Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Zürich om sommeren

Zürich er ikke et sted, hvor det kun er vinter, så om sommeren er landskaberne fulde af farver og giver mulighed for at tage ud og lave fantastiske aktiviteter.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

10 ting at gøre i Zürich om sommeren

Zürich | © Bk!do

Seværdighederne i Zürich om sommeren er en af de bedste oplevelser, du kan få under dit sommerbesøg. Nogle af de mest interessante ting at lave i denne periode er at bestige Mount First eller tage på rundtur i byen.

Om sommeren kan enhver aktivitet nemt inkluderes blandt de bedste ting at se og lave i Zürich, fordi vejret er meget mere behageligt end om vinteren. Desuden bliver landskaberne helt farvestrålende, når den varme sommersæson begynder.

1. Besøg Rhinen Falls

Udflugt til Rhinen Falls| © Albrecht Fietz
Udflugt til Rhinen Falls| © Albrecht Fietz

Med forholdsvis varme temperaturer og et behageligt rejseklima er et besøg til Rhinen Falls fra Zürich et glimrende valg om sommeren i Zürich, eller i det mindste meget tæt på byen. Det bedste ved denne oplevelse er, at om sommeren er udsigten til vandfaldene virkelig smuk.

Desuden giver vandrestierne omkring vandfaldet dig mulighed for at lære stedet at kende fra forskellige synsvinkler. En stor fordel ved at besøge vandfaldene om sommeren er også, at parken er åben to timer længere end om vinteren. Den åbner en time tidligere kl. 8:00 og lukker en time senere kl. 19:00.

Fra den nordlige side er der gratis adgang, mens man skal gå ind gennem slottet Laufen for at komme til udsigtspunkterne på den sydlige side. Hvis du vil se vandfaldet helt tæt på, kan du tage en bådtur og endda gå op til stenen i midten af vandfaldet.

Dette sted er kendt som Rheinfallfelsen og er helt sikkert det bedste udsigtspunkt for vandfaldene. Når båden når frem til klippen, er der et lille sted, hvor du kan gå fra borde og derefter klatre op ad en meget smal trappe til toppen af klippen og se ud over vandfaldene. Udsigten er naturligvis meget bedre om sommeren, og vejret er meget dejligere.

Bestil din tur til Rhinen Falls

2. Tag svævebanen op til Mount First for en vandretur

Svævebane til Mount First| ©JuanMd
Svævebane til Mount First| ©JuanMd

Om vinteren er Mount First dækket af sne, og der er ingen tvivl om, at dette måske er en af de 10 bedste ting at lave i Zürich om vinteren. Men det bedste tidspunkt at besøge dette bjerg er helt sikkert om sommeren. Vejret er meget bedre, og du kan stadig mærke den kølighed, der er tilbage fra vinteren, så du ikke lider under varmen, mens du bestiger bjerget.

En anden aktivitet, der helt sikkert er bedst at lave om sommeren, er vandreture. På denne vandretur kan du tage på et sjovt eventyr til Tissot-klipperne, et fantastisk sted at udfordre din adrenalin og få en oplevelse i højden, bogstaveligt talt.

Afhængigt af hvordan du beslutter dig for at besøge Mount First, enten på egen hånd eller med en guidet tur til området, anbefaler jeg at du søger efter muligheden for at komme på motorcykel, hvilket vil føre til endnu flere eventyr på toppen af bjerget.

Igen vil det meget varme og klare vejr give dig et meget klarere postkortbillede af hele landskabet, så jeg anbefaler, at du ikke spilder tiden og tager så mange billeder, som du har lyst til. Hvis du elsker eventyrfotografering, er det nu, du skal gøre det. Og inden du tager tilbage, må du ikke glemme at tage en tur i zip-line, det er en af de oplevelser, du vil nyde mest på denne tur.

3. Besøg de ikoniske seværdigheder i byen Zürich

Zürichs gamle bydel| © Jörg Vieli
Zürichs gamle bydel| © Jörg Vieli

Der er ikke noget bedre tidspunkt på året end sommeren til sightseeing i Zürich. Sæsonen her er varm nok til at få dit bedste sommertøj frem, men kølig nok til, at du ikke lider af varme eller dehydrering. Så du kan tage ud og gå rundt i byen i flere timer for at lære den at kende indefra og ud.

