstrækker, og andre igen foretrækker en afslappet tur på en hest. Hvad er din favorit?

1. Guidet naturskøn tur i Monument Valley

Tre røde bjerge set fra lang afstand| ©Egor Gudaev
Tre røde bjerge set fra lang afstand| ©Egor Gudaev

At besøge Monument Valley er en aktivitet, man kan gøre på alle tider af døgnet. Hvis du kun besøger Las Vegas i to dage, er det bedre at vælge en guidet naturskøn tur. På bare tre timer kan du udforske højdepunkterne i Monument Valley i et safarikøretøj. Gennemsnitsprisen for denne tur er €75.

Når du har mødt din guide og resten af gruppen, begynder du din rejse ind i Nevada-ørkenen. Du kommer forbi vartegn som Arsenic Arches og ser berømte monumenter som Three Sisters, John Ford Point, Moccasin Arch, Totem Pole m.m. Medbring dit bedste kamera til fantastiske fotos og selfies!

På denne tur kommer du også gennem West og East Mitten Butters, ikoniske ørkenbakker i det nordøstlige Navajo County i staten Arizona, som er en del af Navajo Nation. Herfra får du en spektakulær panoramaudsigt, som du sikkert har set i mange film.

Din guide vil fortælle dig alt om disse steders historie og forklare Navajo-folkets kultur, det største indianske samfund i USA. Du vil helt sikkert få mest muligt ud af din ferie med denne tur. Da frokost ikke er inkluderet, anbefaler jeg, at du nyder en gastronomisk tur i Las Vegas fra midt på eftermiddagen og frem, hvor du får en smagsprøve på de bedste smagsoplevelser.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 75 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: køretøj af safaritypen.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske Monument Valley på mindre end et par timer og fortsætte med at nyde andre aktiviteter, som Las Vegas har at byde på.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis dette har været et af de steder, du har haft mest lyst til at besøge, er denne tur måske for kort for dig. Jeg foreslår, at du kigger efter længere udflugter, hvor du kan udforske i længere tid.

2. Solopgangstur til Monument Valley fra Las Vegas

To brune bjerge under en blå himmel| ©Pixabay
To brune bjerge under en blå himmel| ©Pixabay

Hvis du er fan af solopgange, bør du besøge Monument Valley tidligt om morgenen. Denne type tur varer cirka tre timer og koster i gennemsnit 85 euro. Fra den smukke panoramaudsigt over Monument Valley kan du se alle himlens farver ved solopgang, kan du lide tanken?

Din guide vil være med dig hele vejen, så du kan lære om dette område af Nevada og dets historie. Du får mulighed for at udforske klippeformationerne i et terrængående køretøj. Hvis du kan lide denne plan, foreslår jeg, at du tager en off-road tur i Las Vegas.

Et af højdepunkterne er et besøg ved monumenterne kendt som Three Sisters og John Ford Point. Nogle selskaber tillader, at du tager dine kæledyr med i bilen, så hvis du er på ferie med din hund eller kat, kan du tage dem med. Når du har slentret rundt og nydt solopgangen, tager din guide dig tilbage til udgangspunktet.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 85 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: safarikøretøj og terrængående køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan nyde solopgangen fra ørkenen, og hvis du rejser med dit kæledyr, kan du tage det med dig for at opdage dette hjørne af verden.
 • Ulemper ved denne mulighed: Man skal meget tidligt op om morgenen for at få denne oplevelse, og det er ikke alle, der kan lide tanken.

Book en off-road tur i Las Vegas.

3. Solnedgangstur til Monument Valley fra Las Vegas

Solnedgang med udsigt over bjergene| ©Hao Wang
Solnedgang med udsigt over bjergene| ©Hao Wang

Mens solopgangen har smukke farver, kan solnedgangen give dig en helt anden oplevelse fra Monument Valley. Disse ture varer normalt mindst fire timer og koster i gennemsnit 90 euro. Det er en uforglemmelig oplevelse, da du kan opleve eftermiddagssolens varme og i løbet af få minutter nattens kulde.

En Navajo-guide vil være med dig på turen for at fortælle dig om historien i denne del af USA. Efter at være steget ombord på et safarikøretøj kører du gennem ørkenen til det første stop for at beundre landskabet. I fortsætter til John Ford's Point-monumentet og Three Sisters.

På denne type tur tager guiderne normalt gruppen med til et stop for at lære lidt mere om Navajo-kulturen. Her vil du se en demonstration af tæppevævning og en levende kulturel dans. Andre monumenter, der indgår i turen, er Totempælen. Herfra vil udsigten til solnedgangen være fænomenal, og jeg anbefaler, at man stopper i mindst en halv time for at nyde den og tage de bedste billeder.

