Game of Thrones Tur Dublin

Er der flere Game of Thrones-fans, der rejser til Dublin? Hvis det er tilfældet, glæder du dig sikkert til at tage en tur til de steder, der ligger der - jeg fortæller dig, hvilke ture der er de bedste!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Game of Thrones Tur Dublin

Tollymore Forest Park, som er den fortryllede skov | @Dante Aguiar

Har du allerede lagt planer for din rejse til Dublin? Hvis du har nydt Game of Thrones-serien, er en tur fra den irske hovedstad til de steder, hvor den blev filmet, helt sikkert en god idé. Som om det var en pilgrimsrejse, melder mange seere sig til disse ture for at komme ind i den berømte series verden og på en måde føle sig som en del af den.

Giant's Causeway og Dark Hedges er to af de mest kendte steder, men der er mange flere. Desværre er det ikke altid muligt at besøge dem alle på samme tid, selv om der ikke er mangel på muligheder for at besøge det ene eller det andet. Fordelen ved organiserede ture, uanset hvilken rute der er tale om, er efter min mening, at de gør det meget lettere at flytte, og at guiderne altid har hemmeligheder, anekdoter og interessante ting at fortælle om produktionen af serien og de scener, der blev optaget på de enkelte steder.

1. Game of Thrones' vigtigste steder

I Ballintoy Harbour| ©William Marnoch
I Ballintoy Harbour| ©William Marnoch

For Game of Thrones-fans er en af de bedste udflugter fra Dublin at tage til Giant's Causeway og andre Game of Thrones-steder.

Hvis du er enig i dette udsagn, skal du tage med på denne tur, som omfatter entré og masser af tid til at gå rundt mellem de over 4000 basaltsøjler. Prisen er også meget overkommelig (ca. 80 € pr. person), især når man tænker på, at du også besøger Ballintoy Harbour. Navnet siger måske ikke umiddelbart nogen klokke, men det er der, hvor en del af serien blev optaget.

I alt er der næsten 13 timer til at se de vigtigste scener i Game of Thrones i en komfortabel bus.

Selv om der ikke er mange andre stop på denne tur, som kun fokuserer på det vigtigste, kommer du hurtigt forbi Dunluce Castle og Dark Hedges, som også er vigtige for historien. Ved slutningen af turen har du fri tid til at gå rundt i den nærliggende by Belfast.

Ballintoy Harbour

Ballintoy Harbour, denne lille fiskerby, falder måske ikke i øjnene ved første øjekast, men den skal være en del af den grundlæggende rundvisning for Game of Thrones-seere.

Her blev Theon Greyjoy's tilbagevenden til Jernøerne filmet, samt hans dåb, Euron's kroning og Balon's død. Lyt nøje til guidens forklaringer og brug din fantasi (og hukommelse), for der skete meget bag kulisserne.

Bemærk venligst, at dette stop ikke er muligt hele året rundt, da det ikke er tilgængeligt i forårs- og sommermånederne. I så fald skal du ikke være bekymret, for der vil være noget til gengæld, f.eks. mere tid i Belfast eller adgang til den turnerende udstilling i serien.

Kæmpens kajle

Legenden fortæller, at denne vej blev bygget af den skotske kæmpe (Bennandoner) for at krydse ind i Irland for at møde den irske kæmpe (Finn McCool). Ved sin ankomst havde McCool imidlertid forklædt sig som en baby, så Bennandoner ville tro, at hvis et barn var så stort, måtte hans far være endnu større. Fælden virkede, og Bennandoner løb væk og ødelagde en del af den sti, han havde bygget tidligere. Det er sådan, det ser ud.

Den anden forklaring er, at en stor lavatunge for over 55 millioner år siden afkøledes hurtigt på overfladen, men var langsom til at afkøle på undersiden, hvilket skabte dette landskab.

Uanset hvilken historie du holder dig til, er Giant's Causeway, der er på verdensarvslisten, et fantastisk natur- og historisk monument, som også spiller en vigtig rolle i Game of Thrones. I det omkringliggende område ligger f.eks. Dunluce Castle, som fungerede som Greyjoy's hus. Adgangsgebyret er ikke inkluderet i prisen, men blot et hurtigt fotostop.

Mørke hække

Husker du kongevejen? Den, hvor Arya undslipper. Måske undslipper du ikke, men du kan få taget et billede på den under dit besøg. Der er ikke meget tid, så få mest muligt ud af denne bueformede, træbeklædte sti.

