La Palma på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

La Palma er en af de mest attraktive øer på De Kanariske Øer, og det er muligt at besøge de vigtigste attraktioner på 3 dage, men kun hvis man forbereder en velorganiseret rejseplan.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

La Palma på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

La Palma | ©Ivan Borisov

Hvis du kun planlægger et 3-dages ophold på La Palma, må du hellere skynde dig, for Isla Bonita er et af de mest attraktive steder på De Kanariske Øer og også den ideelle destination for eventyr- og vandreture gennem øens vulkaner og skove, især hvis du vælger Santa Cruz de La Palma som dit overnatningssted.

Nogle af de bedste ting at lave på La Palma inkluderer også ture til øens hovedstad, et besøg i Porís de Candelaria, del finsafari fra Puerto de Tazacorte og en guidet tur til Roque de los Muchachos, det højeste punkt på øen.

Dag 1: Besøg i skoven Los Tilos, de naturlige pools i Charco Azul og en rundtur i Santa Cruz de La Palma

Los Tilos-broen| ©Luc.T
Los Tilos-broen| ©Luc.T

Santa Cruz er hovedstaden på La Palma og også det ideelle sted at bruge som base for din 3-dages tur til Isla Bonita, især for udflugter til de bedste naturattraktioner.

Som program for den første dag foreslår jeg et besøg i Los Tilos-skoven, de naturlige pools i Charco Azul og en tur gennem den gamle bydel i Santa Cruz.

Tag en vandretur gennem Los Tilos-skoven

Los Tilos-skoven ligger i området tæt på nationalparken Caldera de Taburiente og er et af de smukkeste naturområder på La Palma. Det skovklædte område har en frodig vegetation af lindetræer, jordbærtræer, laurbær og bregner med høje stier og naturlige balkoner, og det er en ideel rute, hvis du kan lide eventyrlige udflugter.

Der er gratis adgang til Los Tilos-skoven, som er åben hver dag fra kl. 9.00 til 17.30, men jeg anbefaler, at man besøger den om morgenen, hvis man planlægger et kort ophold på øen. Hvis du vælger den enkleste rute (10 kilometer), vil det tage dig mellem 3 og 4 timer, afhængigt af dit tempo.

Hvis du har lyst til mere, er der udflugter, der inkluderer en nattur uden for besøgstiden, hvor du kan udforske øens stjernehimmel. Det er enten heldagsture eller kræver en overnatning på den nordlige del af øen.

Fra Santa Cruz de La Palma kan du nå Los Tilos-skoven i bil ad LP-1-vejen på 30 minutter. Du kan også vælge at tage på en udflugt eller leje en turistbus, selvom der ikke er nogen offentlig transport til skoven. Under alle omstændigheder anbefaler jeg dette besøg for at lære skønheden på den nordlige del af øen at kende med dens store grønne områder og vidunderlige vandfald.

Tag en dukkert i de naturlige pools i Charco Azul

Efter vandreturen gennem Los Tilos-skoven kan du nå de naturlige pools i Charco Azul, på kysten af San Andrés y Sauces, på LP-105-vejen på lidt mere end 15 minutter. Der har du tid til frokost i barerne og kantinerne nær stranden i Puerto Espindola, og senere kan du nyde en afslappende svømmetur i Charco Azul.

Disse rolige bassiner ligger i klipperne ud for San Andrés y Sauces' kyst, selv når havets bølger bryder hårdt mod de naturlige stenvægge.

Der er gratis adgang til Charco Azul og til brusere og omklædningsrum, og der er normalt mest travlt fra morgenstunden til kl. 14.00, så jeg anbefaler, at du besøger stedet efter frokost.

Besøg udsigtspunkterne i Barlovento

Før du vender tilbage til Santa Cruz, kan du få mest muligt ud af dit besøg i San Andrés ved at stoppe ved udsigtspunkterne i Barlovento, hvor du også kan besøge romdestillerierne, som er en af øens vigtigste produktioner, sammen med vinkældrene i Teneguía.

Book en udflugt til vinkældrene i Teneguía på La Palma

Rundtur i den gamle bydel i Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de la Palma| ©Mardeviajes
Santa Cruz de la Palma| ©Mardeviajes

Du kan tage tilbage til Santa Cruz fra San Andrés i bil ad LP-01-ruten eller med bybuslinje 100. I hovedstaden er den bedste mulighed at gå en tur gennem den gamle bydel, hvor du finder de berømte balkoner på Avenida Marítima, Museo Insular de La Palma, Plaza de España og Real Castillo de Santa Catalina.

Spis i den gamle bydel, og tag en sidste spadseretur gennem byens gader

I den gamle bydel kan du spise på nogle af Santa Cruz' bedste restauranter, men jeg anbefaler et besøg på La Isla de Goya, en tapasbar med skaldyrs- og fiskeretter og en sommerrødvin.

