Bedste madture i Reykjavik

Hvis du overvejer at besøge Island, må du ikke gå glip af den lækre gastronomi, og derfor er der intet bedre end at gøre det sammen med en lokal ekspert.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

Bedste madture i Reykjavik

Reykjavik | ©Gylfi Gylfason

Der er så meget at se og lave i Reykjavík, lige fra hvalsafari til helikopterture, gletsjere og vulkaner, sorte sandstrande og meget mere, men uden tvivl må du ikke gå glip af at prøve maden. Mad er en del af deres kultur og et tydeligt eksempel på, hvem de er som folk.

Island har en unik charme og er interessant, selv når man skal sætte sig til bords. Det islandske køkken har et omfattende menukort, og det er eksotisk og velsmagende. Gør dig klar til en uforglemmelig oplevelse, en af dem, der kan nydes med alle fem sanser. Her har jeg udvalgt de bedste gastronomiske ture, som du kan tage på i Reykjavik.

1. Gastronomisk rundvisning i det traditionelle islandske køkken

Traditionel islandsk mad| ©360DDa
Traditionel islandsk mad| ©360DDa

Denne unikke vandretur gennem Islands aromaer og smagsoplevelser er en unik måde at smage det mest typiske islandske køkken på, mens du nyder en vandretur i Reykjavík og får kommentarer fra din ekspertguide.

Dette er uden tvivl en af de bedste madture i Reykjavík, da du får mulighed for at lære det lokale køkken at kende, f.eks. skaldyrssuppe eller lammesuppe. Husk på, at supper og gryderetter er klassiske her, da de er vant til kulde, ligesom fiskeretter er klassiske her.

Ruten starter normalt ved Ingolfur-pladsen, som er et perfekt udgangspunkt for at besøge havnen og få en typisk snack. Så er det tid til at prøve en traditionel hotdog på en restaurant, der har lavet dem... siden 1937!

Det er også meget almindeligt, at disse ture omfatter et besøg i et supermarked med din guide, som vil vise dig nogle af de produkter og fødevarer, som du kun kan få i Island.

Det næste mål på disse ture er som regel den islandske bar (Islenski Barinn), et fantastisk sted at spise med stil.

Til sidst gør vi et stop ved Loki Café, et enestående sted ved siden af den smukke Hallgrimskirkja-kirke, hvor du kan forsøde aftenen med Ryebread-is og islandske kager.

Under hele turen kan du lytte til din guides historier, som forstår at gøre denne tur til et underholdende eventyr for dine sanser. Historie, smag og eventyr blandes sammen på denne madtur i Reykjavík for at give dig en fantastisk oplevelse.

Nyttige oplysninger

 • Pris: koster typisk omkring 98 € pr. person.
 • Varighed: Varer typisk 150-180 minutter
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan nyde de typiske smagsoplevelser fra det lokale køkken på nogle af de mest charmerende steder i Island.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er allergisk over for fisk eller skaldyr eller er streng vegetar, kan du måske ikke nyde oplevelsen fuldt ud.

Bestil en traditionel madtur i Reykjavík

2. Smagning af mjød i Reykjavík

Smagning af mjød i Reykjavík| ©Wonder
Smagning af mjød i Reykjavík| ©Wonder

En af de mest behagelige oplevelser, du kan tilføje til din rejse til Island. Hvis du er fan af nordisk kultur og især af vikingernes verden, ved du sikkert allerede, at mjød var en af deres mest traditionelle drikkevarer.

På denne 3 timers smagning vil du kunne smage autentisk mjød på det sted, hvor den mytiske Ragnar Lothbrok sejlede vestpå for første gang. Turen omfatter et besøg på Öldur, det første og eneste mjødværksted i Island. En guide vil vise dig, hvordan mjød fremstilles, og hvordan de forskellige mjødtyper fremstilles.

Under hele turen vil du have mulighed for at smage op til 3 forskellige typer mjød. En enestående oplevelse, ideel for dem, der elsker både nordisk historie og intense smagsoplevelser.

Og hvis du er interesseret i at fordybe dig i fortiden, bør du helt sikkert tage på en af de bedste Game of Thrones-ture i Reykjavik, en af de mest populære tv-serier i verden.

Det var netop her, i og omkring Reykjavík, at mange af de mest symbolske scener blev optaget. Du kan f.eks. besøge Arryn-dalen for at føle dig som en eventyrer, der krydser muren.

Interessante oplysninger

 • Pris: fra €107
 • Varighed: ca. 3 timer
 • Fordelene ved denne mulighed er, at du får mulighed for at smage en af vikingernes yndlingsdrikke på dens oprindelsessted.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen omfatter ingen mad.

Book en Game of Thrones-tur i Reykjavík

3. Øl- og alkoholtur i Reykjavík

Tourens øl| ©Tembela Bohle
Tourens øl| ©Tembela Bohle

En fremragende tur for ølelskere. Når du har mødt din guide på mødestedet, som normalt er Ingolfstorg-pladsen, vil du bruge over 2 timer på at smage nogle af de bedste islandske håndværksølsorter.

