Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Firenze på 4 dage: alt du skal vide

Fire dage er den ideelle minimumstid for at kunne se alt det, du har brug for at se i Firenze, og du vil endda have mulighed for at besøge en nærliggende by som Pisa, Siena eller San Gimignano. Vil du vide den bedste rejseplan for din rejse?

María Cano

María Cano

14 minutters læst

Firenze på 4 dage: alt du skal vide

Postkort fra Firenze | © Anna Urlapova

Hvis du rejser til Firenze i fire dage, er du heldig, for du får mulighed for at se alt det, du har brug for at se: museer, paladser, kirker, markeder... Du får også mulighed for at indsnuse byens atmosfære, og du kan endda tage en dagstur til en nærliggende by som Siena, Pisa eller San Gimignano. Her er en mulig rejseplan for dit firedages ophold:

Og hvis du leder efter flere oplysninger til din rejse til Firenze, så tøv ikke med at læse indlægget Hvad skal man se og lave i Firenze.

Dag 1: Kunstnerisk Firenze

Indgang til Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984
Indgang til Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984

Start din firedages tur til byen Firenze, og hvilken bedre måde at starte den på end med et besøg i Uffizi-galleriet, det mest besøgte museum i byen. Kunstgalleriet åbner som det første om morgenen, og jeg anbefaler, at du er der kl. 8.15 for at få mest muligt ud af den første dag, hvor du også har mulighed for at besøge Accademia-galleriet, Oltrarno-distriktet, Santa Maria Nouvella og San Lorenzo.

Start med energi på Uffizi-galleriet

Vågn op meget tidligt med tanken om at være på Uffizi-galleriet, så snart det åbner. På den måde undgår du at løbe ind i de store grupper af turister, der besøger galleriet i løbet af dagen, og du kan nyde dets store kunstneriske arv i ro og mag. Glem ikke, at Uffizierne er det italienske museum, der har flest besøgende hele året rundt.

 • Venus' fødsel og Primavera af Botticelli
 • Michelangelos 'Tondo Doni'.
 • 'Madonna med guldfinken' af Raphael
 • 'Maestà di Ognissanti' af Giotto
 • Madonna og barnet med to engle" af Filippo Lippi

Dette er blot nogle af de værker, du kan se under dit besøg. Men tøv ikke med at tjekke de bedste værker i Uffizi-galleriet ud, før du tager afsted, og du kan købe billetter til Uffizi-galleriet på forhånd for at undgå at spilde unødig tid ved billetkontoret. Priserne starter fra €37.

Køb billetter til Uffizi-galleriet

Besøg basilikaen Santo Spirito

Basilikaen Santo Spirito| ©Lucarelli
Basilikaen Santo Spirito| ©Lucarelli

Efter dit besøg i Uffizi-galleriet skal du ikke tøve med at krydse Arno-floden, besøge Oltrarno-distriktet og gå ind i Basilica di Santo Spirito, et værk af Brunelleschi, på hvis højalter står Michelangelos "trækrucifiks". Besøget kan foretages fra mandag til lørdag fra kl. 10 til 13 og fra kl. 15 til 18 og på søndage og helligdage fra kl. 11.30 til 13.30 og fra kl. 15 til 18. Prisen for en billet er 2 €.

Frokost på Oltrarno

Og for at genoplade batterierne skal du ikke tøve med at spise frokost på Santo Spirito-pladsen. Du kan prøve en piadina, en traditionel italiensk ret, der ligner en hvedeomelet fyldt med forskellige ingredienser. Det er hurtigt, så du kan komme tilbage til din rejseplan så hurtigt som muligt. Og inden du krydser Arno igen, kan du nyde en gelato på Gelateria La Carraia, som ligger på Piazza Nazario Sauro ved siden af Carraia-broen. De har et bredt udvalg af smagsvarianter, og priserne er overraskende billige.

