Bedste ting at lave i Miami

Miami er en dynamisk, travl og livlig by. Men det er ikke kun strande og fester. Jeg vil fortælle dig alt om, hvad der venter dig der, og du vil blive overrasket!

Alex Grande

Alex Grande

41 minutters læst

Bedste ting at lave i Miami

Luftfoto af en af Miamis strande | ©Pontus Wellgraf

Endeløse strande, et varmt klima og et livligt dag- og natteliv har gjort Miami til en af de største turistdestinationer i USA. Her kan du nyde et væld af planer for en god tid: et livligt natteliv, storslåede shows og muligheden for vandsport, blandt andre.

Men vidste du, at der er mange andre overraskelser, der venter på dig i byen? Overraskelser i form af unikke bygninger, museer og gallerier, vild natur og den bedste gastronomi. Jeg fortæller dig om alt dette og meget mere nedenfor.

1. Lær byen at kende på en guidet tur

Udsigt over South Beach| ©Mike McBey
Udsigt over South Beach| ©Mike McBey

Miami er en spændende by, fuld af kontraster og gemmer på et uendeligt antal interessante steder at opdage: South Beach, Little Havana, Coral Gables..... Hvor skal man starte?

Det er nogle gange kompliceret at beslutte sig. Det er derfor, jeg anbefaler en første kontakt gennem en guidet tur. Hvis du kombinerer en landtur med en bådtur, får du det mest komplette overblik over denne vidunderlige by. Derefter kan du planlægge resten af dit besøg eller vælge de tematiske ture, der interesserer dig.

Book en tur og bådtur i Miami

2. Nyd udsigten over Miami i fugleperspektiv

Fra oven| ©Alex Azabache
Fra oven| ©Alex Azabache

Hvis det er utroligt fra land eller hav, er Miami fra oven spektakulært. En helikoptertur giver dig mulighed for at beundre de endeløse strande og blive forbløffet over den intense blå farve i vandet, der bader dem.

Du vil også kunne røre ved skyskraberne i Downtown og nyde udsigten til de luksuriøse palæer på Palm Island. At flyve over Miami er et af de eventyr, hvor man nyder hvert sekund. Hvis du ikke er bange for at flyve, må du ikke gå glip af det.

Du kan også booke en privat flyvetur over Miami, en oplevelse, der vil give dig et unikt indblik i byen.

Book en helikoptertur

3. Bliv forført af Little Havana

8. gade, Little Havana| ©Thank You (20,5 millions+) views
8. gade, Little Havana| ©Thank You (20,5 millions+) views

Alt ved dette kvarter er specielt. At slentre gennem det er som at rejse til et andet land uden at forlade Miami. Her kan du opdage autentiske cubanske traditioner, lytte til latinamerikansk musik, dufte tobakken og smage den bedste caribiske mad.

Det er ikke det eneste, der vil overraske dig i Little Havana. På Calle Ocho finder du interessante kunstgallerier. I Domino Park kan du se ældre mennesker spille skak eller domino væk fra den travle hverdag i kvarteret. Og hvis dit besøg falder sammen med Cultural Fridays, som afholdes en gang om måneden, kan du se frem til en livlig festival med kunst, musik og gadekultur.

Book en rundtur i Little Havana

4. Oplev den kunstneriske side af Miami

Gaderne i Wynwood| ©Gadi Yosef
Gaderne i Wynwood| ©Gadi Yosef

Hvis du er passioneret omkring kunst og kultur, er Miami en fantastisk destination for dig. Byen er hjemsted for utallige museer, kunstgallerier, unikke bygninger og storslåede eksempler på urban kunst. Alle kunstneriske discipliner er på den ene eller anden måde repræsenteret her.

Jeg anbefaler især to områder. På den ene side Design District, som er elegant og sofistikeret. På den anden side Wynwood, det alternative kvarter par excellence, hvor kreativitet og urban kunst når deres maksimale udtryk.

Book en Art Deco-tur i Miami

5. Oplev et vildt eventyr i Everglades

Everglades nationalpark| ©M.Peinado
Everglades nationalpark| ©M.Peinado

Forestil dig at se alligatorer, pelikaner, søkøer eller fiskeørne i naturen? Det kan du gøre i et af de største og mest utrolige vildmarksområder i USA. Everglades er et stort sumpet område, der er hjemsted for en unik flora og fauna.

Men oplevelsen af at tilbringe en hel dag i denne nationalpark er ikke kun uforglemmelig på grund af dens økosystem. Måden, man gør det på, er også speciel. På den ene side kan man gå langs stierne, og på den anden side kan man beundre den fra vandet om bord på små både eller hydrofoils: et eventyr til en uforglemmelig dag!

Book dit eventyr i Everglades

6. Tag en Segway-tur på Ocean Drive

Ocean Drive med Segway| ©Viator
Ocean Drive med Segway| ©Viator

Ocean Drive er det sjoveste og mest livlige område i Miami Beach. Det er også et af de mest berømte. På den ene side ligger en af de mest besøgte strande i byen. På den anden side en hel række butikker, barer og restauranter.

Du vil altid se folk løbe, cykle eller stå på rulleskøjter langs denne promenade. Og du kan nyde den på en anden måde. Segwayen giver dig fuld frihed til at bevæge dig rundt og fordybe dig i den livlige atmosfære og essensen af Ocean Drive, men uden at trætte dig selv ud!

Book din segway-tur på Ocean Drive

7. Snorkel blandt koralrev

Dykning i Miami| ©Ines Hegedus-Garcia
Dykning i Miami| ©Ines Hegedus-Garcia

I nærheden af Miami er der vidunderlige steder, hvor du kan dykke og nyde skønheden i undervandsverdenen. Et af de smukkeste er Key West. Her kan du dykke i et af de største koralrev i verden og opdage et fascinerende økosystem.

Hvis du aldrig har dykket før, skal du ikke bekymre dig, det er et godt sted at lære. I det krystalklare vand vil du se unikke marine arter, og hvis du er heldig, kan du endda svømme med delfiner- uforglemmeligt!

Book et krydstogt med vandaktiviteter

8. Besøg Vizcaya-museet og haverne

Vizcaya Museum| ©Negut Gabriel
Vizcaya Museum| ©Negut Gabriel

Villa Vizcaya er et af de mest overraskende steder i Miami. Kan du forestille dig en villa i renæssancestil i Florida? Dette spektakulære palæ er inspireret af de italienske paladser fra det 16. århundrede og mangler ikke detaljer. Dets indre er nu et museum, der udstiller møbler, malerier, dekorative genstande og musikinstrumenter.

Og hvis palæet er vidunderligt, må du ikke gå glip af dets haver, der er fyldt med skulpturer, springvand og vandfald. En spadseretur gennem dem vil få dig til at glemme byens travlhed. Og alt sammen med den ekstra bonus af en fabelagtig udsigt over Biscayne Bay. En sand fornøjelse.

  • Læs mere Hvis vejret ikke er godt, kan du finde ud af, hvad du ellers kan lave i denne artikel om vinteraktiviteter i Miami.

Book en rundvisning på Vizcaya Museum & Gardens

9. Tag på krydstogt på Biscayne Bay

Dagskrydstogt| ©Ansel Adams
Dagskrydstogt| ©Ansel Adams

Fra et krydstogtskib kan du nyde en af Miamis mest attraktive ture. Biscayne Bay er en enorm tropisk lagune, hvis bredder har udsigt over nogle af de mest symbolske steder i byen, fra skyskraberne i Downtown til Miami Beach eller Fisher Island.

