Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvor skal du spise på din dagstur til Brugge

Hvis du planlægger din tur til Brugge og ikke vil overlade noget til tilfældighederne, skal du notere dig, hvor og hvad du skal spise, mens du er i byen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Hvor skal du spise på din dagstur til Brugge

Smag en lækker belgisk chokolade | J. Torres

Når du tager til Brugge, er der en belgisk menu, der venter på dig. Om vinteren skal du lede efter de varmeste steder og de mest solide retter for at undslippe kulden. Tag en god øl til at skylle maden ned med, og uanset hvad du gør, må du ikke gå derfra uden en bid af chokoladen.

Hvis du har bestilt en udflugt til Brugge fra Bruxelles, har du fri tid til at vælge en restaurant, nyde de mest typiske retter og føle dig som en belgier. Jeg hjælper dig med at vælge, så du går derfra med den bedste smag i munden.

1. Den klassiske belgiske suppe til at holde kulden ude

Nyd en velsmagende suppe| ©Quinn Dombrowski
Nyd en velsmagende suppe| ©Quinn Dombrowski

Hvis du besøger Belgien i årets koldeste måneder, vil du have bemærket, at temperaturerne er ret lave. For at sikre, at kulden ikke lægger en dæmper på dit besøg, har du brug for et dejligt varmt måltid, der kan hjælpe dig med at få kræfterne tilbage.

Og til det er der ikke noget bedre end en klassisk belgisk suppe ledsaget af godt brød og de typiske croutoner (eller krutonger ). Hos Soup finder du lige det, du leder efter, og til en uovertruffen pris. Dagens suppe koster omkring 6 €, og hvis du vil have en halv sandwich til, koster den fulde menu 9,50 €.

Desuden er de hurtige og supervenlige, så du vil forlade stedet forfrisket og ivrig efter at fortsætte med at udforske Brugge og lære byens gader og mennesker at kende.

Book en tur til Brugge fra Bruxelles

2. Den bedste belgiske morgenmad får du på Tattie's, og den kan spises på alle tider af døgnet

Nyd bruch| ©Mesa de Temporada
Nyd bruch| ©Mesa de Temporada

Juice, croissanter, ristet brød, alle former for te og kaffe? Hvis du er en af dem, der nyder morgenmad som ingen andre, vil du ikke have noget imod at komme forbi Tattie's på et hvilket som helst tidspunkt af dagen og få en brunch efter din smag.

Stedet er meget lille, det kunne ikke være hyggeligere, og det er en belgisk favorit (bare se på den kærlighed, de får i anmeldelser på internettet!) Især skal nævnes deres rundstykker, som bliver bagt på stedet hver dag af deres kærlige ejer.

Forkæl dig selv og "spis morgenmad" hos Tattie's når som helst... Er morgenmaden ikke det vigtigste måltid på dagen?

Book en udflugt til Brugge fra Bruxelles

3. Gourmetfisk, kød og vin på Réliva: Brugges lækreste økologiske restaurant

Oplev de rige sæsonbestemte fiskeretter| ©Rowan Z
Oplev de rige sæsonbestemte fiskeretter| ©Rowan Z

Réliva er et stort ord: Her finder du en menu med naturlige produkter af høj kvalitet, en super varieret menu og udsøgt service.

Stilheden i gaden, hvor den ligger, vil få dig i stemning: på Réliva taler alle stille, stedet er smukt, og maden er lækker. Er det ikke den bedste opskrift på en god menu under din rejse til Brugge?

Lad personaletrådgive dig (de er alle lokale), og de vil anbefale dig sæsonens friskeste produkter. Det smager godt, tro mig!

Book en tur til Brugge fra Amsterdam

4. Vaflerne på Chez Albert behøver ingen introduktion!

Velsmagende belgiske vafler| ©Robby McCullough
Velsmagende belgiske vafler| ©Robby McCullough

Belgien er også stedet, hvor man spiser søde sager, og vaflen er den belgiske konge. Du finder tusindvis af steder i Bruxelles og Brugge, som er klar til at tilberede en god vaffel med al kærlighed i verden, men hvis du vil prøve en af de bedste, skal du gå efter Chez Albert's. Min favorit vil altid være den med den bedste vaffel.

