10 bedste madture i Porto

Francesinhas, tripas à Moda do Porto og torskefrikadeller er nogle af Portos traditionelle retter. Se her, hvordan du tager på en guidet tur og smager på byens gastronomi.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 bedste madture i Porto

Porto | ©Brooke Lark

Gastronomiske ture anses for at være en af de bedste ting at lave i Porto på grund af det store udvalg af traditionel mad, der findes i byen.

Du vil spise, som om du var lokal, og du vil blive overrasket over de smage, farver og teksturer, der findes i hver tilberedning. Hvis du er vegetar, veganer eller har cøliaki, kan du også finde restauranter og bagerier, hvor opskrifterne er tilpasset dine behov.

1. Tag med på en guidet tur gennem den gamle bydel i Porto for at opdage gastronomien

Flødekage med kaneldrys| ©Ismiko
Flødekage med kaneldrys| ©Ismiko

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i Porto på 3 dage, skal du tage med på en guidet tur i den gamle bydel, som kombinerer historie og lækker mad. Du vil opdage et varieret gastronomisk udbud.

Du møder din guide på et aftalt sted og går til den første destination, som kan variere afhængigt af den tur, du tilslutter dig. Mens du går, vil han fortælle dig nogle interessante fakta om den gamle bydel, historien om restauranterne, bagerierne og pølsebutikkerne.

Du vil smage den berømte flødekage med kaneldrys, ledsaget af en lækker kaffe. Du kommer også til at spise den krydrede sandwich med svinekød (Bifana), torsketærte, oliven, røget kød, oste og andre pøl ser. Derudover vil du smage nogle desserter og drikke et glas vin og en håndværksøl.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 64 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne smage lækker lokal mad og lære om den detaljerede historie bag hver tilberedning.
  • Ulemper ved denne mulighed: Turen er ikke egnet for gravide kvinder.

Book en guidet tur i Porto

2. Rundvisning på Portos markeder på jagt efter smagsprøver

Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo
Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo

Portos markeder er steder med en særlig charme takket være deres arkitektoniske stil og lokalbefolkningens autenticitet. Du kan også smage den unikke smag af byens traditionelle mad og produkter.

Bolhão-markedet er et must på enhver gastronomisk tur, da det er et sted med mere end 100 års historie. Du vil se farverige butiksvinduer, lugte duften af friske fødevarer og være i direkte kontakt med dem. Du vil også smage pølser, konserves, typiske tilberedninger som torskekager, francesinha, blandt andre.

Du vil også besøge São Sebastião-markedet, hvis specialitet er fisk. Du vil finde en række boder med fisk og skaldyr. Bagefter tager guiden dig med til Bom Sucesso-markedet, hvor du finder smagsprøver på gourmetmad og traditionelle opskrifter.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 70 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære den sande essens af Portos gastronomi at kende på en rundtur på byens traditionelle markeder.
  • Ulemper ved denne mulighed: Aktiviteten er ikke egnet til kørestolsbrugere.

3. Gastronomisk tur til Portos barer og taverner

Tasca da Badalhoca| ©Cristian Costa
Tasca da Badalhoca| ©Cristian Costa

Portos barer og tascas har også meget at byde på, når det gælder gastronomi. Tag med på en guidet turrundt i byen, og oplev de vigtigste traditionelle menuer.

Når du møder guiden og resten af gruppen i byens centrum, vil du straks tage til de destinationer, der er sat for turen. Blandt dem vil du kunne besøge: Tasca da Badalhoca, Adega Rio Douro, Tapas Bar 24, Venham Mais 5, bar Aduela og andre.

Du vil smage det typiske kød med spejlæg kaldet prego, hamburgere, hotdogs, bifanas, grøn bouillon og kartofler med strimlet svinekød i blodsauce. Også skinkesandwich, mørbradbøf, roastbeef, pølser, blandt andre. Alt sammen ledsaget af et glas portvin eller en håndværksøl.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 85 euro pr. person.
  • Varighed: 3 til 4 timer.
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære byens vigtigste barer og taverner at kende, mens du opdager aperitifkulturen i Porto.
  • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur er normalt ikke tilgængelig for kørestolsbrugere.

