Bedste termiske pools i Island, Reykjavik

Island er et nordisk land med drømmeagtige landskaber, hvor gejsere, vulkaner, lavamarker og varme kilder kan gøre dit besøg uforglemmeligt.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minutters læst

Bedste termiske pools i Island, Reykjavik

Myvatn, Reykjavík | ©jouet26

Øen Island, der ligger omkring polarcirklen, har et unikt landskab. Det er et af de mest vulkansk aktive områder på planeten, hvilket gør det til det ideelle sted at se gejsere, vulkaner, sneklædte bjerge og især naturlige eller kunstige termiske bassiner, der fodres af kildevand fra dybt i jorden.

Hvis du spekulerer på, hvad du skal se og gøre i Reykjavik, så tøv ikke: et varmt kildebad, omgivet af utrolige landskaber, med udsigt over bjergene eller havet, er et must, hvis du besøger Island. Nogle steder kan du også se hvaler, og hvis dit besøg falder sammen med det bedste tidspunkt at se Aurora Borealis i Island, vil det uden tvivl blive en af dine mest mindeværdige rejseoplevelser.

1. Den Blå Lagune

Den Blå Lagune| ©Jim Nix
Den Blå Lagune| ©Jim Nix

De varme kilder i Den Blå Lag une er en af de ældste og mest berømte varme kilder i Island. En dukkert i de varme kilder er alt, hvad du behøver for at slippe af med stress og virkelig slappe af. Desuden er den menneskeskabte sø beriget med mineraler og mikroalger med meget gavnlige helbredende virkninger.

Den Blå Lagune ligger i et lavafelt i** Grindavík på Reykjanes-halvøen** og har et stort turistkompleks med hoteller, restauranter og butikker omkring lagunen. Den ligger ca. 40 minutter fra Reykjavik og mindre end 30 minutter fra Keflaviks internationale lufthavn.

Det saltblå og turkise vand er farvet på grund af tilstedeværelsen af silicium i vandet, et mineral, der frigives af de vulkanske klipper, der omgiver søen, og som er meget gavnligt for huden. Blue Lagoon har også en spa og en butik, hvor man kan købe masker baseret på vulkansk lava og silicium.

Selvom temperaturen udenfor er 5°C, er vandet altid mellem 38 og 40°C. Du vil se et virkelig smukt landskab omkring dig, mens du fordyber dig i en varm og behagelig atmosfære. Og hvis du foretrækker det, kan du bestille en drink i baren uden at skulle forlade poolen.

Sådan kommer du til Den Blå Lagune

Den bedste måde at komme dertil på er at booke en tur til Blue Lagoon fra Reykjavík, hvilket er mere praktisk, da det også inkluderer indgang til resortet. Du kan også vælge en kombineret tur, der f.eks. inkluderer besøg i Den Gyldne Cirkel.

Den Blå Lagune ligger lidt afsides, og der er ingen offentlig transport til den. Man kan komme dertil i bil eller ved at leje en bus eller transfer fra Reykjavik eller lufthavnen.

Disse busser skal bestilles i forvejen og inkluderer muligvis ikke afhentning på hotellet. Prisen er ca. 37 EUR for voksne, 14 EUR for teenagere og gratis for små børn.

Yderligere oplysninger

 • Billetpris: Omkring 80 EUR.
 • Dage og åbningstider: 8.00-23.00 i højsæsonen og 9.00-21.00 i lavsæsonen, alle ugens dage.
 • Beliggenhed: Norðurljósavegur 9, 240 Grindavík. 50 km fra Reykjavik.

Book en tur til Den Blå Lagune fra Reykjavík

2. Den hemmelige lagune

Den hemmelige lagune| ©Ines van Megen-Thijssen
Den hemmelige lagune| ©Ines van Megen-Thijssen

Hvis du ikke har meget tid på din rejse til Island, må du ikke gå glip af Secret Lagoon, en lagune med varme kilder, der stammer fra Vaðmálahver, Básahver eller Litli-gejseren. Det kan varmt anbefales at tage et bad i vandet, da det anses for at være helbredende.

Vandet stammer fra underjordiske lag i jorden, hvilket er grunden til, at det har en højere temperatur på mellem 36° og 41°C. Det betragtes som den ældste termiske pool i Island, da den blev grundlagt i 1891. Den er også mindre overfyldt end Den Blå Lagune, så den er ideel, hvis du er på udkig efter fred og komfort.

