10 ting at lave i Bruxelles om sommeren

Bruxelles er en vidunderlig by med behagelige sommertemperaturer. Varmen bliver aldrig trykkende, hvilket gør det til det perfekte klima til at gå rundt i byen og nyde udendørs aktiviteter.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 ting at lave i Bruxelles om sommeren

Bygninger i Bruxelles | ©Marius Badstuber

Hvis du planlægger at besøge Bruxelles om sommeren, vil du opleve en helt anden side af byen end om vinteren. Hvis byen allerede er meget livlig og fuld af aktiviteter, vil du på denne årstid også kunne nyde dens udendørsarealer og milde dage.

Ud over at forberede din tur til de vigtigste seværdigheder i Bruxelles, anbefaler jeg, at du tager et kig på de 10 ideer til ting, du kan lave i den belgiske hovedstad i sommersæsonen.

1. Tag en "tegneserie-rute

Vægmalerier på Comic Strip Route| ©James Cridland
Vægmalerier på Comic Strip Route| ©James Cridland

Sommerdage er ideelle til at vandre rundt i byen. Endnu mere, hvis byen er Bruxelles, som er fuld af skatte og hjørner at opdage. Tegneseriemalerier er en del af byens urbane landskab, og der er omkring 60 fresker gemt i byens centrum. En god plan for din sommerrejse er at finde hver af dem og tage et billede.

Du kan finde kortene med freskernes placering på Bruxelles' hjemmeside, downloade dem til din telefon og starte dit eventyr. Hvis du foretrækker det, kan du også købe kortet på turistkontorerne for ca. 2,5 €. Er du klar til at lege?

Book en tegneserietur i Bruxelles

2. Oplev Bruxelles på cykel

Rejser på cykel| ©Agathe_B
Rejser på cykel| ©Agathe_B

Hvis du leder efter en alternativ måde at udforske Bruxelles på, kan det være sjovt at cykle rundt i Bruxelles, og det er en god måde at få motion på din ferie. Bruxelles er en hovedstad, der er meget velforberedt til cyklister, så det er meget praktisk at komme rundt på cykel.

Du kan vælge at leje en cykel eller bare bruge byens cykelsystem. Tjek de forskellige foreslåede ruter i hele Bruxelles, og vælg det område af byen, der interesserer dig mest.

Book en guidet cykeltur i Bruxelles

3. Bestig Atomium

Atomium-sfæren| ©Niels Mickers
Atomium-sfæren| ©Niels Mickers

Du kan besøge Atomium hele året rundt, men i sommermånederne kan du nyde udsigten fra den øverste kugle. At bestige Atomium er en aktivitet, du ikke må gå glip af under dit besøg i Bruxelles.

Atomium er byens mest berømte monument og symbolet på Belgien. Det blev indviet for 60 år siden, og i stedet for at gå af mode, ønsker flere og flere at besøge det.

Tøv ikke med at købe dine billetter til Atom ium på forhånd, da mange turister besøger det hver dag.

Book billetter til Atomium i Bruxelles

4. Besøg den smukkeste Rooftop i Bruxelles

Besøg på Jardin Rooftop| ©Guilhem Vellut
Besøg på Jardin Rooftop| ©Guilhem Vellut

Sommeren er kort, men intens i Bruxelles, og det er den perfekte lejlighed til at nyde byens udendørs tagterrasser. På et andet tidspunkt af året ville du fryse, men du er heldig nok til at kunne nyde en cocktail eller, hvis du foretrækker det, bestille en ølsmagning, mens du betragter den fantastiske udsigt fra de højeste terrasser i Bruxelles. Lad ikke denne mulighed gå dig forbi! Her er en liste over de mest anbefalede tagterrasser.

 • Perché Rooftop Bar: Denne bar ligger på øverste etage af Jam Hotel med en fantastisk udsigt. Perché Rooftop Bar er kendt for sin moderne indretning, gode atmosfære, fremragende musik og varierede menu. Den er åben hver dag fra kl. 15 til 22, og adressen er: Chaussée de Charleroi 132, 1060 Bruxelles.

 • Jardin Rooftop: Her finder du et perfekt sted at afslutte en dag med sightseeing, meget tæt på det historiske centrum. Jardin Rooftop er en stor tagterrasse med en fantastisk udsigt, hvor du kan finde en bred vifte af øl, cocktails og vine. Og til frokost kan du nyde deres ostebord, kolde kødretter, hamburgere... Åbent hver dag fra 12 til 22, og adressen er: Rue du Marché aux Poulets 7, 1000 Bruxelles.