Selv om HBO-serien har været med til at gøre dette sted berømt, var Dark Hedges allerede kendt for at være et hidtil uset naturskuespil. Ud over Arya ser det ud til, at et gammelt spøgelse, Lady Grey, også har for vane at vandre rundt. Vil du møde nogen af dem?

Fakta og tal

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 80 €
 • Turens varighed: fra 13 timer og opefter
 • Inkluderet: transport, adgang til Giant's Causeway og stop ved Dark Hedges og Ballintoy
 • Anbefales hvis: Du ønsker at se de vigtigste seværdigheder

Book en Game of Thrones-tur fra Dublin

2. Tur til Winterfell og den fortryllede skov i Game of Thrones

Ward Castle| ©Blair-39
Ward Castle| ©Blair-39

Er du mere til House Stark? På din tur til Dublin bør du tage en tur til det sted, hvor scenerne i Winterfell blev filmet: Ward's Castle. For den samme pris (ca. 75 €) kan du under den 11 timer lange tur også besøge den fortryllede skov.

Rejserne er lidt lange, men du vil sidde i en komfortabel bus med aircondition, og spændingen ved at se de rigtige Game of Thrones-steder vil få tiden til at flyve af sted.

Det første stop bliver den fortryllede skov, som også var udgangspunktet for de hvide vandrere på deres vej til menneskenes kongerige. Du har tid til at udforske i ro og mag og lytte til de fakta, som guiden fortæller.

Så er det tid til at forlade dette sted og begive sig mod Castle Ward. Men først kommer du hurtigt forbi Downpatrick Abbey, som ikke er med i serien, men som er med i den irske historie, da det er her, at Sankt Patrick er begravet.

Endelig åbner Winterfell (eller rettere Castle Ward) sig for dig. Det er et enormt palæ fra det 18. århundrede, der blander to arkitektoniske stilarter (romansk og gotisk). Hvis du vil have en helt indlevende oplevelse, kan du gå ud i gården og tilmelde dig en lektion i bueskydning, ligesom Stark-brødrene og Jon Snow gjorde.

Fakta og tal

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 75 €
 • Turens varighed: 11 timer eller mere
 • Inklusive: Transport, adgang til Ward's Castle og stop ved Downpatrick Abbey
 • Anbefales hvis: Du vil gerne opleve Winterfell og samtidig værdsætte Irlands kulturarv.

3. Game of Thrones-tur med adgang til Dunluce Castle

Dunluce Castle| ©Aph-ch
Dunluce Castle| ©Aph-ch

Mange af turene omfatter ikke adgang til Dunluce Castle, selv om det er meget vigtigt i Game of Thrones-serien. Hvis du har lyst til at gå derind, skal du ikke være bekymret, for der er nogle ture, der gør det. De omfatter normalt også et besøg på Giant's Causeway, så du kan kombinere de to.

Prisen er ca. 75 €, og i de 12 timer, som turen varer, er det meste af tiden afsat til disse to steder, selv om den også stopper i Belfast.

Giant's Causeway, vejen med vulkaner og mytologiske væsner, ligger meget tæt på Dunluce Castle. Selv om du kan se den på afstand eller bare gå rundt om den, anbefaler jeg, at du går indenfor, hvis du får chancen. Ikke kun fordi det er det tårn, der ikke vokser på Jernøerne, men også fordi det blev brugt til filmatiseringen af Narnia-krøniken.

Dens historie uden for filmhistorien er også meget interessant, og jeg er sikker på, at rundviseren vil forklare, hvordan slottet så soldater kæmpe og, da det ligger på en klippe, også var vidne til skibsforlis.

Fakta og tal

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 75 €
 • Turens varighed: fra 12 timer og opefter
 • Inklusive: transport, entré til Dunluce Castle og Giant's Causeway
 • Anbefales hvis: Du er ikke tilfreds med blot at se Dunluce Castle på afstand og vil gerne gå indenfor

4. Game of Thrones indre sceneri og Titanic Museum Tour fra Dublin

Titanic-museet| ©Joelec Villaloria
Titanic-museet| ©Joelec Villaloria

Hvis du er filmelsker, ved du måske allerede, at du i Belfast, meget tæt på de steder, hvor Game of Thrones blev optaget, kan finde Titanic Museum og det studie, hvor de indre scener fra HBO-serien blev optaget.

Hvis du rejser fra Dublin, hvorfor så ikke besøge begge steder? Det kan du gøre på en kombineret tur. Den omtrentlige pris er omkring 75 € og omfatter ikke kun entré, men også en hurtig rundvisning i Belfast by. Næsten 12 timer med historie, film og kultur.

