En verden af opdagelser Billetter i Porto: hvordan man køber, priser og rabatter

Hvis du arrangerer en tur til Porto og gerne vil besøge et af de mange museer i byen, må du ikke gå glip af det berømte World of Discoveries, som er en af de bedste ting at lave med børn i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

En verden af opdagelser Billetter i Porto: hvordan man køber, priser og rabatter

Inde i opdagelsernes verden | ©Sara F. Soares

Opdagelsernes verden er et fantastisk interaktivt museum, der blænder børn og lærer dem interessante fakta om Portugals historie og koloniale fortid og de lande, det erobrede rundt om i verden. Det er også et af de bedste museer i byen. I denne artikel vil jeg fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide for at sikre, at du ikke går glip af noget under dit besøg, samt hvordan du køber billetter, hvor meget de koster, og hvilke rabatter du kan drage fordel af. Er du klar?

Hvordan får man billetter til World of Discoveries i Porto? Hvilke typer billetter er der?

Hos World of Discoveries| ©Joris Rietbroek
Hos World of Discoveries| ©Joris Rietbroek

Alle billetter til World of Discoveries har samme pris og kan købes enten online eller i et af billetkontorerne, når du ankommer til Porto. Den bedste løsning er at købe dem online og springe køerne over. Du kan også annullere aktiviteten helt gratis op til 24 timer før datoen for dit besøg.

World of Discoveries-besøg er gratis. Men hvis du vil have en guidet tur, har museet et helt hold af guider, der er kommet direkte fra det 16. århundrede for at guide besøgende og hjælpe dem med deres spørgsmål.

Hvis du vil have en guidet tur på dit eget sprog, inkluderer billetten en audioguide under karavelturen, så du bedre kan forstå ruten for de store galeoner. Hvis du vil gå endnu dybere, skal du booke et par dage i forvejen på deres hjemmeside.

Hvor meget koster billetter til World of Discoveries i Porto?

World of Discoveries-tur| ©Heder
World of Discoveries-tur| ©Heder

Priserne på billetter til World of Discoveries i Porto varierer, alt efter om du køber dem i billetkontoret eller køber dem på forhånd online. Ved billetkontoret er billetterne lidt billigere, men du skal stå i kø for at komme ind, når du ankommer, så det er ikke det værd.

Er billetter til World of Discoveries i Porto inkluderet i et turistkort?

Indgang til World of Discovery| ©Marcos F Santos
Indgang til World of Discovery| ©Marcos F Santos

Desværre ikke. Der er ikke noget turistkort , der inkluderer gratis adgang til World of Discoveries. Men hvis du køber Porto Card, får du 35% rabat, når du køber dine billetter.

Hvor lang tid skal man bruge på at besøge World of Discoveries i Porto?

En del af turen| ©Leila S
En del af turen| ©Leila S

Et besøg i World of Discoveries tager normalt omkring 1 time, men det afhænger af, hvor meget tid du vil bruge, og hvor lang tid du bruger i hvert rum.

Er Opdagelsernes Verden et museum, der egner sig til børn?

De små nyder turen| ©Luis F
De små nyder turen| ©Luis F

World of Discoveries er uden tvivl en af de bedste ting, man kan lave med børn i byen. Faktisk betragtes denne attraktion som en blanding af et museum og en forlystelsespark takket være de mange interaktive rum, som forklarer historien om de portugisiske navigatører, der krydsede verdenshavene på jagt efter nye lande mellem det 15. og 16. århundrede, og som rejste jorden rundt ombord på deres utrolige skibe.

Gennem 20 forskellige temarum kan børn opdage de utrolige ruter, som disse opdagelsesrejsende tog gennem den eksotiske Amazonas-regnskov, nogle regioner i Afrika, Indien, Kina, Macao, Japan og utallige fjerntliggende steder.

Derudover finder du i alle rum besætningsmedlemmer fra det 16. århundrede, som vil hjælpe dig, hvis du har spørgsmål, og vil gøre besøget lysere for de små.

Hvornår åbner World of Discoveries i Porto?

Både| ©Ria H
Både| ©Ria H

World of Discoveries er åben hver dag undtagen mandag. Åbningstiderne fra tirsdag til fredag er fra kl. 10-18 (sidste indgang kl. 17.30) og i weekender oghelligdage fra kl. 10-19 (sidste indgang kl. 18.30).