Men hvis der er én ting, der vil overraske dig, er det de kunstige øer, der blev skabt i bugten. På den ene side på grund af det ingeniørarbejde, de repræsenterer. På den anden side, fordi de er hjemsted for berømtheder som Julio Iglesias, Gloria Estefan og Ricky Martin, blandt mange andre.

Book et krydstogt i Byscaine Bay

10. Hav det sjovt med at se dyrene i den zoologiske have!

Dag i zoologisk have| ©osseous
Dag i zoologisk have| ©osseous

Hvis du rejser med børn, skal du ikke tøve med at inkludere Miami Zoo i dine planer. Her bor mere end 3.000 dyr. Det er også den eneste subtropiske park i landet. Kun Floridas unikke klimatiske forhold har gjort det muligt at genskabe levestederne for arter fra andre kontinenter til perfektion.

Den zoologiske have arrangerer også et væld af aktiviteter for at bringe dyrelivet ud til både unge og gamle: møder med dyrene, samtaler med dyrepasserne og fugleudstillinger. Alt dette gør det til en meget underholdende og lærerig dag!

Book din billet til Miami Zoo

11. Tag på en klassisk rundtur i Miami

Klassisk Miami| ©RODNAE Productions
Klassisk Miami| ©RODNAE Productions

Hvis du ikke har kørt i en af de vidunderlige cabrioleter, som man ser i gamle film, er Miami det perfekte sted at gøre det. Du vil føle dig som en filmstjerne, når du cruiser ned ad Ocean Drive, ned ad Millionaire's Row eller mellem skyskraberne i hjertet af byen.

I en Buick Electra eller Edsel Corsair fra 1950'erne vil du nyde byens charme endnu mere. For entusiaster af klassiske biler er det en must-do oplevelse. For dem, der ikke er, er det en af de mest charmerende ture, du kan nyde i Miami.

Book en privat tur i klassisk bil

12. Tag på shopping i Sawgrass Mills

Shopping-dag| ©freestocks
Shopping-dag| ©freestocks

Elsker du at fortabe dig i butikkerne på jagt efter de bedste tilbud? Så tag dig tid til at besøge Sawgrass Mills. Det er et af de største outlet-centre i verden. Mere end 350 butikker venter på dig her, mange af dem fra kendte mode- og sportsmærker.

Hvis du trænger til at forny din garderobe eller forkæle dig selv, er dette din chance. I dette enorme shoppingcenter finder du rabatter på op til 70%. Det bliver en af dine bedste shoppingoplevelser. Et tip: Få mest muligt ud af det og køb også en kuffert, du får helt sikkert brug for den til at tage hjem med dine indkøb.

Book din shoppingoplevelse i Sawgrass Mills Shopping Centre

13. Oplev arkitekturen i South Beach

South Beach, Miami| ©Mike McBey
South Beach, Miami| ©Mike McBey

South Beach handler ikke kun om strande og sjov. Vidste du, at der findes mere end 800 eksempler på art deco-arkitektur i Miami? Mange af dem ligger i dette kvarter, hvor du kan gå tilbage til mafiaens og forbudstidens tid.

Men der er også andre perler, du ikke må gå glip af, som Casa Casuarina, palæet, der tilhørte Gianni Versace, og i hvis døre han blev myrdet. Og hvis arkitekturen i South Beach er utrolig om dagen, er den spektakulær om natten med sin farverige belysning.

  • Læs mere Læs videre og nyd dette indlæg dedikeret til Miamis natteliv.

Book en tur i South Beachs arkitektur

14. Lær at danse salsa

At danse salsa| ©tangobiker
At danse salsa| ©tangobiker

Caribiske rytmer vil altid være med dig i Miami, og det bedste er, at du kan lære at danse med gode lærere. Og det bedste er, at du kan lære at danse med dygtige lærere. Tør du? Læg forlegenheden på hylden, og tag de første skridt i en livlig salsa eller en sensuel bachata. Når du først er begyndt, vil du ikke kunne stoppe igen!

Der er masser af klubber i byen, hvor du kan lytte til god latinamerikansk musik og danse. Hvis du skifter partner, er du sikker på at få nye venner. Det er en af de sjoveste oplevelser, du kan få i Miami, især med en god mojito.

Book din salsatime på en natklub

15. Mærk spændingen ved en tur i speedbåd

Tur i speedbåd| ©Ines Hegedus-Garcia
Tur i speedbåd| ©Ines Hegedus-Garcia

Miami er en fantastisk filmkulisse. Hvis du vil føle dig som hovedpersonen i en af dine yndlingsserier, skal du gå om bord på en speedbåd. Du får en spændende oplevelse, mens du nyder den vidunderlige udsigt over byen og dens mest ikoniske seværdigheder.

Hvis du er på besøg med venner eller familie, er dette en fantastisk måde at tilbringe en anderledes tid på. Der er intet som at nyde en båd helt for jer selv, mens I lader Miami-brisen og solskinnet kærtegne jer.

Book en tur med speedbåd

16. Smag den cubanske gastronomi og kultur

Traditionel cubansk sandwich| ©ManuelAngelD
Traditionel cubansk sandwich| ©ManuelAngelD

Hvis der er noget, indbyggerne i Little Havana er stolte af, så er det deres kultur og traditioner. De er også stolte af deres gastronomi. Lad dig forføre af det bedste caribiske køkken, og prøv empanadaen, den cubanske sandwich, yuccaen eller de søde guavabønner. Du vil elske dem, ligesom kaffen, hvis du er fan af denne drik.

Der er et stort antal restauranter i kvarteret, hvor du kan nyde et godt måltid. Men glem ikke at slentre gennem gaderne for at opleve atmosfæren i Little Havana og nyde musikken og gallerierne.

Book en gastronomisk tur i Little Havana

17. Tag på udflugt til Bahamas

Dagstur til Bahamas| ©Eugene Kaspersky
Dagstur til Bahamas| ©Eugene Kaspersky

Har du nogensinde drømt om at ligge på Bahamas' uberørte strande og bade i deres varme vand? Udnyt det faktum, at du er i Miami, til at tilbringe en uforglemmelig dag på en af dem. Jeg anbefaler Bimini, en af de mest charmerende ø er i øgruppen. Du vil næsten føle dig som i paradis.

Du kan bare nyde et par timers solbadning ved havet. Det ideelle er dog at få mest muligt ud af hvert minut på øen for at opdage dens uendelige charme, herunder dens vidunderlige havbund og spektakulære køkken med fisk og skaldyr som hovedingrediens.

18. Drøm på Millionaire's Row

Millionærernes række| ©Adrian Salgado
Millionærernes række| ©Adrian Salgado

Du har måske ikke den luksus at bo i et stort palæ, men i Miami kan du komme tæt på nogle spektakulære palæer. Hvis du er nysgerrig, skal du ikke tøve med at tage en bådtur på Millionaire's Row, det mest eksklusive område i byen.

Det er her, medlemmer af high society og berømtheder som Shakira, Alicia Keys og Will Smith har deres hjem. Det er storslåede bygninger omgivet af spektakulære haver. Uundgåeligt har de en tendens til at vække misundelse snarere end beundring blandt almindelige dødelige.

