Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvordan kommer man til Luxembourg fra Bruxelles

Forkæl dig selv med en tur til Luxembourg, og nyd Corniche Way, Bock Kasematterne og Europas vigtigste finansielle og administrative centrum. En anden verden lidt over 200 km fra Bruxelles.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Hvordan kommer man til Luxembourg fra Bruxelles

Luxembourg | ©Cedric Letsch

Afstanden mellem Bruxelles og Luxembourg er kun 220 km. Hvordan kommer man bedst dertil? Der er flere daglige tog og busser, men du kan også leje en bil eller vælge en dagstur til storhertugdømmet. Det er muligt at flyve, men det er ikke den bedste løsning på grund af den korte afstand mellem de to byer.

Tilføj Luxembourg til din liste over ting, du skal se og lave i den belgiske hovedstad!

Organiseret tur til Luxembourg fra Bruxelles: den mest omfattende løsning

Gaderne i Luxembourg| ©TheTurducken
Gaderne i Luxembourg| ©TheTurducken

Hvis du ikke er så fortrolig med transportmidler og foretrækker en organiseret tur, der kan give dig komfort og lethed, kan det være et fremragende valg at booke en tur til Luxembourg fra Bruxelles.

Denne form for tur inkluderer afhentning og aflevering i centrum af Bruxelles, samt flersprogede guider og sikker transport. Du vil også kunne få information fra kyndige lokale om området, lovene og om, hvor du skal gå hen, og hvor du skal undgå at gå hen. Du får også mulighed for at udforske de vigtigste attraktioner og har et par timer til at vandre rundt på egen hånd.

Turen i alt tager normalt 11 timer inklusive returrejse, nok tid til at se højdepunkterne i Luxembourg by og tage et par souvenirs med hjem.

Normalt er der afgang fra Bruxelles kl. 08: 00 fra Bruxelles centrum, en rejse, der tager dig gennem Ardennerskoven for at nå den berømte by Luxembourg.

Hvad skal man se i Luxembourg?

På denne korte tur vil du besøge Place d'Armes, "Rådhuset", et livligt sted grundlagt af en spanier i 1671. Place Guillaume II, pladsen er opkaldt efter William II, Luxembourg-paladset, katedralen Notre Dame de Luxembourg, det kongelige palads, Place Caire Fontaine, der ligger nær katedralen, og Sankt Michaels Kirke. Den gør også holdt i Dinant.

Og efter en spændende dag slutter turen omkring kl. 17.30, så du er tilbage i Bruxelles kl. 20.00.

 • Varighed: Fra kl. 8.30 til 20.00
 • Pris: Fra ca. 70 €.
 • Anbefales, hvis: Du vil lære Luxembourg by at kende fra bunden og har lidt tid til overs.

Book en udflugt til Luxembourg fra Bruxelles

Fra Bruxelles til Luxembourg med tog: den mest komfortable løsning

Tog fra Bruxelles| ©Mountain/ \Ash
Tog fra Bruxelles| ©Mountain/ \Ash

Den bedste måde at rejse fra Bruxelles til Luxembourg på er med tog. Der er mange direkte togafgange fra Bruxelles, og rejsen til Luxembourg tager lige under 3 timer. At rejse med tog giver to vigtige fordele. Den første har at gøre med komfort, da der er masser af plads til at strække benene, selv i 2. klasses vogne.

Den anden fordel er placeringen af afgangen fra Bruxelles. Togene til Luxembourg afgår fra Bruxelles' tre hovedstationer (Syd, Central og Nord), hvilket er ekstremt praktisk og gør det lettere og hurtigere at komme til en station fra din bolig.

Luxembourgs togstation (Gare de Luxembourg) er knudepunktet i landets jernbanenetværk og betjener internationale ruter til Belgien, Frankrig og Tyskland. Der er mange direkte tog fra Luxembourg by til Bruxelles-Midi, den største jernbanestation i Bruxelles.

Luxembourgs togstation ligger også ret centralt, så du behøver heller ikke bekymre dig om hjemrejsen.

 • Varighed: < 3 timer
 • Pris: Fra €21,50
 • Anbefales hvis: Du vil nyde en tur med panoramaudsigt over grønne områder og masser af komfort.