 • Boho Rooftop Bar: Hvis du har lyst til at nyde cocktails, musik og slow food, skal du besøge terrassen på NH Collection Brussels. Her finder du Boho Rooftop Bar med en fantastisk panoramaudsigt over Bruxelles' skyline. Kun åben i juni, fra kl. 19 til midnat.

og den ligger på Boulevard Adolphe Max 7, 1000 Bruxelles.

 • Secret Rooftop by Warwick: Hvis din dag i Bruxelles slutter i nærheden af Grand Palace, befinder du dig kun få meter fra Warwick Hotel. Fra terrassen på SecretRooftop kan du se solnedgangen, mens du nipper til de bedste cocktails. Der er åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 16.00 til 22.00, og adressen er Rue Duquesnoy 5, 1000 Bruxelles.

 • Albert Summer Rooftop: Albert Summer Rooftop ligger på taget af KBR-museet med direkte udsigt over Mont des Arts, et ægte privilegium i byen Bruxelles. Der er åbent fra 12 til 19, og adressen er: Place du Musée 1, 1000 Bruxelles.

Book en ølsmagning i Bruxelles

5. Spadser gennem de bedste parker i Bruxelles

Haven ved Cambre-klosteret| ©Jean-Pol GRANDMONT
Haven ved Cambre-klosteret| ©Jean-Pol GRANDMONT

Bruxelles er en af de europæiske byer med flest grønne områder pr. indbygger, og om sommeren er de det perfekte sted at slappe af efter en travl dag med sightseeing. Her er et udvalg af de mest værdifulde parker i Bruxelles, hvad enten det er for skønheden i deres grønne områder, deres monumenter eller deres rekreative områder. Her er de!

 • Cambre Abbey Garden: Hvis du vil gå en romantisk tur eller bare have lidt fred, kan det være en rigtig god idé at besøge disse smukke haver. Med et fantastisk cistercienserkloster indeni er de det perfekte sted at slappe af, især ved solnedgang. Beliggenhed: Rue du Monastère 1 1050 Ixelles.

 • Botanisk Have: Den botaniske have i Bruxelles blander designstile fra forskellige oprindelser og skaber et eksemplarisk grønt byrum med en bred vifte af træer og planter. Sted: Rue Royale 2361210 Saint-Josse-Ten-Noode.

 • Florist's Garden: I denne have kan du ud over at nyde et helt særligt grønt område også nyde panoramaudsigten over Bruxelles. En stimulans for alle sanser. Sted: Rue Jean Sobieski- Avenue des Robiniers 1020 Laeken.

 • Cinquantenaire-parken: Den blev indviet i 1880, på årsdagen for Belgiens uafhængighed, og indenfor finder du forskellige museer som Autoworld, hvor du kan bestille billetter på forhånd, Museum of Military History, Museum of Art and History, hvor du også kan købe billetter nu, og Pavillon of Human Passions. Sted: Parc du Cinquantenaire 1000 Bruxelles.

 • Leopold Park: Her finder du Solvay-biblioteket, det naturvidenskabelige museum og Huset for Europæisk Historie. Indenfor ligger caféen Grand Central med en meget praktisk terrasse, hvor man kan tilbringe eftermiddagen. Beliggenhed: Rue Belliard 1040 Etterbeek.

 • Parc la Sauvagère: Denne park er ikke kun kendt for sine smukke grønne områder, men også fordi man kan finde en lille sø med svaner, mange gynger, en indhegning med fugle og andre bondegårdsdyr. Den er meget malerisk, og børn elsker simpelthen at besøge den. Beliggenhed: Avenue de la Chênaie 83 1180 Uccle.

6. Tag på shopping i de udendørs markeder

Besøg på Stockel-markedet| ©Jourdan
Besøg på Stockel-markedet| ©Jourdan

På sommerdage har vi ikke lyst til at være indespærret, og markederne i Bruxelles bliver en meget attraktiv mulighed for at tilbringe formiddagen eller eftermiddagen med at se produkter i alle kategorier og tage noget med som souvenir eller til at spise på farten.

Ikke alene finder du farverig frugt, frisk bagværk og produkter direkte fra gårdene, men du vil også nyde den filmiske atmosfære, da travlheden og dynamikken mellem handlende og kunder næsten er som en film, der kan ses når som helst.

Hvis du overvejer at følge mit råd, er her en liste over, hvad jeg mener, er de bedste udendørs markeder i Bruxelles.

Stockel

Dette marked er specialiseret i frugt, grøntsager, kød og fisk. Men det, der gør det specielt og meget livligt, er de mange forskellige blomster, der tilbydes, og som vil få dig til at føle, at du er midt i foråret.

 • Dage: Tirsdag, torsdag og lørdag.
 • Sted: Pl. Dumon, 1150 Woluwe-Saint-Pierre, Belgien.