Gå på opdagelse i kvarteret Santa Maria Nouvella

Santa Maria Nouvella-kvarteret er kendt for sin hyggelige og finurlige atmosfære. Dets nervecenter er Piazza Santa Maria Nouvella, hvor du finder basilikaen Santa Maria Novella, som stammer fra det 14. århundrede og er en af Firenzes vigtigste kirker. Du kan købe dine billetter til Santa Maria Novella-basilikaen på forhånd, og åbningstiderne fra mandag til lørdag er fra kl. 10-17 og om søndagen fra kl. 12-13-17. Bagefter kan du besøge Santa Maria Novella-apoteketVia della Scala, som sælger medicin og parfume lavet på traditionelle opskrifter.

Køb dine billetter til Santa Maria Novella-basilikaen

Besøg San Lorenzo-basilikaen

Basilikaen San Lorenzo| ©Sailko
Basilikaen San Lorenzo| ©Sailko

Den første katedral i Firenze før opførelsen af Santa Maria del Fiore var San Lorenzo-basilikaen, hvor Medici-kapellet ligger. Entré koster ca. 7 €, og åbningstiderne er mandag til lørdag fra kl. 10 til 17 og søndag fra kl. 13.30 til 17.30.

Find de bedste gaver på San Lorenzo-markedet

San Lorenzo-markedet er et must på din rejse til Firenze. På dette marked, hvor turister og florentinere blander sig, kan du blande dig i byens travlhed og autentiske atmosfære. Desuden kan du købe de bedste souvenirs fra din rejse i en af de hundredvis af boder, der står både indenfor og på gaderne udenfor. Lædervarer, tekstiler, kunsthåndværk, mad... Alt, hvad du kan forestille dig.

Bliv blændet af Accademia-galleriet

Og som afslutning på dagen kan du besøge Accademia Gallery, det næstmest besøgte florentinske museum, som først lukker kl. 18.45. Du vil få adgang til "David", Michelangelos værk par excellence, men du vil også kunne se andre værker af billedhuggeren som "San Matteo" og "Paletina". Jeg anbefaler, at du køber din billet til Accademia Gallery online til en pris fra 26 €.

Køb dine billetter til Accademia Gallery

Dag 2: Det skal du se i Firenze

Duomo-pladsen| ©Juan Pablo Cejudo Urdampilleta
Duomo-pladsen| ©Juan Pablo Cejudo Urdampilleta

Dag to starter din rejse på Piazza del Duomo, hvor du kan besøge katedralen Santa Maria del Fiore, Museo dell'Opera, krypten Santa Reparata, Brunelleschis kuppel og Campanille. Gå også på opdagelse i Palazzo Vecchio og Palazzo Pitti. Kryds Arno på Ponte Vecchio, og nyd den bedste udsigt over byen fra Piazzale Michelangelo og San Miniato al Monte.

Traveller's tip

Hvis du bliver i Firenze i fire dage, er du heldig, for du kan besøge alle de seværdigheder, du skal se, og endda tage en dagstur til en nærliggende by som Pisa, Siena eller San Gimignano.

Start dagen med energi på Piazza del Duomo

Piazza del Duomo er et frilandsmuseum. Jeg anbefaler, at du, så snart du ankommer, stopper op et øjeblik og kigger godt på alt omkring dig. Det er virkelig fantastisk. Derefter kan du dykke ned i hver af de planer, som den mest populære enklave i den florentinske by tilbyder.