De eneste helligdage, hvor Oplevelsernes Verden er lukket, er den 1. januar og den 25. december. Men den 24. og 31. december er sidste indgang kl. 15.30, og der lukkes kl. 16.00.

Hvordan kommer man til World of Discoveries i Porto?

Porto sporvogn| ©javi garcia
Porto sporvogn| ©javi garcia

World of Discoveries ligger i Miragaia-distriktet og er der ikke tilfældigt. Udover at dette kvarter er et af de mest maleriske og specielle i Porto (og derfor anbefaler jeg, at du tager dig tid til at udforske det og endda tage på flodkrydstogt), var det her, den portugisiske flådes skibsværfter lå i den såkaldte opdagelsestid.

Så for at få adgang til museet skal du gå langs en gangbro, der efterligner de gangbroer, der gjorde det muligt at gå ombord på de store gamle skibe. World of Discoveries ligger i et ret centralt område, så den nemmeste måde at komme dertil på, hvis du går rundt i centrum, er til fods.

Med offentlig transport: få meter fra indgangen er der et sporvognsstoppested (linje 1) og buslinjerne 1M, 403, 500 og 910.

Der er også et Hop On Hop Off-turistbusstoppested i umiddelbar nærhed.

Hvad vil du se under dit besøg i World of Discoveries?

En smule historie| ©Fifi83
En smule historie| ©Fifi83

World of Discoveries er et museum, der er designet til, at børn kan opdage historien om et af de vigtigste imperier i historien. Alt dette med særlig vægt på det faktum, at vi befinder os i det 15. århundrede, så den teknologi, disse mennesker havde, var praktisk talt lig nul, og alle de forestillinger og den viden, de havde om ethvert emne, blev erhvervet gennem praksis og mislykkede forsøg.

Vi taler ikke kun om en tid, hvor der ikke var noget internet eller mobilapplikationer, men vi går også tilbage til en tid i historien, hvor navigationskort ikke engang var pålidelige: Ideen om, at jorden ikke var flad, var lige blevet accepteret, og lande og øer, som man ikke vidste eksisterede, blev stadig opdaget.

Enhver sejlads på havet var frygtelig farlig, og mange skibe stødte på grund eller nåede ikke deres destination. Dertil kommer de dårlige levevilkår og de usunde forhold for folk om bord på skibene, hvor sygdomme ofte var udbredt.

En lille smule historie

Selvom Portugal kan virke som et ret lille land for os nu, var det portugisiske imperium en af de største, rigeste og mest magtfulde magter mellem det 16. og 18. århundrede. Selvom imperiet først officielt blev opløst i 1975, var det meget tidligere, at det gradvist begyndte at miste magt (det var omkring det 17. århundrede, at forfaldsprocessen begyndte).

Hvis vi kigger på et kort, der viser de territorier, som det portugisiske imperium omfattede i begyndelsen af det 16. århundrede, vil vi se, at det havde territorier og dermed flåder og hære på alle fem kontinenter i verden.

Den dag i dag betragtes det portugisiske imperium stadig som et af de 10 største imperier, der har eksisteret i menneskehedens historie, siden optegnelserne begyndte.

Måske er dets mest kendte koloni Brasilien (det enorme land Brasilien, intet mindre), men sandheden er, at dets territorier dækkede mange dele af Afrika (hvor portugisisk stadig tales i dag), mange strategiske punkter såsom øer og nogle dele af Asien, såsom handelsenklaven Nagasaki i Japan.

Det virker utroligt, gør det ikke?

De interaktive rum

I det første rum begynder besøget med fremvisning af en video med Henrik af Portugal, bedre kendt som Henrik Søfareren, et spædbarn, der spillede en ledende rolle i begyndelsen af den såkaldte Opdagelsernes tidsalder (i det 15. århundrede). Denne video varer kun et par minutter, og så kommer vi til rummet med opfindelser.

Rummet med opfindelser huser forskellige modeller af de skibe, som den portugisiske flåde brugte til deres indtrængen på havet og havet, fra de enkleste og mindste til de største fartøjer. Ideen er at vise, hvordan disse skibe udviklede sig for at tilpasse sig de nye rejser og farerne på havet. Derudover er der også nogle gamle navigationsinstrumenter udstillet, såsom kompasser.

Det næste rum er meget mere interaktivt og består af store berøringsskærme og projektioner, herunder en 4D-projektion af en verdenskugle, hvor du kan se de ruter, som de portugisiske navigatører etablerede for at nå alle disse nye destinationer.

