Bruxelles på 3 dage: tips, hvad skal man se, og meget mere

Hvis du planlægger at besøge Bruxelles i tre dage, får du set en masse af byen, som er lille i sig selv. Find ud af, hvad du ikke må gå glip af

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Bruxelles på 3 dage: tips, hvad skal man se, og meget mere

Manneke Pis i Bruxelles | ©Frédéric Paulussen

På din tredages tur til Bruxelles vil du kunne gøre næsten alt, hvad du har lyst til. Selvfølgelig vil der altid være noget tilbage at gøre. Men det afhænger ikke så meget af antallet af dage til rådighed som af antallet af attraktioner i verdens storbyer.

For at besøge så meget som muligt behøver du ikke nødvendigvis at have en så stram rejseplan. Det er op til dig, og hvor meget du vil slappe af, mens du slentrer rundt, eller hvor hårdt du vil arbejde for at krydse punkter af på din liste over ting, du skal se og gøre i Bruxelles.

Dag 1: Historisk centrum, vafler, chokolade og lys på Grand Place

Grand Place ved aftenstid| ©Dimitris Kamaras
Grand Place ved aftenstid| ©Dimitris Kamaras

På din tre-dages rejse til Bruxelles har du tid til at besøge museer, monumenter og spisesteder, hvor du kan smage alle de belgiske delikatesser, du har lyst til. I denne artikel kan du se nogle af de bedste ture og udflugter i Bruxelles.

Den første dag anbefaler jeg, at du tager på tur i byens geografiske hjerte med udgangspunkt i Grand Place og derefter fortsætter til det omkringliggende område, som er fuld af kultur, historie og attraktioner.

Start din dag på Grand Place

Grand Place er det historiske centrum i Bruxelles, men det er også en af de smukkeste pladser i verden. Det er uden tvivl en god måde at komme godt fra start på, hvis du starter din tur på et sted som dette.

Pladsen er på UNESCO's verdensarvsliste, og jeg tror, du vil finde den lige så fascinerende som Victor Hugo, der kaldte den "den smukkeste plads i verden".

Book en guidet tur i Bruxelles

Gå forbi børsbygningen, og oplev Manneken Pis

Forlad Grand Place og tag til børsbygningen, en imponerende neoklassisk bygning i centrum af hovedstaden. Det hele ligger i det samme centrale område, så du kommer hurtigt frem og kan bruge mere tid på at hygge dig end på at komme rundt.

Når du har set bygningen, går du hen til Manneken Pis, som er en skulptur af en dreng, der hele tiden skifter tøj: en rigtig kuriositet og en af de ting, du skal se i Bruxelles.

 • Åbningstider: hele dagen.
 • Pris: gratis.
 • Adresse: Pl. de la Bourse, 1000

Tid til morgenmad: Hvad med en vaffel?

Rundt om skulpturen vil du se, at den er fuld af boder, hvorfra du kan vælge den, der mætter din mave. Min anbefaling: prøv vaflerne. Du vil elske dem.

Book en vaffelworkshop i Bruxelles

Elegance og chokolade: Gå ikke glip af dette stop!

Shopping efter chokolade i Bruxelles| ©Newsy Preservation Paris
Shopping efter chokolade i Bruxelles| ©Newsy Preservation Paris

Efter morgenmaden bør du gå til det meget elegante Le Sablon-kvarter, som er fuld af chokolade- og antikvitetsbutikker. Hvis du er chokoladeelsker, kan du læse denne artikel med de bedste chokoladesmagninger, du bør foretage i Bruxelles.

Der kan du tage en shoppingpause, men jeg anbefaler dig også at besøge Retspaladset og frem for alt at gå ind i kirken Notre-Dame du Sablon. Den vil tage pusten fra dig.

 • Kirkens åbningstider: mandag til fredag kl. 10-18 og lørdage og søndage kl. 9-18.
 • Pris: gratis.
 • Adresse: Rue des Sablons, 1000

Derudover har du det lille torv og det store torv, som begge er lige smukke: Place du Petit Sablon og Place du Grand Sablon. Inden du tager videre til næste stop, kan du, mens du er i gang, spise frokost på C'est bon c'est belge.

Book en chokoladeworkshop i Bruxelles

Første eftermiddag: Old England, Parc de Bruxelles og en pause

Om eftermiddagen anbefaler jeg, at du tager til Parc de Bruxelles, men ikke uden først at have passeret Art Nouveau-bygningen Old England.

Når du er i parken, insisterer jeg: tag en pause. Jeg ved godt, at du lige er startet på din tur igen, men seriøst: du må ikke gå glip af chancen for at stoppe op og nyde stedets arkitektur.

Her kan du også besøge værelserne i det store kongelige palads, et andet punkt, du ikke må gå glip af.