Book et krydstogt til en berømtheds hus

19. Tag en Segway-tur på Star Island

Star Island| ©Carmen Zuniga
Star Island| ©Carmen Zuniga

Star Island er en af de kunstige øer, der er bygget i Biscayne Bay. Men det er ikke bare endnu en. Når du går rundt på den, vil du forstå, hvorfor den har fået det navn. Jeg fortæller dig det på forhånd: Der er omkring tredive pragtfulde palæer, som tilhører musik- og filmstjerner.

Øen kan tilbagelægges på kort tid, så du når South Beach på ingen tid på en Segway. Det giver dig mulighed for at færdiggøre turen og besøge nogle af de mest ikoniske hjørner af Miamis mest berømte kvarter: Ocean Drive, Lincoln Road, Art Deco-distriktet osv.

Book en segway-tur til South Beach

20. Oplev en fordybende kunstoplevelse

Superblue| ©Ludmila Lupan
Superblue| ©Ludmila Lupan

Kunst er noget, man skal se og beundre. Men i Miami kan du også fordybe dig i den. Og det mener jeg i ordets mest bogstavelige forstand. Superblue er et unikt rum, der giver dig mulighed for at udforske helt fantastiske verdener skabt af byens kunstnere.

Denne eksperimenterende kunstform giver dig mulighed for at føle dig som en del af de værker, der udstilles på dette unikke museum. Digitale montager, lyseffekter og vandskyer vil give dig en oplevelse, der for altid vil ændre enhver forestilling, du måtte have haft om kunstnerisk udtryk.

Book din billet til Superblue Miami

21. Se landskabet i Florida Keys fra luften

Florida Keys| ©Pom'
Florida Keys| ©Pom'

Florida Keys er et af de mest utrolige steder på østkysten. Men kun fra luften er det muligt at se al deres skønhed. Derfor er det værd at se denne række af 1.700 øer og holme fra luften.

Du vil kunne se, hvordan de fungerer som en naturlig barriere mellem Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf. Se på strandene og de mest berømte bugter, især Key Largo og Key West. Men mest af alt skal du se på den motorvej, der forbinder øerne. US1 Overseas Highway er ikke mindre end 200 kilometer lang, en stor del af den over vand.

22. Slap af på en sejlbådstur i Biscayne Bay

Sejltur i Biscayne Bay| ©Venture Minimalists
Sejltur i Biscayne Bay| ©Venture Minimalists

Her er en fantastisk måde at nyde den mere stille side af Miami på. Biscayne Bay er en af byens skatte. Den har udsigt over Downtown på den ene side og Miami Beach på den anden. Det rolige vand er ideelt til sejlads væk fra trafik og travlhed. Hvis du aldrig har været på en sejlbåd før, vil oplevelsen være uforglemmelig.

Og du kan skræddersy din tur, alt efter hvad du vil se eller gøre: betragte Millionaire's Row, beundre Vizcaya-palæet, slentre langs Key Biscayne eller lade skipperen vælge den bedste rute. Det er op til dig.

Book en privat sejlbådstur

23. Tilbring en dag i Key West

Paradisisk udsigt over Key West| ©Ed Schipul
Paradisisk udsigt over Key West| ©Ed Schipul

Hvis dit besøg i Miami tillader det, så brug en dag på at opdage Key Wests vidundere. Det er det sydligste punkt i landet. Men frem for alt er det et lille paradis, hvor du kan nyde vidunderlige strande, vandsport og fordybe dig i en munter og farverig caribisk atmosfære.

I byen kan du besøge Ernest Hemingways og tidligere præsident Trumans hjem, som nu er omdannet til museer. Og hvis du har tid, så tag til Mallory Square ved solnedgang. Udsigten er utrolig, og du vil have det sjovt med at deltage i den livlige gadefestival.

Book en tur til Key West

24. Nyd den bedste gadekunst

Wynwood Walls| ©Malte Hempel
Wynwood Walls| ©Malte Hempel

Wynwood Walls handler om ren kreativitet. Dette hjørne af Miami er et storslået graffiti-museum. Her kan du se 50 fantastiske vægmalerier af internationalt anerkendte kunstnere. Hvis du kan lide alternativ kunst, må du ikke gå glip af det. Og hvis du ikke vil trætte dig selv, er der ikke noget bedre end at køre i en golfvogn.

At betragte graffitien er en oplevelse i sig selv. Men hvis du besøger dette kvarter den anden lørdag i hver måned, vil du finde noget endnu mere specielt. Det er dagen for Wynwood Art Walk, en gadebegivenhed med levende musik, mad, drikke og kunst, masser af kunst.

Book en gadekunsttur i Miami

25. Gå ikke glip af en dag med fiskeri

Fiskedag| ©Eduardo il Magnifico
Fiskedag| ©Eduardo il Magnifico

Blå marlin, sejlfisk, sværdfisk, tun, tarpon og endda hajer. Der er en utrolig rigdom i vandet i dette område. Du vil få en fantastisk dag med at prøve at fange en fisk. Og du er sikker på at få succes, hvis du er ledsaget af en erfaren fisker.

Kun et par kilometer fra kysten og med byen som vidne kan du prøve lykken med krogen. Og uanset årstiden gør Miamis gode beliggenhed og vidunderlige vejr det muligt at fiske på alle tider af året. Der er udflugter, der inkluderer fiskeri i Biscayne Bay, et eventyr for både erfarne og uerfarne lystfiskere.

Book en fisketur

26. Besøg en tobaksfabrik

Tobaksfabrik| ©Monica Francisco
Tobaksfabrik| ©Monica Francisco

I årtier var tobak en af Floridas store industrier. De bedste fra den cubanske tobakstradition kom til Florida og slog sig ned her. At rulle en cigar er en kunstform, og i Miami kan du stadig se, hvordan det gøres på traditionel vis.

Og du kan få et meget bredere indblik i, hvad denne industri handlede om, ved at besøge en cigarfabrik. Ud over at se, hvordan de bliver lavet, vil de forklare den komplekse proces med at dyrke, høste og forberede tobaksbladene. Uden tvivl et interessant besøg.

Book et besøg på en tobaksfabrik

27. Oplev et pirateventyr

Biscayne Bay om bord på et piratskib| ©Ribas A
Biscayne Bay om bord på et piratskib| ©Ribas A

Floridas kystlinje var engang skjulested for kapere og skueplads for bordinger og skibsforlis. Du kan også blive sør øver og opleve dit eget eventyr, når du sejler i Biscayne Bay ombord på et piratskib med en besætning, der er perfekt sammensat og meget karakteristisk.

Hvis du vil se Miami som familie fra vandet i bugten, er dette uden tvivl den sjoveste måde for de små. De bliver modige kahytsdrenge og føler sig som stjernerne i en eventyrfilm.

28. Nyd en tur på cykelbar

Bicibar| ©Kris Kris
Bicibar| ©Kris Kris

Når man rejser med venner, er det altid hyggeligt at cykle en tur rundt til Miamis barer og underholdningssteder. Jeg foreslår noget anderledes: Du kan gøre det ombord på et pedaldrevet køretøj, hvor du kan holde din egen fest. På den måde bliver hele turen en ren fornøjelse.

Du vil kunne køre fra et sted til et andet, mens du lytter til god musik, stoppe ved nogle af Miamis bedste underholdningssteder og få uforglemmelige minder med hjem. Og nej, du behøver ikke at være i god form for at cykle.

Book en bikebar-tur

29. Kør en superbil

Auto Lamborghini| ©Broderick Armbrister
Auto Lamborghini| ©Broderick Armbrister

Drømmer du om at køre en Lamborghini? Vil du vide, hvordan det er at sidde bag rattet i en eksklusiv Rolls Royce? De er måske uden for din rækkevidde, men at køre en rundt i Miami er en af de oplevelser, du aldrig vil glemme. Og det bedste er, at det er inden for rækkevidde.