 • Santa Maria del Fiore-katedralen: Det er den tredjestørste katedral i Europa efter Peterskirken i Rom og Paulskirken i London. Den kan dateres tilbage til begyndelsen af det 15. århundrede, og dens hvide og grønne marmorfacade er blændende. Så snart du træder ind, kan du se Filippo Brunelleschis grav, kuplens arkitekt.
 • Santa Reparatas krypt: Indgangen til domkirken giver også adgang til krypten, som er åben fra mandag til fredag fra kl. 10 til 17. Hvis du beslutter dig for at besøge den, kan du bestille en rundvisning i dom kirken, hvor alt bliver forklaret for dig.
 • Brunelleschis kuppel: Udsigten fra kuplen er virkelig betagende. Det er et af de bedste udsigtspunkter i byen. Med en diameter på 46 meter og en højde på 114 meter er den desuden en ingeniørmæssig udfordring. Klatringen foregår mellem de to kupler, og den indvendige udsmykning viser en række scener fra Dommedag af Giorgio Vasari og Federico Zuccari.
 • Battistero di San Giovanni: Dette er den ældste bygning på pladsen, og dens udvendige udsmykning er i hvid og grøn marmor ligesom katedralen. Det mest karakteristiske ved dette ottekantede monument er dets døre, især Paradisets dør, som er dekoreret med 10 bronzepaneler, der viser scener fra Det Gamle Testamente. Indgangsprisen er ca. 5 euro for voksne og 3 euro for børn i alderen 7-14 år.
 • Giottos Campanile: Du kan besøge den fra kl. 8.15 til 19.00, men hvis du besøger kuplen, kan det være overflødigt, da du vil have den samme udsigt. Det er Giottos værk, selvom han ikke kunne se det færdigt, og det blev færdiggjort af Andrea Pisano i 1359.
 • Museo dell'Opera del Duomo: En samling af modeller og originale skitser af katedralen og kuplen samt originale værker fra Duomo, Battisterio og Campanile.

Book en rundvisning i domkirken i Firenze

Rør ved porcellinoens næse

Porcellino på Mercato Nuovo| ©Sicrea
Porcellino på Mercato Nuovo| ©Sicrea

Når du har besøgt omgivelserne omkring Piazza del Duomo, kan du besøge Mercato Nuovo og lade batterierne op med en panino eller en pizza taglio, mens du kigger på de forskellige boder. Lad være med at modstå, og benyt lejligheden til at gøre nogle af dine indkøb. Og rør så ved snuden på porcellinoen, et af symbolerne på den florentinske by. Det siges, at hvis du rører ved den, får du chancen for at vende tilbage til Firenze.

Gå på opdagelse i de forskellige smykkebutikker på Ponte Vechio

Ponte Vechio er et andet af Firenzes symboler. En stenhængebro fra midten af det 14. århundrede, hvor du kan besøge adskillige smykke- og guldsmedeforretninger.

Besøg Pitti-paladset

Næste stop er Pitti-paladset, hvor du kan besøge Palatin-galleriet, Galleriet for Moderne Kunst, Sølvmuseet, Kostumemuseet og Porcelænsmuseet. Billetter kan købes online fra €27. Åbningstiderne er tirsdag til søndag fra kl. 8.15 til 18.30.

Køb billetter til Pitti Palace

Gå på opdagelse i Boboli-haverne

Når du er færdig med dit besøg i paladset, må du ikke gå glip af chancen for at slentre rundt på dette smukke sted ved at købe billetter til Boboli-haverne. De dækker et område på 4,5 kvadratkilometer og er åbne for offentligheden alle ugens dage fra kl. 8.15 til 16.30. - 19 h.. Entré koster fra €6.

Book et besøg i Boboli-haverne og Pitti-paladset

Oplev det bedste udsigtspunkt, Piazzale Michelangelo

Udsigtspunkt fra Pizzale Michelangelo| ©Peter Oshkai
Udsigtspunkt fra Pizzale Michelangelo| ©Peter Oshkai

Et must på din rejse til Firenze er at gå op til Piazzale Michelangelo, et udsigtspunkt, hvorfra du har den bedste udsigt over byen Firenze. For at gøre rejsen så let som mulig kan du tage bussen op og gå ned. Buslinjerne, der kører op, er 12 og 13. Glem ikke dit kamera.

Bliv forblændet af San Miniato al Monte

En af mine yndlingsting i Firenze er at besøge basilikaen San Miniato al Monte. Jeg anbefaler, at du tager derhen, når der er en eukaristisk fejring, som udføres på både latin og gregoriansk sang og finder sted fra mandag til lørdag kl. 18.00 og på søndage og helligdage kl. 17.30.

