Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

12 ting at gøre i Zürich om vinteren

At tage til Zürich om vinteren betyder snedækkede landskaber og ture med tandhjulsbanen. Jeg vil vise dig nogle af de bedste ting at lave om vinteren.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

12 ting at gøre i Zürich om vinteren

Zürich om vinteren | ©Jörg Vieli

At gå rundt i de sneklædte bjerge om natten, drikke varm chokolade og frem for alt nyde de smukkeste hvide landskaber er en del af det, du kan gøre under dit besøg i Zürich om vinteren.

Blandt de ting, du kan se og gøre i Zürich på denne årstid, er der også sneski. Derudover vil jeg vise dig andre mindre typiske aktiviteter, du helt sikkert kan lave i Zürich om vinteren, herunder at sove i en iglo eller endda bade i de udsøgte varme kilder, som dette land har at byde på.

1. Klatring på toppen af Europa

Jungfraujochs blå tunnel| © Angelo Burgener
Jungfraujochs blå tunnel| © Angelo Burgener

Toppen af Europa er et sted, du kan bestige uanset vejret eller årstiden, men at besøge toppen af Europa om vinteren er en af de bedste oplevelser, du kan få på denne årstid, fordi udsigten til det sneklædte bjerg er virkelig smuk.

På den anden side er en anden virkelig betagende oplevelse at køre ombord på et af de bedste naturskønne tog fra Zürich, som vil tage dig med til mange af de alpelandsbyer, der ligger omkring de sneklædte bjerge.

På dit besøg på Jungfraujoch har du mulighed for at klatre op til observationsdækket, hvorfra du kan se hele det sneklædte bjerg og tage de mest spektakulære billeder af din tur til Europas højeste punkt.

Book din tur til Jungfraujoch

2. Skøjteløb på naturlige isbaner

St. Moritz-søen på is| © Etiaetia1020
St. Moritz-søen på is| © Etiaetia1020

Hvis der er én aktivitet, du kommer til at elske i Zürich og resten af Schweiz, så er det skøjteløb. Vinteren bringer temperaturer under frysepunktet med sig, hvilket er med til at skabe naturlige skøjtebaner.

Du kan gøre denne aktivitet gratis i byens centrum, men der er også forskellige steder, hvor du kan leje et par minutters skøjteløb. Hvis du vil se forskellige naturlige skøjtebaner, anbefaler jeg også at tage en stolelift eller en privat bustur i Zürich og blive forbløffet over de naturlige seværdigheder.

Book din private bustur i Zürich

3. Varm op på Lindt Home of Chocolate Museum

Lindt Home of Chocolate Museum| ©Dorothea
Lindt Home of Chocolate Museum| ©Dorothea

Hvis du har lyst til en pause fra sneen og vil have varmen, anbefaler jeg et besøg på Lindt Museum i Zürich, hvor du kan nyde interessante udstillinger om chokoladens og brandets historie samt ubegrænset chokoladesmagning.

Vidste du, at du indenfor finder en chokoladefontæne, der er ikke mindre end 9 meter høj? På grund af så spektakulære ting som dette og også på grund af den interaktive tur, der er inkluderet i entrébilletten, er dette en aktivitet, som jeg varmt anbefaler, at du laver med børn på din tur til Zürich. Jeg forsikrer dig om, at de vil elske det!

Book din billet til Lindt Museum

4. Rundvisning i Zürichs gamle bydel

Den gamle bydel| ©Sergei Gussev
Den gamle bydel| ©Sergei Gussev

Hvis du troede, at det kolde vejr ville forhindre dig i at udforske den gamle bydel, kan jeg fortælle dig, at du tog fejl. I Zürich stopper turene ikke, og sneen bremser ikke nogen. Faktisk det stik modsatte.

Grossmünster-kirken, Bahnhofstrasse, middelalderhuse og rådhuset er bare nogle af de steder, du kan besøge, når du booker en tur i Zürichs gamle by del med en ekspertguide, der vil fortælle dig interessante historier om området.

Du skal bare bruge en god frakke og en stor lyst til at opdage det mest klassiske område af dem alle.

Book en rundtur i Zürichs gamle bydel

5. Sov i en iglo

At sove i en iglo| ©CarmenD
At sove i en iglo| ©CarmenD

Dette er måske en af de mest utrolige oplevelser, du kan få under dit besøg i Zürich. For at få denne oplevelse skal du tage til et af de almindelige skiområder. De bygger normalt igloer om vinteren for at tilbyde de besøgende et helt anderledes eventyr.

Hver af de virksomheder, der tilbyder denne service, laver normalt deres egne pakker, hvorfra du kan vælge den, der passer bedst til dine evner og behov. Blandt de bekvemmeligheder, du normalt har inde i igloen, er de termiske pools. Det interessante ved disse oplevelser er, at de kun kan opleves om vinteren, for om sommeren er det umuligt at løfte igloen.