Du kan gøre denne aktivitet på egen hånd eller hyre en rejseleder til at ledsage dig og vise dig rundt i byen. Men hvis du tager af sted på egen hånd, må jeg anbefale dig at besøge Zürichs historiske centrum og også udnytte tiden til at suge lidt mere til dig af Freddie Mercury's arv, hvis du kan lide musik og foretrækker klassikerne.

Hvorfor Freddie Mercury? Zürich var hans yndlingsby, og det er derfor, at byen har en statue i hans navn og mindes denne stjernes musikalske arv. Men ud over musikken kan du også besøge andre fantastiske steder i byen, f.eks. rådhuset, finansdistriktet og endda universitetet, hvor Albert Einstein studerede.

Glem ikke at smage de mest typiske schweiziske mad- og drikkevarer, især chokolade og fondue, som er typisk for den schweiziske tradition. Du må ikke gå gaden med det største antal butikker, der er kendt som den dyreste gade i Europa, forbi.

Book din byrundtur i Zürich

4. Over den overdækkede bro i Luzern ved solnedgang

Kapellbrücke eller Kapelbro Luzern| © Roger W
Kapellbrücke eller Kapelbro Luzern| © Roger W

Luzern er en særlig by at besøge på alle tider af året, men hvis der er én tid, hvor du kan besøge Luzern og beundre udsigten, så er det om sommeren. En af mine yndlingsture i dette område er den overdækkede bro. Det er et af byens arkitektoniske vidundere og ikoner.

Det er den ældste træbro i Europa, kendt som Kapellbrücke eller Kapelbro på spansk. Dens største attraktion er udsigten over byen, som også byder på klassisk og førmiddelalderlig arkitektur. En gåtur langs denne bro ved solnedgang vil give dig fantastiske postkort over Luzern.

Men broen er ikke kun attraktiv på grund af den smukke udsigt fra den, der er meget mere at se indenfor. På taget af broen kan du se mange malerier, der afspejler byens historie, så ud over at være en smuk gåtur er den også rig på schweizisk historie og kultur.

5. Kør gennem de schweiziske alper med Bernina-toget

Bernina Express| © Andreas Stutz
Bernina Express| © Andreas Stutz

Bernina Express er et af de bedste toge med smuk natur fra Zürich, og det er helt sikkert bedst at køre med det i sommermånederne. På turen kan du se mange af de alpine landsbyer, der er farvestrålende på denne tid af året.

Afhængigt af den type tur, du vælger med Bernina Express, kan du nyde typisk schweizisk mad undervejs, hvilket gør turen endnu sjovere på en af de bedste udflugter til at se de schweiziske alper.

Denne tur varer ca. 4 timer, hvis du vælger at gøre den i sin helhed, så det bliver en hel dag med eventyr, hvor du får mulighed for at se vidundere i hver af de landsbyer, der ligger ved foden af Alperne.

Du vil elske det faktum, at du kan køre med toget op til 2.100 meter over havets overflade. Du vil også kunne besøge et stort antal tunneller, broer og viadukter. Det er en virkelig varieret tur, som du vil have lyst til at gentage mindst én gang.

Book en togrejse til Jungfraujoch

6. Se byen Bern fra en helikopter

Luftfoto af Bern| © Jayphen
Luftfoto af Bern| © Jayphen

En af de mest behagelige ting at lave i Schweiz om sommeren er at tage en helikopter og flyve over smukke byer som Bern.

Denne helikoptertur for at se Bern fra oven er en ti'er, hvis du vil have en eventyrlig oplevelse, hvor du kan tage smukke billeder og også nyde udsigten i klart vejr.

Selv om du også kan tage denne tur om vinteren, anbefaler jeg, at du tager den om sommeren, for så kan du ikke kun nyde landskabet, men også alle de farver, som Berns by har at vise dig.