At leje en af disse fantastiske biler giver dig mulighed for at køre rundt i Miamis eksklusive palæer og føle dig som en af deres ejere. Eller, hvis du foretrækker noget mere afslappet, kan du nyde de smukke omgivelser i byen. Uanset hvad din rejseplan er, vil byen altid overraske dig.

Book en køreoplevelse i superbil

30. Oplev mangroven ombord på en kajak

Kajaksejlads i Miami| ©luiz Oliveira
Kajaksejlads i Miami| ©luiz Oliveira

Det nordlige Miami gemmer på en vidunderlig naturskat. Mangroverne er et unikt økosystem med en enorm miljømæssig værdi. Kajakroning er den bedste måde at opleve al dens skønhed på tæt hold.

Når du padler roligt gennem vandet, vil du se alle slags fugle, padder og krybdyr. Men hvis der er én ting, der helt sikkert vil fange din opmærksomhed, så er det de mangrovetunneller, du kommer igennem undervejs. Du vil have svært ved at tro, at du kun er et stenkast fra byen. Det er også en sjov aktivitet at lave med børn.

Book en kajaktur

31. Hav det sjovt med parasailing

Parasailing i Miami| ©Marco Zanferrari
Parasailing i Miami| ©Marco Zanferrari

Hvis du ikke har svimmelhed eller højdeskræk, hvad så med at svæve over havet i en paraglider? Parasailing er en af de sjoveste ting at lave i Miami. Fra luften kan du se byen i al sin pragt. Og måske vil en delfin eller to ledsage dig på dit eventyr fra vandet.

Parasailing er også en aktivitet, som næsten alle kan nyde. En specialist kører båden, som styrer og kontrollerer paraglideren. Og hvis det er et eventyr, der deles med en partner eller en ven, er det endnu sjovere!

Book din parasailing-aktivitet

32. Besøg et koralslot

Koral-slottet| ©duncan cumming
Koral-slottet| ©duncan cumming

Dette er uden tvivl en af de mest unikke konstruktioner i Miami. Det er en struktur, der er hugget ud af koralklipper. Det tog ophavsmanden, Edward Leedskalnin, ikke mindre end 28 år at forme den. Med sine egne hænder og enkle værktøjer formede han mere end tusind tons sten for at give form til denne fantasi.

Coral Castle har sin egen legende. Bare et hint om, at det er en kærlighedshistorie, men den har ikke en lykkelig slutning. Hvis du vil have en ledetråd, så lyt til Billy Idols Sweet Sixteen. Eller, endnu bedre, besøg dette finurlige slot.

33. Beundre byen fra Miami Skyviews

Skyviews Miami Observationshjul| ©Tomas
Skyviews Miami Observationshjul| ©Tomas

Hvis du gerne vil se Miami fra oven, men er lidt for svimmel til at flyve op i en helikopter eller et let fly, er der et alternativ: Miami Skyviews. Det er et 60 meter højt pariserhjul med 42 lukkede, airconditionerede gondoler.

Herfra kan man beundre den smukke udsigt over byens centrum og Biscayne Bay. Et tip: Gå op ved solnedgang, det billede, du vil huske, vil være spektakulært. Og uanset tidspunktet er det et lille eventyr for børnene.

34. Lær på Phillip og Patricia Frost Museum of Science

Phillip og Patricia Frost videnskabsmuseum| ©Thierry Lachance
Phillip og Patricia Frost videnskabsmuseum| ©Thierry Lachance

Dette museum er et af de bedste uddannelsesmæssige steder at besøge med børn. Du vil få en fantastisk tid her. Museet har et akvarium, et planetarium og udstillingsrum, der er dedikeret til populærvidenskab.

Alt ved det er fantastisk. De utrolige 3D-projektioner i auditoriet vil tage dig med til fjerne galakser. I mellemtiden hjælper de interaktive udstillinger dig med at forstå fænomener som tyngdekraft eller lysets hastighed. Sæt lidt tid af til at gå op på terrassen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen.

35. Oplev en uforglemmelig fordybelse

En dag med dykning| ©Matthew Hoelscher
En dag med dykning| ©Matthew Hoelscher

Hvis du er en dykkerentusiast, er Miami en destination, du vil nyde som ingen anden. Florida Keys betragtes som et nationalt marinereservat. Derudover er der det eneste barriererev i USA og det tredjestørste i verden.

Som du kan forestille dig, er der tusindvis af steder at dykke her. I Key Largo kan du f.eks. komme helt tæt på undervandsstatuen af Kristus fra afgrunden. Og syd for Key West ligger USNS General Hoyt S. Vandenberg, som blev sænket med vilje for at skabe et kunstigt rev.

36. Tag en sjov tur ombord på en oppustelig tube

Adrenalin-dag| ©Phillip Pessar
Adrenalin-dag| ©Phillip Pessar

Der er tusind måder at nyde Miamis fantastiske vand på. Men denne vil give dig lyst til mere. Kan du forestille dig at "flyve" over bugten i et stort flydende rør? Når båden, der trækker det op i fart, får du masser af adrenalin.

Alt, hvad du skal gøre, er at holde godt fast, være opmærksom på kaptajnens instruktioner, give dig hen og forsøge ikke at falde af. Det er en spændende oplevelse, selv for de mindste, men i en langsommere hastighed.

Book en tur på bananbåd

37. Gå på opdagelse i designdistriktet

På rundtur i Design District.| ©Rob Olivera
På rundtur i Design District.| ©Rob Olivera

Dette unikke kvarter er et afslappet besøg værd, hvis du vil opdage den mest kreative og sofistikerede side af Miami. Mode, design, arkitektur og forskellige kunstneriske udtryk mødes i Design District. I gaderne finder du alt fra tøjbutikker med luksusmærker til kunstgallerier og etablissementer dedikeret til dekoration.

Hvis du bliver sulten, skal du ikke bekymre dig, der er også nogle gode restauranter, hvoraf nogle endda er blevet tildelt Michelin-stjerner. Men hvis du er på udkig efter et afslappende øjeblik, er min anbefaling Enea Garden Lounge, en tidligere parkeringsplads, der er blevet omdannet til en virkelig vidunderlig offentlig have.

38. Besøg akvariet i Miami

Miami Akvarium| ©BiancaD
Miami Akvarium| ©BiancaD

Miami Seaquarium er en af de største marineparker i USA. Alene af den grund er det et besøg værd, især hvis du rejser med børn. Hundredvis af dyr venter på dig her, fra venlige klovnefisk til skildpadder, imponerende spækhuggere til enorme hajer.

Men hvis der er én ting, der vil gøre både store og små målløse, så er det delfin- og søløveudstillingerne. Men det er ikke kun sjovt, det er også lærerigt, for dette er et fantastisk sted til beskyttelse og bevarelse af marine arter.

39. Test dit sigte med en økse!

Ekstrem dag ude| ©Sandy Chase
Ekstrem dag ude| ©Sandy Chase

Hvis du ud over at besøge byen vil fjerne spændinger og slippe af med stress, skal du prøve øksekast. Denne særegne sport er lige så mærkelig, som den er sjov. Det eneste, du skal gøre, er at koncentrere dig, sigte mod målet og se, hvor godt du rammer.