Min favorit vil altid være den med jordbær og fløde (og selvfølgelig god belgisk chokolade). Et tip? Find en lille bænk med udsigt over et torv eller en kanal, der har stjålet dit hjerte, og tøv ikke med at sætte dig et stykke tid og nyde det, mens du kigger på skylinen og ser folk gå forbi. Det bliver helt sikkert et af højdepunkterne på din tur.

Book en udflugt til Brugge fra Bruxelles

5. Smag en lækker øl på Le Trappiste

Smag den lækre belgiske øl| ©Yann Gar
Smag den lækre belgiske øl| ©Yann Gar

Hvis du planlægger en rejse til Belgien, vil du, uanset om du kan lide det eller ej, ende med at smage (og nyde) landets håndværksøl (jeg vidste ikke engang, at der var så mange forskellige slags øl!). Sommer eller vinter, en god kold øl vil varme dig op, især hvis du drikker den på Le Trappiste.

Den middelalderlige kro stemning (som er 800 år gammel!!!) og skønheden i stenmurene og buerne vil få dig til at rejse tilbage i tiden, glemme hvad klokken er og nyde en god øl, som belgierne gør det.

De har også en onlinebutik og en smuk samling af flaskeøl i flasker og dåser i forskellige former og farver, som du får lyst til at tage med hjem i din kuffert (selv om de allerede er tomme!).

Book en tur til Brugge fra Amsterdam

6. Spis dig mæt i muslinger på Poules Moules

Oplev de traditionelle belgiske muslinger og kartofler.| ©sailn1
Oplev de traditionelle belgiske muslinger og kartofler.| ©sailn1

Hvis du vil leve som en belgier i et par dage, er du nødt til at spise som en belgier. Og det betyder, at man skal kaste sig over muslinger, når man besøger Belgien. Efter at have prøvet flere steder, er min favorit uden tvivl Poules Moules.

Stedet kunne ikke være mere autentisk, både indenfor og på den hyggelige terrasse. Du kan ikke kun bestille muslinger, men også alle slags fisk og skaldyr (igen, spørg altid personalet til råds), og du går ikke derfra uden at slikke dig om fingrene.

Du kan kombinere dem med dagens suppe og selvfølgelig med pommes frites (ja, ja, du læste rigtigt). I Belgien er enhver undskyldning (og menu) en god undskyldning for at spise pommes frites.

Book en tur til Brugge fra Bruxelles

7. Pommes frites kan også være gourmet på The Potato Bar

Overrask dig selv med et bredt udvalg af pommes frites.| ©Nathan Dumlao
Overrask dig selv med et bredt udvalg af pommes frites.| ©Nathan Dumlao

I overensstemmelse med den dybt rodfæstede belgiske tradition er det tid til de anerkendte pommes frites. Hvis du vil have de bedste (for når det kommer til pommes frites, er der forskellige slags), skal du ikke tøve og tage til The Potato Bar.

Du finder et industrielt sted, der er klar til at få dig til at savle med hver af sine delikatesser: deres kroketter og hamburgere er de bedste, og pomfritterne, der serveres med de toppings, du vælger fra menuen, vil ikke efterlade dig ligeglad.

Du kan også prøve deres spejlæg. Når alt kommer til alt, går du rundt i Brugge hele dagen, og det er OK at springe kosten over for en dag, synes du ikke?

Book en tur til Brugge fra Bruxelles

8. Den bedste belgiske chokolade på The Old Chocolate House

Nyd lækker belgisk chokolade| ©Tetiana Bykovets
Nyd lækker belgisk chokolade| ©Tetiana Bykovets

Og den sidste plads i rækken, fordi det bedste altid gemmes til sidst, er dagens søde finale. Der går ikke en dag i Belgien, hvor du ikke bliver fristet til at smage på en af landets chokoladebutikker. Når du er i Brugge, er den bedste, jeg kan anbefale, The Old Chocolate House.

Dens chokolade og slik, perfekt udstillet i montre og på fine hylder, vil få dig til at drømme om at tage det hele med hjem. Og jeg bebrejder dig ikke. Benyt lejligheden til at tage nogle søde souvenirs med hjem og overraske din familie og dine venner, når du vender tilbage fra din rejse.

Præsentationen lever mere end op til smagen. Hvad jeg ikke kan love dig, er, at chokoladerne kommer med hjem, uden at du fortærer dem først!

Book en udflugt til Brugge fra Bruxelles