4. Det er en del af en tur til Portos konditorier for at smage deres traditionelle desserter

Padaria Ribeiro| ©Otilia Tiblijas
Padaria Ribeiro| ©Otilia Tiblijas

Hvis du er dessertentusiast, kan du ikke gå glip af de mange forskellige kager, der findes i Porto. Det eneste, du skal gøre, er at tage med på en tur rundt til byens konditorier for at smage leite creme, rabanadas, aletria, den populære Belém-flødekage og andre lækkerier.

Afhængigt af hvilken tur du vælger, vil guiden tage dig med til tre eller flere konditorier: Padaria Ribeiro, Confeitaria Aliança, Padeirinha Doce, blandt andre, hvor du vil få en ægte smagsoplevelse. Du vil smage tilberedninger baseret på æggecreme og andre hemmelige ingredienser. Alle er dekoreret med kanel, snesukker, karamel, strimlet kokosnød og andre toppings.

Mens du går gennem gaderne i byens centrum og smager på højst 10 desserter, vil du også lære om den historiske kontekst for hver af tilberedningerne og nogle nysgerrige fakta om konditorierne.

Uden tvivl en aktivitet, som du kan inkludere i de ting, du skal lave i Porto med børn . De små vil have det sjovt og lære om byens gastronomiske kultur. Bagefter kan du fortsætte med andre aktiviteter, som du kan dele med familien, såsom at købe billetter til World of Discoveries i Porto, som er et velkendt museum og forlystelsespark.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 60 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Denne tur fokuserer kun på de mange forskellige traditionelle søde sager i byen.
  • Ulemper ved denne mulighed: drikkevarer er ikke inkluderet.

5. Deltag i en gastronomisk workshop i Porto, og lær at lave nogle traditionelle retter

Grøn bouillon| ©Cali030
Grøn bouillon| ©Cali030

En gastronomisk tur, hvor du kan lære at tilberede nogle traditionelle opskrifter, er en god idé, når du besøger Porto på 2 dage. Du vil gå gennem gaderne på jagt efter ingredienserne, lave mad og smage på hvert måltid.

Under denne oplevelse vil guiden foreslå dig en række traditionelle måltider: tripas à moda do Porto, caldo verde, papas de sarrabulho, bacalao fritters, pudim, arroz doce, rabanadas, blandt andre. Du kan vælge, hvad du vil have, og straks gå på indkøb i supermarkedet og i en lokal have for at plukke nogle friske grøntsager.

Derefter går du hjem til guiden for at lave mad. I skal tilberede nogle forretter med røgede oste og oliven. I skal også lave en hovedret, salat og en lækker dessert. Bagefter nyder du dit måltid med et glas vin.

Bagefter kan du fortsætte med andre aktiviteter: shopping, tage med på en af Oport-flodkrydstogterne, overvære et Fado-show i byen, blandt andet.

Detaljer af interesse

  • Pris: fra 47 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer og 30 minutter (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Turen inkluderer ikke afhentning og aflevering på hotellet, så du skal selv sørge for det.
  • Ulemper ved denne mulighed: Du vil kun lære at lave traditionelle opskrifter.

Book et fado-show

6. Gratis tur for at lære den vegetariske og veganske mad at kende, som Porto har at byde på

Mad på O Oriente no Porto| ©Alvaro Tallarico
Mad på O Oriente no Porto| ©Alvaro Tallarico

I Porto finder du vegetariske og veganske restauranter, som du kan besøge på en gratis tur. Dette er ideelt, hvis du ikke er kødæder eller bare har lyst til at prøve noget anderledes under dit besøg i Porto i 4 dage eller mere.

Du får kontakt med en lokal guide, som tager dig med til et udvalg af vegetariske og veganske restauranter, som regel Galeria de Paris, O Oriente no Porto, Da Terra, Duas de Letras osv. Han vil også fortælle dig om historien bag nogle af monumenterne, gaderne og pladserne, når du går forbi.