Afhængigt af hvilken type flyrejse eller rundrejse til Schweiz fra Zürich du vælger, kan du tage på denne fælles eller private rundrejse, mens du nyder forfriskninger undervejs. Berns farver kan helt sikkert bedre opleves fra højderne.

7. Sejl fra Thun til Bern med oppustelig båd

Oppustelig båd| ©Jonathan D
Oppustelig båd| ©Jonathan D

Jeg tror, det er en af mine yndlingssommeraktiviteter i Schweiz, og Aare-flodens ro er noget helt andet. Under denne oplevelse stiger du op i en oppustelig båd, som tager dig med på en vandtur fra Thun til Bern. Du behøver ikke at medbringe alt for meget sikkerhedsudstyr og beskyttelse, da vandet normalt er roligt.

Hvis du ønsker at tage denne meget sommerlige rute, kan du tage toget til Thun og derefter sætte din oppustelige båd på floden og lade den sejle dig til Bern. Selv om du måske tror, at det er en ekstrem oplevelse, er der ikke nogen mere afslappende tur end denne. Det er helt sikkert en oplevelse, som jeg vil anbefale dig at tage med hele familien på dit 3-dages besøg i Zürich.

Du kan tage nogle snacks med om bord for at fordrive dagen og nyde landskabet. Det er ikke kun en meget fredfyldt oplevelse, men du får også nogle fantastiske postkort med dig, så du kan tage fantastiske billeder af landskabet omkring floden. Når du ankommer til Bern, kan du supplere oplevelsen med en tur med tandhjulsbanen til de lokale landsbyer.

Book din udflugt med tandhjulstog gennem Berns landsbyer

8. Vandreture i Ticino

Vandreture i Ticino| © Andreas
Vandreture i Ticino| © Andreas

På varme sommerdage er der intet bedre end at vandre i Ticino. Ruten er virkelig smuk og ikke alt for svær at gå igennem. Du skal bruge mindst fire timer på at gennemføre ruten, men det er en vandretur, der bestemt er anstrengelserne værd.

Hvis du ikke har noget imod at bade i koldt vand, kan du tage dit badetøj med og hoppe i de naturlige pools undervejs. Denne vandrerute giver dig også masser af muligheder for at indfange landskabet, fordi du krydser et par broer, hvorfra du kan tage nogle rigtig gode billeder.

Det er en rute, som man kan gå med familie og venner uden problemer, men det er ikke en aktivitet, som jeg ville gøre med børn, fordi de let kan blive udmattede. De alpine landskaber, du finder, er smukke, men den friske luft, du indånder undervejs, kompenserer for den træthed, du måtte føle undervejs.

9. Tag på paddle boarding på Genevesøen

Padlebåde på Genevesøen| © Mark and Allegra Jaroski-Biava
Padlebåde på Genevesøen| © Mark and Allegra Jaroski-Biava

Paddleboarding er blevet et meget populært spil, og hvis du kan gøre det på en sø uden bølger, hvor du føler dig meget mere sikker på at udføre spillets bevægelser, så meget desto bedre.

Denne tur er et stort eventyr, allerede inden du når frem til søen. Du kan rejse med tog fra Zürich til Genève, hvor Genevesøen ligger. En af de bedste ting ved denne tur er den utrolige udsigt fra det øjeblik, du stiger på det første tog, til du når søen.

Når du når frem til søen, kan du hoppe i vandet og svømme, padle eller leje et bræt til at stå på og nyde søens ro og fred. Dette er en af de oplevelser, som jeg gerne anbefaler mest, fordi den er velegnet til alle slags grupper, uanset om du vil tage af sted med venner, med din familie eller endda med børnene.

10. Nyd de ekstreme skråninger på Pilatusbjerget

Svævebane på Pilatusbjerget| © Silviapef
Svævebane på Pilatusbjerget| © Silviapef

Det kan varmt anbefales at bestige Pilatus-bjerget, hvis du kan lide ekstreme eventyr. Der er en toglinje, der fører dig op til toppen af dette bjerg, hvor du klatrer op ad stejle stier, der helt sikkert vil få dig til at falde ned i vognen, hvis du ikke holder dig godt fast. Men det er helt sikkert et must på dit besøg i Zürich.

