Besøg Brugge med børn på en dagstur fra Bruxelles

Det er en god idé at besøge Brugge med hele familien: De små vil føle sig som i et eventyr, når de slentrer langs kanalerne, over broerne og forbi de farverige huse.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Besøg Brugge med børn på en dagstur fra Bruxelles

Typiske farvede huse i Brugge | Emran Yousof

Brugge fortryller både unge og gamle fra første øjeblik, de besøger byen. Dets nærhed til Bruxelles gør det til det perfekte sted for en familieferie, hvor man kan nyde de charmerende gader, kanalerne og selvfølgelig gastronomien.

Hvis du rejser med børn, er der et par ting, du skal huske på, som jeg vil opsummere nedenfor:

Vælg en organiseret udflugt i stedet for en tur på egen hånd

Oplev alt, hvad Brugge har at byde på| ©Hardie van Zyl
Oplev alt, hvad Brugge har at byde på| ©Hardie van Zyl

Hvis du overvejer en tur til Brugge fra Bruxelles, er det bedst at vælge en organiseret tur, hvor du ikke behøver at bekymre dig om tidsplaner og rejsetider. Du har to muligheder:

Du rejser med privat bus, hvilket gør rejsen meget behagelig (de små kan benytte lejligheden til at tage en lur), og tidsplanen er meget god: Du behøver ikke at stå meget tidligt op, da du skal være på mødestedet omkring kl. 10. Du er tilbage i Bruxelles ved 20-tiden efter en fantastisk dag i Brugge.

Guiden, der ledsager dig, viser dig rundt i byen, men du har også lidt fritid til at nyde gastronomien, kanalerne eller endda parkerne! Disse organiserede udflugter giver dig mulighed for at tilpasse dig dine børns tempo uden at skulle bekymre dig om andet end at få mest muligt ud af din familiedag.

Book en tur til Brugge

Bemærk venligst restauranternes åbningstider

Nyd det store udvalg af restauranter i Brugge.| ©Elijah G
Nyd det store udvalg af restauranter i Brugge.| ©Elijah G

Som en nordeuropæisk by skal du være opmærksom på, at nogle barer og restauranter tilbyder frokost fra kl. 12.00 og ikke altid længere end til kl. 13.30. Mindre børn har tendens til at spise tidligt, men husk disse tidspunkter, hvis du ikke vil blive skuffet og finde et køkken lukket, og hvis du vil være på den sikre side, kan du vælge at booke en privat gastronomisk tur.

Blandt de typiske menuer, du finder i Brugge, er der alt: fisk, supper, kød, blandede retter? Du er sikker på at finde en mulighed, der passer til hele familiens smag.

Jeg har sammensat denne lille gastronomiske guide til de bedste spisesteder i Brugge. Jeg er sikker på, at den vil hjælpe dig med at planlægge dine menuer (den indeholder også det bedste sted i Brugge at spise og købe chokolade). Ellers skal du ikke bekymre dig, for der er garanteret madboder på gaden og nogle barer og restauranter med non-stop madservice. Det samme gælder, hvis du har brug for at købe drikkevarer eller forfriskninger fra dem under din tur gennem byen.

Book en madtur

Tag på en bådtur til glæde for hele familien

Tag en tur langs kanalerne i Brugge| ©Den Harrson
Tag en tur langs kanalerne i Brugge| ©Den Harrson

Byens kanaler og broer vil tryllebinde dig fra det allerførste øjeblik. Det er en fantastisk oplevelse at slentre gennem Brugge, men det er endnu mere fantastisk at opdage byen om bord på en lille båd, der giver dig mulighed for at se gaderne fra vandsiden.

De små (men uden tvivl også de større) vil elske at sejle gennem byens farvande, opdage de farverige huse og sejle under nogle af de smukke broer. Og så er det en god måde at hvile benene på, mens du slapper af og stadig nyder udsigten. Det lyder godt, gør det ikke? Denne service er også tilgængelig om vinteren, så selv om det er koldt, så tag frakken på og tag ud at sejle!

En anden mulighed for at lære byen at kende på en behagelig måde, når de små har brug for en pause, er at booke Bruxelles-sightseeingbussen.

