10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Vov at se en magisk by fra oven, kun i Mexico City. Hvis du foretrækker det, kan du tage på et kulturelt eventyr uden for byen og nyde junivejret.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Uafhængighedens engel | ©Virtual_Raide

Juni bringer foråret til ende, og du kan nyde de sidste af sæsonens farverige aktiviteter, men bare rolig, i slutningen af måneden kommer sommeren med festivaler og muligheder for at komme ud af byen. Hvis din rejse falder sammen med denne tid på året, anbefaler jeg, at du vælger de bedste cykelture for at fejre den internationale cykeldag, tager en luftballontur over Teotihuacan og drikker Simpsons' originale øl.

De mest interessante aktiviteter finder sted i den første og sidste dag i måneden, noget du kan overveje, når du organiserer din rejse. Juni er også et af de bedste tidspunkter at udforske byen på, da temperaturerne i juni varierer fra 13° til 26°. Din kuffert bør indeholde køligt, åbent tøj, men udeluk ikke frakker til at dække sig til om aftenen, når temperaturen har tendens til at falde.

1. Nyd Mexico Citys festivaler i juni

Simpson Weekend Fest| ©JosEnrique
Simpson Weekend Fest| ©JosEnrique

Mexicanerne udnytter de varme temperaturer til at deltage i udendørs aktiviteter og festivaler. Der er midlertidige festivaler, der dukker op hvert år, så hold øje med regeringens kultursteder.

Simpson Weekend Fest

Hvert år i juni kan Simpsons-fans nyde en festival inspireret af den berømte tv-serie. Aktiviteterne omfatter en basar, teater, konkurrencer og en kostumekonkurrence. Gul er den rigtige farve til denne begivenhed, og du kan lade din kreativitet få frit løb, når det gælder valg af tøj. På området kan du besøge Moe's Tavern og smage Duff-øl eller Kwif-E Mart, som anses for at være Bart Simpsons yndlingsdrink. Entreen koster mellem 5 og 20 euro.

Book din transport fra Mexico City Lufthavn

2. Fejr den internationale cykeldag

Mennesker på cykler| ©Mexico Bike Tour
Mennesker på cykler| ©Mexico Bike Tour

I juni fejrer Mexico City den internationale cykeldag, som er en weekend med fritidsaktiviteter, der er ideelle for både familier, turister og lokale. På Zócalo-pladsen finder du mange gratis arrangementer, og hvert år er der et musikprogram, hvor du kan nyde live-kunstnere.

Derudover er der madboder, attraktioner i Centro Histórico, danseterapier og de bedste cykelture til byens vigtigste monumenter. Der er områder, hvor man kan bruge cyklerne gratis, og de arrangerer også udstillinger af gamle cykler.

De berømte biciescuelas, et mexicansk initiativ bestående af informationsboder, der forklarer den økologiske betydning af dette transportmiddel, er opstillet i forskellige dele af byen. Denne dag fejrer en sund livsstil og fremmer miljøvenlige køretøjer. Cykler ankom til Mexico i 1869, men i starten var modellerne meget dyre og havde hjul, der var svære at håndtere.

Book en rundtur i Mexico City

3. Gør dig klar til sommersolhverv eller Litha

Spa i Mexico| ©zscezsar
Spa i Mexico| ©zscezsar

Sommersolhverv, bedre kendt som Litha, betragtes som årets længste dag, så det er ideelt at booke guidede ture i byen, da tiden er knap. Aktiviteterne er forskellige fra år til år, men generelt involverer de danseforestillinger, levende musik, lystænding og bål i parker og på pladser.

Ifølge mayakulturen er det tilrådeligt at tage et rensende bad. I Mexico City kan du tage til Calma Float & Wellness, hvor de tilbyder flydeterapi, krops- og ansigtsmassage samt bade i sensoriske isolationstanke.

En anden ideel plan er at deltage i årstidens frugthøst, tage en tur rundt i byen eller deltage i de gratis meditationskurser, der arrangeres i forskellige dele af byen.

4. Gå ikke glip af events og aktiviteter på Digital Culture Centre

Paseo de Reforma| ©Kirk K
Paseo de Reforma| ©Kirk K

Det digitale kulturcenter, der ligger på Paseo de Reforma, tilbyder forskellige rum, aktiviteter og begivenheder, der involverer digital kunst. Hver måned er der forskellige screeninger og shows, og juni er selvfølgelig ingen undtagelse.