Du behøver ikke at bekymre dig om sikkerheden. Du gør det i et lukket miljø og i hænderne på eksperter, så det eneste, du skal bekymre dig om, er at have det sjovt. Hvis du tør, kan du endda deltage i konkurrencer - vil du være i stand til at vinde?

Book en oplevelse med øksekast

40. Lad Museet for Samtidskunst overraske dig

Museet for samtidskunst| ©Courthney Lukitsh
Museet for samtidskunst| ©Courthney Lukitsh

Museum of Contemporary Art (MoCA) har en lille, men interessant samling af kunstværker. Det er også et sted, der er åbent for nye talenter. Hvis du er tiltrukket af de nyeste kunstneriske tendenser eller vil opdage nye kunstnere, skal du ikke tøve med at afsætte et par timer til det.

Men dette unikke museum tilbyder meget mere. Kan du lide jazz? Så er den sidste fredag i måneden din dato. Onsdag er dagen for konferencer og møder med kunstnere, og om søndagen er der workshops for børn. Som du kan se, har museet noget for enhver smag.

41. Stimulér din opfindsomhed i et scape room

Escape Room| ©David Hofmann
Escape Room| ©David Hofmann

Der er et skjult Miami, omgivet af mysterier. Hvis du har lyst til at lege detektiv, kan du prøve at opklare hemmelighederne på det berømte Biltmore Hotel eller finde ud af, hvilke kræfter der gemmer sig i Coral Castle. Men der er ikke noget som at være hovedpersonen på en sjovere måde, i et scape room.

Gør dig klar til at overvinde prøver, lede efter spor og ikke tage noget for givet. Om du kan flygte fra netop dit panikrum, afhænger af din skarpsindighed. Vil du være i stand til at gøre det? Måske, måske ikke, men det, der er sikkert, er, at du vil have det sjovt med dine venner.

Book et panikrum

42. Fordyb dig i Miamis nattelivsscene

Neonlys| ©MarioB
Neonlys| ©MarioB

Når det bliver mørkt, slukker Miami ikke. Hvis du ikke behøver at stå tidligt op, så benyt lejligheden til at indsnuse nattestemningen. Selvfølgelig er en gåtur langs Ocean Drive et must, lad dig forføre af neonlysene, der pryder den, og gør et stop på en af barerne.

Men Miamis natteliv er meget mere end bare denne berømte promenade. En perfekt plan til at nyde med vennerne er at besøge en af de storslåede natklubber, såsom Nikki Beach Club, Story Nightclub eller Club Space. Hvis du foretrækker noget mere afslappet, kan du altid tage en drink på en tagterrasse som Area 31, E11even eller Azúcar.

43. Hav det sjovt på en katamaran

Katamaran| ©Andy R
Katamaran| ©Andy R

Hvis Biscayne Bay er en af Miamis store skatte, så forestil dig alle de ting, du kan lave i dens farvande. Vil du ikke gå glip af noget? Så tøv ikke med at begive dig ud på et katamaraneventyr. Du får den mest idylliske udsigt over byen, mens brisen kærtegner dig, og du får en stille drink på dækket.

Men oplevelsen kan blive meget mere komplet, hvis du kombinerer den med en tur på en jetski eller på en kæmpemadras. Når alt kommer til alt, handler Miami også om spænding og eventyr. Hvis du vil opleve det på egen krop, er det nu, du har chancen.

Book et krydstogt med katamaran

44. Tag et indisk madlavningskursus

Indisk madlavning| ©Le is neato
Indisk madlavning| ©Le is neato

Kan du lide at stå i køkkenet og prøve nye ting? Miami er en smeltedigel af kulturer, og du kan lære meget af dem. Desuden har du chancen for at få en fantastisk souvenir med hjem i form af en opskriftsbog. Du kommer ikke kun til at smage på andre landes kulinariske lækkerier, men du lærer også, hvordan man tilbereder dem.

En idé er at fordybe sig i det indiske køkken. Du vil lære enkle opskrifter på typiske retter, desserter eller endda fastfood, som slet ikke ligner det, du kender. Når du får gæster, vil du helt sikkert overraske dem med de kulinariske færdigheder, du har lært i Miami.

Book et madlavningskursus

45. Tag på en airboat-tur gennem et unikt naturområde

Everglades airboat-tur| ©Viator
Everglades airboat-tur| ©Viator

Den vilde skønhed i Everglades må du ikke gå glip af, hvis du rejser til Miami. Det er en chance for at opdage en nationalpark, der ikke ligner nogen anden i USA. Hvis du kun er i byen i kort tid, kan du nyde en lille snack i form af en airboat-safari.

Fra båden vil du opdage, hvorfor det er unikt. Du kan være sikker på at se en alligator i ny og næ samt et væld af fugle og andre dyr, der har deres hjem her. Efter turen får du lyst til at komme tilbage i fremtiden for at opdage alle Everglades' skatte i ro og mag.

Book en airboat-safari i Everglades

46. Stop ved Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe| ©Rick Vink
Hard Rock Cafe| ©Rick Vink

Du har måske allerede smagt maden og den fantastiske atmosfære på Hard Rock Cafe. Men der er noget særligt ved at gøre det i Miami. Deres burgere, spareribs og sandwiches er lige så specielle her som byen selv.

Hard Rock Café ligger også på en unik placering: Bayside Marketplace. Det er et af de mest interessante indkøbscentre i Miami. Hvis du har lyst til at gå en tur rundt efter frokost, kan du ikke bare shoppe, men også nyde underholdningen under åben himmel.

Foretag din reservation på Hard Rock Cafe

47. Tag en dukkert i en helt særlig pool

Venetiansk pool| ©Daniel Di Palma -
Venetiansk pool| ©Daniel Di Palma -

Miami handler ikke kun om storslåede strande. Hvis du har lyst til en dukkert på et unikt sted, vil du elske Venetian Pool. Alt ved den er specielt: det er den største ferskvandspool i USA, den er inspireret af italienske landskaber og arkitektur, og det er den eneste pool på Register of Historic Places.

Det krystalklare vand inviterer dig til at tage en lang svømmetur. Og ikke kun for at svømme, du kan også udforske nogle af grotterne, som det er forbundet med, eller betragte det fra en bro med en venetiansk luft.

48. Tag på rundtur i byen med Metromover

Metromover| ©Joedamadman
Metromover| ©Joedamadman

Der er mange måder at opleve og beundre Miamis unikke skønhed på. Metromoveren er en af de mest kuriøse. Det er et højbanetog, der kører gennem byens centrum. Herfra har du en storslået udsigt over byens centrum, fra finansdistriktet til Bayfront Park eller Park West.

Metromover har tre linjer og en syv kilometer lang rute, der fører dig til nogle af byens største attraktioner. Og det bedste af det hele? Du skal ikke betale for at køre med den - det er gratis!

49. Nyd en kulinarisk oplevelse på Time Out Market Miami

Time Out Market Miami| ©Niren S
Time Out Market Miami| ©Niren S

For dem med en gourmetånd er Time Out Market Miami et must at besøge. Hvad er der i vente? Nogle af de bedste restauranter i byen og kulinariske lækkerier fra internationalt anerkendte kokke. I dette gastronomiske rum vil du ikke kunne lade din gane hvile.

Typiske amerikanske retter, sushi, pasta, mexicanske opskrifter, hamburgere, thaimad, søde sager... I dette rum vil du spise som en sand konge. Men der er mere, for det er også et godt sted at prøve fantastiske cocktails eller lytte til levende musik.