Togbilletter og togtider fra Bruxelles til Luxembourg

Du kan købe billetter online eller på enhver belgisk togstation. Hvis du kan lide at booke online og gøre tingene på forhånd, kan du gøre det via Trainline eller fra CFL's hjemmeside.

For at finde ud af mere om Luxembourg-Bruxelles togtiderne anbefaler jeg, at du besøger CFL's og Belgian Train 's hjemmesider.

Book en rejse til Luxembourg fra Bruxelles

Bruxelles til Luxembourg med bus: den billigste løsning

FlixBus bus fra Bruxelles| ©olivdo
FlixBus bus fra Bruxelles| ©olivdo

En anden populær mulighed for at komme fra Bruxelles til Luxembourg er med bus. Selvom bussen helt sikkert er mindre komfortabel end toget, er det også en god mulighed, da der er mange busser, der kører direkte fra den belgiske hovedstad til storhertugdømmet.

Den direkte busrejse tager ca. 3 timer, og de fleste busser afgår fra Bruxelles Nord (Gare du Nord) eller Bruxelles Syd (Bruxelles-Midi). Det er en økonomisk måde at rejse mellem disse byer på, da billetprisen kan være så lav som 5 euro pr. person.

FlixBus er det største busselskab på denne rute. Andre selskaber, der tilbyder busser fra Luxembourg til Bruxelles, omfatter Eurolines, Ouibus og RegioJet, men de kræver, at du skifter i en anden by.

Returbusser afgår fra forskellige steder i Luxembourg, såsom Luxembourg Central Train Station, Avenue de la Faiencerie, P&R Bouillon. De fleste busser har dog endestation på Bruxelles Nord Station (Gare du Nord) eller Bruxelles Syd Station (Bruxelles-Midi).

 • Varighed: > 3 timer
 • Pris: Fra 5 euro
 • Anbefales hvis: Dit hovedmål er at bruge så lidt som muligt.

Busbilletter og køreplaner fra Bruxelles til Luxembourg

Den bedste mulighed for at købe en busbillet er online. Du kan sammenligne forskellige muligheder på GoEuro eller købe direkte fra FlixBus.

Mellem Bruxelles og Luxembourg by fandt vi op til 8 busafgange, inklusive 1 natbus. Den første afgang fra Bruxelles er kl. 07.00 og ankommer til Luxembourg by kl. 10.20. Den sidste afgang er kl. 23:15 og ankommer kl. 02:25. Medmindre du køber dine billetter på forhånd, ligger priserne normalt mellem €12 og €18.

Bestil en rejse til Luxembourg fra Bruxelles

Kør til Luxembourg fra Bruxelles: den hurtigste og mest uafhængige løsning

Rejser i bil| ©Jackson David
Rejser i bil| ©Jackson David

Hvis du leder efter den mulighed, der giver dig mest frihed på din dagstur til Luxembourg fra Bruxelles, så foreslår jeg, at du lejer en bil. Det vil koste dig flere penge sammenlignet med de transportmidler, jeg nævnte ovenfor, især i højsæsonen; men hvis du allerede har planlagt en bestemt rejseplan, vil det helt sikkert være det værd.

Hvis du har en bil eller har råd til at leje en, er det også en god mulighed at komme rundt i bil, da afstanden mellem Luxembourg og Bruxelles ikke er særlig lang, og der ikke er nogen grænse mellem landene, da de begge er en del af Schengen-området. Biludlejning i Luxembourg omfatter Budget, Autorent, Hertz, Avis, ALD Automotive,Autolux og Sixt.

Dette vil give dig frihed til at bevæge dig rundt i dit eget tempo, inkludere så mange afstikkere, som du ønsker, og give dig mulighed for at udforske de landlige områder i Luxembourg mere indgående og detaljeret. Bemærk, at nogle områder i Luxembourg kun er for fodgængere, så du bliver stadig nødt til at gå.

Du bør også se på Luxembourgs krav til kørsel (dvs. internationale kørekort, forsikringspolicer osv.) og sikre dig, at du kan køre din lejebil på tværs af internationale grænser, da nogle bureauer ikke tillader dette.