 • Åbningstider: tirsdag til søndag fra kl. 10.30 til 17.00.
 • Pris: gratis.
 • Adresse: Rue Brederode 16, 1000

Gå ikke glip af katedralen St. Michael and St. Gudula.

Sankt Michaels Katedral| ©Luc Viatour
Sankt Michaels Katedral| ©Luc Viatour

Michael og Sankt Gudulas k atedral er den vigtigste kirke i Bruxelles, så den er et must-see på din 3-dages rejse til Bruxelles.

Når du har besøgt katedralens indre, kan du vende tilbage til centrum og besøge Galeries Saint Hubert og omgivelserne, som ligger omkring Grand Place. Her finder du butikker af alle slags, hvor du kan købe gaver, slentre rundt eller købe chokolade.

 • Åbningstider: Mandag til fredag fra kl. 7 til 18, lørdag og søndag fra kl. 8 til 18.
 • Pris: gratis.
 • Adresse: Pl. Sainte-Gudule, 1000

1, 2, 3, øl!

Kun få meter fra dit hotel finder du Delirium Café, som er et af de mest anbefalede steder at drikke øl i Bruxelles.

Men du kan også booke en typisk belgisk ølsmagningstur, hvor du kan prøve forskellige typer øl, mens du fortsætter din gåtur.

Ved siden af Delirium kan du også se Jeanneke Pis, den lille pigeversion af Manneken, som du så i begyndelsen.

Book en traditionel ølsmagning i Bruxelles

Lys på Grand Place som afslutning på den første dag

På vej tilbage kan du slentre langs Rue des Bouchers og se, hvordan Grand Place ser oplyst ud. Hvis du ikke blev overbevist om dens skønhed, så tag et kig mere.

I dette område kan du også finde et sted at spise frokost. Der er mange muligheder for enhver smag, så du vil ikke have problemer med at finde et sted, der passer dig.

Dag 2: En ideel tur for børn

På vej mod tegneserieruten| ©Carla D
På vej mod tegneserieruten| ©Carla D

På din anden af tre dage i Bruxelles anbefaler jeg, at du starter med Comic Strip Route, det europæiske kvarter og Cinquantenaire-parken. Efter frokost kan du gå en tur gennem Sacré-Coeur-basilikaen, Atomium og Mini-Europe.

Det starter i fuld farve: tegneserieruten

Tegneserieruten er en tur rundt til vægmalerierne af Belgiens mest berømte tegneserier, såsom Tintin, lyder det bekendt? Det er en ideel rute at tage med børn, men også uden dem. Jeg anbefaler, at du køber et kort fra turistkontoret på forhånd for at sikre, at du ikke farer vild, og at du ser alt det, der er værd at se.

Hvis du rejser med børn, kan du finde masser af andre ting at lave med dem i denne artikel om de ti bedste ting at lave i Bruxelles med børn.

I slutningen af turen skal du huske at besøge Comic Strip Museum, som udstiller flere af genstandene fra disse tegneseriers mytologi.

 • Tegneseriemuseets åbningstider: kl. 10-18.
 • Pris: 10 euro.
 • Adresse: Rue des Sables 20.

Book en tur til Bruxelles med tegneserier

Besøg det europæiske kvarter

Efter tegneseriemuseet skal du tage bus 71 og stå af ved Europakvarteret. Her kan du besøge Europa-Parlamentet, sæde for Rådet for Den Europæiske Union og det officielle sæde for Europa-Kommissionen.

Du må heller ikke gå glip af den meget rolige Leopold Park, hvorfra du tager videre til det næste punkt på 3-dages turen i Bruxelles.

Gå ikke glip af de fantastiske attraktioner i Cinquantenaire Park

Fra Leopold Park er der kun kort afstand til Cinquantenaire Park. I denne park kan du besøge flere steder af stor interesse, såsom Triumfbuen, Autoworld Museum og det militærhistoriske museum, som er blandt de bedste museer at besøge i Bruxelles.

Du kan også tage en frokostpause i dette område - hvad med italiensk mad? Du kan lægge vejen forbi Costa D'Amalfi, som er en af de bedst bedømte restauranter i den belgiske by.

 • Parlamentets åbningstider: tirsdag til fredag fra kl. 9 til 18 og lørdag og søndag fra kl. 10 til 18.
 • Pris: gratis.
 • Adresse: Pl. du Luxembourg 100, 1050.

Få din billet til Autoworld Museum

Eftermiddag med seværdigheder og drømmende gåture

Eftermiddagen på din anden af tre dage i Bruxelles bør fortsætte med at tage metroen til Sacré Coeur-basilikaen. Her kan du nyde den bedste udsigt over Bruxelles fra terrassen.

Der er gratis adgang til basilikaen. Men for at komme op på belvedere skal man betale en entré.