Du vil prøve salater, grøntsags- eller bælgfrugtsuppe, ris, tofu, seitan, grøntsager, cous-cous og meget mere. Der er også desserter som kokos-, banan- eller chokoladebudding, pinjekerner og mandelkager, som du kan nyde sammen med kaffe eller te. Og hvis du vil prøve japansk gastronomi i Porto, er Lapa Maki med vegetarisk og vegansk sushi et must.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 25 € pr. person.
  • Varighed: 2 timer og 30 minutter (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære byens vegetariske og veganske restauranter og deres vigtigste opskrifter at kende.
  • Ulemper ved denne mulighed: drikkepenge er ikke inkluderet.

7. Besøg Afurada-kvarteret og nyd en gastronomisk tur med fisk og skaldyr

Afurada-kvarteret| ©Jonny H
Afurada-kvarteret| ©Jonny H

Et guidet besøg i Afurada-kvarteret for at smage på de mange forskellige fisk og skaldyr i regionen er en god mulighed at indarbejde blandt de ting, man kan lave i Porto om sommeren eller på en hvilken som helst anden årstid. Du vil nyde smagen af havet og betragte landskabet.

Turen starter med afhentning i Portos centrum eller direkte på hotellet. Bagefter tager du med en specialiseret gastronomisk guide til Afurada, som ligger kun få minutter fra byens centrum.

Når du ankommer til kystbyen, går du langs de brostensbelagte gader, mens du går til restauranterne, der specialiserer sig i fisk og skaldyr. Du vil se sardiner og skaldyr, torsk og andre fisk tilberedt på grillen for foden af gaden, som du vil kunne smage. Du kan også spise de emblematiske bolinhos eller torskekager.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 70 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmidler: bus og vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil smage fisk og skaldyrsdelikatesser, se smukke landskaber og lære om den farverige landsby Afurada.
  • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur er ikke egnet til vegetarer.

8. Tag med på en glutenfri gastronomisk tur i Oporto

Tasquinha Do Caco| ©Ipa Conde
Tasquinha Do Caco| ©Ipa Conde

Hvis du har cøliaki, skal du vide, at der i Porto er restauranter og caféer, hvor tilberedningen er glutenfri. Du kan nyde søde og salte retter og endda drikke en øl uden frygt.

Denne tur er normalt tilgængelig hele året rundt, så du kan indarbejde den i din rejseplan, når du besøger Porto i en hvilken som helst måned. Du får en lokal guide, som vil give dig interessante historiske fakta om byen, mens han tager dig med til de planlagte destinationer:

  • Cafeteriaet Com Cuore haret bredt udvalg af glutenfri måltider, bl.a. bifanas og tærter.
  • Lækre hjemmelavede burgereTasquinha Do Caco. Du kan også få en øl til maden. Begge specialiteter er glutenfri.
  • Fisk og skaldyr, desserter og en privilegeret udsigt over Douro-floden i den keltiske restaurant Terra Nova, som ligger i Ribeira.
  • Alle mulige tilberedninger med svampe og boghvedemelEndovélico.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 30 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du kan nyde Porto's gastronomi uden at bekymre dig om at påvirke dit helbred på grund af gluten i nogle ingredienser.
  • Ulemper ved denne mulighed: kæledyr er ikke tilladt, medmindre de er hjælpedyr.

9. Nyd en gastronomisk påsketur under dit besøg i Porto

Bageri i Porto| ©Eunice Kim
Bageri i Porto| ©Eunice Kim

Hvis dit besøg i Porto falder sammen med april måned, er den gastronomiske på sketur en god mulighed for at lære de tilberedninger at kende, som Portos indbyggere har spist i årevis under denne verdensomspændende fejring, der er typisk for kristendommen.

Aktiviteten finder normalt sted på flere restauranter i byen, enten i det historiske centrum, i Ribeira eller i nærliggende landsbyer. Når du tilmelder dig turen, kan du derfor vælge det område, der passer dig bedst.