Øl er en af de vigtigste og mest traditionelle drikkevarer i de nordiske lande med en historie, der går helt tilbage til vikingerne. Din guide, der er specialist på området, vil fortælle dig alt om stedets historie og dets forhold til denne drik, og du vil se, hvorfor nogle af disse øltyper kun kan smages i Island.

Dette er en af de bedste ture i Reykjavik, da du vil føle dig som om du rejser tilbage i tiden i en af de mest charmerende regioner i verden.

Oftest vil guiden tage dig med til 4 af de vigtigste barer i Reykjavík og slutter på den islandske bar (Islenski Barinn), hvor du efter turen kan fortsætte med at spise nogle af de mest fantastiske retter fra det islandske køkken.

Interessante oplysninger

 • Pris: fra 79 €
 • Varighed: 2 timer til 2 timer og 30 minutter
 • Fordele ved denne mulighed: En unik oplevelse for elskere af islandsk øl og kultur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Selv om turen er familievenlig, kan små børn måske kede sig lidt.

4. Vandretur til de bedste islandske retter og de vigtigste bygninger i Reykjavík

Gå rundt i Reykjavík| ©jordi Doria Vidal
Gå rundt i Reykjavík| ©jordi Doria Vidal

Gå rundt i Reykjaviks gader og nyd de lokale smagsoplevelser, mens du besøger ikoniske og meget maleriske steder.

Turen starter som sædvanlig i Harpa koncert- og konferencehal i hjertet af Reykjavík, et smukt sted med mange overraskende detaljer. Du vil også se rådhuset og statuen af Ingólfur Arnarson.

Hele turen omfatter naturligvis stop på nogle af de bedste kvalitetsrestauranter og food trucks, der kan ledsage historien med smag og behag.

De delikatesser, du vil smage på denne tur, er ikke kun islandske, men omfatter også andre typer retter og gadekøkkener, der afspejler den nordiske smag generelt. Det er en fantastisk måde at komme i kontakt med disse landes kultur på.

Interessante oplysninger

 • Pris: fra 118 €
 • Varighed: Ca. 3 timer
 • Fordele ved denne mulighed: En god måde at lære mere end blot den lokale gastronomi at kende på.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ikke anbefalet til små børn.

5. Weekend madtur i Reykjavik med stop på Reykjavik loppemarked

Reykjavik loppemarked| ©Nickspix
Reykjavik loppemarked| ©Nickspix

En udflugt, hvor du kan fordybe dig i de lokale kuriositeter, mens du smager på nogle af de islandske retter. Sådanne ture omfatter ofte et besøg på det charmerende islandske mad- og loppemarked Kolaportið, som er et godt sted at købe en souvenir med hjem fra din rejse.

Bemærk venligst, at loppemarkedet kun er åbent i weekenden, når du bestiller denne tur.

Bagefter er en tur i Reykjaviks gamle havn den mest almindelige måde at tage af sted på, hvor du kan smage en traditionel skaldyrssuppe. Fisk og skaldyr i Island er en af de mest populære fødevarer, ligesom lam, og de tilberedes på mange forskellige måder, så du må ikke gå glip af dem under dit ophold i dette fantastiske land.

Næste stop på turen er som regel et Bæjarins Beztu Pylsur-agtigt sted, hvor man kan få en lammehotdog, en af Islands klassikere. Sammen med din lokale guide vil du besøge et supermarked for at se de forskellige produkter, krydderier og smagsvarianter, der er typiske for regionen.

Til middag besøger du en restaurant, der serverer traditionel mad, som du kan ledsage med et krus islandsk øl. Din guide vil ledsage hele turen med historier om byens og omegnens fortid.

Endelig må du ikke gå glip af at smage på smagen fra Reykjaviks bageri. Et af de mest almindelige steder på disse ture er Loki Café, som er et fremragende sted at afslutte denne gastronomiske tur.

Interessante fakta

 • Pris: fra €107
 • Varighed: ca. 3 timer
 • Fordelene ved denne mulighed er, at du ikke kun kan nyde det lokale køkken, men også se et autentisk islandsk loppemarked og andre seværdigheder.
 • Ulemper ved denne mulighed: Loppemarkedet er kun åbent i weekenden.

6. Hyr en privat kok

Privat kok| ©Rene Asmussen
Privat kok| ©Rene Asmussen

En god oplevelse, hvis du beslutter dig for at bo i en lejlighed eller leje et hus under din rejse til Island. En professionel islandsk kok ankommer 90 minutter før middagen og forbereder alt, så du og dine kære kan opleve et typisk lokalt måltid.

Du behøver ikke at bekymre dig om noget som helst, kokken medbringer alt, hvad du har brug for til at tilberede nogle snacks, drikkevarer og en buffetlignende menu eller en formel tre-retters middag, alt efter hvad du foretrækker.