Når du er på toppen, kan du nyde den utroligt smukke udsigt og tage billeder af landskabet. Afhængigt af den type tur, du vælger, kan du tage turen fra Luzern, hvilket er ideelt, hvis du vil have den fulde oplevelse. Du kan komme til Luzern fra Zürich med tog og i Luzern stige om bord på en anden toglinje, som bringer dig til Pilatusbjerget.

Du kan endda tage svævebanen til toppen, som fører dig til udsigtspunktet på toppen. Du kan også opleve en sejltur ved foden af det store stenbjerg, en aktivitet, der er ideel om sommeren, da det er den sæson, hvor du kan komme op.

Sommertemperaturer i Zürich

Sommer i Zürich| ©Oliver
Sommer i Zürich| ©Oliver

Om sommeren er vejret i Zürich virkelig behageligt. Temperaturen stiger ikke over 25 °C og falder ikke under 14 °C om natten. Disse temperaturer giver dig mulighed for at få fantastiske strand- og vandreoplevelser.

Sommeren er faktisk opdelt i to dele, og de tidlige sommermåneder, dvs. fra april til slutningen af maj, er normalt meget køligere end resten af sæsonen. Det skyldes, at der stadig er rester af den hårde vinter, så disse milde måneder kan betragtes som forårssæson.

Sommeren begynder at varme op omkring juni og sætter sig fast indtil september, hvor temperaturen igen begynder at falde og giver plads til efteråret. Den varmeste måned på året er helt klart august, men på trods af dette overstiger temperaturen normalt ikke 25ºC.

Paradoksalt nok er der om sommeren en god chance for daglig nedbør. Den måned med størst sandsynlighed for regn er dog juni. I august falder sandsynligheden betydeligt, men den er stadig høj sammenlignet med andre tider af året.

Hvor mange turister besøger Zürich om sommeren?

Menneskemængder under en sommerfestival i Zürich.| © Guille Moraleda
Menneskemængder under en sommerfestival i Zürich.| © Guille Moraleda

Det siger sig selv, at sommeren, hvor temperaturen er mere behagelig, er den tid, hvor antallet af turister stiger betydeligt. Sommeren er højsæson i Zürich, så hvis du ikke vil gå glip af nogen attraktioner eller seværdigheder i byen eller andre steder, er det bedst at reservere alt, hvad du har brug for, på forhånd.

Overnatningsmulighederne er de første, der bliver fyldt op med turister, så når du planlægger din rejse, skal du sørge for at booke i god tid og online for at undgå at løbe tør for overnatningsmuligheder.

Det samme gælder for billetter til museer, parker og andre turistattraktioner i og omkring byen Zürich. En anden anbefaling, som jeg må give dig, når du besøger Zürich eller andre steder i Schweiz om sommeren, er at tage til hvert sted meget tidligt om morgenen, så du kan nyde seværdighederne og stederne uden så mange mennesker.

Priser om sommeren i Zürich

Restaurant i Zürich| © Tomek Baginski
Restaurant i Zürich| © Tomek Baginski

I højsæsonen er priserne i Zürich ofte meget høje. Zürich er allerede den dyreste by i Europa, og om sommeren er den ofte endnu dyrere.

En god ting at vide, hvis du vil besøge Zürich om sommeren og spare nogle penge, er at booke på forhånd. Ved at booke på forhånd kan du undgå at betale det, som overnatning og billetter til attraktioner kan koste i selve højsæsonen.

Privat transport, taxaer og biludlejning er ofte meget dyrere om sommeren, og det samme gælder for togbilletter.

Hvad skal du pakke til en tur til Zürich om sommeren?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Du skal ikke tøve med at pakke alt dit sommertøj til din tur til Zürich på denne tid af året. Glem selvfølgelig ikke at pakke et par trøjer og selvfølgelig en varm pyjamas, så du kan holde dig varm i de køligere sommernætter.

Medbring solcreme, solbriller og masser af shorts, så du kan nyde de mange timer udendørs med solen på din side. Husk også at medbringe badetøj, så du kan nyde de naturlige pools under vandreturene.