Uanset hvad, vil du møde den lokale guide på et på forhånd aftalt sted. På denne måde kan du begynde at besøge de etablerede destinationer: Adega do Conde, A Loja dos Pastéis de Chaves, Oporto Bakery, A Sandeira, Mercearia das Flores, blandt andre.

Under turen vil du smage:

  • Bacalhau mantecatom, som er en tilberedning af torsk med løg, mælk og smør.
  • Bacalhau dos solteiros, tilberedt med hvidløg, mælkefløde, løg og parmesanost.
  • Delikatesser fra havet, såsom rejer paulista eller luanda og fyldte blæksprutter, som er opskrifter med en markant kolonial indflydelse.
  • Folar da Páscoa, som er et lækkert, sødt brød.

Detaljer af interesse

  • Pris: fra 25 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil blive introduceret til de kulinariske traditioner i påskesæsonen under dit besøg i Porto i april.
  • Ulemper ved denne mulighed: ingen afhentning og aflevering på hotellet.

10. Smag på måltider i Porto på et budget

Francesinha| ©Jayphen
Francesinha| ©Jayphen

Denne tur viser dig de restauranter og konditorier i byen, hvor du kan smage de måltider, som enhver lokal må prøve, men med et reduceret budget fra 7 €. Du vil blive overrasket over det store udvalg af specialiteter, der tilbydes.

Når du mødes med den guide, du har fået tildelt til dette kulinariske eventyr, vil I sammen vandre rundt i Portos hovedgader på jagt efter alle mulige smagsprøver:

  • Forskellige tilberedninger med ind mad på A cozinha do Manel.
  • Desserter og lokale retter på Taberna Santo Antonio.
  • FrancesinhasCafé Santiago.
  • Blæksprutte og fisk, på A tasquinha restaurant.
  • Charcuteri-tallerkener på A Lareira.

Der er også andre restauranter, konditorier og caféer, som du kan besøge i løbet af turen, afhængigt af hvilket område af byen du befinder dig i.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 65 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære de billigste restauranter at kende med en fremragende traditionel menu.
  • Ulemper ved denne mulighed: Vin-, øl- eller kaffesmagninger er generelt ikke inkluderet.

Tips til en gastronomisk tur i Porto

Tag behagelige sko på| ©Kushagra Kevat
Tag behagelige sko på| ©Kushagra Kevat

Gastronomiske ture er meget populære turistaktiviteter i Porto, som du kan tage på alle ugens dage om morgenen, eftermiddagen og endda ved solnedgang. Det hele afhænger af det selskab, du kontakter. Uanset hvad, skal du følge nogle tips for at få en vellykket tur.

  • Tagbehagelige sko på, da denne type tur normalt foregår til fods rundt i byen.
  • Sig ikke nej til en smag sprøve, og oplev forskellige smage, aromaer og teksturer. Du vil blive overrasket over den gastronomiske mangfoldighed i byen.
  • Spis små bidder, da du vil prøve nye smage (krydret, salt, sødt), og nogle kan være for stærke til din gane. Du bør prøve at vænne dig til krydderierne i retterne, så du kan nyde hver enkelt smagsprøve.
  • Tag noter om tilberedningerne, måske får du lyst til at genskabe en sød eller salt opskrift, når du kommer hjem.

Hvad kommer jeg til at se på denne slags gastronomiske ture i Porto?

Portos gader| ©Konstantine
Portos gader| ©Konstantine

De gastronomiske ture i Porto tilbyder en rundvisning i byens forskellige restauranter, konditorier, bagerier og caféer, så du kan nyde en bred vifte af traditionelle fødevarer, desserter og endda vine.

Ved at lave denne type aktivitet har du mulighed for at opdage historien bag hver af tilberedningerne. Du lærer også anekdoter om restauranterne og byen generelt. Alt dette takket være vejledning fra en specialiseret kulinarisk guide.