Poolen Secret Lagoon er omgivet af en kilde og et spektakulært landskab. Du kan se gejserne sprøjte vand ud hvert 10. minut, og det er en af Islands mest beundrede turistattraktioner.

Det er også et af de steder, hvor man kan se nordlys fra Reykjavik.

Sådan kommer du til Secret Lagoon

Den hurtigste måde at komme dertil på er i bil, hvilket vil tage dig omkring 1,5 time. Du kan også kombinere flere busser fra Reykjavik: 3 til Mjódd, 51 til Selfoss, 73 til Flúðir og derfra gå 1,2 km til lagunen.

Du har også mulighed for at booke en tur til lagunerne fra Reykjavik, som inkluderer returtransport og entré.

Mere information om lagunerne

 • Entré: Omkring 25 EUR.
 • Dage og timer: Kl. 10-19 om vinteren og kl. 10-20 om sommeren, alle ugens dage.
 • Beliggenhed: Hvammsvegur, 845 Flúðir, Island. 100 km fra Reykjavik.

Book en tur til Den Gyldne Cirkel og Den Hemmelige Lagune fra Reykjavik

3. Myvatn varme kilder

Lagune med Myvatns varme kilder| ©Kimtong21
Lagune med Myvatns varme kilder| ©Kimtong21

En af de bedste varme kilder, du kan nyde i Island, er de laguneformede Myvatn Hot Springs, der er kendt for deres mælkeblå farve.

De ligger i nærheden af søen Myvatn og det geotermiske område Hverir. Her kan du slappe af i mineralrige varme kilder, der er meget gavnlige for din hud.

Myvatn-badet ligger i den nordlige del af Island i et område med høj vulkansk aktivitet. Af denne grund når vandet en meget høj temperatur på 41 grader Celsius.

Panoramaudsigten fra bassinerne er af en anden verden, og det er endda muligt at se nordlys ved solnedgang. Myvatn Hot Springs har også en spa og en restaurant.

Sådan kommer du til Myvatn

Myvatn er lidt af en køretur fra Reykjavik, ca. 500 km (6 timer i bil), men det er ideelt, hvis du leder efter fred og ro, da der næsten ikke er befolkede bebyggelser i nærheden. Hvis du planlægger at køre rundt på øen, bør Myvatn være på din rejseplan.

En anden måde at komme dertil på, hvis du ikke har en bil, er at flyve fra Reykjavik til Husavik og derefter tage en taxa, transfer eller tur til Myvatn.

Mere info

 • Indgangsgebyr: Omkring 50 EUR.
 • Dage og timer: 8.00-23.00 dagligt. Åbningstiderne ændrer sig på helligdage.
 • Beliggenhed: Villa Reykjahlíð, Reykjahlíð, 660, Island. 500 km fra Reykjavik.
 • Anbefalinger: Om vinteren kan det være svært at komme frem på grund af vejrforholdene.

4. Hófsost swimmingpool

Hófsost swimmingpool| ©HIT
Hófsost swimmingpool| ©HIT

Den interessante Hófsost-pool er et af de bedste termiske bade i Island. Her kan du nyde et varmt bad med temperaturer på 38-40 grader og samtidig blive fascineret af en spektakulær udsigt over havet, fjorden Skagfjordur og øen Drangey.

Swimmingpoolen i Hófsos bliver ofte kaldt "infinity-poolen", fordi den ligger så tæt på havet, at man får indtryk af at svømme i det.

Hófsos er en landsby i det nordlige Island, nær Saudarkrokur, med kun 200 indbyggere og en masse at byde på.

Du kan vandre eller slå lejr her, mens du betragter de mange forskellige fugle, der flyver over dig. Det er et sted med en betagende natur, som man ikke må gå glip af.

Sådan kommer du dertil

Du kan komme dertil i bil fra Reykjavik på 4 timer, eller tage bus 57 til Sauðárkrókur og derefter en taxa eller transfer til bassinerne 27 km fra Reykjavik.

Mere information om poolerne

 • Entré: Omkring 100 EUR. Gratis for børn under 6 år. Rabatter for børn og grupper.
 • Dage og åbningstider: Sommer, kl. 9-21. Vinter, kl. 7-13 og 17-20 på hverdage og kl. 11-16 i weekenden.
 • Beliggenhed: Suðurbraut, 565 Hofsós, Island. 326 km fra Reykjavik.

5. Pollurinn varme kilder

Pollurinn varme kilder| ©Bob berwyn
Pollurinn varme kilder| ©Bob berwyn

Island har meget at tilbyde sine turister, bl.a. gratis termiske bade. Pollurinn Hot Springs er et kompleks af tre små bassiner med temperaturer på mellem 36 og 40 grader celsius.

