Hvordan Man Kommer Til Den Kinesiske Mur

Der er flere sektioner af Den Kinesiske Mur, der er åbne for offentligheden, så du kan vælge at besøge den, du bedst kan lide, eller de mest populære, som er Badaling og Mutianyu.

Andressa García

Andressa García

7 minutters læst

Hvordan Man Kommer Til Den Kinesiske Mur

Den kinesiske mur | ©William Christen

Den Kinesiske Mur er et af de mest imponerende og ikoniske monumenter, som det kinesiske folk har bygget. Den er så stor, at uanset om man ser den i virkeligheden eller på billeder, vil den altid vække ærefrygt, så det er almindeligt at ville vide, hvordan man kommer til dette sted.

Nogle af de mest populære sektioner at besøge er Badaling og Mutianyu, som ligger tættest på Beijing. Jinshanling, Jiankou og Simatai ligger i forskellige dele af landet. Men uanset hvilken man vælger, er det klart, at en tur til Den Kinesiske Mur er en af de bedste ting, man kan se og lave i Beijing.

1. Guidet tur til Den Kinesiske Mur fra Beijing

Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach
Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach

En guidet tur til Den Kinesiske Mur er helt sikkert den bedste måde at rejse på fra Beijing. Normalt inkluderer denne type oplevelse transport fra byen til den del af muren, du skal besøge. Et af de mest slående træk ved denne mulighed er, at prisen normalt inkluderer indgang til sektionen af muren og en guide, der giver information om stedets historie og arkitektur.

Afhængigt af rejseplanen vil du kunne gå en tur på muren og muligvis besøge Mutianyu-sektionen af muren, som er en af de mest berømte og populære sektioner blandt turister. Her vil man faktisk kunne beundre en betagende panoramaudsigt over det fantastiske naturlandskab. Den guidede tur til denne del af muren inkluderer normalt direkte transport fra byen.

På turen får du mulighed for at se og tage mange billeder af panoramaudsigten over den nærliggende skov fra toppen. Da du altid vil være ledsaget af en guide på denne type oplevelse, kan du forvente, at en guide viser og fortæller dig om de renoverede vagttårne, der beskyttede den kejserlige by mod angribere. Næsten som en generel regel vil du på denne slags ture kunne gå tilbage til udgangspunktet, fra den kinesiske mur, i rutschebanen, som allerede er katalogiseret som en legendarisk attraktion.

Uden tvivl er dette en berigende oplevelse, som jeg anbefaler dig at gøre, hvis du rejser til Beijing i fem dage eller mindre, især hvis du aldrig har været i Kina, og du vil begynde at kende et af de mest repræsentative ikoner for denne asiatiske kultur, som er ingen ringere end den kinesiske mur.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne slags ture koster normalt omkring 60 euro pr. person.
 • Varighed: Som hovedregel varer disse oplevelser omkring 3 timer, men alt kan variere afhængigt af de aktiviteter, der er på programmet.
 • Transportmiddel: Denne type ture foregår næsten altid i en minibus eller privat bil med alle bekvemmeligheder.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en tur guidet af en professionel, som vil tage dig med ud at se Den Kinesiske Mur. Generelt foregår denne type tur om bord på en bus med alle bekvemmeligheder. Du vil næsten altid blive tilbudt lokal mad under turen.
 • Anbefales, hvis... du aldrig har besøgt Den Kinesiske Mur, og du ikke vil gå glip af nogen detaljer på turen.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

2. Lejer en privat transportservice

Den Kinesiske Mur i Mutianyu| ©Fabio Achilli
Den Kinesiske Mur i Mutianyu| ©Fabio Achilli

Den næstmest populære mulighed for at besøge Den Kinesiske Mur er at leje en privat transportservice. Det er en rigtig god mulighed, hvis du ønsker komfort og fleksibilitet under dit besøg. Generelt inkluderer denne type service direkte transport fra dit hotel eller overnatningssted i Beijing til den del af muren, du ønsker at besøge. Og det bedste ved dette er, at chaufføren kan give dig anbefalinger af de sektioner, du bør se.

Nogle gange giver denne private service dig mulighed for at få en guide med, som kan give dig information om muren og dens historie. Dette er den bedste løsning, hvis du rejser til Beijing i kort tid og ønsker at udforske byen i sin helhed, inklusive et godt, men hurtigt besøg på den berømte kinesiske mur. Du kan vælge denne mulighed for at besøge det ikoniske monument lige efter din transfer fra lufthavnen til Beijing.

Når du tager på sådan en tur, skal du huske på, at alle udgifter er for egen regning. Det er kun meningen, at den private transport skal hente dig på dit hotel og bringe dig tilbage, når du har set og udforsket hele den del af muren, du ville besøge.

I Mutianyu, Badaling og andre dele af Den Kinesiske Mur kan du ikke kun nyde en sjov og historisk gåtur, men også nyde den betagende udsigt fra muren.

Interessante detaljer

 • Pris: Privat transport uden guide koster normalt omkring 96-100 euro pr. person.
 • Varighed: Det vil tage dig mellem 5 og 8 timer at gennemføre denne tur.
 • Transportmiddel: Transporten foregår altid i privat bil, bus eller privat minivan og med alle bekvemmeligheder.
 • Fordele ved denne mulighed: privat transport til og fra hotellet eller indkvarteringen er inkluderet. Du vil også blive ledsaget af en erfaren chauffør.
 • Anbefales, hvis... du rejser til byen med lidt tid, men ikke vil gå glip af et kort besøg på Den Kinesiske Mur for at værdsætte dette værk af gammel arkitektur.