Ud over de termiske bassiner er andre attraktioner, der normalt tilbydes inde i disse igloer, velkomstservice med varme drikke, soveposer og sikkerhedslamper med nok batterier.

6. Kælk ned ad de sneklædte bjerge

Børn på slæder i Schweiz| © Doc Searls
Børn på slæder i Schweiz| © Doc Searls

Hvis der er noget, der kalder på eventyr, så er det at kælke på sne, og hvis det er om natten, så meget desto bedre. Disse oplevelser er almindelige i Schweiz i vintersæsonen, og det er bestemt en aktivitet, du ikke må gå glip af.

En af de ting, jeg bedst kan lide ved denne oplevelse, er, at du kan sætte dig op på slæden og glide ned fra toppen af bjerget med alle sikkerhedsforanstaltninger på plads. Afhængigt af hvilket bjerg du vælger at kælke ned ad, kan du spise en fondue på forhånd for at give dig den energi, du har brug for til at turde udføre denne aktivitet.

Der er mange muligheder for denne oplevelse, fra natkælkning i de tidlige nattetimer til guidede ture, når der er fuldmåne. Det hele afhænger af, hvor du beslutter dig for at opleve det. Men alt i alt er der mange skisportssteder, hvor du også kan opleve eventyret ved at kælke.

7. Snesko i sneen

At gå på snesko| © Andreas
At gå på snesko| © Andreas

Snesko er en af de sjoveste aktiviteter, du kan lave i Zürich om vinteren, men du skal være forsigtig med sneen, da nogle steder er blødere end andre.

På grund af denne situation er denne vandrerute, som er en af de bedste udflugter til at opdage Schweiz fra Zürich, lavet med snesko, som hjælper dig med at gå bedre i sneen. Desuden er denne tur gennem gletsjere og sneklædte områder i Schweiz endnu smukkere om vinteren, fordi de sneklædte landskaber gør oplevelsen endnu bedre.

Det gode ved denne aktivitet er, at mange parker er indrettet til, at lokale og turister kan vandre i sneen med snesko. Mange af disse parker, hvor det er sjovt at udforske og vandre, ligger inden for rækkevidde af Zürich.

8. Badning i de varme kilder

Varme kilder| ©Wells T
Varme kilder| ©Wells T

En dukkert i de varme kilder er et must, da Schweiz er så koldt om vinteren, at de varme kilder er en oase for både turister og lokale. Der er mange steder at bade i varme kilder, både offentlige og private med store menneskemængder.

Ud over de varme kilder kan du i Zürich finde forskellige steder med spa-format, hvor du kan leje en pool med varme kilder. Det er en god aktivitet at lave både med familien og vennerne, og man kan også tage børnene med.

Temperaturerne i de varme kilder er normalt omkring 40ºC, så du vil elske tanken om at slappe af i disse bade, mens du kigger på landskabet omkring dig, såsom de snedækkede tinder og farverne, der er dæmpet af kulden.

9. Skiløb i sneen

Skiløb i sneen| © Julita
Skiløb i sneen| © Julita

Et must-do i Schweiz er helt sikkert skiløb. Det er en aktivitet, man kan lave på alle tider af året, men at stå på ski i de sneklædte bjerge om vinteren er helt sikkert en mere spændende og realistisk oplevelse takket være den smukke udsigt.

En anden fordel ved at stå på ski om vinteren er, at sneen som regel er lidt fastere og frem for alt tættere til skiløb. Der er mange steder, der tilbyder denne service om vinteren, så det bliver ikke svært at finde et sted, hvor man kan dyrke denne aktivitet.

Blandt de steder, man skal besøge for at stå på ski, er St. Moritz, en landsby med ca. 87 pister. Ud over at være et af de højest beliggende områder i Schweiz er det også hjemsted for vinter-OL, så det er et interessant sted at besøge om vinteren, uanset om du kan lide at stå på ski eller bare vil nyde landskabet.

10. Besøg Rigi-bjerget

Rigi-bjerget| ©Thomas
Rigi-bjerget| ©Thomas

Hvis du besøger Mount Rigi om vinteren, må du ikke gå glip af vandreture i sneen og især snowboarding. Det er de foretrukne aktiviteter her. Desuden er udsigten betagende, og den friske luft, du indånder fra dette sted, er ikke kun behagelig, men også ideel for dine luftveje.

Afhængigt af hvilken type tur du vælger, kan du tage svævebanen eller endda tandhjulsbanen på en af de bedste ture i de schweiziske alper fra Zürich.

De fleste af disse fulde ture giver dig mulighed for at besøge Lucerne på egen hånd i omkring to timer, hvilket giver dig tid til at tage nogle ekstra billeder og spise en traditionel schweizisk frokost. Det er en stor oplevelse, især hvis du rejser med børn, da Luzern har meget at byde på for de små.