Book sightseeingbussen til Bruxelles

Glem ikke at give dem en smagsprøve på den bedste chokolade i verden!

Smag den rige belgiske chokolade| ©Nathana Rebouças
Smag den rige belgiske chokolade| ©Nathana Rebouças

Vi ved alle, at Belgien er verdens chokoladehovedstad, men før du kommer dertil og smager en af delikatesserne, vil du ikke kunne se, at du er i Belgien.

På din tur rundt i Brugge vil du støde på mange chokoladebutikker, som alle har en umiskendelig aroma og er umulige at modstå. Du skal vide, at der er et chokolademuseum i Brugge, som kan være sjovt.

Hvis du vælger at gå direkte til at smage det bedste, kan du besøge The Old Chocolate House, en godbid for hele familien, eller booke en chokoladeworkshop, hvor smagning er inkluderet.

Book en chokoladeworkshop

Tjek vejrudsigten, og vær forberedt på det kolde vejr

Brugges julemarked| ©Matt Seymour
Brugges julemarked| ©Matt Seymour

Det bliver koldt i Belgien om vinteren, det siger sig selv, men det kan også blive koldt, hvis du besøger Bruxelles i det tidlige forår eller efterår. Så det er bedst at tjekke vejrudsigten et par dage, før du pakker kufferten, så du ved, hvilket vejr du har i vente.

Det er ikke ualmindeligt, at det regner eller blæser, men belgierne er mere end vant til det, og du vil opdage, at livet aldrig stopper for dem. Pak behagelige sko, en mackintosh og en paraply, og så er du klar! På den anden side, hvis du rejser om sommeren, kan du støde på en hedebølge, så tjek vejrudsigten for at være så godt forberedt som muligt.

Tip: Hvis din rejse falder sammen med en dag, hvor det ikke regner, så tøv ikke med at booke en cykeltur for at udforske byen - både voksne og børn vil elske det!

Book en cykeltur

Nyd parkerne og de svaner, der bor i dem

Svaner på bredden af en kanal i Brugge| ©Dennis Jarvis
Svaner på bredden af en kanal i Brugge| ©Dennis Jarvis

Brugge er berømt for sine kanaler og brostensbelagte gader, men den har også grønne områder, som man kan nyde sammen med de små, hvis de vil bruge lidt tid på at slappe af. Derfor kan jeg varmt anbefale, at du booker en udflugt til Brugge.

Når du er i byen, finder du tæt på centrum Koningin Astridpark, et meget fredeligt grønt område med et stort græsareal, der er ideelt til picnic, og smukke blomsterhaver, der er bedst om foråret.

En anden park, jeg kan anbefale, er Minnewaterpark, som ligger tættere på vandet i kanalerne og har en sø omkring sig, hvor det er nemt at se hvide svaner bade i vandet - eventyrligt!

Book en udflugt til Brugge

Hvis du har tid, så besøg Gavensteen-slottet (i Gent)

Gavensteen-slottet, Gent| ©Stephane Mignon
Gavensteen-slottet, Gent| ©Stephane Mignon

Hvis du har valgt at booke den mest komplette udflugt til Gent og Brugge, er Gavensteen-slottet noget, der ikke vil efterlade dine børn ligeglade.

I hjertet af Gents centrum lå dette imponerende slot, der engang var hjemsted for greverne af Fiandra. Hvis det er imponerende udefra, er dets indre betagende. Du kan læse mere om det her: Gavensteen Slot.

Book en rejse til Gent

Vælg vafler til en eftermiddagssnack, den bedste idé

Nyd lækre belgiske vafler| ©Robby McCullough
Nyd lækre belgiske vafler| ©Robby McCullough

Hvis chokoladebarer ikke er dine børns stærke side, vil de helt sikkert nyde en god belgisk vaffel som snack (og det vil du sikkert også!). I så fald kan du booke en vaffelworkshop i Bruxelles, som inkluderer en vaffelsmagning til den sødeste af husets

. Husk også, at enhver lille gadebod vil tilberede det bedste, du kan forestille dig, men hvis du leder efter noget ekstraordinært, skal du komme til Chez Albert og vælge det stykke himmel, du skal snacke på. Du vil ikke fortryde det!

Book en vaffelworkshop i Bruxelles