Vidste du, at Titanic blev bygget på skibsværftet i Belfast? Spørgsmål som disse vil blive besvaret under din rundvisning på museet. Selv to timer er ikke nok til at se alle de interaktive rum og lære om dette skibs historie (og tragedie).

Et andet aspekt, som du måske ikke vidste, er, at Titanic Studios er placeret i samme museum. Det er en af de mest berømte og blev brugt til Game of Thrones. Ja, det var her, skuespillerne tog hen til de indre scener, især i de første fire sæsoner.

Selv om der ikke er meget tilbage af den nu, da den naturligvis er blevet nedlagt, så andre produktioner kan blive filmet, er der altid en historie, som din guide kan fortælle dig.

Nyttige oplysninger

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 75 €.
 • Turens varighed: fra 12 timer og opefter
 • Inkluderet: Transport, adgang til Titanic Museum og Studios og guidet rundvisning i Belfast.
 • Anbefales hvis: Du er interesseret i at se, hvordan de indvendige scener i Game of Thrones blev produceret

5.Game of Thrones-tur til kæmpens kaj og Belfast City Tour

Giant's Causeway fra Game of Thrones| ©Jim
Giant's Causeway fra Game of Thrones| ©Jim

Der er mange alternativer til at komme fra Dublin til Belfast, men hvis du har fulgt hvert eneste afsnit af Game of Thrones med spænding, kan jeg anbefale at kombinere en tur til Giant's Causeway med Belfast.

Du har ca. 12 timer til at udforske hvert enkelt sted i detaljer i selskab med en guide. Desuden behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil, da en bus kører dig og resten af gruppen fra det ene sted til det andet. Den generelle pris er ca. 55 €.

Så snart du forlader Dublin, behøver du ikke at køre eller holde øje med stoppesteder, og du kan se hele Atlanterhavskysten ud af busvinduet. Når du ankommer til Giant's Causeway, har du fri tid til at gå rundt om den, gå ind i besøgscentret, lære mere om den og generelt værdsætte dette verdensarvsområde.

Der er intet bedre end at tage på sightseeing i Belfast, hvis du vil skifte omgivelser. En by, der er gennemsyret af historie, og som har ændret sig dramatisk i de seneste år. Din guide vil forklare dig alt om stedets kulturelle og kunstneriske arv. Bemærk venligst, at måltider er ikke inkluderet, men du vil have masser af muligheder for at fylde maven (din guide har måske endda en rabat til dig).

Da denne type tur kun omfatter transfer, en vandretur i Belfast og adgang til Giant's Causeway, er prisen mere overkommelig, så det er et godt alternativ. Da halvdelen af turen foregår i Belfast, vil folk, der ikke har set HBO-serien, også have det sjovt og ikke finde det for kedeligt, hvis de rejser med andre, der ikke har set den.

Fakta af interesse

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 55 €
 • Turens varighed: 12 timer eller mere
 • Inkluderet: Transport, adgang til Giant's Causeway og guidet rundvisning i Belfast
 • Anbefales hvis: Rejser med folk, der ikke har set Game of Thrones

Book en Game of Thrones-tur fra Dublin

6. Game of Thrones-tur til de mindre kendte scener i Norden

At lære Larrybane Quarry at kende.| ©Jaime
At lære Larrybane Quarry at kende.| ©Jaime

Game of Thrones-ture fokuserer normalt på de mest ikoniske steder, hvor serien blev optaget, såsom Giant's Causeway. Hvis du vil længere væk, kan jeg dog anbefale at booke en tur til Carnlough og Larrybane Quarry-området.

Du får ikke kun mulighed for at se nogle smukke byer ved havet, men du får også mulighed for at besøge de steder, hvor nogle af seriens mest dramatiske handlingsforløb blev filmet. Prisen er ca. 55 € og inkluderer alle dagens sightseeing.

For mig er det gode ved denne type tur, at den ligger lidt længere væk (en 3-4 timers bustur fra Dublin), så der er ikke så mange mennesker, og du kan opleve Game of Thrones uden de store menneskemængder, der er på turistede steder som Dark Hedges.

Carnlough

Carnlough ligger ved kysten og er et besøg værd på grund af sin skønhed. Et af de vigtigste elementer er havnen, som ud over at være vigtig for handelen også fungerede som Braavos' kanal. Du har måske set den i begyndelsen af femte sæson.

Kun 30 minutter fra Carnlough ligger Cushendun-hulerne. Din guide vil sikkert tage dig med derhen; det ligger tæt på og er stedet for Melisandres fødselsscener og Jamie Lannisters sidste kamp.