Helt klart en af de bedste ting at lave i Reykjavik om sommeren. Nyd drinks og samtaler med din private kok, mens atmosfæren er fyldt med nogle virkelig uimodståelige dufte.

Du vil lære om islandske retter, deres historie, og hvorfor visse ingredienser anvendes.

Et eksklusivt eventyr, som du kan nyde indendørs i din bolig. Det er også en meget god mulighed, hvis du rejser med din familie, da det er en fremragende aktivitet at inkludere i din tur til Reykjavik med børn, da de kan kede sig på en konventionel tur, især hvis de er meget små, og du kan måske ikke nyde oplevelsen fuldt ud.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 89 €.
 • Varighed: Ca. 2 til 3 timer.
 • Fordelene ved denne mulighed: Det er en fantastisk måde at smage på traditionel islandsk mad i din egen lejlighed.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du går glip af at lære atmosfæren i de typiske barer og restauranter at kende, så jeg anbefaler, at du tager dig tid til at besøge dem i tillæg til denne oplevelse.

Sådan booker du en madtur i Reykjavík

Booking online| ©Peter Olexa
Booking online| ©Peter Olexa

Selv om du kan booke på mange måder, er det mest praktiske og behagelige at booke online, da du kan være sikker på, at det er en seriøs tur af høj kvalitet, og du kan også se udtalelser fra andre, der har taget turen før dig, og hvordan de har klaret sig.

En madtur i Reykjavik er en fantastisk måde at komme i kontakt med stedet, dets skikke og traditioner på. Glem ikke, at et lands køkken siger meget om dets befolkning.

Book din madtur i Reykjavík

Varighed af madture i Reykjavík

Kød fra vågehvaler| ©enigmabadger
Kød fra vågehvaler| ©enigmabadger

Hver tur har en forskellig varighed, men generelt varer de omkring 3 timer, hvilket er den perfekte tid til at smage, gå rundt, lære stedet at kende og føle sig som en del af det.

Min anbefaling er, at du ikke beslutter dig på grundlag af turens længde, men på grundlag af hvad hver enkelt tur byder på.Du vil se, at der er mange muligheder, og at de alle kan anbefales.

Hvad vil jeg se på denne type tur?

Lammesuppe| ©Oren & Shimrit Nadir
Lammesuppe| ©Oren & Shimrit Nadir

På denne type tur kan du nyde smagen og duften af det islandske og nordiske køkken generelt, lige fra supper, lammepølser, typiske kager, håndværksøl til den mytologiske mjød.

De fleste af disse ture kombinerer smagsprøver med vandreture rundt i Reykjaviks højdepunkter samt en rejse gennem Islands historie. Alle er guidet af ekspertguider, som gør turen til en rig og underholdende oplevelse.

Du vil f.eks. kunne smage nogle af de mest traditionelle retter fra det islandske køkken:

 • Lammekød: Det er et af de mest populære kødtyper i Island og tilberedes på mange forskellige måder.
 • Lammesuppe: Med store stykker lam og langsom tilberedning er dette en af de mest traditionelle og anbefalelsesværdige retter at prøve i Island.
 • Lammehotdogs: en variant af den typiske amerikanske hotdog, der er lavet med lam.
 • Gæret haj (hákarl): en ret fra Islands vikingetiden, som laves af kød fra en haj.
 • Rejesuppe: serveres som forret før måltiderne.
 • Fiskegryde (Plokkfiskur): Den er lavet med torskekød og er en lokal favorit.
 • Tørret fiskekød (harðfiskur): små strimler af tørret fiskekød, en nordisk delikatesse.

Hvor meget koster en madtur i Reykjavík?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Priserne ligger generelt på omkring 100 € pr. person, men nogle er billigere og andre dyrere, afhængigt af varigheden og antallet af steder, der besøges under byrundturen.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på madtur i Reykjavík?

Lær Coffee Shop og Bar at kende| ©Gustavo Thomas
Lær Coffee Shop og Bar at kende| ©Gustavo Thomas

Det er altid tilrådeligt at tage på en gastronomisk rundtur i en by, man ikke kender, da det er en glimrende måde at lære kulturen lidt bedre at kende på, da gastronomi er en af indgangene til at lære et folk at kende.

I Islands tilfælde fortæller det islandske køkken meget om landets rødder, traditioner og fortid, så jeg kan ikke forestille mig en bedre og sjovere måde at komme i kontakt med landet på.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge barer og restauranter i Reykjavík på egen hånd?

Hotdog med lammepølse| ©fran soler
Hotdog med lammepølse| ©fran soler

Ved at vælge en guidet tur er du garanteret at se nogle af de mest repræsentative steder i det islandske køkken, da alle disse ture har en specialiseret guide, som ikke kun tager dig med til disse uundværlige steder, men også fortæller dig alt om stedets historie og fortid.

Hvis du vælger at besøge restauranter og barer på egen hånd, kan du være heldig, men du kan også gå glip af nogle af Reykjaviks mest interessante smagsoplevelser og seværdigheder, så mit råd er, at du altid vælger en guidet tur.