Gare du Midi

Dette marked anses for at være et af de største i Europa. Og det er ikke så mærkeligt, for du kan finde absolut alt på boderne. Og når jeg siger alt, mener jeg blandt andet krydderier fra Afrika, delikatesseprodukter og tøj.

 • Dage: søndage
 • Sted: Avenue Fonsny, 1000 Bruxelles, Belgien.

Chatelaine

Dette marked er mindre og ikke så populært som resten af listen, men dets hjemmelavede og små producenters produkter er en sand fornøjelse at prøve. Jeg anbefaler ostene eller deres bagte kiks, som er meget velsmagende, og som alle, der besøger markedet, går efter.

 • Dage: Onsdag eftermiddag
 • Sted: Avenue Fonsny, 1000 Bruxelles, Belgien.

Place du Jeu de Balle

Hvis du vil finde noget mere eksotisk på markederne, så er her en anbefaling. Det belgiske loppemarked er meget berømt og kan være det sted, hvor du finder den skat, der bare venter på dig.

Det er kendt af alle som det gamle marked, og dets mere end 300 boder tilbyder en bred vifte af genstande, møbler, tekstiler og tilbehør. Det er også blevet et turiststop for elskere af vintage og brugte varer.

 • Dage: Mandag til søndag
 • Sted: Place du Jeu de Balle, 1000 Bruxelles, Belgien.

7. Book en kanalrundfart i Bruxelles

Vandbus på kanalerne| ©BrusselsVisit
Vandbus på kanalerne| ©BrusselsVisit

Der findes en offentlig transporttjeneste, der giver dig mulighed for at sejle langs kanalerne i Seinen og se byen fra en anden vinkel og et andet perspektiv. Vandbussen giver dig mulighed for at vælge mellem flere ruter afhængigt af det område af byen, du ønsker at udforske, og selvfølgelig den tid, du har til rådighed.

Jeg anbefaler, at du tager turen om morgenen eller ved solnedgang. Turene varer 2 timer, og du får mulighed for at nyde Bruxelles' sommer, når den er bedst.

8. Flygt fra varmen i byens swimmingpool

Flow-pool i Bruxelles| ©Miguel Discart
Flow-pool i Bruxelles| ©Miguel Discart

Flow er navnet på den midlertidige udendørs swimmingpool i Bruxelles. I sommersæsonen vil alle gerne trodse de høje temperaturer, og at kunne besøge en swimmingpool er en meget attraktiv mulighed.

Tøv ikke med at finde badetøjet frem og nyd den smukke 17 meter lange pool, der ligger lige ved siden af kanalen i Anderlecht, nær Pierre Marchant-broen.

9. Kom til Mont Des Arts for at se solnedgangen

På tur til Mont Des Arts| ©Michielverbeek
På tur til Mont Des Arts| ©Michielverbeek

Bruxelles' stjernebakke, Mont des Arts, giver dig en panoramaudsigt over hele byens centrum. Det er et meget populært sted ved solnedgang, da alle gerne vil se dette unikke postkort.

Du finder også den berømte bar Coucou Brussels, hvor du kan nyde liggestolene og en perfekt menu til denne tid på dagen med forskellige signaturcocktails. Det lyder godt, ikke sandt?

10. Nyd koncerterne i Citizens' Garden

Koncert i borgernes have| ©ARIS SETYA
Koncert i borgernes have| ©ARIS SETYA

Europa-Parlamentet arrangerer disse sommerkoncerter hvert år. Arrangementet byder på alle slags kunstnere for at tilskynde til brug af udendørs offentlige rum og for at sprede budskabet om musik. Du kan høre sangere lige fra Mischa Maisky til nye talenter som Elen Shahinans. Alle er velkomne med det samme mål: at nyde kunsten.

Fra mandag til fredag kl. 13 vil der være koncerter med klassisk musik, opera og jazz. Husk, at du ikke kan reservere din plads, men antallet af deltagere er begrænset, så kom i god tid.

Sommertemperaturer i Bruxelles

Sommer i Bruxelles| ©Juan Sarasua
Sommer i Bruxelles| ©Juan Sarasua

Det er en rigtig god idé at rejse til Bruxelles om sommeren, da temperaturerne er milde og normalt ikke kommer over 20 grader celsius. Faktisk ligger de daglige maksimumtemperaturer på omkring 21 °C og falder sjældent til under 14 °C eller overstiger 29 °C. Virkelig en fornøjelse for alle, der ønsker at holde ferie i byen.

Men husk altid at have en paraply klar. I Bruxelles regner det stort set hver måned, og om sommeren er det endnu værre.