Da indbyggerne i landsbyen Tálknafjörður, hvor de ligger, er kendt for deres gæstfrihed, kan du nyde dem uden at skulle betale noget.

De termiske bassiner ligger på ruten til** Vestfjordene**, et mindre turistet, men fascinerende sted.

Man må ikke gå glip af panoramaudsigten over de termiske bassiner, og på grund af det lave vand kan man nyde dem siddende.

Pollurinn er et lille og enkelt kompleks, der drives af de lokale, som tilbyder gratis parkering og omklædningsrum med brusere. Faciliteterne er basale, men tilstrækkelige. Tálknafjörður er en af de mindste landsbyer i Island og har omkring 300 indbyggere.

Sådan kommer du til Tálknafjörður

Du kan komme dertil i bil ad vej 61. Hvis du ikke har en bil, kan du også kombinere flere buslinjer fra Reykjavik til Ísafjörður Edinborgarhús og derfra gå 1,2 km eller tage en taxa til bassinerne.

Mere information om poolerne

 • Entré: Gratis.
 • Beliggenhed: Pollurinn ligger i Tálknafjörður på vej 617.

6. Reykjadalur termiske flod

Reykjadalur termiske flod| ©Angel
Reykjadalur termiske flod| ©Angel

Hvis du vil vandre i vulkanske landskaber og svømme i naturlige varme kilder, anbefaler jeg et besøg til Reykjadalur Thermal River, hvis navn betyder "dampens dal" på islandsk. Den er også kendt som "den varme flod", fordi dens temperatur når op på 40°C.

Reykjadalur-floden ligger i det sydlige Island, kun 45 km fra Reykjavík.

Reykjadalur-dalen er perfekt at udforske med familien, så hvis du undrer dig over, hvad man kan se og lave med børn i Reykjavik, skal du vide, at de vil elske det. Både vandrestien og svømmeturen i Reykjadalur-floden vil være en mindeværdig oplevelse.

Sådan kommer du til Reykjadalur

Reykjadalur kan nås i bil ad hovedvej 1 på 45 minutter. Hvis du ikke har bil, kan du tage bus 51 til Hveragerði og derfra gå 3,5 km ad en sti, hvor du vil se varme kilder og mudderbassiner.

Der er ingen faciliteter på stedet, kun et par skillevægge, så man kan skifte tøj, inden man går ned i floden.

Yderligere oplysninger

 • Adgang: Gratis.
 • Dage og timer: Åbent 24 timer i døgnet, hver dag. Det er et udendørs område.
 • Beliggenhed: Reykjadalur, 816.

7. Seljavallalaug forladt pool

Seljavallalaug forladte pool| ©Szilas
Seljavallalaug forladte pool| ©Szilas

Denne termiske pool er en af de ældste, bygget i 1929. Det er også kendt som spøgelsesbassinet, da det faktisk er forladt. Og selv om det lyder lidt mærkeligt, er det netop det, der er attraktionen.

Vandet fornyes af regn og sne og når en temperatur på 35°C om sommeren.

Seljavallalaug pool ligger på Islands sydkyst. Om sommeren kan du komme dertil uden problemer, men hvis du tager af sted om vinteren, skal du bruge en 4x4 og en lommelygte, for det bliver tidligt mørkt. Temperaturen i poolen om vinteren er 20° Celsius.

Væggene er dækket af grønne alger, så man er nødt til at svømme for ikke at træde på det glatte gulv. Du skal også vide, at ingen kontrollerer vandets sundhed, og at det ikke har nogen sikkerhed, da det blev forladt efter udbruddet af vulkanen Eyjafjallajokull, som dækkede det med aske i 2010. Det afskrækker dog ikke besøgende - tværtimod.

Sådan kommer du til Seljavallalaug

Seljavallalaug kan nås i bil på to timer fra Reykjavik, eller ved at tage en bus til Skógar og derefter tage en taxa til Seljavallalaug.

Du kan også booke udflugter fra Reykjavik til sydkysten og benytte lejligheden til at se andre seværdigheder i nærheden, f.eks. vulkanen Eyjafjallajokull.

Bemærk dog, at ikke alle ture til sydkysten fra Reykjavik inkluderer et besøg ved bassinerne.