Lad dig imponere af Piazza della Repubblica

Turen fortsætter til Place de la République, en imponerende plads, som nu huser elegante caféer og topmærkebutikker, og som jeg anbefaler, at du besøger om aftenen, når den er oplyst. Gennem hele historien har Piazza della Repubblica været et omdrejningspunkt i Firenze. I midten af pladsen står nemlig søjlen Column of Plenty, som i romertiden var det punkt, hvor vejene i den antikke by krydsede hinanden. Når du besøger pladsen sidst på dagen, kan du se den oplyst.

Besøg Palazzo Strozzi

Hvis du krydser Triumfbuen og fortsætter videre, vil Palazzo Strozzi snart rejse sig foran dig. Det er en eksponent for renæssancearkitektur og et imponerende stenpalads designet af Filippo Strozzi. Du kan besøge det indtil kl. 20.00, og hvis dit besøg falder sammen med en torsdag, skal du huske, at det lukker kl. 23.00, så du har mere tid til dit besøg. Billetter kan købes online fra €15.

Book dine billetter til Strozzi-paladset i Firenze

Dag 3: En dag til at dykke dybere ned i byen

Galileo-museet| ©Elias Rovielo
Galileo-museet| ©Elias Rovielo

Ruten for den tredje dag vil også være ret komplet og inkluderer et besøg på Leonardo da Vinci-museet, som du kan booke billetter til på forhånd, Galileo-museet, Museo Casa Di Dante eller det arkæologiske museum, blandt andre museer. Du kan også slentre rundt i Santissima Annunziata og besøge Santa Croce, som er en vigtig del af din rejse til Firenze.

Dyk ned i videnskabens historie på Galileo-museet

Det er altid en god idé atkøbe billetter til Galileo-museet, da det huser en samling af eksperimentelle genstande, Galileos første teleskop og termometre fra Accademia del Cimento. Her er også et bibliotek med 150.000 værker og et multimedielaboratorium. Åbningstiderne er fra kl. 9.30 til 18.00, og entréen er fra 9 € for voksne og fra 5,5 € for reduceret entré.

Køb billetter til Galileo Museum

Besøg Orsanmichele-kirken

Orsanmichele-kirken ligger på Via Dell'arte della lana. Den kan dateres tilbage til det 14. århundrede og er kendetegnet ved sine udvendige buer og statuer samt sin smukke indvendige udsmykning. Åbningstiden er fra kl. 10 til 17, og entréen er 2 €.

Lær Dantes arbejde at kende

I Museo Casa Di Dante kan du lære alle detaljerne om livet og arbejdet for forfatteren af 'Den guddommelige komedie'. Entré koster fra 8 € for voksne og reduceret entré koster fra 3 € til 5 €.

Tag en pause på Piazza della Signoria

Plaza de la Señoría| ©Zolli
Plaza de la Señoría| ©Zolli

Piazza della Signoria er et af de smukkeste steder i Firenze, og jeg anbefaler, at du tager plads i Loggia della Signoria og lader dig forblænde af hver eneste detalje på pladsen, fra Neptuns fontæne til de forskellige statuer som Perseus med Medusas hoved, Michelangelos David, Cosimo I de Medici ... Desuden kan du benytte lejligheden til at gå ind i Palazzo Vecchio, som er åbent alle ugens dage fra kl. 9 til 19, undtagen torsdage, hvor det lukker kl. 14, undtagen om torsdagen, hvor det lukker kl. 14.

Dyk ned i Donatellos arbejde på Museo Nazionale del Bargello

Museo Nazionale del Bargello huser en række skulpturer fra det 14. til 16. århundrede, en militær samling og andre værdifulde kunstgenstande. Derudover huser Sala di Donatello vigtige værker af kunstneren. Indgangen koster fra 10 euro og er åben alle ugens dage indtil kl. 17.