50. God fornøjelse med flyboarding

Flyboarding i Miami| ©Jessee Vervecken
Flyboarding i Miami| ©Jessee Vervecken

Flyboarding er det helt store. Så i en ung og sporty by som Miami er der ingen mangel på muligheder for at dyrke denne unikke sport. Er du klar til at svæve over havet på en platform, der drives frem af vand under tryk? Ingen vandaktivitet, du har prøvet indtil nu, vil være som denne.

Du behøver ikke at være i god fysisk form. Hvis du aldrig har prøvet det før, vil du med lidt træning kunne flyve over havet og beundre Miami fra et af de bedste udsigtspunkter.

Book din Flyboard-oplevelse

51. Forny din garderobe på Bayside Marketplace

Bayside Markedsplads| ©Estrella A
Bayside Markedsplads| ©Estrella A

Opmærksomhed shopping-elskere. På Bayside Marketplace er det svært ikke at blive fristet. Det er et farverigt og altid livligt udendørs shopping- og underholdningscenter. Det er hjemsted for mere end 150 butikker af alle slags samt caféer og restauranter, hvor du kan genoplade dine batterier.

Men du vil ikke kun nyde at shoppe. Her kan du også blive underholdt af et væld af gadeartister, lytte til koncerter eller se livlige visuelle forestillinger. Alt sammen med en vidunderlig udsigt over Biscayne Bay som baggrund. Hvad mere kan man ønske sig?

52. Mød primaterne i Monkey Jungle

Aben i Monkey Jungle| ©Bjorn Watland
Aben i Monkey Jungle| ©Bjorn Watland

Monkey Jungle er et unikt sted. Her lever orangutanger, gibboner, krabbeaber og andre truede primatarter i semi-frihed. For de små er det en supersjov oplevelse at se, hvordan de opfører sig helt tæt på.

Det mest besynderlige er, at mens dyrene løber frit rundt, er menneskene "buret inde". Rundvisningen foregår gennem tunneler i form af bure, og det er det, der gør dette sted anderledes. Et perfekt sted til en eftermiddag med familien.

53. Nyd moderne kunst på Pérez Art Museum Miami

Pérez Kunstmuseum Miami| ©Logan Dorsey
Pérez Kunstmuseum Miami| ©Logan Dorsey

Miami er avantgardens by, og det beviser dens museumstilbud. På Pérez Art Museum Miami (PAMM) venter der dig en omfattende samling af vestlig kunst fra det 20. og 21. århundrede. Samlingen omfatter værker af kunstnere som Diego Rivera, John Baldessari og Kenny Rivero.

Men dette museum er ikke kun et must-see, hvis du er interesseret i kunst. Hvis du er til arkitektur, vil du elske den bygning, der huser det. Dens design efterligner søjlestrukturen i en gruppe huse midt i Biscayne Bay. Gå i øvrigt ikke glip af udsigten fra terrassen.

54. Tag på en urban jeep-safari

Jeep-safari| ©fred.rs4
Jeep-safari| ©fred.rs4

Slip din eventyrlyst løs uden at forlade byen. I Miami kan du tage på en anderledes form for safari. Du vil ikke se vilde dyr, men unikke bygninger som Freedom Tower, alternative kvarterer som Wynwood, neonlys på Ocean Drive eller luksus på Venetian Islands.

Du vil nyde at opdage alle hjørner af Miami fra en jeep, dem, du kender, og nogle andre, der vil overraske dig. Åh! Og gør dit kamera eller din mobiltelefon klar, du vil ikke kunne stoppe med at tage billeder.

Book en privat tur i jeep

55. Slap af i Fairchild Tropical Botanic Garden

Fairchild Tropiske Botaniske Have| ©Michael Tesone
Fairchild Tropiske Botaniske Have| ©Michael Tesone

Når du har brug for et lille pusterum, kan du finde det i denne storslåede botaniske have. Her kan du vandre blandt palmer, vinranker, orkideer og alle mulige eksotiske planter og træer. Du kan endda fortabe dig i en jungle med et kunstigt tågesystem, der giver dig mulighed for at genskabe økosystemet i troperne.

Haven er designet til, at alle kan nyde den, så den er fuldt tilgængelig. Og hvis du ikke har lyst til at gøre en stor indsats, er der en lille gratis sporvogn, der kører igennem den. Falder dit besøg i Miami sammen med julen? Så må du ikke gå glip af lysshowet, det er vidunderligt.

56. Føl dig som en stjerne på Olympia Theatre

Olympia Teater| ©Ebyabe
Olympia Teater| ©Ebyabe

Det åbnede sine døre tilbage i 1926, men det har ikke mistet noget af sin glamour. Når du besøger Olympia Theatre, træder du måske ikke ind på den røde løber, men du vil blive fanget af magien på dette sted, som i dag er optaget i United States Register of Historic Places.

Musikstjerner som Elvis Presley og Luciano Pavarotti har optrådt på teatrets scene. Og de bedste film nogensinde er blevet vist på lærredet. Du kan også nyde en koncert eller det bedste fra det syvende århundrede i det storslåede auditorium.

57. Cykel rundt i Miami Beach

Miami på cykel| ©Lenny Furman
Miami på cykel| ©Lenny Furman

Cykler er perfekte til at fare vild i Miami Beach. Der er også en række ruter til at opdage kvarteret. De er alle godt asfalterede og ikke krævende, så alle kan gøre det.

Har du brug for nogle ideer? Jeg foreslår en rundstrækning eller en gåtur langs kysten, først langs Ocean Drive og derefter langs Miami Beach Boardwalk. En anden mulighed er at cykle gennem Art Deco-distriktet eller endda tage en afslappet spadseretur gennem en af South Beachs byparker.

Book en cykeltur til Miami Beach

58. Tag en tur på en privat yacht

Miami Yacht| ©Preet Patel
Miami Yacht| ©Preet Patel

Måske har du taget en spadseretur rundt i Miami Marina. Og måske har du forestillet dig, hvordan det ville føles at være om bord på en af de yachter, der ligger fortøjet der. Hvorfor drømme det, når du kan gøre det til virkelighed? I Miami er det ikke noget problem at chartre en eksklusiv yacht til et privat krydstogt på bugten.

Det er en god plan, når du vil slappe af efter en dag med udmattende sightseeing. Med Miamis skyline i baggrunden vil enhver træthed eller stress forsvinde.

Book et privat yachtkrydstogt

59. Besøg Miamis historiske museum

Miamis historiske museum| ©Carlos B
Miamis historiske museum| ©Carlos B

Hvis du, ud over at slentre rundt i gaderne, indsnuse atmosfæren og nyde strandene, vil vide meget mere om denne pulserende by, skal du besøge Museum of History. Her vil du opdage, at Miamis oprindelse går mange århundreder tilbage.

Du vil kunne se, hvordan byen har ændret sig, er vokset og har udviklet sig gennem et storslået arkiv. Tusindvis af historiske billeder, breve, genstande af enhver art, guld og sølv fra skibsvrag og endda en gammel sporvogn vil tage dig tilbage i tiden. Hvis du kan lide historie, må du ikke gå glip af det.

60. Dyrk sport i Matheson Hammock Park

Matheson Hammock Park| ©Sergel
Matheson Hammock Park| ©Sergel

At sige, at Matheson Hammock Park er en bypark, er en underdrivelse. Den ligger på en lille halvø, og det rolige vand omkring den er perfekt til kitesurfing eller kajakroning. Den har endda en lille marina.

Og på land? Dens netværk af stier er ideelt til gå-, løbe- eller cykelture. Hvis du har lyst til en svømmetur, kan du tage en i den kunstige pool, eller du kan tage en picnic i bordområderne. Som du kan se, er det det perfekte sted at nyde en afslappende dag med familie eller venner.

61. Besøg et gammelt kloster

Gammelt spansk kloster| ©Roxane S
Gammelt spansk kloster| ©Roxane S

Kan du forestille dig et spansk cistercienserkloster i hjertet af Miami? Lad være med at forestille dig det, besøg det. Men lad være med at tro, at det er en del af det fodaftryk, som spanierne efterlod i dette område, for det har intet at gøre med gamle missioner.

For et århundrede siden købte William Randolph Hearst dette kloster. Det blev revet ned sten for sten (mere end 35.000 blokke) og sat sammen igen tusindvis af kilometer fra det oprindelige sted, en lille landsby i Segovia. I dag er det gamle spanske kl oster et af de mest charmerende steder i Miami.

62. Spadser blandt skyskrabere i Downtown

Brickell Avenue| ©Lani Elliott
Brickell Avenue| ©Lani Elliott

Miamis hjerte er måske ikke så spektakulært som andre større byer i landet. Men det betyder ikke, at det ikke har sin charme og sin del af glitter. Ud over at besøge attraktioner som Bayfront Park eller shoppingkomplekset Bayside Marketplace er Brickell Avenue, flankeret af storslåede glasbygninger, en spadseretur værd.

Blandt alle disse avantgarde-bygninger er Freedom Tower en af de mest klassiske. Et andet interessant sted at besøge er American Airlines Arena. Hvis du er basketballfan, kan du se en kamp med Miami Heat i NBA.

63. Tag en sightseeingbus

Stoppested for turistbusser| ©Ed Webster
Stoppested for turistbusser| ©Ed Webster

Dette er måske den mest typiske ting at gøre i en turistby, men det er ikke desto mindre interessant. Især hvis du ikke har så meget tid til at nyde Miami, er en tur med en åben bus en god måde at se byen på og lære de mest interessante seværdigheder at kende med ekspertguider.

Desuden er vejret altid godt, så du vil virkelig nyde turen. Hvis du kan, så kombiner det med en aftentur for at beundre den farverige belysning på South Beach eller et krydstogt for at se Biscayne Bay. Så får du den bedste souvenir fra Miami.

Book en sightseeing-bustur

64. Lad dig forføre af den magiske solnedgang i Bayfront Park

Bayfront Park| ©Andrea Moscato
Bayfront Park| ©Andrea Moscato

Bayfront Park ligger mellem skyskraberne i hjertet af Miami og er en lille oase. Det er mere end bare et sted at slappe af, det er et sted, hvor man stille og roligt kan nyde solnedgangen. Du vil komme hjem med et billede, der ikke ligner noget andet, du har set af Miami.

Men det er altid det perfekte tidspunkt at gå en tur i parken. Det er et område med en sandstrand, hvor der arrangeres alle mulige aktiviteter. Den er også fyldt med springvand og monumenter. Et af de mest rørende er det, der mindes besætningen på rumfærgen Challenger, som gik i opløsning i en tragisk ulykke.

65. Drøm i Coral Gables

Coral Gables| ©Ines Hegedus-Garcia
Coral Gables| ©Ines Hegedus-Garcia

Coral G ables er et af Miamis mest eksklusive og unikke kvar terer. At besøge det er en af de oplevelser, der får din fantasi til at flyve. Store palæer med middelhavsstemning, smukke boulevarder med træer og fantasihaver gør det til et sted for en film.

I den såkaldte "smukke by" kan du også nyde Venetian Pool, byparken Matheson Hammock, Fairchild Tropical Botanic Garden eller de eksklusive butikker i Merrick Park. Og hvis du kan lide steder omgivet af mystik, så gør et stop ved Biltmore Hotel.

66. Se Miami fra South Pointe Park

South Pointe Park| ©Aglez the city guy ☺
South Pointe Park| ©Aglez the city guy ☺

South Pointe Park ligger på den sydligste spids af Miami og er et af de mest charmerende hjørner af byen. Herfra har du en vidunderlig panoramaudsigt over Biscayne Bay, Miami Beach og Fisher Island samt skyskraberne i Downtown.

Men du kan gøre meget mere i denne park. Dens mole er ikke kun et sted, hvor man kan betragte byen, men også et sted, hvor man kan fiske. Der er adgang til stranden, legepladser, picnicområder og endda et lille vandland. Af alle disse grunde er det perfekt at nyde med de yngste medlemmer af familien.

67. Deltag i en koncert

Adrienne Arsht Center for udøvende kunst| ©Shelvin M
Adrienne Arsht Center for udøvende kunst| ©Shelvin M

Adrienne Arsht Performing Arts Centre er et af de største koncertsteder i landet. Hvis du er i humør til den bedste musik, så tjek programmet ud, når du er i Miami. Du er sikker på at finde noget interessant. Fra jazzaftener til danseshows, opera eller koncerter med kunstnere og fashionable grupper.

Selv hvis du ikke skal deltage i en musikalsk aften, er det et besøg værd. Foyerne og salene er spektakulære. Der er også guidede ture, så du ikke går glip af noget.

68. Skyd med unikke våben på en skydebane

Skydebane| ©Jeff VANELLE
Skydebane| ©Jeff VANELLE

At skyde med eksotiske skydevåben, som ikke er tilgængelige for alle, er en anderledes oplevelse. Selv for almindelige skytter er det en anderledes oplevelse. Det handler ikke bare om at udløse adrenalin eller teste sit sigte, det handler om at holde et meget specielt våben i hånden.

Det er en af de mange oplevelser, Miami har at byde på. Du vil nyde at skyde med maskingeværer og andre usædvanlige våben. Altid i et kontrolleret miljø og under opsyn af rigtige eksperter. Tør du?

Book en indendørs skydeoplevelse

69. Oplev det mest originale Miami i Coconut Grove

Coconut Grove| ©Anthony Quintano
Coconut Grove| ©Anthony Quintano

I Coconut Grove finder du et af Miamis mest unikke kvarterer. Det er også det ældste. Roligt, farverigt og med et bohemeagtigt præg gemmer The Grove på et væld af skatte som Vizcaya Gardens eller Phillip and Patrica Frost Science Museum.

Men her kan du nyde meget mere. Dyk ned i den travle CocoWalk, der er fuld af butikker, restauranter og underholdningssteder. Har du lyst til noget lidt anderledes? Gå på opdagelse i de interessante kunstgallerier, eller tag en spadseretur langs marinaen. Du vil se et meget anderledes Miami end andre områder af byen.

70. Tilbring en dag på stranden

Typisk livredderstand på South Beach| ©K.B.L. Luccia-1.000 pic
Typisk livredderstand på South Beach| ©K.B.L. Luccia-1.000 pic

Miami er synonym med smukke strande. De er perfekte til en afslappet svømmetur, vandsport, sjov med vennerne eller bare til at slikke sol. De mest kendte og livlige strande er dem i South Beach, især i Lummus Park-området.

Hvis du foretrækker noget mere stille, er den nordlige del af Miami Beach en god mulighed. Et særligt alternativ er strandene i nogle af byens parker: Crandon Park, Matheson Hammock Park eller Homestead Bayfront Park. De er alle ideelle for hele familien.