Book bustransfer til Den Kinesiske Mur

3. Stig ombord på bussen med offentlig transport

Jinshanling Den Kinesiske Mur| ©Laurel F
Jinshanling Den Kinesiske Mur| ©Laurel F

Offentlig transport er en af de billigste måder at komme til Den Kinesiske Mur på. Der er forskellige sektioner af Den Kinesiske Mur, som du vil elske at besøge. I dette tilfælde foreslår jeg, at du besøger sektionerne Mutianyu og Jinshanling.

Sådan kommer du til Mutianyu

For at gøre brug af dette system skal du gå direkte til Dongzhimen metrostation, og når du er der, skal du bruge linje 2 og 13 i Beijings metro. Når du kommer ud af metroen, skal du finde busstationen og stige på bus 916 Express for at komme til Mutianyu, en af de bedst bevarede sektioner af Den Kinesiske Mur.

Mutianyu-rundkørslen er det sted, hvor du skal stå af og derefter stige på en bus, der tager dig direkte til indgangen til Den Kinesiske Mur.

Sådan kommer du til Jinshanling

Hvis du derimod vil besøge Jinshanling-sektionen fra Beijing, skal du tage en daglig bus, der kører kl. 8.00 og returnerer omkring kl. 15.00.

Her anbefaler jeg, at du kommer meget tidligt for at få en plads, for det er den eneste bus, der kører dagligt, så den bliver hurtigt fyldt op. Når du er i Jinshanling, vil en gratis minibus køre dig til en af indgangene til Den Kinesiske Mur. Jeg anbefaler at stå af ved den første indgang for at nyde den længste strækning af muren.

En af de bedste fordele ved at tage denne bustur er, at når du kommer til en af sektionerne på Den Kinesiske Mur, har du mulighed for at deltage i en af de bedste cykelture i og omkring Beijing, som giver dig mulighed for at cykle langs muren på en mere behagelig måde.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 9 euro pr. person for at komme med på den offentlige bus, der kører dig til Den Kinesiske Mur.
 • Varighed: Busturen kan tage op til en time mellem Beijing by og Den Kinesiske Mur. Bussen afgår omkring kl. 8.00 og returnerer omkring kl. 15.00.
 • Transportmiddel: Hele rejsen foregår med bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er uden tvivl den mest økonomiske mulighed for at besøge Den Kinesiske Mur.
 • Anbefales, hvis... du rejser på budget og ønsker en mere eventyrlig oplevelse på din backpacker-rejse.

4. Brug af Beijing Hub of Tour Dispatch turistbus

Sightseeing-bus| ©zoesfolks
Sightseeing-bus| ©zoesfolks

Endelig er en anden mulighed for at besøge Den Kinesiske Mur at tage turistbussen fra Beijing Hub of Tour Dispatch. Det er en rigtig god mulighed, hvis du gerne vil besøge Den Kinesiske Mur, men ikke ved, hvordan du skal gøre det. Med denne mulighed har du et garanteret transportsystem med et integreret GPS-system i realtid, der fortæller dig, hvor du er, og hvor lang tid der er tilbage, før du når til næste stop.

Det bedste er, at mens du kører i turistbussen, vil du kunne bruge lydsystemet på flere sprog, som du vil have til rådighed om bord, for at få detaljerede oplysninger om historien og detaljerne på Den Kinesiske Mur. Desuden giver denne turistbus i Beijing dig mulighed for at vælge mellem mange stop og ruter for at tilpasse din rejseplan.

Du skal vide, at den turistbus, der tager dig til Den Kinesiske Mur, også kan tage dig til andre interessante steder i byen Beijing og dens omgivelser, fordi det er en rute, der er specielt designet til turister, der kommer med et ønske om at kende de mest utrolige og interessante steder i byen.

Det bedste af det hele er, at uanset hvilken rute du vælger, kan du stå af ved forskellige stoppesteder for at udforske byens højdepunkter.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 12 euro for at komme med byens turistbus og opleve ikke bare Den Kinesiske Mur, men også andre seværdigheder, som er ret populære i Beijing.
 • Varighed: Turistbussens køreplaner varierer afhængigt af mange faktorer, især afhængigt af årstiden, men generelt kan du stige på bussen mellem kl. 08.00 og 18.00. Du kan også nyde denne service mellem 09:00 og 19:00, hver dag.
 • Transportmiddel: denne rute er med bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Prisen på busbilletten inkluderer reducerede priser for at komme ind til turistattraktioner, der kræver en indgangsbillet. Prisen er for en returbillet, som også inkluderer en rejseleder. Frokost er også inkluderet på nogle af ruterne. Personer over 60 år og børn under 1,2 meter kan komme ind på nogle turiststeder med rabat eller endda gratis.
 • Anbefales, hvis... du rejser til Beijing med intentionen om at se meget mere end bare Den Kinesiske Mur.

Som du kan se, er sandheden, at det ikke er særlig svært at komme til Den Kinesiske Mur fra Beijing, men det, der er sikkert, er, at hver af måderne at komme til dette sted på vil blive tilpasset dig i henhold til den plan eller rejseplan, du har fastlagt for din rejse.

Book tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen