Sådan kommer du til Brugge fra Bruxelles

Brugge ligger meget tæt på Bruxelles, tæt nok til, at du kan tage dertil og bruge dagen på at slentre gennem de smukke gader. Her kan du se, hvordan du kommer til Brugge fra Bruxelles.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

Sådan kommer du til Brugge fra Bruxelles

På en kanalrundfart i Brugge | Den Harrson

Under din tur til Bruxelles vil du sikkert overveje at slentre gennem de brostensbelagte gader og kanaler i det charmerende Brügge.

Takket være det faktum, at de to byer kun ligger 100 km fra hinanden ad landevejen, kan du foretage turen på samme dag. Hvordan? Bemærk.

Tag til Brugge på en guidet tur arrangeret fra Bruxelles

Besøg Brugge| ©Alex Vasey
Besøg Brugge| ©Alex Vasey

Hvis du planlægger at tilbringe en dag i Brugge, er det mest bekvemt at tage med på en udflugt til Brugge fra Bruxelles. Det tager lidt over en time at komme dertil, og turen foregår med privat bus, hvilket gør det meget hurtigt og gør det muligt at undgå unødig ventetid på tog- eller busstationen.

Møde- og afgangsstedet er normalt et centralt sted i Bruxelles, så du vil sandsynligvis være i gåafstand fra dit hotel eller din bolig.

Desuden er afgangstiderne meget bekvemme, fra 8:30 til 10:00 om morgenen. En time senere er du ankommet til din destination.

Hvis du ønsker det, er der også ture, der inkluderer et stop i Gent(på vej tilbage fra Brugge). Det vil ikke lægge for mange kilometer til din rejse og vil give dig mulighed for at se det bedste af begge byer på én dag.

Bestil en tur til Brugge

Sådan kommer du til Brugge med tog fra Bruxelles

Togstationen i Brugge| ©PETER
Togstationen i Brugge| ©PETER

En anden mulighed for at komme hurtigt og komfortabelt fra Bruxelles til Brugge er toget. Som næsten alle hovedstæder i Europa har Bruxelles gode forbindelser med tog, som ankommer og afgår fra hovedbanegården i centrum.

Togene til Brugge kører relativt ofte, med ca. 3 tog hver time i løbet af dagen.

Det eneste, man skal være opmærksom på, er køreplanen: Det sidste tog hjemrejse kører fra Brugge omkring midnat, og der kommer ikke et nyt før kl. 6 om morgenen.

Husk det, hvis du ikke vil tilbringe en nat i mørke og vente på det første tog tilbage til byen! Hvad angår prisen, kan du få en returbillet for under 30 euro, og rejsetiden er en time. Du kan finde flere oplysninger om priserne i min artikel om priserne på ture til Brugge.

Hvis du foretrækker det, kan du besøge Gent på din dagstur til Brugge. Det er bedst at gøre det om eftermiddagen, og du kan selvfølgelig også komme dertil med tog (det er mindre end en time fra Brugge og mindre end en time fra Bruxelles).

Bestil en udflugt til Brugge

Sådan kommer du fra Bruxelles til Brugge med offentlig bus

Bus gennem gaderne i Brugge| ©Miguel Discart
Bus gennem gaderne i Brugge| ©Miguel Discart

Den offentlige bus er en anden mulighed for at komme til Brugge. Det er lidt billigere end toget, og rejsen tager lidt længere tid (op til halvanden time).

Dette er nok den mest komplicerede løsning, hvis du planlægger at besøge Gent samme dag. I så fald anbefaler jeg, at du tager toget for at undgå at spilde for meget tid på at rejse mellem byerne.

Bestil en udflugt til Brugge

Sådan kommer du til Brugge fra Bruxelles Lufthavn

Bruxelles lufthavn| ©Brussels Airport
Bruxelles lufthavn| ©Brussels Airport

Hvis du ønsker at tage til den charmerende by Brügge, så snart du lander i Bruxelles, kan du gøre det direkte fra lufthavnen: du behøver ikke at køre gennem byen.

Der er direkte tog mellem Bruxelles Lufthavn og Brugge for 22 € med afgang hvert 15. minut, så det er en forholdsvis billig og nem rejse for dem, der ikke vil spilde et sekund på at nyde kanalernes smukke by.

Bestil en udflugt til Brugge

Sådan kommer du til Brugge, hvis du har lejet din egen bil i Bruxelles

Lej en bil for at komme til Brugge| ©Andrey Filippov 安德烈
Lej en bil for at komme til Brugge| ©Andrey Filippov 安德烈

Du har måske lejet en bil i lufthavnen og vil måske gerne køre derfra. I så fald er rejsetiden lige under halvanden time, hvis der ikke er trafik. Vejene er i perfekt stand, og det er meget nemt at finde vej fra Bruxelles Lufthavn til Brugge.

Hvis du derimod allerede er i Bruxelles og ønsker at komme til Brugge i bil, er rejsetiden ca. halvanden time, men kan variere afhængigt af trafikken (især hvis du kører fra et relativt nærliggende område). Igen er vejene perfekte og meget godt skiltet.

Bestil en tur til Brugge