Turen kan slutte lidt efter solnedgang. Hvis du er interesseret i at se ørkenen på det tidspunkt, anbefaler jeg en nattur fra Las Vegas. Nogle arrangører inkluderer en særlig service, der kører dig til dit hotel. Det er bedst at diskutere disse detaljer med din guide.

Detaljer af interesse

 • Pris: ca. 90 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: safarikøretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: På denne type tur kan du se Monument Valley om dagen, ved solnedgang og om natten. Hvert øjeblik er mindeværdigt, og du vil elske det.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det kan blive lidt koldere om natten i dette område, så jeg anbefaler, at du tager en trøje med for at beskytte dig selv i tilfælde af meget lave temperaturer.

4. En times ridetur i Monument Valley

Ridning i bjergene| ©Mehelia van der Veer
Ridning i bjergene| ©Mehelia van der Veer

Kan du huske de gamle westernfilm, hvor hovedpersonerne var modige cowboys? Her er din chance for at føle, at du er med i en af de film. På denne ridetur i Monument Valley rider du gennem nationalparken i ca. en time til en gennemsnitspris på £85.

Når du ankommer til mødestedet, vil din guide forklare dig alt det grundlæggende, du skal vide før rideturen. Han eller hun vil også give dig en hjelm for en sikkerheds skyld. Hvis du ikke har nogen rideerfaring, skal du ikke bekymre dig, fortæl det til din guide, og du vil få særlig behandling og endda en trænet hest til at hjælpe dig i henhold til dit niveau. Du behøver ikke at være bange, da disse dyr er vant til dette job.

Turen vil være i den øvre del af Monument Valley. I dette område vil du kunne se vigtige steder som Sitting Hen, Eagle Mesa og andre røde sandklippeformationer. Du vil også kunne gøre særlige stop for at tage de bedste billeder med ørkenen som baggrund.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 85 euro.
 • Varighed: ca. 1 time.
 • Transportmiddel: hest.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at udforske Monument Valley på en hest, der passer til din erfaring og dine færdigheder.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle mennesker er bange for heste. Hvis det er tilfældet, er det bedst at vælge en anden type tur, som du føler dig mere tryg ved.

Rejsetip
Nogle mennesker er meget bange for, at dyret vil reagere på en dårlig måde, og at der vil ske en ulykke. Derfor er det bedre at være rolig, så hesten også er afslappet. Disse dyr er meget intelligente og kender ruten, så du behøver ikke at bekymre dig.

5. 3-dages Grand Canyon, Antelope Canyon og Monument Valley Tour fra Las Vegas

Røde bjerge under den blå himmel| ©Frank Schrader
Røde bjerge under den blå himmel| ©Frank Schrader

Hvis du er vild med eventyr og gerne vil tilbringe en masse tid i naturen, anbefaler jeg denne type tur. I tre dage og to nætter kan du opleve Grand Canyon, Monument Valley og Antelope Canyon. Den gennemsnitlige pris for denne oplevelse er 600 euro, og det er hver en krone værd, da du får mad, indkvartering og al den komfort, du har brug for.

Til denne tur skal du pakke en taske med mindst tre sæt skiftetøj, så du har det behageligt hver dag. Denne type tur starter tidligt om morgenen. Normalt er der en gruppe på mindst fem personer samlet. Turen tager dig langs den historiske Route 66 i et åbent køretøj, så du kan nyde landskabet.

På den første dag besøger man Grand Canyon og ser Hoover-dæmningen og andre interessante seværdigheder. Hvis du kan lide denne destination, foreslår jeg, at du tager en helikoptertur over Grand Canyon. På andendagen er det tid til at besøge Antelope Canyon i det nordlige Arizona, så gør dit kamera klar og tag de bedste billeder af dette ørkenlandskab! Al denne transport foregår i en meget komfortabel bil eller varevogn.

Endelig på tredjedagen ankommer du til Monument Valley og føler dig som i en "gammel western"-film med panoramaudsigten. Om formiddagen vil du nyde de snoede ørkenlandskaber i det sydvestlige USA, og om eftermiddagen vil det være tid til at vende tilbage til Las Vegas i en komfortabel bil med aircondition.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 600 €.
 • Varighed: ca. 3 dage og 2 nætter.
 • Transportmiddel: åbent køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne type tur kan du udforske Nevada-ørkenens vildmark i ro og mag, ikke kun Monument Valley. Desuden vil du altid være ledsaget af en rejseleder, der kender området ud og ind.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du har lidt tid til at udforske Las Vegas, er denne type tur ikke den bedste mulighed, da du skal bruge tre dage.

Hvad kommer jeg til at se på denne type tur?

kvinde i blå kjole med hovedet nedad| © Taylor Brandon
kvinde i blå kjole med hovedet nedad| © Taylor Brandon

Når du tager på en tur til Monument Valley, skal du huske på, at det er en Navajo Tribal Park. Det er også et smukt ørkenområde, der er værd at udforske. Hvis du er interesseret, kan du tage nationalparksture fra Las Vegas og fortsætte med at nyde den vildmark, som staten Nevada og Arizona har at byde på.

På alle ture vil du kunne se ørkenens udstrækning og skønhed. Lejlighedsvis vil du se nogle af ørkenens dyr og planter. Men de naturlige monumenter af klippeformationer er hovedattraktionen på disse ture.

Nogle af de ture, jeg anbefalede, inkluderer også en kulturel demonstration af Navajo-folket. Det kan være traditionelle danse eller en udstilling af indfødt kunsthåndværk. Det er en god mulighed for at lære om deres historie og årsagerne til, at dette område er så elsket og værdsat.

Den store fordel ved denne type tur er, at din guide ved, hvordan man kommer til dette sted, som er det mest ikoniske i det gamle vesten. Det er derfor, jeg råder dig til at slappe af og stole på din guide.

Book en tur til nationalparker fra Las Vegas

Tips til en tur til Monument Valley fra Las Vegas

person på vejen| ©Brendan Bannister
person på vejen| ©Brendan Bannister

Til udflugter i ørkenen anbefaler jeg altid at bruge solcreme. Hvis man opholder sig for længe i solen uden beskyttelse, kan man ende med at blive solskoldet. Det er også vigtigt at holde sig hydreret. Disse ture inkluderer normalt vandflasker, så du er velkommen til at bede om din egen under turen.

På den anden side anbefaler jeg, uanset hvilken type transport du vælger til Monument Valley, at du har åndbart og behageligt tøj på. På den måde vil du føle dig køligere. Hatte og solbriller kan være nyttige ting til at beskytte dig mod sandet og lyset, der nogle gange kan være lidt blændende.

Nogle af vandreturene kan tage mere end to dage. I dette tilfælde bør du bære en lille rygsæk med dine ejendele. Prøv kun at pakke det, du har brug for, så du ikke bærer på for meget vægt undervejs. Du kan tage flere stykker tøj, din tandbørste, personlige dokumenter og din solcreme med.

Jeg foreslår ikke, at du tager personlige hygiejneartikler med. De produkter, i hvert fald de mest nødvendige, kan fås på det hotel, hvor du bor. Prøv ikke at medbringe unødvendige ting for at gøre din rejse mere behagelig.

Lad os sammenligne mulighederne

 • Guidet sightseeingtur til Monument Valley
 • Pris: omkring €75.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: køretøj af safaritypen.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske Monument Valley på mindre end et par timer og fortsætte med at nyde andre aktiviteter, som Las Vegas har at byde på.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis dette har været et af de steder, du har haft mest lyst til at besøge, er denne tur måske for kort for dig. Jeg foreslår, at du kigger efter længere udflugter, hvor du kan udforske i længere tid.
 • Solopgangstur til Monument Valley fra Las Vegas
 • Pris: omkring 85 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: køretøj af safaritypen og et terrængående køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan nyde solopgangen fra ørkenen, og hvis du rejser med dit kæledyr, kan du tage det med for at se dette hjørne af verden.
 • Ulemper ved denne mulighed: Man skal meget tidligt op om morgenen for at få denne oplevelse, og det er ikke alle, der kan lide tanken.
 • Solnedgangstur til Monument Valley fra Las Vegas
 • Pris: cirka 90 euro.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: køretøj af safaritypen.
 • Fordele ved denne mulighed: På denne type tur vil du se Monument Valley om dagen, ved solnedgang og om natten. Hvert øjeblik er mindeværdigt, og du vil elske det.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det kan blive lidt koldere om natten i dette område, så jeg anbefaler, at du tager en trøje med for at beskytte dig selv i tilfælde af meget lave temperaturer.
 • En times ridetur i Monument Valley
 • Pris: omkring 85 €.
 • Varighed: ca. 1 time.
 • Transportmiddel: hest.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at udforske Monument Valley på en hest, der passer til din erfaring og dine færdigheder.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle mennesker er bange for heste. Hvis det er tilfældet, er det bedst at vælge en anden type tur, som du er mere tryg ved.
 • 3-dages tur til Grand Canyon, Monument Valley og Antelope Canyon fra Las Vegas
 • Pris: omkring 600 €.
 • Varighed: ca. 3 dage og 2 nætter.
 • Transportmiddel: åbent køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne type tur kan du udforske Nevada-ørkenens vildmark i ro og mag, ikke kun Monument Valley. Desuden vil du altid være ledsaget af en rejseleder, der kender området ud og ind.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du har lidt tid til at udforske Las Vegas, er denne type tur ikke den bedste mulighed, da du skal bruge tre dage.