Du kan finde flere oplysninger på deres hjemmeside, men aktiviteterne er som regel gratis. Der er også dynamiske, interaktive og sensoriske udstillinger samt filmbegivenheder.

Book en hop-on hop-off-bustur i Mexico City

5. Deltag i det årlige maratonløb på Fars Dag

Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González
Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González

Hvert år afholdes der et maraton i Tlalpan-skoven for at fejre Fars Dag. Denne lokale lunge er et beskyttet område med sommer- og forårsbaner, mere end 206 arter af flora, blandt hvilke gærdesmutten skiller sig ud, og omkring 134 arter af fauna.

Du kan få en forfriskende oplevelse og flygte fra byens stress og jag, og det er en ideel morgentur for at se solopgangen. I forskellige dele af byen finder du udstillinger og levende musik. På den officielle hjemmeside kan du finde nedtællingen til maratonløbet og mere information om tilmelding.

6. Tag en ballontur og lær Teotihuacán at kende

Ballontur over Teotihuacán| ©Manuel Quinones
Ballontur over Teotihuacán| ©Manuel Quinones

Du kan ikke forlade Mexico City uden at besøge Teotihuacán, et arkæologisk kompleks, der ligger i den nordøstlige del af byen. Jeg anbefaler, at man vælger en guidet tur og tager en tur i luftballon over området.

Denne oplevelse giver dig mulighed for at se Teotihuacan fra højderne i mindst femogfyrre minutter, mens adrenalinen løber gennem dine årer. I dette paradis kan du nyde en mexicansk morgenmad, gå rundt i de omkringliggende landsbyer og nyde:

 • Håndværk og mad tianguis, der udelukkende finder sted hver mandag.
 • Kaktushaven, der tager omkring 25 minutter pr. område, hvor du kan se kandelaberkaktussen, en af de mest gigantiske i verden, spise frokost i restauranten, besøge kunstgalleriet og lære en række forskellige haveforslag at kende: italiensk, japansk, tropisk, kaktus, forår og meget mere.
 • Sansenes labyrint, hvis motto er "den eneste labyrint, der ikke er lavet til at miste dig, men til at finde dig". Det koster omkring 14 € at få adgang til alle områder.
 • Balnearios de Cuauhtémoc, med en række pools for voksne og børn, hvor der er helt gratis adgang.
 • En cykeltur gennem den arkæologiske zone vil give dig mulighed for at sætte pris på konstruktionen af de præ-spanske bygninger. På denne måde kan du se Calzada de los Muertos og Solens og Månens pyramider, hvor du kan se huler, knoglerester, smykker og obsidian.
 • Quetzalpapallotl-paladset, gør et særligt stop ved dette imponerende palads dekoreret med sommerfugle og fjer. Hvis du vil vide mere om dets historie, kan du gå en tur gennem kulturmuseet, der udstiller keramik, tekstiler, sten og knogler. Gå en tur på Museum of Murals, som viser malerier af den gamle by og modeller, der viser, hvordan Teotihuacan så ud i fortiden.
 • Køb obsidian, mange mennesker kommer for at købe denne dyrebare sorte sten, der forekommer naturligt i området.

Book en udflugt til pyramiderne i Teotihuacan fra Mexico City

7. Oplev chokolademuseet

Smag på chokolade| ©Dimitri dF
Smag på chokolade| ©Dimitri dF

Næsten alle elsker chokolade, og du er sikkert nysgerrig på produktionsprocessen, og hvordan kakaodyrkning fungerer. Derfor er et besøg på Chokolademuseet perfekt til en gastronomisk oplevelse og en guidet tur rundt i faciliteterne. Mellem marts og juni er der særlige museumsaftener, som er ideelle til at deltage i workshops eller få en smagsprøve.

Der er en souvenirbutik og en chokoladebutik, der sælger chokolade med et mexicansk stempel. Den almindelige entré koster omkring 4 euro, men der er også familiepakker. Nogle attraktioner koster ekstra, hvilket du bør overveje, før du arrangerer dit besøg.

8. Lær om koreansk kultur i Mexico City

Museum for verdenskulturer| ©Ulises Moreno
Museum for verdenskulturer| ©Ulises Moreno

Hvis du vil udforske asiatisk kultur, især hemmelighederne bag Koreas historie, kan du tage en tur på Museum of World Cultures, som udstiller en række forskellige lande. Det var oprindeligt den mexicanske mønt, men har nu en international sal ogen middelhavssal med samlinger fra Grækenland, Persien, Rom, Mesopotamien og Egypten.