Det næste, du vil se, er en reproduktion i naturlig størrelse af indersiden af et skib. Det er, som om du befinder dig inde i et rigtigt skib fra det 15. århundrede. De små vil kunne se, hvordan skibsbesætningerne levede, og hvordan deres levevilkår var om bord, samt det sted, hvor de transporterede varerne, og de redskaber, de brugte.

Men det bedste er endnu ikke kommet.

Den store finale

Det næste, du skal gøre på dette museum, er at gå ombord på en båd. Som du læser det: Du forlader byen Porto med båd og kommer til fjerne og eksotiske steder som Brasilien og Indien. Samt krydse det tibrusende hav, som Atlanterhavet blev kaldt i oldtiden, da man ikke vidste, hvad der var på den anden side, og man spekulerede i, at det kunne være verdens ende...

Bådene sejler gennem en række forskellige kulisser, mens de leger med lys- og lydeffekter for at forsøge at simulere det sted, hvor du "befinder dig", perfekt. Kulisserne er fulde af små detaljer, der får dig til at sætte endnu mere pris på besøget.

Disse både har en flersproget audioguide (på spansk, engelsk, fransk, tysk og italiensk), så du ikke går glip af noget. De er også tilpasset besøgende med særlige sensoriske og kognitive behov. Det skal bemærkes, at denne attraktion ikke er andet end en bådtur og ikke er beregnet til at forårsage svimmelhed eller stærke følelser, så den er velegnet til børn i alle aldre.

Når vi er her, har vi nået slutningen af turen, og du kan besøge souvenirbutikken. Til sidst kan du stoppe ved museets restaurant, Mundo Sabores. Denne temarestaurant har samme udsmykning som resten af museet og kan især anbefales for sine francesinhas (Portugals signaturret, som du bør prøve på en gastronomisk tur ) og sit udvalg af aromatiserede alkoholfrie sangriaer. Priserne er gennemsnitlige.

Vil vi forstå besøget, hvis vi ikke taler portugisisk?

Museets genstande| ©Fred
Museets genstande| ©Fred

Du skal ikke bekymre dig om sproget: alt indhold på dette museum er tilgængeligt på 6 sprog (portugisisk, spansk, engelsk, fransk, tysk og italiensk), så du og dine børn vil ikke gå glip af noget.

Nogle nyttige tips til at besøge World of Discoveries i Oporto

I opdagelsernes verden| ©Greysimer
I opdagelsernes verden| ©Greysimer

Hvornår er det bedst at besøge World of Discoveries? Kan det betale sig at springe køen over? Kan jeg tage en klapvogn med? Her er nogle nyttige tips, som vil gøre dit besøg i World of Discoveries i Porto endnu mere specielt.

Det bedste tidspunkt at besøge

Det bedste tidspunkt at besøge World of Discoveries er kl. 10 om formiddagen. Lige ved åbningstid er der mindst trængsel, så du kan besøge stedet i ro og mag.

Mennesker med særlige behov

Alle museets rum og båden er tilpasset besøgende med særlige sensoriske og kognitive behov. Desuden er både rummene og båden perfekt tilgængelige for kørestolsbrugere.

Barnevogne

Barnevogne kan komme ind og bevæge sig rundt på museet, selvom babyer skal placeres på skødet af en voksen i den sidste aktivitet på båden.

Er det det værd at springe køen over?

Det er et personligt spørgsmål, som du må afgøre ud fra dine præferencer, dit budget og behovene hos de børn, du rejser med. Som en af Portos topattraktioner er det ikke ualmindeligt, at der dannes køer ved indgangen, og det er ikke usædvanligt at skulle vente i mindst en halv time.

De bedste guidede ture på World of Discoveries

Som nævnt ovenfor har båden for enden af World of Discoveries-turen en flersproget audioguide, og museumsinformation er tilgængelig på 6 sprog. Det er dog værd at bemærke, at en del af besætningen, der kom hertil direkte fra det 16. århundrede, vil være til stede i alle rummene for at guide dig og hjælpe dig, hvis du har brug for nogen form for information. Hvis du også gerne vil booke en guidet tur med en af deres officielle guider, skal du booke flere dage i forvejen via deres hjemmeside.

Dette er alt, hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af dit besøg i World of Discoveries. Som jeg sagde, elsker børn det, og det er perfekt for dem at lege og have det sjovt, mens de lærer interessante fakta om Portugals historie. Har du brug for flere ting at lave med børn i Porto? Lad os komme dem til undsætning!