Oplev Santa Croce, verdens største franciskanske kirke

Santa Croce-kirken er den største franciskanske kirke i verden og et must-see på din rejse til Firenze. Dens korsgang er imponerende, og indeni er der mere end 300 grave med historiske personer som Machiavelli, Galileo Galiei, Michelangelo og Lorenzo Ghiberti. Indgangen koster omkring 8 €, og der er åbent mandag, onsdag, torsdag og lørdag fra kl. 9.30 til 17.30 og søndag og helligdage fra kl. 13.00 til 17.30. Du kan også booke en guidet tur i Santa Croce-kirken for at lære den at kende i detaljer.

Book en guidet tur i Santa Croce-kirken

Gå ind i synagogen i Firenze

Synagogen i Firenze ligger i Via Farini, meget tæt på Santa Croce, og fra første øjeblik var jeg nysgerrig på den, fordi dens grønne kuppel var en af de mest iøjnefaldende, når man betragtede byen fra Brunelleschis kuppel, Piazzale Michelangelo eller Giottos Campanile. Indgangsbilletten starter ved 6,50 €.

Vis din respekt ved Le Carceri

Inde i La Carraia| ©Nathalie K
Inde i La Carraia| ©Nathalie K

Le Carceri er en restaurant, der ligger på resterne af et tidligere kloster, som var et fængsel for mænd indtil 1985. Det er et af de mest specielle spisesteder i Firenze, fordi det har bevaret originale freskomalerier fra det 18. århundrede og detaljer fra cellerne. Et perfekt valg til at smage toscansk gastronomis hovedretter som bistecca alla fiorentina, træfyrede pizzaer eller lækre pastaretter.

Oplev omgivelserne omkring Santissima Annunziata

Efter frokost kan du benytte lejligheden til at besøge Santissima Annunziata-basilikaen. Det er gratis og åbent om morgenen fra kl . 7.30 til 12.30 og om eftermiddagen fra kl. 16.00 til 18.30. Tag også en pause og sæt dig på en af trapperne på pladsen og betragt disse smukke omgivelser. Bagefter kan du opdage Leonardo da Vincis arbejde ved at købe billetter til Leonardo da Vinci-museet, en interaktiv oplevelse, der er ideel for hele familien, med reproduktioner af nogle af hans vigtigste opfindelser. Billetpriserne starter fra 8 euro.

Besøg Medici Riccardi-paladset

Besøg derefter Palazzo Medici Riccardi, en blanding af renæssance- og barokarkitektur, som var den første officielle residens for denne indflydelsesrige familie i byen Firenze. Besøgstiden er fra kl. 10.30 til 18.30.

Vi slutter dagen af på Firenzes arkæologiske nationalmuseum

Og for at runde den tredje dag af, kan du købe billetter til Firenzes Nationale Arkæologiske Museum, som huser den næstvigtigste samling af egyptisk kunst i landet og en vigtig samling af etruskisk kunst.

Køb billetter til det nationale arkæologiske museum i Firenze

Dag 4: Tag på en dagstur til Pisa

Besøg i Pisa| ©Saffron Blaze
Besøg i Pisa| ©Saffron Blaze

På den fjerde og sidste dag af din rejse anbefaler jeg, at du booker en dagstur til Pisa, som ligger lidt over 80 kilometer fra Firenze. Her er alle de must-see seværdigheder i byen med det skæve tårn. Men hvis du foretrækker at besøge andre byer som Siena eller San Gimignano, kan du læse indlægget Hvad skal man se i Firenze på syv dage og lære om andre rejseplaner.

Slentre rundt på Piazza dei Miracoli

Så snart du ankommer til Pisa, skal du tage til Piazza dei Miracoli, også kendt som Piazza del Duomo. Den blev erklæret for verdensarv i 1987, og her ligger Pisas vigtigste monumenter: katedralen, tårnet, baptisteriet og den monumentale kirkegård.