Efter middagen, hvis vejret er godt, kan du fortsætte med at gå langs de brostensbelagte gader til den gamle havn eller fortabe dig i de smalle gader i den gamle bydel og beundre de farverige huse med balkoner og haver og den altid tilstedeværende stjernehimmel, der altid er til stede på La Palma.

Dag 2: Vandretur til Roque de los Muchachos og Tajogaite-vulkanen

Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto
Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto

Hvis du følte, at den første dag ikke var eventyrlig nok, så gør dig klar, for på andendagen skal du besøge Roque de los Muchachos, det højeste punkt på La Palma, på en vandrerute.

Om eftermiddagen foreslår jeg, at du besøger Tajogaite-vulkanen på en rute af middel sværhedsgrad, der fører dig kun få meter fra hovedkrateret.

Disse to udflugter vil ikke kun føre dig til to af de mest besøgte naturområder på øen, men også give dig nogle af de bedste panoramaudsigter på La Palma.

Tag på en vandretur til Roque de los Muchachos

Roque de los Muchachos, som ligger i over 2400 meters højde, er det højeste punkt på La Palma og det sted, hvor man kan nyde den bedste åbne udsigt over øen. Dets ekstraordinære beliggenhed og det faktum, at det har en af de klareste himle på planeten, førte til installationen af det astrofysiske observatorium med nogle af de mest kraftfulde teleskoper i verden.

Fra udsigtspunktet Roque de los Muchachos kan man se øerne Tenerife, La Gomera og El Hierro og også en panoramaudsigt over nationalparken Caldera de Taburiente, især på klare dage.

Navnet på denne attraktion stammer fra de tre klipper, der hver er omkring 3 meter høje, og som findes på toppen, og som er formet som tre drenge i en gruppe.

Fra Santa Cruz de La Palma kan du nå Roque de los Muchachos i bil ad den snoede LP-4-vej på lidt over en times kørsel. Ideelt set bør man besøge roque om morgenen, da man for at nyde den i sin helhed skal gå en tur langs vandreruten, hvilket kan tage mellem 2 og 3 timer.

Besøg Tajogaite-vulkanen på en guidet tur

Den gamle top| ©Ivan Borisov
Den gamle top| ©Ivan Borisov

Vulkanen Cumbre Vieja er hovedattraktionen på La Palma, og naturparken, som dækker en stor del af øen og strækker sig over 6 kommuner, omfatter også andre mindre vulkaner, som er inaktive og kan besøges uden risiko. En af dem er Tajogaite-vulkanen i kommunen El Paso.

Man kan komme til La Caldera de Taburiente Visitor Centre fra Roque de los Muchachos i bil via LP-1-ruten på lidt over halvanden time, og når man er der, kan man spise frokost og starte en vandretur med hjælp fra en lokal guide over en samlet strækning på ca. 3 kilometer, indtil man når Tajogaite-vulkanens krater få meter væk.

Under disse vandreture vil den lokale guide forklare processen med vulkansk dannelse på øen La Palma, som er en af de nyeste blandt De Kanariske Øer, og du vil gå i højder på cirka 1200 meter, mens du går gennem aske og lapilli fra udbruddene.

På vej tilbage til Santa Cruz fra Tajogaite-vulkanen kan du besøge Las Nieves-kirken og udsigtspunktet La Concepción, som giver dig en smuk udsigt over Santa Cruz de La Palma, især hvis du besøger det ved solnedgang.

Book Cumbre Vieja-safari på La Palma

Dag 3: Vandretur gennem Porís de Candelaria, besøg stranden i Tazacorte og tag på delfinsafari.

Poris de la Candelaria| ©Ingo Ronner
Poris de la Candelaria| ©Ingo Ronner

Den tredje og sidste dag på La Palma byder på en komplet rundtur på øens vestkyst, som rummer nogle af De Kanariske Øers paradisiske steder, såsom Porís de Candelaria, Cueva Bonita og Playa de Tazacorte.

Denne dag anbefaler jeg selvfølgelig også, at du tager på en af de sjove delfinsafari-ture fra marinaen i havnen i Tazacorte, så vær forberedt på en intensiv tur.

Udflugterne med delfinsafari varer cirka 2 til 3 timer og kan gøres om morgenen eller om eftermiddagen, men i dette tilfælde anbefaler jeg, at du gør det om eftermiddagen, så du kan gøre vandreturen rundt i Porís de la Candelaria i fred og ro.

Tag på vandretur i Porís de Candelaria

På øens vestkyst er det muligt at tage på nogle af de bedste heldagsture fra La Palma. Blandt dem er turen til Porís de Candelaria, en lille landsby bygget inde i en marinegrotte i Tijarafe kommune, med bygninger, der er mere end 100 år gamle, og en af de mest vidunderlige naturudsigter på De Kanariske Øer.

