Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Firenze om aftenen: en handy guide til at udforske byens natteliv

Hovedstaden i Toscana er uden tvivl en blændende by, men efter solnedgang er dens skønhed om muligt endnu større. Vil du vide, hvad de bedste planer er efter solnedgang?

María Cano

María Cano

8 minutters læst

Firenze om aftenen: en handy guide til at udforske byens natteliv

Natudsigt over Firenze | ©Mirko

Firenze er en af de smukkeste byer i verden, men hvis du har mulighed for at besøge den om natten, vil du blive forbløffet. Så på din rejse skal du ikke tøve med at gå en tur hver dag efter solnedgang, slentre gennem gader og pladser som Piazza del Duomo eller Piazza della Repubblica og opdage de magiske hjørner, der vil imponere dig. Jeg vil fortælle dig, hvad du skal se og gøre på din tur til denne blændende by efter solnedgang.

Og hvis du er på udkig efter andre planer i denne magiske by, så tøv ikke med at læse, hvad du skal se og lave i Firenze.

1. Nyd en aperitif, og lær, hvordan man laver italiensk mad

Gratis buffet| ©JDR
Gratis buffet| ©JDR

Hvis du spekulerer på, hvordan du skal starte din dag i Firenze om aftenen, vil jeg sige, at du helt sikkert skal starte med en aperitif. I en af byens barer har de fra kl. 19 til 19.30 en gratis buffet, hvor du for prisen af en drink (som kan være alt fra en øl til en cocktail eller en alkoholfri drink) kan prøve de forskellige retter, der er udstillet. Der er appetitvækkere med mere udførlig mad og andre, der er enklere, såsom salater og kolde retter, og prisen er naturligvis relateret. En ideel plan for at fordybe sig i livet og skikkene i Firenze og Italien generelt. Du kan også benytte lejligheden til at lære de bedste teknikker til udsøgt italiensk mad med et madlavningskursus.

Book et italiensk madlavningskursus

2. Lær Piazza del Duomo at kende fra en anden synsvinkel

Duomo-pladsen| ©Jim Paton
Duomo-pladsen| ©Jim Paton

Et af de vigtigste steder at besøge i Firenze efter mørkets frembrud er Piazza del Duomo. En enklave, der vil få dig til at indse den pragt, som Toscanas hovedstad engang havde, og hvis du også har mulighed for at se den oplyst af måneskin, såvel som af de lys, der oplyser de forskellige monumenter: katedralen, San Giovannis dåbskapel ... er det en fantastisk oplevelse. Derudover er Loggia dei Lanzi også oplyst, hvilket gør de forskellige skulpturer, den huser, mere fremtrædende. Jeg anbefaler, at du sætter dig ned og betragter pladsen i fred og ro. Du vil opleve et magisk øjeblik.

Book en tur til domkirken i Firenze

3. Spadser langs Ponte Vecchio i skumringen, og lær om dens historie på en rundvisning

Ponte Vecchio om natten| ©Michael Costa
Ponte Vecchio om natten| ©Michael Costa

Men det smukkeste sted i Firenze efter mørkets frembrud er uden tvivl Ponte Vecchio. Denne middelalderbro, som kan dateres tilbage til det 14. århundrede, gemmer på en lang og mærkværdig historie. Gennem hele dens historie har den været fyldt med kommerciel aktivitet. Oprindeligt var den beboet af slagtere indtil slutningen af det 16. århundrede, hvor de blev fordrevet på grund af den lugt, de genererede, og den blev beboet af juvelerer og guldsmede, som er forblevet her til i dag.

Under Anden Verdenskrig blev alle andre broer i Firenze ødelagt, bortset fra Ponte Vecchio. Det siges, at den blev bestilt direkte af Adolf Hitler, som mødte den på en rejse i slutningen af 1930'erne og blev betaget af den.

Ud over at være et af byens symboler er det et vigtigt sted at besøge om natten, da dens skønhed er ubeskrivelig. Endnu mere efter mørkets frembrud. Jeg anbefaler, at du finder et sted at sidde på bredden af Arno, eller du kan også se den fra en af de nærliggende broer såsom Ponte alle Grazie.

