10 bedste ting at gøre i Brugge på en dagstur fra Bruxelles

Med en udflugt fra Bruxelles vil du blive fortryllet af Brugge. Jeg fortæller dig, hvad du ser med din guide, og hvad du bør se i din fritid.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

10 bedste ting at gøre i Brugge på en dagstur fra Bruxelles

Detalje af byen | Dan Cristian

Er du klar til at forelske dig i en af de smukkeste byer i Europa? Selv hvis du ikke har så meget tid, er en dag nok til at udforske de vigtigste seværdigheder, hvis du ved, hvad de er.

Her er en liste over de vigtigste ting at se og gøre i Brugge for at få mest muligt ud af din tur til Brugge fra Bruxelles.

1. Slentre rundt på Grote Markt

Grote Markt| ©TravelingOtter
Grote Markt| ©TravelingOtter

Det er Brugges mest klassiske syn, stjernen på tusindvis af postkort, og når du først har set det, vil du vide hvorfor: dets skønhed er uforlignelig. Den er også kendt som markedspladsen, da der har været marked her siden 958, og den er på UNESCO's verdensarvsliste.

Når du ankommer, vil det første, der fanger dit øje, være nordsiden, hvor flere farverige middelalderhuse ligger på rad og række og dekorerer pladsen med områdets typiske arkitektur. Bemærk også pladsens centrale monument, der er dedikeret til to lokale helte, som kæmpede mod franskmændene i det 14. århundrede.

På de andre sider kan du også se flere paladser og klassiske bygninger, som er værd at stoppe op og beundre. Du kan selvfølgelig også se klokketårnet, men det fortæller jeg mere om senere, da det kræver et særskilt afsnit.

Det er et godt sted at stoppe for at spise en bid mad ved gadeboderne, hvis du er lækkersulten. Find en bænk eller et hjørne med en god udsigt, og nyd en bid mad.

Sammenlign ture i Brugge

2. Gå til Burg-pladsen

Burg-pladsen| ©Dennis Jarvis
Burg-pladsen| ©Dennis Jarvis

Du kan ikke gå glip af denne plads: Den er forbundet med den foregående via Breidelstraat, så sørg for at besøge den, når du har nydt Grote Markt.

I modsætning til markedspladsen, som skiller sig ud med sin farverighed, er facaderne på denne plads grå og står i kontrast til de gyldne elementer på facaderne.

Lige på denne plads ligger to af byens hovedattraktioner, som jeg også anbefaler 100%: Rådhuset og Basilikaen af det hellige blod.

Sammenlign ture i Brugge

3. Træd indenfor på rådhuset

Inde i Brugges rådhus| ©Michael D Beckwith
Inde i Brugges rådhus| ©Michael D Beckwith

En af de mest slående facader på Burgpladsen er det storslåede rådhus. Du kan besøge det indvendigt for kun 2 euro, og det er et kort besøg, som er det hele værd.

Den gotiske hal og den historiske sal er hovedelementerne i besøget i denne imponerende gotiske bygning, der præsiderer over Brügge centrum.

Besøgstiden starter kl. 09.30, og den lukker kl. 17.00, så hvis du vil se det indvendige, skal du ikke vente til sidst på eftermiddagen.

Sammenlign ture i Brugge

4. Tag en bådtur langs kanalerne

En tur på kanalerne i Brugge| ©Mario Sánchez Prada
En tur på kanalerne i Brugge| ©Mario Sánchez Prada

En bådtur vil være en uforglemmelig oplevelse under dit ophold i Brugge. Der er ture i små klassiske træbåde, som vil tage dig med til de smukkeste og mest skjulte hjørner af byen.

Du får endda mulighed for at opdage en af broerne og sejle under den. Uden tvivl en god måde at tage en pause fra at slentre rundt i byen, mens du slapper af og nyder byen fra et andet perspektiv.

Disse krydstogter varer omkring en halv time og koster mindre end €8 pr. person, så hverken tid eller budget er en undskyldning for ikke at tage på vandet for at udforske Brugge.

Sammenlign udflugter i Brugge

5. Nyd den udsøgte gastronomi

Prøv de traditionelle muslinger og chips.| ©Creusaz
Prøv de traditionelle muslinger og chips.| ©Creusaz

Det er altid en fornøjelse at spise i Belgien, og Brugge er ingen undtagelse: Når du slentrer gennem de smukke gader, vil du genkende den søde duft af chokolade, der breder sig fra nogle af butikkerne.