Du kan komme til Porís de Candelaria fra Santa Cruz i bil på en rute, der kombinerer LP-1 og LP-3, eller med bus på linje 300 og 100 til Tijarafe. Når du er fremme , kan du booke en vandretur, der inkluderer en 7 kilometer lang gåtur fra Jurado-kløften, et naturmonument med over 600 meter høje mure.

Jeg anbefaler at tage denne rute om morgenen, da det er en 4 timers vandretur til Porís de Candelaria. Der vil du kunne betragte den intense blå farve i det omkringliggende hav og billedet af Jomfruen af Candelaria.

Husk på, at denne udflugt kan være trættende og helst skal gøres, hvis du planlægger et ophold på en uge eller mere på øen, men hvis du foretrækker en intensiv tur, kan du ikke udelade den fra din rejseplan. Hvis du planlægger at besøge La Palma på 7 dage, er her en liste over ting, du skal se og gøre under dit besøg.

Besøg stranden i Tazacorte

Når du har besøgt Porís de Candelaria og spist frokost, kan du besøge Tazacorte-stranden, som er en af de smukkeste strande på La Palmas vestkyst på grund af det sorte sand, der er resultatet af vulkanudbrud, og den stenede havbund, som sammen med det krystalblå vand skaber et af de smukkeste landskaber på øen.

Tazacorte-stranden kan nås i bil ad LP-1-vejen på cirka en halv time. Hvis vejret er godt, kan man svømme og snorkle, inden man tager på nogle af de bedste delfinsafari-udflugter på La Palma. Hvis du planlægger at rejse rundt på øen om vinteren, kan du bare slentre langs stranden.

Tazacorte-stranden ligger i en bugt meget tæt på havnens marina, hvorfra delfinsafari-turene afgår langs La Palmas vestkyst. Du kan også få mest muligt ud af dit besøg i dette område ved at besøge udsigtspunktet Mirador de Tazacorte, Casa Massieu-museet og butikkerne på Avenida de la Constitución.

Husk, at hvis du besøger La Palma i sommermånederne eller højsæsonen, kan der være en stor tilstrømning af turister, hvilket kan føre til forsinkelser i udflugter eller prisstigninger, så jeg anbefaler, at du booker ture på forhånd.

Tag på delfinsafari

En af de mest populære aktiviteter på La Palma er delfinsafari, og den bedste mulighed er at booke en af de udflugter, der starter ved marinaen i Puerto de Tazacorte, som også skiller sig ud med sit design.

Her kan man vælge katamaranture i både med plads til mere end 100 personer eller i mindre både som sejlbåde eller private cruisere.

På disse udflugter vil du kunne se delfiner og hvaler samt andre hvaler på De Kanariske Øer som spækhuggere, næbhvaler og kaskelothvaler, som er stjernerne i La Palmas marine fauna.

På bådturene med glasbund kan du også se andre dyr, der ikke kommer op til overfladen, såsom hajer, rokker og guldfisk.

Besøg Cueva Bonita og lavadeltaet

Bonita-grotten, et klippeskjul skabt af havets erosion, besøges ofte under disse ture.

Hvis vejret tillader det, inkluderer delfinsafari-ture også ofte et stop ved en af vestkystens hovedstrande og en gåtur gennem lavadeltaet , den vulkanske formation efter Cumbre Vieja-udbruddene.

Book en udflugt med delfinsafari på La Palma

Afslut dit besøg på La Palma med en middag i Los Llanos

Los Llanos| ©coupeuse meier
Los Llanos| ©coupeuse meier

Efter udflugten med delfinsafari på østkysten og på vej tilbage til Santa Cruz må du ikke gå glip af Los Llanos, som er den største og mest befolkede by på La Palma. Her ligger nogle af øens bedste restauranter, så som afslutning på dit besøg kan du spise på en af dem, du vælger.

I centrum af Los Llanos anbefaler jeg et besøg på El Duende del Fuego, som ofte omtales som den bedste restaurant på La Palma, og som er kendt for sit konceptuelle køkken inspireret af lokale smage og råvarer.

Hvis du foretrækker fisk og kontinental spansk mad, kan du vælge El Búnker, men vær opmærksom på, at denne restaurant anbefaler reservation på forhånd for at sikre, at du får en plads.

Andre anbefalede muligheder for de bedste oksekødsretter er Los Argentinos og tasca La Luna.

 • Dag 1
 • Den nordlige del af øen
 • Los Tilos-skoven
 • Charco Azul
 • Det historiske centrum af Santa Cruz
 • Dag 2
 • Eventyrlig rundtur
 • Roque de los Muchachos
 • Tajogaite-vulkanen
 • Udsigtspunkt ved La Concepción
 • Dag 3
 • Den vestlige del af øen
 • Porís de la Candelaria
 • Stranden i Tazacorte
 • Delfin-safari