Den mest interessante udstilling er den koreanske sal, som afslører detaljer om deres kultur, såsom danse, tro, historie og en række stykker, der repræsenterer koreansk mode. Det er ideelt at besøge museet i slutningen af juni, når solen begynder at skinne, og der er rigtig varme dage. På den måde får du en helt gratis plan.

Du kan også vandre rundt i Koreatown, hvor de sælger koreansk slik, mælk med smag og ting, der har med k-pop bands at gøre. Der er også butikker, der sælger koreanske ansigtsplejeprodukter og karaokerum.

9. Oplev LGBTTTIQ Pride Parade

Mennesker til Pride| ©TJ DeGroat
Mennesker til Pride| ©TJ DeGroat

I juni fejrer Mexico City Lesbian, Gay, Bisexual, Transvestite, Transgender, Transsexual, Intersex and Queer (LGBTTTIQ) Pride month, og i den anledning er der en række aktiviteter, bl.a. en parade gennem byens hovedgader. Hvert år er der et nyt tema og informative foredrag, og det er en verdensomspændende begivenhed, der afholdes for at mindes optøjerne i New York i 1969, som blev forårsaget af politiets overgreb under en razzia på en bøssebar.

Derudover er der livekoncerter, musik-, danse- og teaterforestillinger, kunstgallerier og andre aktiviteter, der understøtter begivenheden.

10. Tag en cykeltur rundt om Angel of Independence

Uafhængighedens engel| ©Christian Hipólito
Uafhængighedens engel| ©Christian Hipólito

Et af byens vigtigste monumenter er Uafhængighedsenglen, og jeg anbefaler, at du tager en bustur med gratis stop for at komme til dette punkt, der ligger i Reforma. I juni er der mange mennesker, der cykler rundt om skulpturen, så du kan benytte lejligheden til at udforske butikkerne i området.

I nærheden ligger voksmuseet, som har mere end 230 figurer af ikoniske nationale og internationale personer, og indgangsprisen varierer fra 8 € til 13 €, afhængigt af typen af tur. Her ligger også Ripley's Museum og en 4D-biograf med specielle sne-, vand- og lufteffekter.

Book en rundtur i Mexico City

Mexico Citys turiststrøm i juni

På tur i Mexico| ©africankelli africankelli
På tur i Mexico| ©africankelli africankelli

Juni er det bedste tidspunkt at besøge Mexico City på, hvis du vil nyde det lave antal turister, da det er lavsæson, så du vil finde de største attraktioner tomme.

Det er den perfekte mulighed for at tilmelde sig byrundture. Jeg foreslår, at du ser hvert eneste monument i detaljer og benytter dig af de bedste sommeraktiviteter.

Andre lav-turist muligheder inkluderer:

 • Ting at lave i Mexico City i april, du kan nyde foråret og tage en trajinera-tur gennem Xochimilco.
 • Ting at lave i Mexico City i maj, en god mulighed for at besøge Chapultepec-skoven uden menneskemængderne.
 • Ting at lave i Mexico City iseptember, ideelt til at udnytte de sidste stråler fra sommersolen.
 • Ting, man kan lave i Mexico City ioktober, ideelt til at nyde de uhyggelige Halloween-fester. Husk, at antallet af turister kan stige en smule i løbet af de sidste dage i måneden.

Steder med lav turisttilstrømning i Mexico City i juni

 • Kiosko Morisco ligger i Santa María la Ribera, og i juni er det ideelle steder at tage billeder uden menneskemængder.
 • Luis Enrique Erro Planetarium, hvor indgangen koster 4 €, byder på interessante fakta om rummet, konstellationer og de mest utrolige astronomiske begivenheder, der har fundet sted i Mexico City.
 • Kolonien San Rafael og dens ikoniske galleri for moderne kunst er et stop uden mange mennesker til kunstudstillinger, udstillinger og filmforevisninger.
 • Mercados de San Juan finder du retter lavet af insekter, der blander det mexicanske og asiatiske køkken.

Book en rundtur i Mexico City

Priser i Mexico City i juni

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

I juni kan du finde billigere flybilletter, biludlejning med rabat og billig overnatning fra 10 € pr. nat. Der er masser af billige eller gratis tilbud, og det bedste er, at det er en måned fuld af koncerter og fritidsarrangementer i forbindelse med ting, man kan lave om sommeren.

Book din transfer fra Mexico City Lufthavn