Gettysburg dagsture fra Washington DC

Vov at se den blodtørstige side af amerikansk historie. Gettysburg vil efterlade dig fascineret af hver eneste fortælling om dens fortid.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Gettysburg dagsture fra Washington DC

Gettysburg | ©kjarrett

Det er ikke uden grund, at byen Gettysburg har ry for at være uhyggelig og spooky, da et af de blodigste slag i den amerikanske borgerkrig blev udkæmpet på dens marker. Ud over tusindvis af døde og et afgørende resultat placerede slaget ved Gettysburg byen øverst på listen over ting, man kan se og gøre i Washington.

Med det i baghovedet er Gettysburg et af de mest interessante steder at besøge, hvis man er på gennemrejse i Washington DC. Området ligger kun halvanden time fra DC, så mange ture og udflugter afgår derfra til Gettysburg.

Sådan booker du en tur til Gettysburg

Lær Gettysburg at kende| ©Ken Krach
Lær Gettysburg at kende| ©Ken Krach

Online kan du finde flere muligheder for at besøge Gettysburg fra Washington. Det er vigtigt, at du, når du vælger din tur, sikrer dig, at du har alle de grundlæggende faciliteter dækket på din rejse. Når du har set, hvilken mulighed der passer dig bedst, er det tid til at lave en reservationsanmodning.

Når du foretager reservationen, skal du stille alle de nødvendige spørgsmål for at afklare enhver tvivl, du måtte have om rejsen, reservationen og de involverede omkostninger. Blandt andet skal du være klar over afbestillingspolitikken, af hvilke grunde aktiviteten kan blive afbrudt, og hvilken rute du skal følge for at starte udflugten.

Generelt foretages denne type booking op til 24 timer i forvejen, men hvis du ønsker at booke med kortere varsel, kan du være heldig at komme med i den gruppe, der tager på udflugten på det tidspunkt, du ønsker at gøre det.

Hvad angår aflysninger, beder de fleste rejseselskaber om, at hvis du ønsker at aflyse din booking, skal du gøre det inden for 24 timer før turens start.

Varighed af ture til Gettysburg

I Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
I Gettysburg| ©Bruce.Emmerling

Disse ture tilbydes normalt som heldagsture, hvor man forlader Washington DC tidligt om morgenen og kommer tilbage om aftenen. Hvis du gør det på denne måde, kan du måske nå tilbage til byen i tide til at tage en af byrundturene i Washington; jeg kan forsikre dig om, at det er en perfekt aktivitet at inkludere på din liste over ting, du kan lave i byen om aftenen.

Hele turen fra DC til Gettysburg tager cirka 12 timer, og køreturen fra hovedstaden til Gettysburg tager cirka en time til halvanden. Derefter kan turen rundt i hele byen, slagmarker og andre attraktioner, tage omkring otte til ti timer.

Når man ankommer til Gettysburg, skal man tage sig tid til at lytte til alle historier, besøge alle steder og være opmærksom på de finere detaljer, hvilket er grunden til, at besøget i Gettysburg er så langt. Du skal tage højde for, at du vil tilbringe hele dagen i landsbyen og foretage en slags tids rejse tilbage til det 19. århundrede.

Selvfølgelig kan turens længde ændre sig afhængigt af, om det er en halvdags- eller heldagstur. Kortere ture giver normalt en hurtig rundt ur til de mest interessante steder i byen og har kun at gøre med slaget ved Gettysburg.

Heldagsture derimod stopper op og fortæller de mest utrolige historier, ikke kun om slaget, men også om krigen, og hvordan livet var dengang.

Book en byrundtur om aftenen i Washington DC

Hvad vil jeg se på denne type tur?

Det lutherske seminarium| ©mbell1975
Det lutherske seminarium| ©mbell1975

Ruten varierer afhængigt af typen af tur, men på de fleste af disse planer kommer du til at besøge Gettysburg og lære om dens historie fra din rejseleder.

På hvert stop vil du se informative udstillinger om, hvordan slaget udspillede sig, historiske fakta om begivenhederne og et miniaturecyklorama, der genskaber krigen. En af de informative attraktioner på hver tur er miniaturecykloramaet, der genskaber krigen.

Den nationale militærpark i Gettysburg er næsten altid centrum for attraktionen, da den bestemmer det område, hvor slaget fandt sted.

Du kan også tage en tur rundt på hele slagmarken og nyde et show, der genskaber en del af slaget. Du får mulighed for at lære om soldaternes daglige liv. I parkens museum kan du se mange af de genstande, der blev brugt under krigen.

Hvis du tager spøgelsesturen, vil du få en uhyggelig, men underholdende og uforglemmelig oplevelse på hvert af disse steder og andre som f.eks:

Tips til en tur til Gettysburg fra Washington DC

Landskabet i Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
Landskabet i Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
 • Hvis du rejser med børn, anbefaler jeg ikke, at du tager på en spøgelsestur i Gettysburg, fordi det kan være meget skræmmende for børn.
 • Jeg anbefaler, at du har behagelige sko på og er forberedt på at gå en del, for en af de mest populære ting at gøre på denne type tur er at gå rundt til de lokale seværdigheder.
 • Afhængigt af årstiden anbefaler jeg, at du klæder dig i lag, da det kan være solrigt og så pludselig blive køligt.
 • Hvis du tager på tur med en person i kørestol, skal du sørge for, at køretøjet, du rejser i, er kørestolsvenligt.
 • Forbered dig på, at du kan blive længere på egen hånd, når turen er slut.
 • Tag ekstra penge med til mad undervejs, da frokost eller andre snacks ofte ikke er inkluderet i disse ture. Selvom det ikke altid er tilfældet, tilbyder mange snacks og drikkevarer.

Hvor meget koster en Gettysburg-tur fra Washington DC?

Gettysburgs bygninger| ©Ken Lund
Gettysburgs bygninger| ©Ken Lund

En rejse fra Washington DC til Gettysburg-området kan koste mellem 120 og 180 euro pr. person. Prisen kan være lavere eller højere afhængigt af turens rute, om den tilbyder afhentning på hotellet, og om den inkluderer mad eller drikke.

Turen tager normalt 8-10 timer at gennemføre, så prisen for turen inkluderer den tid. Hvis du lejer en halvdagstur, kan den koste mellem 70 og 90 euro pr. person, og den varer normalt mellem 4 og 6 timer.

Turpriserne kan være højere afhængigt af de inkluderede tjenester. Prisen inkluderer normalt en transfer fra et mødested i Washington til Gettysburg. Hvis du ønsker transport fra dit hotel, skal du sandsynligvis betale et ekstra gebyr.

Andre ekstra omkostninger kan omfatte entré til museer og andre lokale aktiviteter. Hvis du vil på en guidet tur rundt i byen for at se slagmarken og andre interessante steder, skal du også medbringe ekstra penge.

Andre private ture med afgang fra Washington DC, der har til formål at vise dig hele Gettysburg-landskabet, kan findes for op til 1.000 euro. Denne type ture er ofte dyrere, fordi de er private, hvilket betyder, at oplevelsen kun er for dig og din gruppe.

Hvad er must-see stederne og/eller aktiviteterne i Gettysburg?

Slagmarken ved Gettysburg| ©S Pakhrin
Slagmarken ved Gettysburg| ©S Pakhrin

Det er klart, at den guidede tur fra Washington DC til Gettysburg er en ideel aktivitet, især at inkludere på listen over ting at lave i Washington med børn, fordi det er en historisk berigende aktivitet.

Men der er visse steder, som du ikke må gå glip af under dit besøg, og hvis de ikke er inkluderet i turen, anbefaler jeg, at du gør det på egen hånd, så du ikke går glip af dem.

Gettysburgs historiske centrum

Når du tager til Gettysburg, kan du selvfølgelig ikke gå glip af de historiske fortællinger, der fortælles i byen. Under dit besøg i Gettysburg skal du besøge byens mest ikoniske huse, hvor du på første hånd kan lære, hvordan 1800-tallets nybyggere levede midt under borgerkrigen.

I byens historiske centrum har du ikke kun mulighed for at besøge autentiske huse fra krigens tid, men også forskellige museer, hvor du får fortalt den historie, du aldrig fik fortalt i skolen, om krigens grusomheder, og hvordan den blev organiseret i de dage, hvor slaget stod.

Hvis du tager på en tur med overnatning (hvilket vil sige en overnatning i Gettysburg, som ikke er inkluderet i turen fra Washington), kan du komme med på de mest uhyggelige spøgelseshistorier, byen har at fortælle. Spøgelsesturen er en af de ideelle aktiviteter at inkludere på din liste over ting at se og gøre i Washington om natten eller i det mindste tæt på hovedstaden.

Hvis du elsker paranormale oplevelser og gerne vil lære om Gettysburgs mørke historie, er dette en oplevelse, du ikke må gå glip af, når du rejser til Washington DC.

Slagmarken ved Gettysburg

Gettysburg Battlefield er fredet som en park, hvor man kan besøge og opleve de soldater, der kæmpede i slaget, helt tæt på. Turen til slagmarken er noget af det vigtigste, du ikke må gå glip af, hvis du besøger Gettysburg fra Washington DC.

Du har flere muligheder for at komme rundt på dette sted. En af de mest typiske muligheder er med bil eller bus. Det er generelt den bedste måde at rejse på fra Washington. Hvis du vil væk fra rutinen, kan du prøve en Segway, cykel, vogn eller endda en tur på hesteryg.

En af de bedste måder at komme rundt på er på hesteryg, men jeg anbefaler kun denne mulighed, hvis du ikke har rygproblemer eller begrænset mobilitet. På hesteryg vil du kunne besøge alle de steder, hvor slaget fik en mere intens betydning.

Gettysburg Heritage Center

Gettysburg Heritage Centre udefra| ©Richard S
Gettysburg Heritage Centre udefra| ©Richard S

Dette er et af de mest interessante steder at lære om krigens detaljer og specifikt slaget ved Gettysburg, samt at se et væld af perfekt bevarede artefakter fra borgerkrigstiden.

Battle of Gettysburg Visitor Centre er et godt sted at få et indblik i, hvordan slaget blev organiseret. Der er endda et utroligt cyklorama, der viser slaget, som det udspillede sig under den tre dage lange konflikt.

Museet har også en souvenirbutik, hvor du kan købe souvenirs fra din tur til Gettysburg, herunder brochurer og anden information om slag et og soldaternes liv under borgerkrigen.

I denne butik kan du også få forskellige brochurer med historier om rigtige mennesker, der levede gennem konflikten og led under krigen.

Djævelens Hule

Dette er et af de mest interessante steder at besøge på slagmarken i Gettysburg. Det er en klippeformation, der er arrangeret på en måde, der fungerede som en skyttegrav for den ene side af krigen.

Bag disse store klippeblokke søgte de kæmpende soldater ly. Stedet blev især brugt på kampens anden dag til at placere artilleriudstyr. Det var herfra, at de forskellige ildoverfald på modstanderen blev aff yret.

Siden krigens afslutning er dette sted blevet bevaret som et af de bedst bevarede historiske mindesmærker. På din tur får du mulighed for at se på nært hold og forestille dig, hvordan det må have været for soldaterne at vedligeholde en kampgrav her.

Little Round Top

Dette er et af de vigtigste steder i slaget ved Gettysburg og et sted, der uden tvivl ændrede krigens gang. Hvis du elsker litteratur, vil du sikkert vide, at dette sted er hovedpersonen i romanen Killer Angels, hvor de handlinger, der blev udført under slaget ved Gettysburg, og som førte til sejren, fortælles i fiktionens form.

Dette sted er et af de interessante steder at se på din rejse til Gettysburg fra Washington DC. Det er en aktivitet, som jeg anbefaler at inkludere på din liste over ting, du kan lave i Washington DC om sommeren, da stedet er bedst at se i klart vejr.

Little Round Top er en lille bakke, der ligger lige ved siden af en større bakke kaldet Big Round Top, som også var virkelig vigtig under konflikten, og som hjalp soldaterne med at beskytte området og opnå bedre resultater under slaget.

Begge steder er en del af det historiske minde om slagmarken i Gettysburg, og du må bestemt ikke gå glip af dem under dit besøg i Gettysburg.

Book din turbus i Washington DC

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Gettysburg på egen hånd?

Inde i landskabet| ©S Pakhrin
Inde i landskabet| ©S Pakhrin

Guidede ture i Gettysburg er helt sikkert den bedste måde at lære byen at kende på, fordi de giver dig mulighed for at se nogle af de mest utrolige historier, som du ikke ville kunne se på egen hånd.

Men at rejse på egen hånd kan også have sine fordele. Her er nogle af de vigtigste fordele ved at rejse med en guidet tur i stedet for på egen hånd.

 • Guidet tur
 • Transport for dig og din familie fra Washington til Gettysburg og tilbage igen.
 • Flersproget guide, der viser dig alle de interessante steder i Gettysburg-området.
 • Adgang til alle attraktioner og historiske steder i Gettysburg.
 • Organiseret rejseplan, så du får mest muligt ud af din tid og ser så mange steder som muligt.
 • På egen hånd
 • Du skal selv køre til Gettysburg eller leje et køretøj med chauffør, men uden rejseleder.
 • Nogle steder er der turguider, der kan fortælle dig alt om stedet, men du har ikke adgang til turguiden på hele turen.
 • Du har måske ikke adgang til alle attraktionerne i byen Gettysburg, og hvis du kan få adgang til dem alle, skal du betale for hver attraktion separat.
 • Hvis du er ny i Gettysburg, vil denne rejseplan sandsynligvis ikke være ideel til at få mest muligt ud af din tid og se alle seværdighederne.