11. En tur på julemarkederne

Julemarked i Zürich| ©martin_vmorris
Julemarked i Zürich| ©martin_vmorris

En af de bedste ting at lave om vinteren i Zürich er at besøge de forskellige julemarkeder. Og for at nyde julen i byen er det absolut tilrådeligt at tage en tur til Zürich i mindst 3 dage.

Uanset om du vil købe julepynt, eller du vil smage traditionelt schweizisk slik og mad i juletiden, er dette helt sikkert de steder, hvor du kan blive fanget af julemagien og nyde festlighederne med de bedste schweiziske traditioner.

Et interessant faktum om disse julemarkeder er, at Schweiz er hjemsted for et af de største og mest farverige i Europa, som ligger i centrum af Zürich, lige inde på togstationen. Byen Basel, tæt på Zürich, er også et sted, hvor du kan finde kreationer fra mere end 200 kunsthåndværkere, der mødes for at vise deres talent i julen.

12. Paragliding i Alperne

Paragliding i Alperne| © Julita
Paragliding i Alperne| © Julita

Hvis du kan lide mere ekstrem turisme, så vil du helt sikkert elske denne aktivitet. Hvis paragliding om sommeren allerede er en givende oplevelse, så er det en uforglemmelig oplevelse at tage af sted om vinteren på jagt efter eventyr.

En af de ting, jeg sætter mest pris på og gerne vil nævne ved dette eventyr, er den utrolige udsigt over Alperne, som du kan få fra højderne. Det bedste ved det er, at du kan føle dig helt sikker, når du paraglider, for i Schweiz er denne aktivitet blevet perfektioneret meget, hvilket er et plus, hvis du er på udkig efter eventyr med sikkerhed.

Fra toppen kan du tage lige så mange billeder, du vil, for udsigten er virkelig betagende. Men før du paraglider, skal du vide, at det er vigtigt at følge instruktionerne fra din ekspertguide for at undgå ulykker.

Hvordan er temperaturerne i Zürich om vinteren?

Zürichs gade i regnvejr| © Valentin Hehli
Zürichs gade i regnvejr| © Valentin Hehli

I Schweiz kommer vinteren omkring november, hvor temperaturerne begynder at falde kraftigt, med et maksimum på 7°C og et minimum på 2°C. Den kolde årstid i Schweiz varer indtil marts, hvor de koldeste måneder er december og januar. I den sidste måned af året er temperaturen tæt på 4ºC som maksimum og -1ºC som minimum.

Med hensyn til luftfugtighed er vinteren normalt ret våd, og januar og februar er de måneder, hvor der falder mest regn. Og hvis du gerne vil vide, hvordan himlen ser ud, er sandheden, at de mest overskyede måneder om vinteren er november og januar.

Antal vinterturister i Zürich

Turister i Zürich om vinteren| © susan oh
Turister i Zürich om vinteren| © susan oh

Zürich er tydeligvis ikke en særlig travl by om vinteren, så antallet af turister er meget lavere i disse måneder af året. Det kan dog tage lidt til omkring december på grund af julesæsonen.

Det lavere antal turister gør det nemmere at finde overnatningsmuligheder og restauranter, og du kan være sikker på, at det er nemmere at booke.

Vinterpriser i Zürich

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Det er ingen hemmelighed, at Zürich er en af de dyreste byer i Europa, så på alle tider af året vil du kunne mærke forskellen i forhold til andre europæiske hovedstæder. Men i vintersæsonen i denne by er priserne lavere end om sommeren.

Hvis du gerne vil til Zürich om vinteren, skal du vide, at det bedste tidspunkt (økonomisk) at gøre det på, hvis du skal spare penge, er i dagene før december.

Hvis du derimod ønsker at spare mange flere penge, bør du booke online, hvor du kan booke i god tid, så du ikke går glip af nogen af attraktionerne i og omkring byen.

Hvad skal man pakke til vinteren i Zürich?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Vinteren er bestemt en tid, hvor temperaturerne falder til meget fjendtlige niveauer, så varmt tøj er et must i din kuffert, når du besøger byen. Sko med lukkede tæer og issko er et andet must.

Jeg anbefaler, at du tager beskyttende cremer til din hud, fordi kulden kan irritere dig, hvis du ikke tager de nødvendige forholdsregler. Selvom det kan virke selvmodsigende, må du ikke glemme at tage en badedragt med på din liste over ting, du skal have med på din vintertur. I de varme kilder kan man næsten ikke leje badetøj, så det er bedst at medbringe sit eget.

Hue, halstørklæde og handsker bør du heller ikke efterlade. Og som tilbehør anbefaler jeg at have solbriller på, selv om dagen er overskyet.