Book en nattur med legender i Firenze

4. Overvær en italiensk operakoncert

Opera i Monarkens Kirke| ©Jim Paton
Opera i Monarkens Kirke| ©Jim Paton

Endnu en måde at slappe af på og nyde en magisk aften i Firenze er at overvære en italiensk oper akoncert med de bedste professionelle sangere. Det ideelle sted er San Monaca-kirken fra det 15. århundrede, som regelmæssigt er vært for de smukkeste uddrag af La Traviata, Madame Butterfly eller Barberen i Sevilla.

5. Besøg den imponerende Piazza della Repubblica

Republikkens Plads| ©Elias Rovielo
Republikkens Plads| ©Elias Rovielo

Place de la République er et andet must-see efter mørkets frembrud. Triumfbuen og Overflodssøjlen lyser pladsen op og gør den til et ideelt sted at slentre rundt. Der er også en karrusel midt på pladsen, som er en stor attraktion for de yngste medlemmer af familien. Pladsen er også hjemsted for elegante caféer og topmærkebutikker.

6. Spadseretur langs Arnos bredder

Langs Arnos bredder.| ©Rnt20
Langs Arnos bredder.| ©Rnt20

Efter middagen anbefaler jeg, at du benytter lejligheden til at slentre langs Arnos bredder. Det er en virkelig vidunderlig tur, hvor du vil kunne se de forskellige bygninger og monumenter oplyst. Du kan starte turen ved siden af Uffizi-galleriet, som også er en vidunderlig del af byen, og gå forbi Santa Trinita-broen, Ponte alle Grazie, Ponte della Carrailla og Ponte Vecchio.

Benyt lejligheden til at orientere dig på denne tur, og sørg for at besøge Uffizi-galleriet, det mest besøgte museum i Firenze, hvor du har mulighed for at se nogle spektakulære værker som Botticellis "Primavera" og "Venus' fødsel", Portrættet af hertugerne af Urbino" af Piero della Francesca, "Madonna og barn med to engle" af Filippo Lippi, "Madonna med guldfinken" af Raphael, "Tondo Doni" af Michelangelo eller "Bacchus" af Caravaggio.

7. Klatre op ad Michelangelos Piazzale

Michelangelos Piazzale| ©Carlos Alkmin
Michelangelos Piazzale| ©Carlos Alkmin

En anden plan for Firenze om natten er at gå op til Piazzale Michelangelo og nyde udsigten over Firenze oplyst, et uforglemmeligt postkort. Fra dette strategiske udsigtspunkt vil du kunne se hvert eneste af monumenterne i et særligt lys, såvel som den blændende Ponte Vecchio og Arno-flodens glitren. Det er et uforligneligt syn, som du ikke bør gå glip af. På dette sted er der en kopi af Michelangelos David i bronze.

Men på din rejse til Firenze må du uden tvivl ikke gå glip af Galleria dell'Accademia, hvor du kan se Michelangelos "David" samt andre værker af forfatteren såsom "Fangerne". Du kan også se kunstværker af anerkendte kunstnere som Sandro Boticcelli, John af Bologna, Jacopo da Pontorno, Pacino di Buonaguida, Bernardo Daddi og Lorenzo Bartolini.

8. Fritidsaktiviteter i området omkring Oltrarno

Oltrarno om natten| ©Mirko Radi
Oltrarno om natten| ©Mirko Radi

Oltrarno-området er et af de livligste steder i Firenze efter mørkets frembrud. I denne del af byen samles mange florentinere og besøgende for at nyde atmosfæren, nattelivet samt de mange barer og restauranter i dette område af byen. Jeg anbefaler, at du i din aftenplanlægger en gåtur rundt i dette område, besøger Piazza Santo Spiritu og udforsker de forskellige barer, nyder et glas vin og en øl, mens du smager på en piadina eller en focaccia. En fantastisk måde at afslutte en perfekt dag på.

Book en vinsmagning i Flroencia

9. Spis bistecca alla fiorentina på Le Carceri

Indgangen til Le Carceri| ©Maurizio Lovato
Indgangen til Le Carceri| ©Maurizio Lovato

Le Carceri er et af de bedste steder at spise i Firenze, og det er også en rejse ind i fortiden. Restauranten ligger på resterne af et tidligere kloster, som for nylig var et fængsel indtil midten af 1980'erne, og når man besøger stedet, kan man se detaljer fra cellerne og originale fresker fra det 18. århundrede. Et ideelt valg til at prøve toscanske gastronomiske specialiteter som velsmagende bistecca alla Fiorentina, lækre træfyrede pizzaer eller de mest typiske pastaretter.