Larrybane stenbrud

Selv om Larrybane Quarry ikke var stedet, hvor mange scener blev filmet, er det ret relevant; det er der, hvor Renly Baratheons lejr i Stormlands blev oprettet. Mens du er der, kan du måske vove dig over Carrick A Rede-hængebroen, der er placeret 30 meter over havet. Jeg vil ikke lyve, det er lidt svimlende.

Et andet sted at besøge er Fullerton Arms Hotel. Hvorfor? Fordi det er her, skuespillere fra HBO-serien boede, så måske har personalet nogle historier at fortælle! Det er et godt tidspunkt at få en bid mad, men husk, at mad og drikkevarer ikke er inkluderet i turen.

Fakta og tal

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 55 €
 • Turens varighed: 13 timer eller mere
 • Inkluderet: transport, besøg i Carnlough og Larrybane Quarry
 • Anbefales hvis: du ønsker at undgå trængslen på de travle steder

7. Opslugende Game of Thrones-tur fra Dublin

Rundvisning i Tollymore Forest Park| ©William Marnoch
Rundvisning i Tollymore Forest Park| ©William Marnoch

Vil du føle, at du virkelig er med i showet? Din chance for at være med i Game of Thrones er måske allerede forbi, men der findes ture, der sikrer, at du ikke går glip af den.

For ca. 65 € for 11 timer tager guiderne (som nogle gange har været statister) dig rundt på kulisserne ved hjælp af tablets, hvor du kan se klip fra episoderne for at komme i stemning. De vil også låne dig kostumer og endda falske sværd, så du kan gå rundt i Winterfell og andre steder som en rigtig Stark.

Sandheden er, at jeg sætter pris på disse tematiserede ture, hvor der gøres en ekstra indsats for at genskabe scenerne. Hvis du kan lide Game of Thrones, vil du elske at kunne svinge de forskellige husenes sværd eller banner, mens de forklarer, hvilke scener der blev filmet, og, hvad der er mest interessant, hvordan de blev filmet.

Når du ankommer fra Dublin, kan du stoppe ved Tollymore Forest Park, der er berømt for sin flod, de 16 broer, der krydser den, og for at have huset den fortryllede skov. Her kan du gå en af de 4 vandrestier, mens din guide fortæller dig, hvilke scener der blev filmet på stedet.

Derefter er det tid til at tage til Winterfell, som i den virkelige verden også er kendt som Old Castle Ward, og gøre et hurtigt stop ved Inch Abbey, hvor Robb Stark blev kronet til konge af Norden.

Fakta af interesse

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 65 €
 • Turens varighed: 11 timer eller mere
 • Inklusive: transport, entré til Tollymore Park og Castle Ward
 • Anbefales hvis: du kan lide at klæde dig ud og nyde temauger

Book en Game of Thrones-tur fra Dublin

8. To dages tur fra Dublin til Game of Thrones-lokationerne og Belfast

I mørke hække| ©Colin Park
I mørke hække| ©Colin Park

En dag for kort? For store Game of Thrones-fans ser det ud til at være det, så der er altid mulighed for at tage på en tur, der varer et par dage. Prisen er højere (ca. 300 €), da den omfatter togrejserne, alle besøgene og hotelovernatningen. Alt i alt en meget komplet rundvisning, så du ikke kommer tilbage til Dublin med en følelse af at have set alt for hurtigt.

Jeg lyver ikke, når jeg fortæller dig, at du ikke går glip af noget på denne tur. Desuden vil der være tidspunkter med en guide, som vil forklare hemmeligheder fra seriens tilblivelse, men også andre tidspunkter, hvor du kan udforske i dit eget tempo.

Den første dag har du f.eks. fri tid til at besøge Belfast, da prisen inkluderer en billet til en turistbus, så du kan hoppe af og på ved de mest symbolske steder i byen.

Anden dag er den mest Game of Thrones-orienterede dag; efter en overnatning på et centralt hotel i Belfast og morgenmad (begge dele er inkluderet i prisen) begynder din 8-timers rundvisning på Giant's Causeway, Dark Hedges og andre vigtige steder fra serien.

Nyttige fakta

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 300 €
 • Turens varighed: 2 dage
 • Inkluderet: Transfers, entré til Giant's Causeway, besøg i Belfast, Dark Hedges og andre steder, overnatning og morgenmad på et centralt hotel i Belfast
 • Anbefales hvis: Du ønsker at se alt i tide, og du vil være i Dublin i flere dage.