Tag et typisk foto ved siden af det skæve tårn i Pisa

Byens must-see er det skæve tårn i Pisa. Det blev bygget mellem det 12. og 14. århundrede, er ca. 56 meter højt og har næsten 300 trin. Det er et af de mest besøgte monumenter i landet, og dets hældning skyldes en fejlberegning i bygningens fundament. Tøv ikke med at få et godt repertoire af fotos fra forskellige vinkler.

Book en udflugt til Pisa fra Firenze

Gå ind i katedralen i Pisa

Pisa Duomo ligger på Piazza dei Miracoli og er et andet must-see på din rejse til Pisa. Den kan dateres tilbage til det 11. århundrede og er den største eksponent for pisansk romansk kunst. Dens ydre skiller sig ud med den imponerende bronzedør og den blændende marmorfacade dekoreret med sorte og hvide striber. Interiøret er bemærkelsesværdigt med prædikestolen, som er Giovanni Pisanos værk, og to rækker søjler i korintisk stil lavet af granit fra øen Elba. Du kan også besøge Museo dell'Opera del Duomo.

Besøg det største baptisterium i Italien

Døbefonten, katedralen og tårnet i Pisa| ©Char
Døbefonten, katedralen og tårnet i Pisa| ©Char

Døbefonten i Pisa skiller sig ud ved at være den største i Italien. Det er lavet af hvid marmor, er næsten lige så højt som det skæve tårn i Pisa og mere end 30 meter i diameter. Indenfor skiller den ottekantede døbefont fra det 13. århundrede sig ud.

Besøg kirkegården

Kirkegården eller den monumentale kirkegård i Pisa er et andet af monumenterne på Piazza dei Miracoli. Pisas mest berømte personligheder er begravet på dette sted, der skiller sig ud med sit gotiske kloster og fresker fra det 14. og 15. århundrede af kunstnere som Taddeo Gaddi, Benozzo Gozzoli, Antonio Veneziano eller Andrea de Bonaiuto.

Oplev kirken Santa Maria della Spina

Kirken Santa Maria della Spina ligger på bredden af floden Arno og er et af de smukkeste steder i byen Pisa. Det er en gotisk kirke fra det 13. århundrede, som skiller sig ud med sin udsmykning af kunstnere som Andrea Pisano, Giovanni Pisano, Giovanni di Balduccio og Lupo di Francesco, blandt andre.

Kryds broen Ponte di Mezzo

At gå langs Arnoflodens bredder er en anden af de vigtige planer på din rejse til Pisa, og på denne behagelige gåtur er et af de største interessepunkter Ponte di Mezzo, et af de mest fotograferede steder i byen Pisa sammen med Det Skæve Tårn og Piazza dei Miracoli på grund af omgivelsernes skønhed.

Gå rundt på Piazza dei Cavalieri

Piazza dei Cavalieri| ©Sailko
Piazza dei Cavalieri| ©Sailko

På Piazza dei Cavalieri ligger vigtige bygninger som Palazzo dell'Orologio, Palazzo della Carovana, Palazzo del Consiglio dei Dodici og kirken Santo Stefano dei Cavalieri. Midt på pladsen står desuden en statue af storhertug Cosimo I de' Medici, som var grundlægger af Stefanitterordenen, hvis hovedkvarter lå på denne plads siden det 16. århundrede. Det var også sæde for den civile magt i middelalderen. I dag huser det Scuola normale di Pisa.

Slut dagen af med et besøg på San Matteos nationalmuseum

Dette museum, der ligger i et middelalderkloster i gotisk stil, huser en række værker af vigtige toscanske kunstnere fra det 12. til det 17. århundrede, herunder et buste-reliquarium af 'San Rossore' af Donatello, 'Croce di Fucecchio' af Berlinghieri Berlinghiero, statuen 'Madonna del latte' af Nino Pisano, 'San Paolo' af Masaccio, 'Madonna col bambino' af Gentile da Fabriano.

Book en udflugt til Pisa fra Firenze