Undervejs vil du også se besøgende og lokale nyde en tallerken muslinger og pommes frites eller de typiske belgiske supper på byens mest charmerende små terrasser.

Gør dem selskab, og få mest muligt ud af din tid i Brugge for at opdage byens bedste retter. Hvis du er bange for at falde i en turistfælde, har jeg lavet denne guide til de bedste spisesteder i Brugge. Bon apetit!

Sammenlign udflugter i Brugge

6. Se skønheden ved St Boniface-broen

St. Bonifatius-broen| ©Julien Chatelain
St. Bonifatius-broen| ©Julien Chatelain

St Boniface Bridge er en af de mange broer, der spænder over byens kanaler. Så hvorfor fremhæver vi denne? Fordi det hjørne, den står på, bogstaveligt talt er som taget ud af et postkort.

De brostensbelagte gader omkring den, de middelalderlige huse omkring den, træernes grene, der spirer fra hvert hjørne, og roen i dette område gør det til en favorit for mange.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så find dit kamera frem og nyd at indfange alle vinkler af dette vidunderlige hjørne.

Sammenlign ture til Brugge

7. Besøg St Saviour's Cathedral

Luftfoto af St Saviour's Cathedral| ©Julien Chatelain
Luftfoto af St Saviour's Cathedral| ©Julien Chatelain

Katedralen i Brugge blev bygget i det 9. århundrede, og som om dens mangeårige historie ikke var nok, er både facaden og det indre af katedralen ganske imponerende.

Du finder den lige i centrum af byen, med utrolige barokke glasmalerier på facaden og en højde, der skiller sig ud fra resten af husene og bygningerne i Brugge.

Åbningstider

  • Hverdage: 10:00 til 13:00 / 14:00 til 17:30 - mandag til fredag.
  • Lørdage: 10:00 til 13:00 / 14:00 til 15:30 - lørdag
  • Søndage: 11:30 til 12:00 / 14:00 til 17:00.

Sammenlign Brugge udflugter

8. Spadser gennem Minnewater Park, som er ideel til familiebesøg.

Minnewater Park| ©Eduard Marmet
Minnewater Park| ©Eduard Marmet

Uanset om du besøger Brugge med børn, venner eller som par, er et besøg i en park altid en god idé. Og endnu mere, hvis det drejer sig om Minnewaterpark, hvor omgivelserne er magiske.

Ud over et velplejet grønt område har parken en smuk sø, hvor flere hvide svaner vil være i centrum for alle forbipasserendes opmærksomhed.

Et øjeblik vil du føle, at du er med i en Disney-film, og med god grund. Parken ligger ikke langt fra byens centrum, så du behøver ikke bevæge dig langt væk for at besøge den.

Sammenlign udflugter til Brugge

9. Besøg et af museerne

Groeninge Museum Hall| ©Dimitris Kamaras
Groeninge Museum Hall| ©Dimitris Kamaras

På trods af sin beskedne størrelse er Brugge hjemsted for en række museer, der kan være af interesse under dit besøg. Ud over et populært ølmuseum og et andet, der er dedikeret til chokolade (landets kulturelle essens), er der også nogle historie- og kunstmuseer.

Af disse anbefaler jeg Groeninge Museum, som er en historisk rundtur i belgisk kunst, og Historium Brugge, som skiller sig ud med sin virtuelle rekonstruktion af Brügge bys guldalder.

I begge tilfælde anbefaler jeg, at du booker dine billetter på forhånd for at undgå kø ved billetkontoret, når du kommer ind på museerne.

Sammenlign ture i Brugge

10. Besøg klokketårnet i Belfort

Klokketårnet i Belfort| ©Fred Romero
Klokketårnet i Belfort| ©Fred Romero

Det imponerende middelalderlige klokketårn, som hersker over Grote Markt og stort set hele byen, stammer fra 1240, og selvom det har overlevet flere brande og angreb, står det stadig med sine 83 meter i højden.

Det har 366 trin, der adskiller jorden fra den bedste udsigt over byen, så mit råd er at væbne dig med tålmodighed, tage en dyb indånding og starte den lodrette sti, der vil give dig de bedste minder og det bedste billede af Brugge.

Sammenlign ture i Brugge