 • Åbningstider: om sommeren fra kl. 9 til 17 og om vinteren fra kl. 10 til 16.
 • Pris: Voksne 4 € (hvis der er en gruppe på mere end 10 personer, betaler hver person 3 €). Studerende og seniorer 3 euro. Bruxelles-kort 40% rabat.
 • Adresse: 1083 Bruxelles.

Gå ind i Atomium

Besøg i Atomium| ©Fisnik Murtezi
Besøg i Atomium| ©Fisnik Murtezi

Tag metrolinje 6, og du vil ankomme til Atomium, et af byens ikoner, som du ikke må gå glip af. Turen varer halvanden time og giver dig også adgang til museet.

 • Åbningstider: fra kl. 10 til 16.
 • Pris: fra 20 €.
 • Adresse: Pl. de l'Atomium 1, 1020

Book billetter til Brussels Atomium

Besøg miniaturemonumenter fra hele Europa

Ikke langt fra Atomium finder du Mini Europe-parken. Den indeholder miniaturekopier af bygninger fra 80 europæiske byer. Denne eftermiddag er uden tvivl den del af turen, som børnene vil elske mest.

 • Åbningstider: 14. marts til 30. juni: 9.30-18.00.
 1. juli til 31. august: 9.30-20.00. 1. oktober til 6. januar: 10.00-18.00. 4. januar til 12. marts: lukket.
 • Pris: Voksne: 16,50 € (18,10 US$)

Børn under 12 år: 12 € (13,20 US$) Ældre over 65 år: 16,50 € (18,10 US$) Børn under 120 cm: gratis adgang.

 • Adresse: Av. du Football 1, 1020

Tid til middag

Derefter kan du vælge mellem restauranterne i Atomium- og Mini Europe-området, der serverer de retter, du har lyst til at spise for at afslutte din anden dag i Bruxelles med et velsmagende måltid.

På stedet har du mulighed for at spise på Atomium Restaurant, men du kan også vælge mellem andre restauranter i nærheden, såsom Salon 58, Brasserie Du Primerose eller Delizia Restaurant.

Du kan også tage en øl i en af Bruxelles' ølhaver. Tag et hvil bagefter, du har stadig en dag tilbage.

Dag 3: Tre muligheder for eventyrturen

Nyd en slentretur gennem Brugges gader.| ©Dan Visan
Nyd en slentretur gennem Brugges gader.| ©Dan Visan

Den sidste af dine tre dage i Bruxelles kan du bruge på at besøge nogle af de mest utrolige steder i landet: Gent, Brugge eller Antwerpen.

Min favorit: Brugge

For at komme til Brugge fra Bruxelles kan du tage et af togene til Brugge. De kører hver halve time fra Midi, Central eller Nord stationer.

På en time vil du være på Brügge bystation, 20 minutters gang fra det historiske centrum. Du kan gå, eller du kan tage en bus lige foran stationen.

Hvis du foretrækker noget enklere og uden at gå så meget, kan du booke en udflugt til Brugge fra Bruxelles.

 • Turensvarighed: 10,5 timer.
 • Pris: fra 45 euro.

Book en tur til Brugge fra Bruxelles

En anden mulighed: Gent

Gent er endnu et af Belgiens middelalderlige vidundere. Her kan du besøge Graslei- og Korenlei-kajerne, St Michael's Bridge, St Bavo's Cathedral, slottet for greverne af Flandern og andre fantastiske seværdigheder.

Du kan komme til Gent fra Bruxelles med tog i retning af Ostende, og du vil være på St-Pieters station om en halv time. Derfra kan du gå yderligere 30 minutter eller tage sporvogn 1 til centrum.

Du kan også booke en dagstur til Brugge og Gent fra Bruxelles, så du ikke går glip af nogen af dem.

 • Turens varighed: 10,5 timer.
 • Pris: ca. 48 euro.

Book en dagstur til Gent fra Bruxelles

Et andet drømmested: Antwerpen

Antwerpen er en anden smuk og let tilgængelig by, som man kan besøge på en dag fra Bruxelles. Den har flere attraktioner, som du helt sikkert ikke vil gå glip af.

Du kan komme til Antwerpen fra Bruxelles med tog og stå af på Antwerpen Antwerpen-Centraal station. Det tager 40 minutter at komme dertil, og så skal du kun gå ca. 20 minutter til centrum. På vejen kan du stoppe og udforske diamantkvarteret.

Men hvis du er på udkig efter noget mere direkte, kan du booke en dagstur til Gent og Antwerpen fra Bruxelles. Det er en fantastisk dagstur.

 • Turensvarighed: 10 timer.
 • Pris: omkring 48 euro.

Book en dagstur til Antwerpen fra Bruxelles