71. Lær og nyd Jungle Island

Jungleøen| ©LEONARDO DASILVA
Jungleøen| ©LEONARDO DASILVA

Miami har mange fantastiske steder, hvor man kan være med sine børn og lære om naturen, mens man er i gang. Jungle Island er ikke bare endnu et sted, det er noget særligt. Her kan du ikke bare observere, men også interagere med dyrene.

At fodre lemurer, kænguruer eller kæmpeskildpadder er en uforglemmelig og berigende oplevelse for de små. De vil også kunne se (på afstand) alle slags fugle, orangutanger og tigre blandt mange andre dyr. Og alt sammen i et miljø, der perfekt gengiver disse arters naturlige levesteder.

72. Besøg Deering State

Deering State| ©Angelina
Deering State| ©Angelina

Deering State er en af Miamis mindre kendte perler. På denne ejendom finder du to storslåede historiske huse. På den ene side Richmond Cottage, der betragtes som det første hotel i det sydlige USA. På den anden side Stone House, et palæ inspireret af den traditionelle arkitektur i Catalonien.

Ikke kun husene, men også det omkringliggende miljø er spektakulært med sin tropiske vegetation. Og der er endnu mere, da der er fundet interessante fossile rester på disse grunde. For at fuldende denne storslåede cocktail arrangeres der begivenheder af enhver art her, fra udstillinger til koncerter og konferencer.

73. Tag en spadseretur langs Miami Beach Boardwalk

Miami Beach strandpromenade| ©Raúl Alejandro Rodríguez
Miami Beach strandpromenade| ©Raúl Alejandro Rodríguez

Gå, løb, cykl eller kør på rulleskøjter. Det er lige meget, hvordan du gør det. At gå de seks kilometer af Miami Beach Boardwalk er en oplevelse, du ikke må gå glip af. Der er mange grunde: Du får en storslået udsigt over Miami Beach, du følger Miamis bedste strande, og du kan beundre mange unikke bygninger.

Med en gangbro af træ og en asfalteret del er det altid en livlig promenade. Og hvis du bliver træt, kan du gøre holdt på en af barerne og restauranterne langs vejen. Som du vil se, er denne promenade et af de mest autentiske steder i byen.

74. Udøv yoga på stranden

Yoga på stranden| ©kike vega
Yoga på stranden| ©kike vega

Miami har fantastiske strande, og du kan tilbringe en dejlig dag med at solbade eller dyrke vandsport på en hvilken som helst af dem. Men du kan gøre så meget mere. Yoga er en disciplin, der arbejder med krop og sind, og der er intet som et naturligt sted at komme i gang eller praktisere det med en lærer.

Det er en aktivitet, som du kan gøre alene eller sammen med venner eller familie. Når du vender tilbage til byens stress og jag, vil du være meget mere afslappet og med dine batterier genopladet til at fortsætte med at nyde det.

Book din yogaoplevelse på stranden

75. Spadseretur langs Lincoln Road

Lincoln Road| ©Ed Webster
Lincoln Road| ©Ed Webster

Denne shoppinggade ligger meget tæt på Ocean Drive og har en fantastisk atmosfære både om dagen og om aftenen. Der er ikke kun butikker til alle budgetter, men også underholdnings- og spisesteder, der holder åbent til langt ud på natten.

Og hvis det ikke er nok, er Lincoln Road om søndagen vært for et frugt-, grøntsags- og kunsthåndværkermarked. Også om søndagen, men fra oktober til maj og hver 14. dag, kan du nyde et livligt antikvitetsmarked.

76. Rejs tilbage til 1920'erne i Art Deco-distriktet

Art Deco-distriktet| ©Joao Carlos
Art Deco-distriktet| ©Joao Carlos

Elegant og sofistikeret, Art Deco triumferede i 1920'erne og 1930'erne. Få steder har en så storslået koncentration af Art Deco-bygninger som Miami. Og de fleste af dem er koncentreret i dette distrikt. Gå ikke glip af Park Central Hotel, Cavalier Hotel, Essex House eller Post Office, de er ægte perler.

Min anbefaling er at besøge Art Deco-distriktet om dagen, men også om natten. Når solen går ned, bliver bygningerne oplyst med farvede lys, som skaber et utroligt visuelt skue. Du vil helt sikkert ikke være ligeglad.

77. Besøg Freedom Tower

Frihedstårnet| ©Tom Schaefer
Frihedstårnet| ©Tom Schaefer

Det er ikke den højeste bygning i Miami, men det er en af de mest kuriøse, så det er et must-see. Dette århundrede gamle tårn rejser sig kun 80 meter (17 etager), men det overrasker med sin særegne arkitektur, der er inspireret af Giralda i Sevilla.

Det har også en unik historie. Det var hovedkvarter for Miami News, byens første avis. Senere blev det et center for cubanske flygtninge. I dag huser det Miami Dade College Museum of Art and Design og det cubanske emigrationsmuseum.

78. Tag en tur tilbage i tiden om bord på et tog

Guldkystens jernbane| ©Micha L. Rieser
Guldkystens jernbane| ©Micha L. Rieser

Hvis du er i nostalgisk humør, så sæt tid af i kalenderen til at besøge Gold Coast Railroad. Du kan tage en tur tilbage i tiden, mens du kigger på en storslået samling af historiske togvogne. Gå ikke glip af Ferdinand Magellan, pansret i stål og med skudsikre vinduer. Årsagen? Det var den første præsidentvogn, der blev indviet af præsident Roosevelt.

Museet har også et rum med modeljernbaneudstyr og udstillinger, der lover at holde dig underholdt i et stykke tid. Og du kan besøge det gratis. Hvornår? Den første lørdag i måneden.

79. Oplev Española Way

Española Way| ©Joedamadman
Española Way| ©Joedamadman

EspañolaWay er en af de mest maleriske gader i Miami. Hvis du undrer dig over, hvorfor den hedder Española Way, så tag bare et kig på de lyserøde og hvide huse med røde tage. De vil helt sikkert minde dig om typisk middelhavsarkitektur.

Denne gade er den første kommercielle udvikling i South Beach og er perfekt til en kort pause på en af dens barer og restauranter. Ikke nok med det, du kan også shoppe her , nyde liveunderholdningen og endda deltage i yogaklasser.

80. Hav det sjovt som et barn på Children's Museum

Miami børnemuseum| ©Josenias
Miami børnemuseum| ©Josenias

Miami Children's Museum er et sted, hvor man kan lære, lege og have det sjovt. Faktisk er det et must at besøge, hvis du rejser med børn. Der er attraktioner og aktiviteter, som stimulerer deres kreativitet og nysgerrighed. Der er også udstillinger og interaktive oplevelser.

Og det er ikke kun for de små. For større børn er det som at tage en tur tilbage til barndommen at besøge dette sted. Du kan måske ikke deltage i legene og aktiviteterne, men det vil bringe nostalgiske barndomsminder tilbage.

81. Udnyt alle fordelene ved Miami All-Inclusive Pass

Sjov i Miami| ©Max
Sjov i Miami| ©Max

Hvis du vil nyde Miami fuldt ud, er mit råd at købe Miami All-Inclusive Pass. Det inkluderer mere end 25 attraktioner og udflugter: bus- og bådture, billetter til museer og zoologiske haver, natture og mange flere aktiviteter, alt sammen til en betydelig rabat. Alt sammen til en betydelig rabat.

Det bedste er, at der er pass til 1, 2, 3 eller 5 dage. Så du kan vælge det, der passer bedst til din rejse.

Book Miami All-Inclusive Pass