 • Varighed: 2 timer og 20 minutter
 • Pris: 120-150 €.
 • Anbefales hvis: Du er på udkig efter en mulighed, der udelukkende afhænger af din planlægning.

Book en tur til Luxembourg fra Bruxelles

Bruxelles til Luxembourg med fly: den mindst anbefalede løsning

Brussels Airlines-fly på vej til at lande i Charleroi lufthavn.| ©Adi Sagi
Brussels Airlines-fly på vej til at lande i Charleroi lufthavn.| ©Adi Sagi

At flyve er den dyreste måde at rejse fra Bruxelles til Luxembourg på, men med lidt held kan du få meget gode tilbud for 40-50 €. Det er normalt en flyvetur på 2 timer og 35 minutter.

Hvis du vælger at flyve, bør du beregne den tid, det tager at komme til og fra lufthavnene, samt ventetiden før dit fly, gå gennem immigrationen, hvis det er en international flyvning, og hente din indcheckede bagage. I visse tilfælde kan alle disse procedurer tilføje i alt 2 timer til din rejse.

Flyvninger mellem disse to byer varetages normalt af disse flyselskaber: Brussels Airlines, Iberia, KLM, Ryanair og Vueling. Billetpriserne kan typisk ligge på over 300 euro.

Personligt vil jeg ikke anbefale at tage en flyvetur, medmindre du har en særlig interesse i at flyve over Belgien og Luxembourg, da det ikke er de 30 minutter værd, som du højst sparer. Og hvis man dertil lægger den tid, man spilder i lufthavnen, er det næsten hurtigere at tage toget eller leje en bil på egen hånd.

 • Varighed: 2 timer og 35 minutters flyvetid (5 timer i alt)
 • Pris: 50-300 €.
 • Anbefales hvis: Du af en eller anden grund har en særlig interesse i at flyve.

Book en rejse til Luxembourg fra Bruxelles

Tips og information til din rejse til Luxembourg fra Bruxelles

Mennesker inde i en bus| ©Jakob Scholz
Mennesker inde i en bus| ©Jakob Scholz

I dette afsnit besvarer jeg nogle af de oftest stillede spørgsmål, som er af størst interesse, når du planlægger din rejse. Jeg vil dog altid anbefale, at du besøger transportselskabernes eller billetudstedernes hjemmesider for at få de mest opdaterede og præcise oplysninger.

 • Hvad er den billigste måde at komme fra Bruxelles til Luxembourg på? Den billigste måde at komme fra Bruxelles til Luxembourg på er med bus, da en enkelt rejse koster mellem 7€ og 16€ og tager 3t 10min.

 • Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bruxelles til Luxembourg på? I bil, en mulighed vil koste dig mellem €30 og €50, og rejsen vil tage cirka 2t 10min.

 • Er der en direkte bus fra Bruxelles til Luxembourg? Ja, der er en direkte bus, som afgår fra Brussels Nord Train Station og ankommer til Luxembourg, P+R Bouillon. Denne service afgår en gang om dagen, hver dag. Rejsen tager cirka 3 timer og 10 minutter.

 • Hvor langt er der fra Bruxelles til Luxembourg? Afstanden mellem Bruxelles og Luxembourg er 187 km. Afstanden ad landevejen er 212,8 km.

Vi sammenligner alle muligheder

 • Organiseret tur
 • Pris: ca. 70 €.
 • Varighed: 11 timer med professionel guide
 • Tidsplan: starter normalt kl. 8.30 om morgenen
 • Bus
 • Pris: ca. 5 € ca.
 • Varighed: ca. 3 timer
 • Køreplan: der er busser fra kl. 7 om morgenen.
 • Tog
 • Pris: fra ca. 21,50 €.
 • Varighed: mindre end 3 timer
 • Køreplan: besøg CFL's og Belgian Train's hjemmeside.
 • Privat bil
 • Pris: mellem €120 og €150
 • Varighed: ca. 2 timer og 20 minutter
 • Køreplan: dit eget valg
 • Fly
 • Pris: mellem 50 € og 300 €.
 • Varighed: ca. 2 timer og 20 minutter
 • Tidsplan: du kan tjekke tidsplanen på hjemmesiderne for de flyselskaber, der flyver til denne by.