Læs mere om

 • Entré: Det er en privat pool, men der er gratis adgang.
 • Dage og åbningstider: Åbent hele dagen.
 • Beliggenhed: H98V+F3G Vik og Myrdalsjokull, 861
 • Anbefalinger: Anbefales ikke med børn.

Book en tur på Islands sydkyst

8. Den mest boreale termiske pool: Krossnes

I Krossnes| ©Nicola Abraham
I Krossnes| ©Nicola Abraham

De varme kilder i Krossnes er blandt de mest besøgte varme kilder i Island. Omgivet af spektakulær natur, mellem bjerge og hav, kan du slappe af i det 35 °C varme vand på ingen tid. Nogle mennesker har endda rapporteret, at de har set hvaler, mens de var i poolen. Kan du forestille dig det?

Den geotermiske pool ligger i Strandir, nord for Norðurfjörður-fjorden og tæt på polarcirklen.

Det ligger i et roligt og næsten ørkenagtigt område, 5 timer fra Reykjavik. Du kan besøge disse bassiner, hvis du er på tur i Vestfjordene. Hvis du ikke har en bil, kan du tage en bus til Ísafjörður og booke en tur derfra, eller booke en flerdagstur fra Reykjavik.

Nyttige oplysninger

 • Indgangsgebyr: Ingen reference.
 • Dage og åbningstider: 7.00-23.00, alle ugens dage.
 • Beliggenhed: 524 Árneshreppur. 330 km fra Reykjavik.
 • Anbefalinger: Rejs altid med forsigtighed, da der kan være tåge.

9. Besøg de varme kilder Grettislaug og Jarlslaug

Grettislaug varme kilder| ©Dayana
Grettislaug varme kilder| ©Dayana

Hvis du er interesseret i historie, må du ikke gå glip af de varme kilder Grettislaug og Jarlslaug i Sauðárkrókur.

Det siges, at de blev skabt til ære for figuren i sagaen om "Grettir den Stærke", og at vandet i bassinet fik sin varme temperatur, efter at Grettir svømmede 7,5 kilometer fra øen Drangey.

Grettislaug-bassinet blev ødelagt i 1934, men landmanden Juan Eiriksson genopbyggede det i 1992. Han byggede også det varme bassin Jarlslaug, som er større end Grettislaug-bassinet, hvor man kan dykke ned og nyde de smukke fjorde. Denne pool er kendt som "grevens pool".

Sådan kommer du til Sauðárkrókurur

Sauðárkrókur kan nås i bil på 3 timer via vej 1 og 74 ved Blönduósbær. Du kan også komme dertil med bus, der kombinerer forskellige linjer fra Reykjavik.

Mere information om Sauðkárkrókur

 • Entré: Omkring 14 EUR.
 • Dage og timer: 8-22 dagligt.
 • Beliggenhed: Reykir 551, 550 Sauðárkrókur. 4 timer fra Reykjavik.

10. Nyd et fascinerende naturligt bad i Hrunalaug

Nordlys og Hrunalaug| ©Adam Cohn
Nordlys og Hrunalaug| ©Adam Cohn

Ved den varme kilde Hrunalaug kan du tage et afslappende naturligt bad gratis, omgivet af betagende natur. I dag kommer mange mennesker for at svømme i vandet, selvom det i lang tid var en hemmelig termisk pool.

Den ligger 5 minutter væk fra den mest turistede vej i det sydlige Island, Den Gyldne Cirkel. Så gå ikke glip af det, hvis du planlægger at besøge Den Gyldne Cirkel og det vulkanske krater Kerid. Bemærk, at ikke alle ture inkluderer et besøg i Hrunalaug.

Den eneste ulempe er, at den er så lille og berømt, at den har en tendens til at blive fyldt op meget hurtigt. Derfor anbefaler jeg, at du besøger stedet tidligt om morgenen for at drage fordel af de magiske omgivelser. Husk på, at der allerede er fyldt op med 10 personer. Der er en lille hytte, hvor man kan skifte tøj.

Sådan kommer du til Hrunalaug

Hrunalaug kan nås i bil på halvanden time ved at tage vej 1 og vej 30. Du kan også tage kombinerede busser til Selfoss, Flúðir og Hrunalaug.

Nyttige oplysninger

 • Entré: Gratis, donationer er velkomne.
 • Dage og åbningstider: 8.00 til 21.00.
 • Sted: Kaldbaksvegur, Hrunamannahreppur, 845, Fludir, Sundurland, Island. 1,5 time fra Reykjavik.

Book en tur til Golden Circle og Kerid Volcanic Crater