9. Game of Thrones-studietur fra Dublin

Game of Thrones-studietur| ©CulturaVanguardista
Game of Thrones-studietur| ©CulturaVanguardista

Fra 2022 har Game of Thrones-seerne endnu et sted at besøge: de officielle Game of Thrones-studier. Der arrangeres forskellige ture fra Dublin, hvor man for ca. 70 € får en tur/retur med transport og adgang til studierne. Der er ingen grænser for magien, fantasien og spændingen.

Har du nogensinde set Game of Thrones og undret dig over, hvordan det blev filmet? Under et besøg i studierne, der er som et stort museum og en forlystelsespark på samme tid, vil mange af dine spørgsmål blive besvaret.

Her kan du komme helt tæt på de originale kostumer, som skuespillerne har båret for at komme i rollen som Arya, Daenerys eller Jon Snow. Der er også detaljerede gengivelser af steder som f.eks. krypten i Winterfell.

Men det mest interessante er uden tvivl at gå gennem de rum, hvor de specielle effekter forklares, og hvorledes alt blev omsat fra skabernes skitser til produktion af serien.

I alt er der ca. 10.000 kvadratmeter, som det vil tage dig ca. 3 timer at gå igennem. Du vil ikke kede dig et øjeblik, selv om det er klart, at denne tur kun er egnet for Game of Thrones-fans.

Fakta og tal

 • Transportmiddel: fælles bus
 • Pris: ca. 70 €
 • Turens varighed: 8 timer eller mere
 • Hvad er inkluderet: transport, adgang til de officielle Game of Thrones Studios
 • Anbefales hvis: Du er en stor fan af Game of Thrones og gerne vil vide, hvordan den blev lavet.

10. Privat rundvisning på Game of Thrones-stederne

Folk på turen til Giant's Causeway| ©Sean MacEntee
Folk på turen til Giant's Causeway| ©Sean MacEntee

Hvis du vil føle dig som en kongelig person på din tur fra Dublin til Game of Thrones-lokationerne, er det bedst at booke en privat tur. Prisen er omkring 150 €, men en chauffør henter dig på dit hotel og kører dig rundt til de vigtigste scener i din yndlingsserie i løbet af den 12 timer lange tur. Ved afslutningen af turen vil du blive returneret til dit hotel i Dublin.

Turen fokuserer normalt på de vigtigste steder, såsom Giant's Causeway og det omkringliggende område, som også er på verdensarvslisten og er kendt for sine grønne landskaber fulde af natur.

Mit råd er, at når du bestiller denne tur, bør du drøfte, hvilke steder du gerne vil besøge. Tjenesten er trods alt eksklusiv og skræddersyet til dine interesser.

Denne type tur har selvfølgelig en højere pris, men du investerer i en unik oplevelse. Der er ingen mere unik måde at dykke ned i Game of Thrones' verden på end ved at kunne stille så mange spørgsmål, som du vil, og ved at tage dig god tid uden at skulle tilpasse dig gruppens tidsplaner.

Nyttige fakta

 • Transportmiddel: privatbil
 • Pris: ca. 150 €.
 • Turens varighed: fra 8 timer og opefter
 • Hvad er inkluderet: transport og private guidede ture
 • Anbefales hvis: du ikke har noget imod at betale mere for en mere eksklusiv og personlig rundvisning

Bedste tidspunkt at tage på en Game of Thrones-tur

En anden udsigt over Ballintoy Harbour| ©William Marnoch
En anden udsigt over Ballintoy Harbour| ©William Marnoch

Jeg skal ikke snyde dig, Game of Thrones-lokationer er altid fyldt til bristepunktet. Tænk på det som en enorm succesfuld serie, der tiltrækker fans fra hele verden, så du vil ikke være den eneste, der ønsker at tage denne tur fra Dublin.

Der er dog tidspunkter uden for højsæsonen, hvor der ikke er så mange mennesker. Hvis du rejser til Dublin om vinteren, kan du drage fordel af disse ture, selv om det bliver lidt koldere.

Husk under alle omstændigheder at bestille både turen og eventuelle yderligere besøg, som du ønsker at foretage, på forhånd. Der er normalt stor efterspørgsel, og du vil ikke blive overrasket, hvis du ikke kan finde en anden måde at se dine yndlingsserier på, når du først er i Dublin.

Har du valgt din Game of Thrones-tur endnu? Du kan være sikker på, at uanset hvilken af dem du vælger, vil du føle spændingen ved hver eneste episode.