10. Oplev vinene fra Toscana på La Casa del Vino

Besøg i vinens hus| ©Biffwix
Besøg i vinens hus| ©Biffwix

La Casa del Vino ligger på Via del Ariento, ved siden af det centrale marked, og er et typisk og charmerende sted, hvor man kan smage en vin og få en aperitif, inden man fortsætter med at nyde det florentinske natteliv. Hvis vejret er godt, kan du sidde på terrassen, men jeg anbefaler, at du bliver indenfor, så du kan betragte hele stedets liv, lære dets essens og den særlige atmosfære at kende.

11. Spis en is på La Carraia

Inde i La Carraia| ©Nathalie K
Inde i La Carraia| ©Nathalie K

På din tur gennem Firenze efter solnedgang må du selvfølgelig ikke gå glip af en is, for at rejse til Italien og ikke spise en italiensk is er noget, du ikke har råd til. Gør det, og tøv ikke med at tage til Gelateria La Carraia.

Du har to muligheder: Dels ligger der et gelateria ved siden af Santa Croce-kirken på Via dei Benci, og dels ligger der et ved siden af Carraia-broen på Piazza Nazario Sauro. Carraia har åbent alle ugens dage fra kl. 11 til midnat. Så tøv ikke med at komme efter en aperitif eller efter middagen. Du kan vælge mellem en bred vifte af smagsvarianter.

Hvad tid bliver det mørkt i Firenze?

Firenze om natten| ©Rane Martin
Firenze om natten| ©Rane Martin

For at nyde hver eneste af de planer, der er nævnt ovenfor, samt de forskellige monumenter og steder i Firenze, der er oplyst, er det vigtigt, at du ved, fra hvilket tidspunkt solen går ned, og det bliver mørkt. For at gøre det, anbefaler jeg, at du konsulterer disse oplysninger online før dit besøg.

Generelt går solen dog ned i Firenze mellem kl. 16.30 og 21.00, afhængigt af årstiden. I januar og februar er det omkring kl. 17.00, i marts omkring kl. 18.00, i april efter kl. 19.30, i maj efter kl. 8.00 og i juni og juli næsten kl. 21.00. I august begynder solnedgangstiden at falde omkring kl. 20:30, i september omkring kl. 19:30 - 20, i oktober omkring kl. 18:30 - 19 og i november og december mellem kl. 16:30 - 17:30.

Anbefalinger til at nyde Firenze fra skumringen og frem.

Solnedgang i Firenze| ©Henri Bergius
Solnedgang i Firenze| ©Henri Bergius

På din rejse til Firenze skal du ikke tøve med at gå en tur efter solnedgang. Du vil lære Toscanas hovedstad at kende fra et andet, lige så vidunderligt og endnu mere spektakulært perspektiv. For at gøre det skal du ikke tøve med at tage hensyn til følgende anbefalinger:

  • Solnedgang er mellem kl. 16.30 og 20.00-20.30 afhængigt af årstiden.
  • Middagstid er mellem 19:30 og 22:30. Aperitiftidspunktet er normalt mellem kl. 19.00 og 20.00 om aftenen. - 20:00 om aftenen.
  • Byen Firenze er fuld af liv. Nyd hver af de planer, der måtte opstå.
  • Spadser gennem det mest monumentale Firenze, for det er spektakulært at se de forskellige paladser, kirker og pladser oplyst. Duomo, Piazza della Signoria, Piazza della Repubblica, Uffizi-galleriet, Ponte Vecchio, Arnos bredder, Piazzale de Michelangelo... må du ikke gå glip af på din tur.
  • Selvfølgelig skal du pakke dig varmt ind. Det er klart, at hvis det er vinter, vil du ikke tøve med at tage det rigtige tøj på. Men om sommeren, uanset hvor varmt det har været i løbet af dagen, anbefaler jeg, at du tager en jakke, cardigan eller lignende på, da det er almindeligt, at temperaturen falder efter mørkets frembrud.